0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

АМБРО ТАБЛЕТКИ 30 мг. Х 20

Дайте първото мнение за този продукт

6,06 лв.

Наличност: В наличност

Лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване. Прилага се като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания набронхите и белите дробове, придружени с образуване на вискозен секрет.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване. Прилага се като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания набронхите и белите дробове, придружени с образуване на вискозен секрет.

УПОТРЕБА:  Винаги приемайте Амбро таблетки както е назначил Вашия лекар. Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви съмнения. Таблетките се приемат без да се сдъвкват, с обилно количество течност след хранене. Муколитичният ефект на Амбро се подпомага от приема на течности. Затова по време на лечението е необходимо да се осигури достатъчен прием на течности. Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващия лекар. Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е:
Деца от 6-12 години: 1/2 таблетка Амбро 2-3 пъти дневно (15 mg амброксолов хидрохлорид 2-3 пъти дневно).
Възрастни и деца над 12 години: 1 таблетка Амбро 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg амброксолов хидрохлорид 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg амброксолов хидрохлорид 2 пъти дневно).
Забележка. Максималната дневна доза от 2 mg/kg не трябва да се превишава.

СЪСТАВ: Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 30 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силициев диоксид.

АМБРО ТАБЛЕТКИ 30 мг. Х 20  се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

АМБРО ТАБЛЕТКИ 30 мг. Х 20 се произвежда от Salutas Pharma GmbH, Германия; Lek S.A., Полша.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 25861
Листовка

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
Амбро 30 mg таблетки
Ambro 30 mg tablets
Амброксолов хидрохлорид (Ambroxol hydrochloride)
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1. Какво представлява Амбро и за какво се използва
2. Преди да приемете Амбро
3. Как да приемате Амбро
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Амбро
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АМБРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Амбро е лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване.
Амбро се прилага като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с образуване на вискозен секрет.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АМБРО. Не приемайте Амбро: Ако сте свръхчувствителни (алергични) към активната съставка амброксол или някоя от другите съставки на Амбро; Ако сте с някое от редките наследствени състояния галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция не трябва да приемате Амбро, тъй като съдържа лактоза.
Обърнете специално внимание при употребата на Амбро. Ако след започване на лечение с Амбро забележите промени по кожата или лигавиците, незабавно потърсете медицински съвет и като предпазна мярка преустановете приема на Амбро. Промените по кожата може да са предвестник на много редки нежелани лекарствени реакции (епидермална некролиза и Stevens-Johnson синдром).
Пациенти с нарушена бъбречна функция. Ако страдате от нарушена бъбречна функция, трябва да приемате Амбро след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).
Пациенти с тежка бъбречна недостатъчност. При тежка бъбречна недостатъчност трябва задължително да се консултирате със специалист преди да приемате Амбро. Може да се очаква натрупване на метаболитни продукти на лекарството.
Пациенти с тежко чернодробно заболяване. Ако страдате от тежко чернодробно заболяване, Амбро трябва да се прилага особено внимателно и след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).
Деца. Поради високото съдържание на активна субстанция Амбро 30 mg таблетки не е подходящ за деца под 6 годишна възраст. В тези случаи се използва разтворът за перорална употреба, който е с по-ниско съдържание на активна субстанция.
Прием на други лекарства. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, дори и такива, закупени без рецепта.
Бременност и кърмене. Активната субстанция на Амбро преминава през плацентата. По време на бременност трябва да се спазват обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарства като приемът на Амбро особено през първите три месеца от бременността не се препоръчва, независимо че изпитанията върху бременни животни не показват преки или косвени вредни ефекти по отношение на бременността, развитието на плода, раждането и последващото развитие на новороденото
Активната субстанция на Амбро преминава в майчиното мляко. Въпреки че не би трябвало да се очакват неблагоприятни ефекти върху кърмачето, употребата на Амбро от кърмещи майки не се препоръчва.
Шофиране и работа с машини. Няма данни за нарушена способност за шофиране или работа с машини по време на лечение с Амбро.
Важна информация относно някои от съставките на Амбро. Този продукт съдържа лактоза. По тази причина, ако имате непоносимост към някои захари, приемайте Амбро само след консултация с Вашия лекар.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АМБРО. Винаги приемайте Амбро таблетки както е назначил Вашия лекар.
Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви съмнения.
Таблетките се приемат без да се сдъвкват, с обилно количество течност след хранене.
Забележка. Муколитичният ефект на Амбро се подпомага от приема на течности. Затова по време на лечението е необходимо да се осигури достатъчен прием на течности.
Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващия лекар.
Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е:
Деца от 6-12 години
1/2 таблетка Амбро 2-3 пъти дневно (15 mg амброксолов хидрохлорид 2-3 пъти дневно).
Възрастни и деца над 12 години
1 таблетка Амбро 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg амброксолов хидрохлорид 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg амброксолов хидрохлорид 2 пъти дневно).
Забележка. Максималната дневна доза от 2 mg/kg не трябва да се превишава.
Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, Вашият лекар може да удължи интервалите между приемите на Амбро или да намали дозата.
Ако сте приели повече от необходимата доза Амбро. Не са наблюдавани симптоми на интоксикация при предозиране с амброксол. От съобщенията за случайно предозиране и/или прием по погрешка е установено, че наблюдаваните симптоми са подобни на познатите нежелани лекарствени реакции на Амбро и може да се наложи симптоматично лечение.
Ако сте пропуснали да приемете Амбро. Ако веднъж сте забравили да приемете Амбро или сте приели по-малка доза, продължете приема през следващите дни в предписаната дозировка.
Ако сте спрели приема на Амбро. Моля, не прекъсвайте лечението с Амбро без да сте се консултирали с Вашия лекар. В този случай Вашето заболяване може да се влоши.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарствени продукти, Амбро може да предизвика нежелани ефекти.
Оценката на нежеланите реакции е въз основа на честотата им:
    Много чести: > 1 на 10 пациенти;
    Чести: < 1 на 10, но > 1 на 100 пациенти;
    Нечести: < 1 на 100, но > 1 на 1000 пациенти;    
    Редки: < 1 на 1000, но > 1 на 10 000 пациенти;
    Много редки: < 1 на 10 000 пациенти, вкл. отделни случаи.
Нарушения на имунната система
    Нечести: реакции на свръхчувствителност (екзантема, оток на лицето, диспнея, пруритус), фебрилитет.
Стомашно-чревни нарушения
    Чести: гадене;
    Нечести: коремна болка, повръщане, диария, нарушено храносмилане.
Нарушения на кожата и подкожната тъкан
    Редки: обрив, уртикария;
    Много редки: тежки кожни реакции като епидермална некролиза и Stevens-Johnson синдром.
Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекуващ лекар или фармацевт.
При възникване на първи симптоми на свръхчувствителност приемът на Амбро трябва да бъде преустановен. Моля, информирайте Вашия лекар, за да може той/тя да прецени тежестта им и необходимостта от съответни мерки.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АМБРО. Пазете от светлина. Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте Амбро след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Амбро.
Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 30 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силициев диоксид.
Съвет към диабетиците: 1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.
Как изглежда Амбро и какво съдържа опаковката. Таблетки. Опаковки, съдържащи 20, 50 и 100 таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба: Hexal AG, Германия.

Производители: Salutas Pharma GmbH, Германия; Lek S.A., Полша.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
Амбро 30 mg таблетки
Ambro 30 mg tablets
Амброксолов хидрохлорид (Ambroxol hydrochloride)
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1. Какво представлява Амбро и за какво се използва
2. Преди да приемете Амбро
3. Как да приемате Амбро
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Амбро
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АМБРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Амбро е лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване.
Амбро се прилага като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с образуване на вискозен секрет.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АМБРО. Не приемайте Амбро: Ако сте свръхчувствителни (алергични) към активната съставка амброксол или някоя от другите съставки на Амбро; Ако сте с някое от редките наследствени състояния галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция не трябва да приемате Амбро, тъй като съдържа лактоза.
Обърнете специално внимание при употребата на Амбро. Ако след започване на лечение с Амбро забележите промени по кожата или лигавиците, незабавно потърсете медицински съвет и като предпазна мярка преустановете приема на Амбро. Промените по кожата може да са предвестник на много редки нежелани лекарствени реакции (епидермална некролиза и Stevens-Johnson синдром).
Пациенти с нарушена бъбречна функция. Ако страдате от нарушена бъбречна функция, трябва да приемате Амбро след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).
Пациенти с тежка бъбречна недостатъчност. При тежка бъбречна недостатъчност трябва задължително да се консултирате със специалист преди да приемате Амбро. Може да се очаква натрупване на метаболитни продукти на лекарството.
Пациенти с тежко чернодробно заболяване. Ако страдате от тежко чернодробно заболяване, Амбро трябва да се прилага особено внимателно и след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).
Деца. Поради високото съдържание на активна субстанция Амбро 30 mg таблетки не е подходящ за деца под 6 годишна възраст. В тези случаи се използва разтворът за перорална употреба, който е с по-ниско съдържание на активна субстанция.
Прием на други лекарства. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, дори и такива, закупени без рецепта.
Бременност и кърмене. Активната субстанция на Амбро преминава през плацентата. По време на бременност трябва да се спазват обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарства като приемът на Амбро особено през първите три месеца от бременността не се препоръчва, независимо че изпитанията върху бременни животни не показват преки или косвени вредни ефекти по отношение на бременността, развитието на плода, раждането и последващото развитие на новороденото
Активната субстанция на Амбро преминава в майчиното мляко. Въпреки че не би трябвало да се очакват неблагоприятни ефекти върху кърмачето, употребата на Амбро от кърмещи майки не се препоръчва.
Шофиране и работа с машини. Няма данни за нарушена способност за шофиране или работа с машини по време на лечение с Амбро.
Важна информация относно някои от съставките на Амбро. Този продукт съдържа лактоза. По тази причина, ако имате непоносимост към някои захари, приемайте Амбро само след консултация с Вашия лекар.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АМБРО. Винаги приемайте Амбро таблетки както е назначил Вашия лекар.
Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви съмнения.
Таблетките се приемат без да се сдъвкват, с обилно количество течност след хранене.
Забележка. Муколитичният ефект на Амбро се подпомага от приема на течности. Затова по време на лечението е необходимо да се осигури достатъчен прием на течности.
Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващия лекар.
Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е:
Деца от 6-12 години
1/2 таблетка Амбро 2-3 пъти дневно (15 mg амброксолов хидрохлорид 2-3 пъти дневно).
Възрастни и деца над 12 години
1 таблетка Амбро 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg амброксолов хидрохлорид 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg амброксолов хидрохлорид 2 пъти дневно).
Забележка. Максималната дневна доза от 2 mg/kg не трябва да се превишава.
Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, Вашият лекар може да удължи интервалите между приемите на Амбро или да намали дозата.
Ако сте приели повече от необходимата доза Амбро. Не са наблюдавани симптоми на интоксикация при предозиране с амброксол. От съобщенията за случайно предозиране и/или прием по погрешка е установено, че наблюдаваните симптоми са подобни на познатите нежелани лекарствени реакции на Амбро и може да се наложи симптоматично лечение.
Ако сте пропуснали да приемете Амбро. Ако веднъж сте забравили да приемете Амбро или сте приели по-малка доза, продължете приема през следващите дни в предписаната дозировка.
Ако сте спрели приема на Амбро. Моля, не прекъсвайте лечението с Амбро без да сте се консултирали с Вашия лекар. В този случай Вашето заболяване може да се влоши.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарствени продукти, Амбро може да предизвика нежелани ефекти.
Оценката на нежеланите реакции е въз основа на честотата им:
    Много чести: > 1 на 10 пациенти;
    Чести: < 1 на 10, но > 1 на 100 пациенти;
    Нечести: < 1 на 100, но > 1 на 1000 пациенти;    
    Редки: < 1 на 1000, но > 1 на 10 000 пациенти;
    Много редки: < 1 на 10 000 пациенти, вкл. отделни случаи.
Нарушения на имунната система
    Нечести: реакции на свръхчувствителност (екзантема, оток на лицето, диспнея, пруритус), фебрилитет.
Стомашно-чревни нарушения
    Чести: гадене;
    Нечести: коремна болка, повръщане, диария, нарушено храносмилане.
Нарушения на кожата и подкожната тъкан
    Редки: обрив, уртикария;
    Много редки: тежки кожни реакции като епидермална некролиза и Stevens-Johnson синдром.
Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекуващ лекар или фармацевт.
При възникване на първи симптоми на свръхчувствителност приемът на Амбро трябва да бъде преустановен. Моля, информирайте Вашия лекар, за да може той/тя да прецени тежестта им и необходимостта от съответни мерки.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АМБРО. Пазете от светлина. Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте Амбро след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Амбро.
Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 30 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силициев диоксид.
Съвет към диабетиците: 1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.
Как изглежда Амбро и какво съдържа опаковката. Таблетки. Опаковки, съдържащи 20, 50 и 100 таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба: Hexal AG, Германия.

Производители: Salutas Pharma GmbH, Германия; Lek S.A., Полша.

Медия

Медия информация