0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

АФРИН ND спрей 0.5мг/мл.15мл.

Дайте първото мнение за този продукт

8,57 лв.

Наличност: В наличност

АФРИН ND  представлява спрей за нос, съдържащ оксиметазолинов хидрохлорид, който облекчава симптомите на запушен нос, поради настинка сенна хрема и синузит.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: АФРИН ND спрей 0.5мг/мл. представлява спрей за нос, съдържащ оксиметазолинов хидрохлорид, който облекчава симптомите на запушен нос, поради настинка сенна хрема и синузит.


Внимание:

Преди употреба прочетете внимателно листовката на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте под 25°С.
Да не се замразява. Да се пази от светлина.
Не използвайте този продукт след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката.
 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Разклатете добре преди употреба. Преди първата употреба подгответе спрея, като натиснете няколко пъти помпата, докато постигнете изпръскване на първата пълна доза. Докато държите спрея прав, поставете накрайника последователно във всяка ноздра и натиснете силно един или два пъти помпата, като в същото време вдишвате.
След употреба почистете накрайника. Употребата на този продукт от повече от един човек може да доведе до разпространяване на инфекцията.

- Възрастни и деца > 10 години: 1-2 впръсквания във всяка ноздра на всеки 12 часа. 
- Деца 6-10 години: 1 впръскване във всяка ноздра на всеки 12 часа.
Не трябва да се правят повече от общо 8 впръсквания за възрастни (4 за деца) за период от 24 часа.
Да не се надвишава определената доза.
Африн ND не трябва да се употребява по-дълго от 7 дни, освен ако Вашият лекар не Ви е предписал друго. Да се изчака няколко дни преди повторно приложение на продукта.

СЪСТАВ:
Активното вещество е: оксиметазолинов хидрохлорид 0,5 mg/ml. 
Другите съставки са: динатриев едетат, динатриев фосфат, безводен, едноосновен натриев фосфат монохидрат, повидон К29-32, бензалкониев хлорид, PEG 1450, пречистена вода, бензилов алкохол, микрокристална целулоза и кармелоза натрий, аромат на лимон.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 48224
Листовка

https://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/2016-03-23-3902q.pdf

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация
Възможни нежелани реакции и Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Възможните нежелани реакции са: Нечести (появяват се при по-малко от 1 на 100 души): кихане, усещане за сухота и дразнене в носа, устата и гърлото. Редки (появяват се при по-малко от 1 на 1 000 души): тревожност, умора, раздразнителност, нарушен сън при деца, сърцебиене, палпитации, повишаване на кръвното налягане, запушен нос, оток на носната лигавица, главоболие, гадене, зачервяване на лицето, обрив, зрителни смущения. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. 

Преди да приемете Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Не използвайте: ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество оксиметазолинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на Африн ND; ако приемате инхибитори на моноаминооксидазата (МАО - инхибитори, които се използват за лечение на болестта на Паркинсон и депресия). МАО - инхибиторите могат да засилят хипертоничните ефекти на оксиметазолин; ако имате закритоъгьлна глаукома; ако Ви е правена транссфеноидална хипофизектомия; ако имате възпаление на кожата и лигавицата на преддверието на носната кухина и образуване на корички (сух ринит); ако имате остро коронарно заболяване или кардиална астма. Не използвайте Африн ND при деца на възраст под 6 години. Преди започване на лечение с Африн ND, консултирайте се с Вашия лекар, ако имате: заболяване на коронарните артерии; хипертония; хипертиреоидизъм; захарен диабет; затруднено уриниране поради уголемяване на простатната жлеза. Внимание: Бензалкониевият хлорид (консервант) има дразнещо действие и може да предизвика кожни реакции. Пропиленгликол може да предизвика дразнене на кожата. Ако се използва по-продължително време, Африн ND може да причини запушване на носа. Не се препоръчва да се употребява повече от 1 седмица. Свържете се с Вашия лекар, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 7 дни. 

Употреба на други лекарства и Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Хипертоничният ефект на оксиметазолин може да се засили, ако се използва заедно с: някои видове антидепресанти: трициклични антидепресанти, мапротилин, инхибитори на моноаминооксидазата (МАО - инхибитори). В случай че приемате някои от изброените лекарства, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Африн. 

Бременност и кърмене и Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Бременност: Приложението на оксиметазолин не е свързано с нежелан изход на бременността. Ако употребата му е в съответствие с препоръките, може да се използва при бременни жени. При пациентки с хипертония или признаци на намалена перфузия на плацентата трябва да се подхожда с повишено внимание. Честата или продължителна употреба във високи дози може да намали перфузията на плацентата. Кърмене: Не е известно дали оксиметазолин се излъчва в кърмата. Поради липсата на данни за употребата на оксиметазолин при кърмене, не трябва да се използва по време на кърмене.

Шофиране и работа с машини и Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Не са наблюдавани ефекти върху шофирането и работата с машини. 

Предозиране и Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Ако сте използвали повече от необходимата доза Африн ND, незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в болница, като вземете бутилката със себе си.

Как изглежда Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Бял до почти бял разтвор, наподобяващ гел, в бяла светлоустойчива бутилка 15 ml от пластмаса с висока плътност и с бяла пластмасова помпа.

Специални указания на Африн ND спрей за нос 0.5мг/мл x15 мл:

Не използвайте при деца на възраст под 6 години .Да се съхранява под 25°С. Да не се съхранява в хладилник или замразява. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху бутилката след надписа "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Използвайте спрея в рамките на 30 дни след първото отваряне. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

        ВАЖНО

         Поради извънредната ситуация поръчките направени през сайта може да се забавят.

         За някои продукти не може да гарантираме наличност.  Ще направим всичко възможно да обърнем внимание на всеки клиент и на всяка поръчка.  

         Молим за вашето разбиране и се надяваме скоро да възобновим нормалния процес на работа.

        ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО МИНЕМ ПРЕЗ ТРУДНАТА СИТУАЦИЯ

 Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

https://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/2016-03-23-3902q.pdf

Медия

Медия информация