0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЦИКЛОДИНОН табл. х 30

Дайте първото мнение за този продукт

11,59 лв.

Наличност: В наличност

Циклодинон е лекарство без лекарско предписание. Циклодинон е лекарство на растителна основа за повлияване на симптоми на нарушения в менструалния цикъл, предменструален синдром и напрежение в гърдите. Основната съставка на продукта е екстракт от Аврамово дърво, наречено още "билката на жената" поради позитивния ефект на растението върху женската хормоналната система. Циклодинон регулира хормоналното равновесие, облекчава симптомите както на предменструален синдром, така и на настъпващ климактериум. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Циклодинон е лекарство без лекарско предписание. Циклодинон е лекарство на растителна основа за повлияване на симптоми на нарушения в менструалния цикъл, предменструален синдром и напрежение в гърдите. Основната съставка на продукта е екстракт от Аврамово дърво, наречено още "билката на жената" поради позитивния ефект на растението върху женската хормоналната система. Циклодинон регулира хормоналното равновесие, облекчава симптомите както на предменструален синдром, така и на настъпващ климактериум. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Препоръчителната доза е по една таблетка дневно, с достатъчно течност, в продължение най-малко на три месеца без прекъсване – дори и по време на менструация. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Не са необходими специални условия на съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.  

СЪСТАВ: Активни съставки: Всяка таблетка съдържа: Аврамово дърво (Agni casti ), сух екстракт от плодове (7-11:1) 4.0 mg, Екстрагент: етанол 70 %.

ЦИКЛОДИНОН табл. х 30 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ЦИКЛОДИНОН табл. х 30 се произвежда от BIONORICA SE, Германия.                                                 

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 27560
Листовка

ЛИСТОВКА:  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ CYCLODYNON 4 mg film-coated tablets Agni casti fructus, extractum siccum ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки Аврамово дърво, сух екстракт от плодове. Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението с Циклодинон 4 mg филмирани таблетки Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след употреба на продукта повече от 3 месеца. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка: 1. Какво представлява Циклодинон 4 mg филмирани таблетки и за какво се използва. 2. Преди да приемете Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 3. Как да приемате Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 4. Възможни нежелани реакции. 5. Как да съхранявате Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Циклодинон 4 mg филмирани таблетки е растителен лекарствен продукт за лечение на жени в случаи на предменструален синдром, който включва: чувство за болка в гърдите, умора, нарушения в съня, нервност, подуване на корема и др. Лекарственият продукт се отпуска без лекарско предписание и е подходящ за лечение на леки смущения. Въпреки това, Циклодинон 4 mg филмирани таблетки трябва да се използва внимателно, за да се постигне оптимален резултат.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Не приемайте Циклодинон 4 mg филмирани таблетки: ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на този лекарствен продукт. Обърнете специално внимание при употребата на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
Преди лечението с Циклодинон 4 mg филмирани таблетки посъветвайте се с Вашия лекар при случаите: Ако боледувате или сте боледували от естроген-зависими тумори; Ако използвате някои лекарства, които повлияват продукцията на допамин (хормон на симпатиковата нервна система) или женски полови хормони; Не се препоръчва употребата при деца и подрастващи под 18 години, поради липса на достатъчно опит с употребата на продукта в тази възраст; Ако симптомите се влошат по време на употребата на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки; Ако сте страдали от разстройство на дейността на хипофизата.

Прием на други лекарства. Предвид на възможна стимулация на продукцията на допамин (хормон на симпатиковата нервна система) и на женски полови хормони от Аврамово дърво, плод (Vitex agnus castus fructus) някои промени в действието на лекарствата, които действат по подобен начин, не трябва да бъдат напълно изключени. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате, наскоро сте приемали или мислите да приемате някакви други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене. Посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Циклодинон 4 mg филмирани таблетки не трябва да се приемат по време на бременност. Употребата на лекарственият продукт по време на кърмене не се препоръчва. Опити с животни показват, че количеството на кърмата се намалява.

Шофиране и работа с машини. Не са провеждани изследвания за влиянието върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако сте били информирани от Вашия лекар, че Вие имате непоносимост към някои захари, преди да приемете този продукт трябва да уведомите Вашия лекар.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Ако не е предписано друго от Вашия лекар, приемайте Циклодинон 4 mg филмирани таблетки, както е описано по-долу. Моля, следвайте посочената дозировка, за да постигнете оптимален ефект. Приемайте по една филмирана таблетка дневно с достатъчно количество течност (напр. една чаша вода). Таблетката трябва да се поглъща цяла, не трябва да се сдъвква.

Колко време трябва да се приема Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. За да се получи оптимален лечебен ефект, препоръчва се лекарственият продукт да се приема повече от три месеца (също и по време на менструация). Ако симптомите не се повлияват след продължаваща употреба повече от три месеца, необходимо е да се консултирате с лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Циклодинон 4 mg филмирани таблетки какво трябва да се направи? Няма съобщения за случаи на предозиране. Лечение при предозиране: Ако се забележат симптоми на предозиране, трябва да се започне симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да премете Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Циклодинон 4 mg филмирани таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежеланите лекарствени реакции са класирани съобразно тяхната честота в следните категории:
    Много чести: наблюдавани при повече от 1 на 10 пациенти;
    Чести: наблюдавани при по-малко от 1 на 10 пациенти;
    Нечести: наблюдавани при по-малко от 1 на 100 пациенти;
    Редки: наблюдавани при по-малко от 1 на 1000 пациенти;
    Много редки: наблюдавани при по-малко от 1 на 10 000 пациенти;
    С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка.

Честотата на следните възможни нежелани реакции не може да бъде оценена от наличните данни:
    Тежки алергични реакции с оток на лицето, диспнея и затруднения в преглъщането;
    (Алергични) кожни реакции (обрив и уртикария), акне;
    Главоболие, виене на свят;
    Стомашно-чревни неразположения (като гадене, коремна болка);
    Менструални нарушения.
Прекратете приемането на лекарствения продукт и се консултирайте с лекар веднага при първите признаци на реакция на свръхчувствителност.

Ако забележите някаква нежелана лекарствена реакция, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт. Това се отнася и за всяка нежелана лекарствена реакция, неспомената в тази листовка: информация за потребителя.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Не са необходими специални условия на съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Срок на годност: Срокът на годност е 3 години.
Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката!

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
1 филмирана таблетка Циклодинон 4 mg съдържа:
Активно вещество:
    Аврамово дърво, сух екстракт от плодове (Agni casti fructus, extractum siccum) (7-11:1) - 4 mg;
    Екстрагент: етанол 70 % (V/V).
Другите съставки са: повидон; силициев диоксид, колоиден безводен; картофено нишесте; лактоза монохидрат; микрокристална целулоза; магнезиев стеарат; талк; макрогол 6000; поли (етилакрилат, метил метакрилат, триметил амониев етилметакрилат хлорид) 1: 2: 0.2; МW 150000 (Еудражит RL 30D); оцветители: титанов (IV) оксид (E171); железен оксид, жълт (E172); индиготин (E132).

Как изглежда Циклодинон 4 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
Циклодинон 4 mg са синьо-зелени филмирани таблетки.
Бройките на таблетките в една опаковка са 30, 60 или 90 филмирани таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
BIONORICA SE, Германия.
Дата на последно одобрение на листовката: април 2016

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ CYCLODYNON 4 mg film-coated tablets Agni casti fructus, extractum siccum ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки Аврамово дърво, сух екстракт от плодове. Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението с Циклодинон 4 mg филмирани таблетки Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след употреба на продукта повече от 3 месеца. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка: 1. Какво представлява Циклодинон 4 mg филмирани таблетки и за какво се използва. 2. Преди да приемете Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 3. Как да приемате Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 4. Възможни нежелани реакции. 5. Как да съхранявате Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. 6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Циклодинон 4 mg филмирани таблетки е растителен лекарствен продукт за лечение на жени в случаи на предменструален синдром, който включва: чувство за болка в гърдите, умора, нарушения в съня, нервност, подуване на корема и др. Лекарственият продукт се отпуска без лекарско предписание и е подходящ за лечение на леки смущения. Въпреки това, Циклодинон 4 mg филмирани таблетки трябва да се използва внимателно, за да се постигне оптимален резултат.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Не приемайте Циклодинон 4 mg филмирани таблетки: ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на този лекарствен продукт. Обърнете специално внимание при употребата на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
Преди лечението с Циклодинон 4 mg филмирани таблетки посъветвайте се с Вашия лекар при случаите: Ако боледувате или сте боледували от естроген-зависими тумори; Ако използвате някои лекарства, които повлияват продукцията на допамин (хормон на симпатиковата нервна система) или женски полови хормони; Не се препоръчва употребата при деца и подрастващи под 18 години, поради липса на достатъчно опит с употребата на продукта в тази възраст; Ако симптомите се влошат по време на употребата на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки; Ако сте страдали от разстройство на дейността на хипофизата.

Прием на други лекарства. Предвид на възможна стимулация на продукцията на допамин (хормон на симпатиковата нервна система) и на женски полови хормони от Аврамово дърво, плод (Vitex agnus castus fructus) някои промени в действието на лекарствата, които действат по подобен начин, не трябва да бъдат напълно изключени. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате, наскоро сте приемали или мислите да приемате някакви други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене. Посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Циклодинон 4 mg филмирани таблетки не трябва да се приемат по време на бременност. Употребата на лекарственият продукт по време на кърмене не се препоръчва. Опити с животни показват, че количеството на кърмата се намалява.

Шофиране и работа с машини. Не са провеждани изследвания за влиянието върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако сте били информирани от Вашия лекар, че Вие имате непоносимост към някои захари, преди да приемете този продукт трябва да уведомите Вашия лекар.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Ако не е предписано друго от Вашия лекар, приемайте Циклодинон 4 mg филмирани таблетки, както е описано по-долу. Моля, следвайте посочената дозировка, за да постигнете оптимален ефект. Приемайте по една филмирана таблетка дневно с достатъчно количество течност (напр. една чаша вода). Таблетката трябва да се поглъща цяла, не трябва да се сдъвква.

Колко време трябва да се приема Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. За да се получи оптимален лечебен ефект, препоръчва се лекарственият продукт да се приема повече от три месеца (също и по време на менструация). Ако симптомите не се повлияват след продължаваща употреба повече от три месеца, необходимо е да се консултирате с лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Циклодинон 4 mg филмирани таблетки какво трябва да се направи? Няма съобщения за случаи на предозиране. Лечение при предозиране: Ако се забележат симптоми на предозиране, трябва да се започне симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да премете Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема на Циклодинон 4 mg филмирани таблетки. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Циклодинон 4 mg филмирани таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежеланите лекарствени реакции са класирани съобразно тяхната честота в следните категории:
    Много чести: наблюдавани при повече от 1 на 10 пациенти;
    Чести: наблюдавани при по-малко от 1 на 10 пациенти;
    Нечести: наблюдавани при по-малко от 1 на 100 пациенти;
    Редки: наблюдавани при по-малко от 1 на 1000 пациенти;
    Много редки: наблюдавани при по-малко от 1 на 10 000 пациенти;
    С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка.

Честотата на следните възможни нежелани реакции не може да бъде оценена от наличните данни:
    Тежки алергични реакции с оток на лицето, диспнея и затруднения в преглъщането;
    (Алергични) кожни реакции (обрив и уртикария), акне;
    Главоболие, виене на свят;
    Стомашно-чревни неразположения (като гадене, коремна болка);
    Менструални нарушения.
Прекратете приемането на лекарствения продукт и се консултирайте с лекар веднага при първите признаци на реакция на свръхчувствителност.

Ако забележите някаква нежелана лекарствена реакция, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт. Това се отнася и за всяка нежелана лекарствена реакция, неспомената в тази листовка: информация за потребителя.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЦИКЛОДИНОН 4 mg филмирани таблетки
Не са необходими специални условия на съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Срок на годност: Срокът на годност е 3 години.
Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката!

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Циклодинон 4 mg филмирани таблетки
1 филмирана таблетка Циклодинон 4 mg съдържа:
Активно вещество:
    Аврамово дърво, сух екстракт от плодове (Agni casti fructus, extractum siccum) (7-11:1) - 4 mg;
    Екстрагент: етанол 70 % (V/V).
Другите съставки са: повидон; силициев диоксид, колоиден безводен; картофено нишесте; лактоза монохидрат; микрокристална целулоза; магнезиев стеарат; талк; макрогол 6000; поли (етилакрилат, метил метакрилат, триметил амониев етилметакрилат хлорид) 1: 2: 0.2; МW 150000 (Еудражит RL 30D); оцветители: титанов (IV) оксид (E171); железен оксид, жълт (E172); индиготин (E132).

Как изглежда Циклодинон 4 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
Циклодинон 4 mg са синьо-зелени филмирани таблетки.
Бройките на таблетките в една опаковка са 30, 60 или 90 филмирани таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
BIONORICA SE, Германия.
Дата на последно одобрение на листовката: април 2016

Медия

Медия информация