0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

АТУСИН СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100 мл.

Дайте първото мнение за този продукт

9,88 лв.

Наличност: В наличност

Специално създадена хранителна добавка, която представлява сироп за кашлица за бебета, деца и възрастни, съдържащ мощен комплекс от благотворни за дихателната система съставки. Атусин подкрепя здравето на дихателните пътища и допринася за правилното функциониране и доброто състояние на белия дроб, бронхите, трахеята, фаринкса и гърлото. Атусин Сироп облекчава гърлото, подкрепя дишането и оставя чувство на комфорт в гърдите. Атусин съдържа воден екстракт от прополис, получен чрез процес на стандартизация и чрез уникален метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Специално създадена хранителна добавка, която представлява сироп за кашлица за бебета, деца и възрастни, съдържащ мощен комплекс от благотворни за дихателната система съставки. Атусин подкрепя здравето на дихателните пътища и допринася за правилното функциониране и доброто състояние на белия дроб, бронхите, трахеята, фаринкса и гърлото. Атусин Сироп облекчава гърлото, подкрепя дишането и оставя чувство на комфорт в гърдите. Атусин съдържа воден екстракт от прополис, получен чрез процес на стандартизация и чрез уникален метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис. Водният екстракт от прополис е с високи концентрации на органични ароматни киселини, които са основните полезни биоактивни вещества, които допринасят за здравето на мукозата и дихателните пътища – бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло, като ги поддържа в техния естествен физиологичен вид, здрави и чисти. Стандартизираният екстракт от Plantago lanceolata L. е получен от растението теснолист живовлек, съдържащо иридоидни гликозиди, флавоноиди, фенолни киселини и др. Теснолистният живовлек влияе благоприятно върху дихателните пътища и покриващия ги епител. Пчелният мед, глицеролът и захарта покриват и овлажняват дихателната мукоза. По този начин действат благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържат и подпомагат чувството за комфорт в гърлото и фаринкса.

УПОТРЕБА: В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте ATUSIN по следната схема:
Деца от 0 до 5 г.: 3 пъти по 2.5 ml на ден. При деца от 0 до 1 г. (новородени и кърмачета) се препоръчва приемът на Atusin да започне след консултация с лекар.
Деца от 5 до 12 г.: 3 пъти по 5 ml на ден. Възрастни и деца над 12 г.: 3 пъти по 10 ml на ден.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Преди употреба бутилката да се разклаща! Опаковката съдържа мерителна чашка, улесняваща дозирането. Прекомерната консумация може да доведе до слабителен ефект. Не се препоръчва за диабетици. Не използвайте при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Продуктът е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от деца и пряка слънчева светлина. Съхранявайте при температура под 25 градуса. След първоначалното отваряне, продуктът трябва да се употреби в рамките на 30 дни. Не използвайте след изтичане срока на годност.
Не използвайте продукта, ако целостта на опаковката е нарушена.

СЪСТАВ: В 30 ml се съдържат: PWEтм-MD Воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини, получен чрез уникален Green Extractionтм метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис - 49,98 мг.;  Стандартизиран екстракт от Plantago lanceolata L. - 1,8 гр.; Пчелен мед - 6,66 гр.; Глицерол - 4,95 гр.; Захар - 11,64 гр.

АТУСИН СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100 мл. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

АТУСИН СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100 мл. се произвежда от "Неофарм България" ЕООД, България.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 49373
Листовка

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете приема на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Съдържание на листовката:
I. Какво трябва да знаем за кашлицата?
II. Какво е ATUSIN?
III. Как се приема ATUSIN?
IV. Странични ефекти и противопоказания.
V. Съхранение.

I. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА КАШЛИЦАТА?
Кашлицата е естествен защитен рефлекторен механизъм, чрез който организмът се стреми да изхвърли от дихателните си пътища секрети или попаднало там чуждо тяло. Дихателните пътища - гърло, фаринкс, трахея, бронхи, бял дроб, са входна врата за много болестотворни микроорганизми. Поради това, често именно дихателните пътища са най-засегнати от инфекциозни причинители. Кашлицата се проявява при дразнене на специфични рецептори в дихателните пътища. Раздразнените рецептори изпращат нервни импулси до мозъка, който реагира, като подава сигнал за кашляне, тъй като се опитва да изхвърли дразнещия компонент извън организма.

Когато организмът на човек е здрав, кашлицата успява да изчисти успешно дихателните пътища. При възпаление на дихателните пътища, причинено от грип, настинка и други вирусни или бактериални респираторни инфекции, кашличният рефлекс не е достатъчен, за да изхвърли насъбраните секрети. Кашлицата може да бъде влажна или суха:

    При влажната кашлица се образува секрет, който улавя болестотворните микроорганизми, попаднали в дихателните пътища. Чрез движенията на ресничките на епитела на дихателните пътища, този секрет се придвижва нагоре и чрез кашляне се извежда извън дихателните пътища. Често обаче, този секрет е гъст и жилав, което го прави труден за придвижване и изкашляне. Това води до натрупване на секрета в дихателните пътища, затруднява дишането и влошава инфекцията. За да се спре инфекцията и кашлицата, организмът трябва да се освободи от натрупания секрет. Естественият процес на отстраняване на храчките може да бъде подпомогнат от средство, което да подпомогне функциите на епитела и изхвърлянето на секрета от дихателните пътища.

    Сухата кашлица не е свързана с увеличено образуване на секрет и най-често е съпътствана с дразнене на рецепторите в гърлото и фаринкса, предизвиквайки мъчително кашляне. При задълбочаване на инфекцията, сухата кашлица може да премине във влажна. Сухата кашлица може да бъде и доста болезнена, тъй като постоянните непродуктивни позиви за кашляне дразнят и „драскат" гърлото, напрягат мускулите на гръдния кош и пренапрягат дихателните пътища.

II. КАКВО Е ATUSIN?

ATUSIN е сироп, който оказва благоприятен ефект Върху здравето на дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите. Подкрепя дишането. Има приятен вкус. Подходящ е и за деца.

Състав на препоръчваната дневна доза за възрастни и деца над 12 г. (30 ml):

    49,98 mg - PWE™- MD Воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини, получен чрез уникален Green Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис;
    1,8 g - Стандартизиран екстракт от Plantago lanceolata L.;
    6,66 g - Мед;
    4,95 g - Глицерол;
    11,64 g - Захар.

Помощни вещества: вода, калиев сорбат, консервант - натриев бензоат, лимонена киселина, аромат - карамел.

ATUSIN е хранителна добавка.

    PWE™-MD е воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини - фенетилов естер на кафеената киселина, ферулинова киселина, канелена киселина и др. Получен е чрез уникален GREEN Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис. Този екстракционен метод осигурява високи нива на чисти ароматни органични киселини от пчелния прополис и елиминиране на почти всички примеси и пчелен восък. Използва се само вода. Без химически разтворители.

    Водният екстракт на прополис се отличава от спиртния с високите си концентрации на органични ароматни киселини, които са основните биологично - активни вещества, оказващи ползотворен ефект върху здравето на мукозата и дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло, като ги поддържа В техния естествен физиологичен Вид, здрави и чисти.

    Стандартизираният екстракт от Plantago lanceolata L е получен от растението теснолист живовляк, което съдържа няколко основни вида биологично - активни вещества, иридоидни гликозиди, флавоноиди, фенолни киселини и gp. Растението е включено в европейската фармакопея. То е обект на многогодишни изследвания, доказващи неговите ползотворни свойства върху здравето и функциите на дихателните пътища и покриващият ги епител.

    Медът, глицеролът и захарта са класически средства, които след перорален прием, покриват и овлажняват дихателната мукоза. По този начин действат благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържат и подпомагат чувството за комфорт в гърлото и фаринкса.

III. КАК СЕ ПРИЕМА ATUSIN?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте ATUSIN по следната схема:

    Деца от 0 до 5 г.: 3 пъти по 2.5 ml на ден.
    Деца от 5 до 12 г.: 3 пъти по 5 ml на ден.
    Възрастни и деца над 12 г.: 3 пъти по 10 ml на ден.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Преди употреба бутилката да се разклаща!
Опаковката съдържа мерителна чашка, улесняваща дозирането.

IV. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

    Досега не са известни странични ефекти на препарата.
    ATUSIN не е подходящ за хора с диабет.
    ATUSIN може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

V. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте ATUSIN в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка: 100 мл.

Производител: "Неофарм България" ЕООД, гр. София.


Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете приема на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Съдържание на листовката:
I. Какво трябва да знаем за кашлицата?
II. Какво е ATUSIN?
III. Как се приема ATUSIN?
IV. Странични ефекти и противопоказания.
V. Съхранение.

I. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА КАШЛИЦАТА?
Кашлицата е естествен защитен рефлекторен механизъм, чрез който организмът се стреми да изхвърли от дихателните си пътища секрети или попаднало там чуждо тяло. Дихателните пътища - гърло, фаринкс, трахея, бронхи, бял дроб, са входна врата за много болестотворни микроорганизми. Поради това, често именно дихателните пътища са най-засегнати от инфекциозни причинители. Кашлицата се проявява при дразнене на специфични рецептори в дихателните пътища. Раздразнените рецептори изпращат нервни импулси до мозъка, който реагира, като подава сигнал за кашляне, тъй като се опитва да изхвърли дразнещия компонент извън организма.

Когато организмът на човек е здрав, кашлицата успява да изчисти успешно дихателните пътища. При възпаление на дихателните пътища, причинено от грип, настинка и други вирусни или бактериални респираторни инфекции, кашличният рефлекс не е достатъчен, за да изхвърли насъбраните секрети. Кашлицата може да бъде влажна или суха:

    При влажната кашлица се образува секрет, който улавя болестотворните микроорганизми, попаднали в дихателните пътища. Чрез движенията на ресничките на епитела на дихателните пътища, този секрет се придвижва нагоре и чрез кашляне се извежда извън дихателните пътища. Често обаче, този секрет е гъст и жилав, което го прави труден за придвижване и изкашляне. Това води до натрупване на секрета в дихателните пътища, затруднява дишането и влошава инфекцията. За да се спре инфекцията и кашлицата, организмът трябва да се освободи от натрупания секрет. Естественият процес на отстраняване на храчките може да бъде подпомогнат от средство, което да подпомогне функциите на епитела и изхвърлянето на секрета от дихателните пътища.

    Сухата кашлица не е свързана с увеличено образуване на секрет и най-често е съпътствана с дразнене на рецепторите в гърлото и фаринкса, предизвиквайки мъчително кашляне. При задълбочаване на инфекцията, сухата кашлица може да премине във влажна. Сухата кашлица може да бъде и доста болезнена, тъй като постоянните непродуктивни позиви за кашляне дразнят и „драскат" гърлото, напрягат мускулите на гръдния кош и пренапрягат дихателните пътища.

II. КАКВО Е ATUSIN?

ATUSIN е сироп, който оказва благоприятен ефект Върху здравето на дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите. Подкрепя дишането. Има приятен вкус. Подходящ е и за деца.

Състав на препоръчваната дневна доза за възрастни и деца над 12 г. (30 ml):

    49,98 mg - PWE™- MD Воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини, получен чрез уникален Green Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис;
    1,8 g - Стандартизиран екстракт от Plantago lanceolata L.;
    6,66 g - Мед;
    4,95 g - Глицерол;
    11,64 g - Захар.

Помощни вещества: вода, калиев сорбат, консервант - натриев бензоат, лимонена киселина, аромат - карамел.

ATUSIN е хранителна добавка.

    PWE™-MD е воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини - фенетилов естер на кафеената киселина, ферулинова киселина, канелена киселина и др. Получен е чрез уникален GREEN Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис. Този екстракционен метод осигурява високи нива на чисти ароматни органични киселини от пчелния прополис и елиминиране на почти всички примеси и пчелен восък. Използва се само вода. Без химически разтворители.

    Водният екстракт на прополис се отличава от спиртния с високите си концентрации на органични ароматни киселини, които са основните биологично - активни вещества, оказващи ползотворен ефект върху здравето на мукозата и дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло, като ги поддържа В техния естествен физиологичен Вид, здрави и чисти.

    Стандартизираният екстракт от Plantago lanceolata L е получен от растението теснолист живовляк, което съдържа няколко основни вида биологично - активни вещества, иридоидни гликозиди, флавоноиди, фенолни киселини и gp. Растението е включено в европейската фармакопея. То е обект на многогодишни изследвания, доказващи неговите ползотворни свойства върху здравето и функциите на дихателните пътища и покриващият ги епител.

    Медът, глицеролът и захарта са класически средства, които след перорален прием, покриват и овлажняват дихателната мукоза. По този начин действат благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържат и подпомагат чувството за комфорт в гърлото и фаринкса.

III. КАК СЕ ПРИЕМА ATUSIN?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте ATUSIN по следната схема:

    Деца от 0 до 5 г.: 3 пъти по 2.5 ml на ден.
    Деца от 5 до 12 г.: 3 пъти по 5 ml на ден.
    Възрастни и деца над 12 г.: 3 пъти по 10 ml на ден.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Преди употреба бутилката да се разклаща!
Опаковката съдържа мерителна чашка, улесняваща дозирането.

IV. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

    Досега не са известни странични ефекти на препарата.
    ATUSIN не е подходящ за хора с диабет.
    ATUSIN може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

V. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте ATUSIN в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка: 100 мл.

Производител: "Неофарм България" ЕООД, гр. София.


Медия

Медия информация