0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Педикюр

Какво представлява хомеопатиятаCategory-Image-Pedikuer

Педикюр от латински значи „поддържане на стъпалата”. Педикюрът е ефикасен начин за привеждане стъпалата в най-добър вид и за подобряване циркулацията на кръвта в краката. В съвременен аспект педикюрът включва цялостното поддържане и лечение на стъпалата с използване на специални препара ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Какво представлява хомеопатиятаCategory-Image-Pedikuer

Педикюр от латински значи „поддържане на стъпалата”. Педикюрът е ефикасен начин за привеждане стъпалата в най-добър вид и за подобряване циркулацията на кръвта в краката. В съвременен аспект педикюрът включва цялостното поддържане и лечение на стъпалата с използване на специални препарати и инструменти. Има два вида педикюр: класически и медицински. Класическият педикюр започва с накисване на стъпалата в топла вода с омекотителни препарати. Следва отстраняване на стария лак с лакочистител - със или без ацетон. Изрязват се ноктите, ако е необходимо се обработва нокътната плочка. Кожичките се избутват със специални пръчици, те не се изрязват, защото така израстват по-бързо и по-дебели. За омекотяване на кожичките могат да се използват и специални кремове. Следва лакиране на ноктите и отстраняване на натрупванията по ходилата. След цялата процедура краката се усещат приятно облекчени.

Класическият педикюр може да се проведе и вкъщи. Трябва да се извършва поне 1 път месечно. Медицинският педикюр е много необходим, тъй като по стъпалата се срещат редица заболявания.

Медицинският педикюр включва допълнително лечение на мазоли, кокоши трън, изрязване на забити нокти в пръстите, терапия на гъбични инфекции по кожата и ноктите, цялостно почистване и оформяне на ноктите и ходилата, терапевтичен масаж на ходилата, който подобрява кръвообращението им и намалява болката и подуването. Медицинският педикюр не може да се извършва в домашни условия, а само в козметични салони от подготвени специалисти. За обработката се използват специални инструменти след стерилизация. Дезинфекцията на инструменти, помещение, апаратура е задължителна, за да се избегне предаване на инфекции.

Козметичните салони предлагат и други процедури като специално оформяне на ноктите и лакиране в различни цветове, различни масажи, морски соли и ароматни вани.

Домашен педикюр може да се провежда вкъщи по реда на класическия педикюр. За накисване на краката се използва сода бикарбонат, а още по-добре специален козметичен препарат. Добре е накрая ходилата и нагоре глезените да се масажират с крем за крака с кръгови движения, което е много приятно и полезно. При процедурите непременно да се провежда дезинфекция на инструменти и стъпала и всички използвани материали да се изхвърлят

Във вашата аптека В онлайн аптека Валета може да намерите всички необходими козметични продукти за педикюр като различни кремове, омекотители, продукти за пилинг, дезинфектанти, инструменти и др.