0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Аспиратори и инхалатори

ИНХАЛАТОРИ - Характеристики

Инхалаторите са апарати, служещи за подаване на лекарствено вещество към организма. Състоят се от: компресор, чашка в която се поставят лекарствените вещества, маска, мундщук за вдишване през уста и накрайник за нос, свързващи маркучи. Действието им - процесът на инхалация, се състои в превръщане на течните лекарства, поставени в специалната чашка, във фини частици-аерозол, които лесно се вдишват и отвеждат до белите дробове, за да лекуват. Лекарствата които се използват з ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

ИНХАЛАТОРИ - Характеристики

Инхалаторите са апарати, служещи за подаване на лекарствено вещество към организма. Състоят се от: компресор, чашка в която се поставят лекарствените вещества, маска, мундщук за вдишване през уста и накрайник за нос, свързващи маркучи. Действието им - процесът на инхалация, се състои в превръщане на течните лекарства, поставени в специалната чашка, във фини частици-аерозол, които лесно се вдишват и отвеждат до белите дробове, за да лекуват. Лекарствата които се използват за инхалации са специално пригодени за това и се използват само след лекарско предписание. Физиологичният разтвор, който ще се инхалира трябва да е задължително стерилен, най-добре в ампули за еднократна употреба.

За какво се прилагат

Инхалаторите са ефективни и незаменими при терапия на астма, хронична обструктивна белодробна болест, муковисцидоза и други по-леки белодробни заболявания. Особено са подходящи за малки деца и за всички които трудно използват дозираните аерозоли. Чрез тях се провежда терапия за бързо овладяване на симптомите и за поддържаща терапия.

Видове

Инхалаторите биват: - болнични; - за домашна употреба, които са сравнително големи и се захранват от електрическата мрежа; - преносими, които работят на батерии.

АСПИРАТОРИ - Характеристики

Бебешките аспиратори за нос са предназначени за нежно почистване носа на бебето чрез внимателно изсмукване на секретите от него. Състои се от: накрайник за нослето, резервоар, всмукващ механизъм, съединителни тръбички.

Необходимост от аспириране на носа и приложение на аспираторите

Почистването на носа е належащо, защото натрупаният в носната кухина секрет, изпълнен с бактерии, може да доведе до сериозни заболявания като синузит, възпаление на средното ухо, развитието на възпалителни процеси в стомаха и червата.

Използват се при следните случай:

  1. За децата под 4-годишна възраст, които не могат още да си издухват нослето ефективно.
  2. За улеснение на затрудненото дишане на детето.
  3. При запушено носле и детето диша през устата, което може да доведе до усложнения.
  4. При дискомфорт от натрупаните неприятните секрети

Капването на физиологичен разтвор или разтвор вода във всяка ноздра ще улесни изсмукването на секретите.

Видове

Бебешки аспиратори за нос прахосмукачка; вакуумни чрез всмукване с уста; електронни; с твърд и мек накрайник и др.

Строго да се спазват инструкциите за използване, съхранение и поддържка към закупените бебешки инхалатори и аспиратори.

Във Вашата аптека

В онлайн аптека Валета разполагаме с разнообразни фини, ефективни и безопасни бебешки аспиратори и инхалатори.