0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

АРТЕЛАК КОЛИР 3.2 мг/мл 10 мл

Дайте първото мнение за този продукт

8,08 лв.

Наличност: В наличност

Симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата, който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения в следствие на локални или системни заболявания, или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Овлажняване и повторно овлажняване на твърди контактни лещи.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: АРТЕЛАК капки за очи е течност, която се прилага за симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата, който се причинява от нарушена слъзна секреция и функционални нарушения вследствие на локални или системни заболявания или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора на очите. Артелак се явява изкуствен заместител на сълзите и хидратира контактните лещи.

УПОТРЕБА: Винаги използвайте Артелак точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Клиничната картина на "синдрома на сухо око" изисква индивидуален режим на дозиране. Ако не е предписано друго се поставя по 1 капка в конюнктивалния сак 3-5 пъти дневно или по-често.

СЪСТАВ: Активното вещество е: хипромелоза (hypromellose). 1 ml разтвор съдържа 3,20 mg хипромелоза. Вискозитетът на разтвора е между 7 и 11 mPa s. Другите съставки са. цетримид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидроген фосфат дихидрат, сорбитол, динатриев едетат и пречистена вода.


Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 31171
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Artelac 3.2 mg/ml eye drops, solution Артепак 3.2 mg/ml капки за очи, разтвор

хипромелоза / hypromellose


Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия

фармацевт.

Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след няколко дни.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.    Какво представлява Артелак и за какво се използва?

2.    Преди да използвате Артелак

3.    Как да използвате Артелак    

4.    Възможни нежелани реакции    

5     Как да съхранявате Артелак    
 
6.    Допълнителна информация


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АРТЕЛАК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Артелак е течност изкуствено заместваща сълзите и овлажняваща контактните лещи.

Области на приложение:

Симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата, който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения вследствие на локални или системни заболявания или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора.

Овлажняване и повторно овлажняване на твърди контактни лещи.


2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АРТЕЛАК


Не използвайте Артелак:

• ако имате свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества на лекарствения продукт.

Обърнете специално внимание при употребата на Артелак

Дори когато се използва както в показано, този лекарствения продукт има краткотрайно влияние върху зрителните възприятия и по този начин повлиява на способността за реагиране. Поради тези причини по това време не трябва да шофирате, да работите без сигурна опора или с машини.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Ако други очни капки/очни мази се използват заедно с лекарствения продукт, ефектът на поставения преди лекарствен продукт може да бъде повлиян, тъй като той може да бъде разреден и/или изместен от конюнктивалния сак когато се постави следващия лекарствен продукт. По тази причина, трябва да има интервал между апликациите на различните лекарствени продукти от приблизителни 15 минути, и Артелак трябва винаги да бъде последният прилаган лекарствен продукт. Възможно най-продължителния период на престой в окото водещ до продължителен овлажняващ ефект е важен за Артелак.

Бременност и кърмене

Няма риск, свързан с употребата на Артелак по време на бременност и кърмене, тъй като хипромелозата не се резорбира и по този начин не е налична системно.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете някое лекарство.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.


3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АРТЕЛАК?
 
Винаги използвайте Артелак точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Инструкции за дозиране, честота, продължителност на приложение и начин на употреба

Клиничната картина на "синдрома на сухо око" изисква индивидуален режим на дозиране. Освен ако не предписано друго, поставяйте една капка в конюнктивалния сак 3 до 5 пъти дневно или по-често (ако се налага). Също се отнася за повторното овлажняване на твърди контактни лещи.

Продължителност на приложение:

Този лекарствен продукт обикновено се прилага като продължителна или перманентна терапия.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Артелак

Няма подобни данни и не са необходими мерки.

Ако сте пропуснали да използвате Артелак

Не използвайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели употребата на Артелак

Не преустановявайте употребата на Артелак без консултация. Обикновено трябва да се консултирате с офталмолог, когато за терапия на "синдром на сухо око" е необходимо продължително или перманентно лечение.

Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Артелак може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случай, когато се използва Артелак могат да се проявят реакции на свръхчувствителност в областта на окото.


Артелак съдържа цетримид като консервант, който може да причини очно дразнене (парене, зачервяване, усещане за чуждо тяло), особено когато често се използва и може да причини увреда на корнеята, когато се използва продължително.

Ако настъпят подобни реакции на свръхчувствителност или очно дразнене, моля прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия лекар. Пациентите, които реагират със свръхчувствителност към консерванти трябва да преминат на лечение с продукт без някакви консерванти.

Какви мерки да бъдат взети, ако се появят нежелани лекарствени реакции?

Ако имате реакция на свръхчувствителност или очно дразнене, моля прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АРТЕЛАК?

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не трябва да се употребявате Артелак след изтичане на срока на годност посочен върху външната опаковка и етикета. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Изхвърлете всяко неизползвано количество, шест седмици след първото отваряне на опаковката.

Да се съхранява под 30°С.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Артелак?

Активното вещество е: хипромелоза (hypromellose). 1 ml разтвор съдържа 3,20 mg хипромелоза. Вискозитетът на разтвора е между 7 и 11 mPa s.

Другите съставки са. цетримид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидроген фосфат дихидрат, сорбитол, динатриев едетат и пречистена вода.


Моля, забележете:

Инструкции за употреба

Наклонете назад шията си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете еднодозовата опаковка, надолу във вертикално положение (без да докосвате окото) и поставете една капка в конюнктивалния сак. Бавно затворете окото и го движете във всички посоки, така че течността да се разпредели равномерно.

Уважаеми пациенти.

Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от синдрома на сухото око '. Тази синдром е много често нарушение: един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от заболяване на сухото око. Има много причини за това като: намалено произвеждане на сълзи в старческа възраст, работа в стая с климатик, работа с компютър, хормонални промени по време на менопауза. Накрая, е развитието на синдрома на сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата.

Какво разбираме под термина синдром на "сухо око"?

По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм. настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациентът изпитва симптоми като парене, чувство за сухота в окото, и за чуждо тяло, чувство на напрежение, и чувствителност към светлина.

Какво можете да направите?

Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на Вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта както е назначено, трябва да следвате долните препоръки:

•    Проветрявайте стаите няколко пъти дневно

•    Погрижете се да пиете достатъчно (поне 2 литра дневно)

•    Често излизайте на чист въздух

•    Не насочвайте вентилатора към очите си

•    Почивайте по време на работа с монитор

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Artelac 3.2 mg/ml eye drops, solution Артепак 3.2 mg/ml капки за очи, разтвор

хипромелоза / hypromellose


Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия

фармацевт.

Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след няколко дни.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.    Какво представлява Артелак и за какво се използва?

2.    Преди да използвате Артелак

3.    Как да използвате Артелак    

4.    Възможни нежелани реакции    

5     Как да съхранявате Артелак    
 
6.    Допълнителна информация


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АРТЕЛАК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Артелак е течност изкуствено заместваща сълзите и овлажняваща контактните лещи.

Области на приложение:

Симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата, който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения вследствие на локални или системни заболявания или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора.

Овлажняване и повторно овлажняване на твърди контактни лещи.


2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АРТЕЛАК


Не използвайте Артелак:

• ако имате свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества на лекарствения продукт.

Обърнете специално внимание при употребата на Артелак

Дори когато се използва както в показано, този лекарствения продукт има краткотрайно влияние върху зрителните възприятия и по този начин повлиява на способността за реагиране. Поради тези причини по това време не трябва да шофирате, да работите без сигурна опора или с машини.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Ако други очни капки/очни мази се използват заедно с лекарствения продукт, ефектът на поставения преди лекарствен продукт може да бъде повлиян, тъй като той може да бъде разреден и/или изместен от конюнктивалния сак когато се постави следващия лекарствен продукт. По тази причина, трябва да има интервал между апликациите на различните лекарствени продукти от приблизителни 15 минути, и Артелак трябва винаги да бъде последният прилаган лекарствен продукт. Възможно най-продължителния период на престой в окото водещ до продължителен овлажняващ ефект е важен за Артелак.

Бременност и кърмене

Няма риск, свързан с употребата на Артелак по време на бременност и кърмене, тъй като хипромелозата не се резорбира и по този начин не е налична системно.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете някое лекарство.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.


3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АРТЕЛАК?
 
Винаги използвайте Артелак точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Инструкции за дозиране, честота, продължителност на приложение и начин на употреба

Клиничната картина на "синдрома на сухо око" изисква индивидуален режим на дозиране. Освен ако не предписано друго, поставяйте една капка в конюнктивалния сак 3 до 5 пъти дневно или по-често (ако се налага). Също се отнася за повторното овлажняване на твърди контактни лещи.

Продължителност на приложение:

Този лекарствен продукт обикновено се прилага като продължителна или перманентна терапия.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Артелак

Няма подобни данни и не са необходими мерки.

Ако сте пропуснали да използвате Артелак

Не използвайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели употребата на Артелак

Не преустановявайте употребата на Артелак без консултация. Обикновено трябва да се консултирате с офталмолог, когато за терапия на "синдром на сухо око" е необходимо продължително или перманентно лечение.

Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Артелак може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случай, когато се използва Артелак могат да се проявят реакции на свръхчувствителност в областта на окото.


Артелак съдържа цетримид като консервант, който може да причини очно дразнене (парене, зачервяване, усещане за чуждо тяло), особено когато често се използва и може да причини увреда на корнеята, когато се използва продължително.

Ако настъпят подобни реакции на свръхчувствителност или очно дразнене, моля прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия лекар. Пациентите, които реагират със свръхчувствителност към консерванти трябва да преминат на лечение с продукт без някакви консерванти.

Какви мерки да бъдат взети, ако се появят нежелани лекарствени реакции?

Ако имате реакция на свръхчувствителност или очно дразнене, моля прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АРТЕЛАК?

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не трябва да се употребявате Артелак след изтичане на срока на годност посочен върху външната опаковка и етикета. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Изхвърлете всяко неизползвано количество, шест седмици след първото отваряне на опаковката.

Да се съхранява под 30°С.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Артелак?

Активното вещество е: хипромелоза (hypromellose). 1 ml разтвор съдържа 3,20 mg хипромелоза. Вискозитетът на разтвора е между 7 и 11 mPa s.

Другите съставки са. цетримид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидроген фосфат дихидрат, сорбитол, динатриев едетат и пречистена вода.


Моля, забележете:

Инструкции за употреба

Наклонете назад шията си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете еднодозовата опаковка, надолу във вертикално положение (без да докосвате окото) и поставете една капка в конюнктивалния сак. Бавно затворете окото и го движете във всички посоки, така че течността да се разпредели равномерно.

Уважаеми пациенти.

Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от синдрома на сухото око '. Тази синдром е много често нарушение: един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от заболяване на сухото око. Има много причини за това като: намалено произвеждане на сълзи в старческа възраст, работа в стая с климатик, работа с компютър, хормонални промени по време на менопауза. Накрая, е развитието на синдрома на сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата.

Какво разбираме под термина синдром на "сухо око"?

По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм. настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациентът изпитва симптоми като парене, чувство за сухота в окото, и за чуждо тяло, чувство на напрежение, и чувствителност към светлина.

Какво можете да направите?

Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на Вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта както е назначено, трябва да следвате долните препоръки:

•    Проветрявайте стаите няколко пъти дневно

•    Погрижете се да пиете достатъчно (поне 2 литра дневно)

•    Често излизайте на чист въздух

•    Не насочвайте вентилатора към очите си

•    Почивайте по време на работа с монитор

Медия

Медия информация