0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

БОНАРТОС тбл.1178мг.х30

Дайте първото мнение за този продукт

30,38 лв.

Наличност: Свържете се с нас

Бонартос таблетки е лекарствен продукт, който се използва за лечение на симптоми на слабо до умерена изразена ставна дегенерация (остеоартрит) на коляното. Тези симптоми могат да бъдат: подуто коляно, скованост (след сън или продължително стоене в покой), болка при покой или болка при движение (напр. при изкачване на стълби или движение по неравни повърхности).

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: Бонартос таблетки е лекарствен продукт, който се използва за лечение на симптоми на слабо до умерена изразена ставна дегенерация (остеоартрит) на коляното. Тези симптоми могат да бъдат: подуто коляно, скованост (след сън или продължително стоене в покой), болка при покой или болка при движение (напр. при изкачване на стълби или движение по неравни повърхности).

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: По 1 таблетка дневно.

СЪСТАВ: Активни съставки: Глюкозамин (Glucosamine) 1178mg

БОНАРТОС тбл.1178мг.х30 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

БОНАРТОС тбл.1178мг.х30 се произвежда от Pharma Swiss.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 42369
Листовка

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт, за да получите най-добри резултати. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошат или не се подобрят след 2-3 месеца. Ако някоя от нежеланите лекарствени ракции стане сериозна или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Oт тази листовка ще научите:

1. Какво представлява Бонартос и за какво се използва

2. Преди да използвате Бонартос

3. Как да приемате Бонартос 1101.2013

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Бонартос

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БОНАРТОС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Бонартос принадлежи към групата на противовъзпалителните и противоревматични средства, нестероидни. Глюкозамин е ендогенно вещество, което нормално се съдържа в човешкото тяло и е необходимо за ставната течност и хрущяла. Бонартос таблетка е лекарствен продукт, който се използва за лечение на симптоми на слабо до умерена изразена ставна дегенерация (остеоартрит) на коляното. Тези симптоми могат да бъдат: подуто коляно, скованост (след сън или продължително стоене в покой), болка при покой или болка при движение (напр. при изкачване на стълби или движение по неравни повърхности). Ако имате други симптоми освен описаните, моля консултирайте се с Вашия лекар за обсъждане на друго лечение на ставното заболяване. 

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ Бонартос трябва да се консултирате с лекар, който да постави диагноза остеоартрит и да изключи наличието на ставно заболяване, което налага друго лечение. Не приемайте Бонартос - ако сте алергични (свръхчувствителни) към глюкозамин или някоя от останалите съставки на Бонартос - ако сте алергични (свръхчувствителни) към черупки от мекотели, тъй като активното вещество представлява екстракт от черупки от мекотели. Бонартос не трябва да се прилага при деца под 2 годишна възраст. Обърнете специално внимание при употребата на БОНАРТОС. Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба на Бонартос: - ако страдате от захарен диабет или нарушен глюкозен толеранс. Необходимо е да се направи контрол на кръвната захар преди започване на лечението и често контролиране на кръвната захар по време на лечението с глюкозамин; - ако сте в рискова група за сърдечно-съдово заболяване (напр. хипертония, диабет, хиперхолестеролемия или пушите). Препоръчва се контролиране на холестерола, тъй като при няколко пациенти лекувани с глюкозамин са наблюдавани повишени стойности на холестерол; - ако страдате от астма. Използването на глюкозамин, може да влоши симптомите на астма. ако имате намалена бъбречна и/или чернодробна функция, не могат да бъдат дадени препоръки по отношение на дозата, тъй като не са провеждани проучвания с тази група пациенти; Прием на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Особено важно е да информирате Вашия лекар или фармацевт, ако взимате някои от следните лекарства: - Тетрациклини (антибактериални средства предписвани за инфекция). - Варфарин или продукти от този тип (антикоагуланти за предпазване от съсирван е на кръвта). Действието на антикоагулантите може да се повиши, когато се прилага едновременно с глюкозамин. Пациенти лекувани с такава комбинация е необходимо да бъдат грижливо проследявани преди и след прилагане на глюкозамин. Прием на Бонартос с храни и напитки Препоръчва се Бонартос да се приема с течност и може да бъде приет с или без храна. Бременност и кърмене Бременност Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство. Бонартос не трябва да се употребява по време на бременност. Кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство. Не се препоръчва приемането на глюкозамин по време на кърмене. Шофиране и работа с машини Не са провеждани проучвания относно влиянието на Бонартос върху способността за шофиране и работа с машини. Ако почувствате замайване или сънливост след като сте започнали употреба на Бонартос, не трябва да шофирате или да работите с машини. Важна информация относно някои от съставките на БОНАРТОС Една таблетка съдържа 6,52 милимола (151 мг) натрий. Моля, имайте това предвид, ако сте на контролирана на натрий диета.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ БОНАРТОС. Винаги приемайте Бонартос точно както Ви е казал лекарят. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възрастни. Стандартната дозировка за възрастни е 1 таблетка (1178 мг глюкозамин) дневно. Пациенти в старческа възраст Не се налага промяна на дозата. Пациенти с намалена бъбречна и/или чернодробна функция Няма препоръки по отношение на дозата, тъй като не са провеждани проучвания. Деца и юноши Бонартос не трябва да се употребява от деца и юноши до 18-годишна възраст. Глюкозамин не се прилага при остра болка. Облекчаване на симптомите (специално облекчаване на болката) не се очаква по рано от няколко седмично прилагане, а в някои случаи и повече. Ако не получите никакво облекчение на симптомите след 2-3 месеца, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, тъй като по нататъшното прилагане на Бонартос трябва да бъде преоценено. Начин на приложение За приложение през устата! Таблетките да се приемат с вода или друга течност по време на хранене или без храна. Ако сте приели повече от необходимата доза Бонартос Ако сте приели по голямо количество от таблетките Бонартос, обърнете се незабавно към лекар или болнично заведение. Симптомите на предозиране с глюкозамин могат да се проявят с главоболие, замайване, объркване, болка в ставите, гадене, повръщане, диария или запек. Спрете приемането на глюкозамин при признаци на предозиране. Ако сте пропуснали да приемете Бонартос Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте спрели приема на Бонартос Вашите симптоми могат да се появят отново, ако спрете лечението си с Бонартос без да се допитате до лекаря! Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Бонартос може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Вие трябва да спрете приемането на Бонартос и да се обърнете към лекар незабавно, ако почувствате някои от следните симптоми: подуване на лицето, езика и/или фаринкса и/или трудности при гълтане или уртикария със затруднено дишане (ангиоедем). Докладвани са следните нежелани реакции: Чести: наблюдавани при 1 до 10 на 100 пациенти- главоболие, умора, гадене, коремна болка, стомашен дискомфорт, диария, запек. Нечести : 1 до 10 на 1 000 пациенти- обрив, сърбеж, зачервяване. С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка): повръщане, уртикария, замаяност, оток на стъпалата или глезените, ангиоедем. Влошаване на съществуваща астма, влошаване на кръвно-захарния контрол при пациенти с диабет. Докладвано е също повишаване стойността на холестерола. Не е възможно да се докаже дали тези нежелани реакции са свързани с прилагането на Бонартос. Доление може да предизвика повишаване стоийностите на чернодробните ензими и рядко жълтеница. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ БОНАРТОС. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Не използвайте БОНАРТОС след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Няма специални изисквания за съхранението на този лекарствен продукт. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Бонартос Активното вещество е глюкозамин. Една таблетка съдържа 1884,60 mg глюкозамин сулфат натриев хлорид еквивалентен на 1500 mg глюкозамин сулфат или 1178 mg глюкозамин. Сърцевина: Повидон К 30 Макрогол 4000 Магнезиев стеарат Обвивка: Хипромелоза Титанов диоксид (Е 171) Талк Пропилей гликол Полисорбат 80 Как изглежда Бонартос и какво съдържа опаковката Бонартос е бяла до мръсно бяла, овална, двойно изпъкнала, филмирана таблетка, с делителна черта от едната страна. Тази черта служи единствено за по-лесно разчупване на таблетката с цел да бъде улеснено поглъщането, а не за разделяне на две дози. Размер на опаковките: 30 и 90 филмирани таблетки в HDPE контейнери с HDPE капачка на винт. 4,10,20,30,45, 60,90 филмирани таблетки в Alu/PVC/PVDC блистери. Не всички размери на опаковките може да се предлагат на пазара. Притежател на разрешението за употреба и производител Притежател на разрешението за употреба Blue Bio Pharmaceuticals Limited 5th Floor, Beaux Lane House, Mercer Street Lower Dublin 2 Тел/ Факс: 00 44 1534 767 7878 e-mail: bluebiopharm@yahoo.ie Ирландия Производител, отговорен за освобождаване на партиди на територията на ЕС Jemo-Pharm A/S Hasselvej 1, DK-4780 Stege Дания и Central-Pharma Limited Caxton Road Bedford MK410XZ Великобритания Wasdell Packaging Limited Unit 6-8, Euroway Industrial Estate Blagrove, Swindon Wiltshire, SN5 8YW, Великобритания Това лекарство е разрешено за употреба в следните държави членки на Европейското икономическо пространство под следните имена: Австрия: Tavimin 1500 mg Filmtabletten Белгия: Dolenio 1178mg Filmomhulde tablet България: Bonartos 1178 мг филмирани таблетки Чехия: Beyflex 1178 mg Кипър: Dolenio Германия: Dolex 1500 mg Filmtabletten Дания: Dolenio Естония: Bonartos Испания: Dolenio 1500 mg Comprimido recubierto con pelicula Финландия: Dolenio 1178 mg tabletti, kalvopaallysteinen Франция: Dolenio 1178 mg, comprime pellicule Гърция: CounterFlex Унгария: Bonartos 1500 mg filmtabletta Исландия: Dolenio Ирландия: Dolenio 1178 mg Film-coated tablets Италия: Bolevo Литва: Bonartos 1178 mg plevele dengtos tabletes Люксембург: Dolenio 1178 mg, comprime pellicule Латвия: Bonartos 1178 mg apvalkotas tablets Малта: Dolenio Нидерландия: Dolenio 1178 mg filmomhulde tablet Полша: Bonartos Португалия: Dolenio Румъния: Bonartos 1178 mg, comprimate filmate Швеция: Dolenio 1178 mg filmdragerade tabletter Словения: Bonartos 1178 mg filmsko obloiene tablete Словакия: Bonartos 1178 mg Великобритания: Dolenio 1500 mg Film-coated tablets Дата на последно одобрение на листовката {06/2012}.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт, за да получите най-добри резултати. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошат или не се подобрят след 2-3 месеца. Ако някоя от нежеланите лекарствени ракции стане сериозна или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Oт тази листовка ще научите:

1. Какво представлява Бонартос и за какво се използва

2. Преди да използвате Бонартос

3. Как да приемате Бонартос 1101.2013

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Бонартос

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БОНАРТОС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Бонартос принадлежи към групата на противовъзпалителните и противоревматични средства, нестероидни. Глюкозамин е ендогенно вещество, което нормално се съдържа в човешкото тяло и е необходимо за ставната течност и хрущяла. Бонартос таблетка е лекарствен продукт, който се използва за лечение на симптоми на слабо до умерена изразена ставна дегенерация (остеоартрит) на коляното. Тези симптоми могат да бъдат: подуто коляно, скованост (след сън или продължително стоене в покой), болка при покой или болка при движение (напр. при изкачване на стълби или движение по неравни повърхности). Ако имате други симптоми освен описаните, моля консултирайте се с Вашия лекар за обсъждане на друго лечение на ставното заболяване. 

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ Бонартос трябва да се консултирате с лекар, който да постави диагноза остеоартрит и да изключи наличието на ставно заболяване, което налага друго лечение. Не приемайте Бонартос - ако сте алергични (свръхчувствителни) към глюкозамин или някоя от останалите съставки на Бонартос - ако сте алергични (свръхчувствителни) към черупки от мекотели, тъй като активното вещество представлява екстракт от черупки от мекотели. Бонартос не трябва да се прилага при деца под 2 годишна възраст. Обърнете специално внимание при употребата на БОНАРТОС. Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба на Бонартос: - ако страдате от захарен диабет или нарушен глюкозен толеранс. Необходимо е да се направи контрол на кръвната захар преди започване на лечението и често контролиране на кръвната захар по време на лечението с глюкозамин; - ако сте в рискова група за сърдечно-съдово заболяване (напр. хипертония, диабет, хиперхолестеролемия или пушите). Препоръчва се контролиране на холестерола, тъй като при няколко пациенти лекувани с глюкозамин са наблюдавани повишени стойности на холестерол; - ако страдате от астма. Използването на глюкозамин, може да влоши симптомите на астма. ако имате намалена бъбречна и/или чернодробна функция, не могат да бъдат дадени препоръки по отношение на дозата, тъй като не са провеждани проучвания с тази група пациенти; Прием на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Особено важно е да информирате Вашия лекар или фармацевт, ако взимате някои от следните лекарства: - Тетрациклини (антибактериални средства предписвани за инфекция). - Варфарин или продукти от този тип (антикоагуланти за предпазване от съсирван е на кръвта). Действието на антикоагулантите може да се повиши, когато се прилага едновременно с глюкозамин. Пациенти лекувани с такава комбинация е необходимо да бъдат грижливо проследявани преди и след прилагане на глюкозамин. Прием на Бонартос с храни и напитки Препоръчва се Бонартос да се приема с течност и може да бъде приет с или без храна. Бременност и кърмене Бременност Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство. Бонартос не трябва да се употребява по време на бременност. Кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство. Не се препоръчва приемането на глюкозамин по време на кърмене. Шофиране и работа с машини Не са провеждани проучвания относно влиянието на Бонартос върху способността за шофиране и работа с машини. Ако почувствате замайване или сънливост след като сте започнали употреба на Бонартос, не трябва да шофирате или да работите с машини. Важна информация относно някои от съставките на БОНАРТОС Една таблетка съдържа 6,52 милимола (151 мг) натрий. Моля, имайте това предвид, ако сте на контролирана на натрий диета.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ БОНАРТОС. Винаги приемайте Бонартос точно както Ви е казал лекарят. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възрастни. Стандартната дозировка за възрастни е 1 таблетка (1178 мг глюкозамин) дневно. Пациенти в старческа възраст Не се налага промяна на дозата. Пациенти с намалена бъбречна и/или чернодробна функция Няма препоръки по отношение на дозата, тъй като не са провеждани проучвания. Деца и юноши Бонартос не трябва да се употребява от деца и юноши до 18-годишна възраст. Глюкозамин не се прилага при остра болка. Облекчаване на симптомите (специално облекчаване на болката) не се очаква по рано от няколко седмично прилагане, а в някои случаи и повече. Ако не получите никакво облекчение на симптомите след 2-3 месеца, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, тъй като по нататъшното прилагане на Бонартос трябва да бъде преоценено. Начин на приложение За приложение през устата! Таблетките да се приемат с вода или друга течност по време на хранене или без храна. Ако сте приели повече от необходимата доза Бонартос Ако сте приели по голямо количество от таблетките Бонартос, обърнете се незабавно към лекар или болнично заведение. Симптомите на предозиране с глюкозамин могат да се проявят с главоболие, замайване, объркване, болка в ставите, гадене, повръщане, диария или запек. Спрете приемането на глюкозамин при признаци на предозиране. Ако сте пропуснали да приемете Бонартос Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте спрели приема на Бонартос Вашите симптоми могат да се появят отново, ако спрете лечението си с Бонартос без да се допитате до лекаря! Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Бонартос може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Вие трябва да спрете приемането на Бонартос и да се обърнете към лекар незабавно, ако почувствате някои от следните симптоми: подуване на лицето, езика и/или фаринкса и/или трудности при гълтане или уртикария със затруднено дишане (ангиоедем). Докладвани са следните нежелани реакции: Чести: наблюдавани при 1 до 10 на 100 пациенти- главоболие, умора, гадене, коремна болка, стомашен дискомфорт, диария, запек. Нечести : 1 до 10 на 1 000 пациенти- обрив, сърбеж, зачервяване. С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка): повръщане, уртикария, замаяност, оток на стъпалата или глезените, ангиоедем. Влошаване на съществуваща астма, влошаване на кръвно-захарния контрол при пациенти с диабет. Докладвано е също повишаване стойността на холестерола. Не е възможно да се докаже дали тези нежелани реакции са свързани с прилагането на Бонартос. Доление може да предизвика повишаване стоийностите на чернодробните ензими и рядко жълтеница. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ БОНАРТОС. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Не използвайте БОНАРТОС след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Няма специални изисквания за съхранението на този лекарствен продукт. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Бонартос Активното вещество е глюкозамин. Една таблетка съдържа 1884,60 mg глюкозамин сулфат натриев хлорид еквивалентен на 1500 mg глюкозамин сулфат или 1178 mg глюкозамин. Сърцевина: Повидон К 30 Макрогол 4000 Магнезиев стеарат Обвивка: Хипромелоза Титанов диоксид (Е 171) Талк Пропилей гликол Полисорбат 80 Как изглежда Бонартос и какво съдържа опаковката Бонартос е бяла до мръсно бяла, овална, двойно изпъкнала, филмирана таблетка, с делителна черта от едната страна. Тази черта служи единствено за по-лесно разчупване на таблетката с цел да бъде улеснено поглъщането, а не за разделяне на две дози. Размер на опаковките: 30 и 90 филмирани таблетки в HDPE контейнери с HDPE капачка на винт. 4,10,20,30,45, 60,90 филмирани таблетки в Alu/PVC/PVDC блистери. Не всички размери на опаковките може да се предлагат на пазара. Притежател на разрешението за употреба и производител Притежател на разрешението за употреба Blue Bio Pharmaceuticals Limited 5th Floor, Beaux Lane House, Mercer Street Lower Dublin 2 Тел/ Факс: 00 44 1534 767 7878 e-mail: bluebiopharm@yahoo.ie Ирландия Производител, отговорен за освобождаване на партиди на територията на ЕС Jemo-Pharm A/S Hasselvej 1, DK-4780 Stege Дания и Central-Pharma Limited Caxton Road Bedford MK410XZ Великобритания Wasdell Packaging Limited Unit 6-8, Euroway Industrial Estate Blagrove, Swindon Wiltshire, SN5 8YW, Великобритания Това лекарство е разрешено за употреба в следните държави членки на Европейското икономическо пространство под следните имена: Австрия: Tavimin 1500 mg Filmtabletten Белгия: Dolenio 1178mg Filmomhulde tablet България: Bonartos 1178 мг филмирани таблетки Чехия: Beyflex 1178 mg Кипър: Dolenio Германия: Dolex 1500 mg Filmtabletten Дания: Dolenio Естония: Bonartos Испания: Dolenio 1500 mg Comprimido recubierto con pelicula Финландия: Dolenio 1178 mg tabletti, kalvopaallysteinen Франция: Dolenio 1178 mg, comprime pellicule Гърция: CounterFlex Унгария: Bonartos 1500 mg filmtabletta Исландия: Dolenio Ирландия: Dolenio 1178 mg Film-coated tablets Италия: Bolevo Литва: Bonartos 1178 mg plevele dengtos tabletes Люксембург: Dolenio 1178 mg, comprime pellicule Латвия: Bonartos 1178 mg apvalkotas tablets Малта: Dolenio Нидерландия: Dolenio 1178 mg filmomhulde tablet Полша: Bonartos Португалия: Dolenio Румъния: Bonartos 1178 mg, comprimate filmate Швеция: Dolenio 1178 mg filmdragerade tabletter Словения: Bonartos 1178 mg filmsko obloiene tablete Словакия: Bonartos 1178 mg Великобритания: Dolenio 1500 mg Film-coated tablets Дата на последно одобрение на листовката {06/2012}.

Медия

Медия информация