0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЦИНАРИКС Х 60

Дайте първото мнение за този продукт

13,44 лв.

Наличност: В наличност

ЦИНАРИКС / CYNARIX е лекарствен продукт на растителна основа, който се прилага при нарушения в храносмилането, придружено с газове в червата и подуване на корема. Също така Цинарикс се използва и като поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. Този лекарствен продукт е холеретик. Той повишава жлъчната секреция. ЦИНАРИКС съдържа стандартизиран екстракт от артишок, който подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: ЦИНАРИКС / CYNARIX е лекарствен продукт на растителна основа, който се прилага при нарушения в храносмилането, придружено с газове в червата и подуване на корема. Също така Цинарикс се използва и като поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. Този лекарствен продукт е холеретик. Той повишава жлъчната секреция. ЦИНАРИКС съдържа стандартизиран екстракт от артишок, който подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Винаги приемайте Цинарикс точно както Ви е казал Вашият лекар. Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е по 1-2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене с една чаша вода. Цинарикс може да се приема толкова време, колкото препоръчва Вашият лекар. Вие трябва да се консултирате с него, ако Вашите симптоми не се подобряват след двуседмично лечение. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 30°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца. 

СЪСТАВ: Активно вещество за 1 обвита таблетка: Cynarae folium extractum siccum aquosum (4-6:1), standardised to at least 2% Caffeoylquinic acids as chlorogenic acid ( Артишок, изсушен воден екстракт от листа (4-6:1), стандартизиран като не по-малко от 2% кафеоилхинови киселини като хлорогенова киселина)  55mg

ЦИНАРИКС Х 60 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ЦИНАРИКС Х 60 се произвежда от Монтавит, Австрия.    

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 23787
Листовка

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание.
Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
-   Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
-   Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
-   Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 14 дни.
-   Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка: 1.Какво представлява Цинарикс и за какво се използва. 2. Преди да приемете Цинарикс. 3. Как да приемате Цинарикс. 4. Възможни нежелани реакции. 5. Как да съхранявате Цинарикс. 6. Допълнителна информация.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИНАРИКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Цинарикс е растителен лекарствен продукт.
Този лекарствен продукт е холеретик. Той повишава жлъчната секреция.
Действие: Стандартизираният екстракт от артишок подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими.
Показания: При нарушения в храносмилането, газове в червата и подуване на корема. Поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИКС
Не приемайте Цинарикс: ако сте алергични (свръхчувствителни) към екстракта от листа на артишок, към други растенията от семейство Сложноцветни или към някоя от останалите съставки на Цинарикс, Също, ако страдате от извънчернодробно запушване на жлъчните пътища, емпием на жлъчния мехур, нарушена функция на черния дроб, запушване на жлъчните пътища и холецистит.
Обърнете специално внимание при употребата на Цинарикс:
Жените, които планират бременност или при настъпване на бременност по време на лечението, трябва да уведомят лекуващия лекар. Необходим е първоначален преглед при лекар за определяне на диагнозата, както и редовни прегледи за препоръка относно продължителността на терапията.
При продължаване на оплакванията, влошаване на състоянието или ако не се постига очаквания резултат след 14 дни, е необходимо също лекарска консултация.
При камъни в жлъчния мехур Цинарикс трябва да се приема само след консултация с лекар!
Прием на други лекарства:
Досега няма известни лекарствени взаимодействия.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без рецепта.
Прием на Цинарикс с храни и напитки:
Досега няма известни взаимодействия.
Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Няма изследвания за влиянието на екстракта от листа на артишок върху бременни жени. Не е известно дали активните вещества на екстракта от листа на артишок преминават в майчиното мляко. Ако сте бременна или кърмите, Цинарикс трябва да се приема с повишено внимание. Вашият лекар трябва да прецени съотношението риск/полза.
Шофиране и работа с машини:
Цинарикс не повлиява способността за шофиране и работа с машини
Важна информация относно някои от съставките на Цинарикс:
Това лекарство съдържа лактоза и захароза. Ако страдате от непоносимост към някои видове захари, не приемайте Цинарикс преди първо да се консултирате с Вашия лекар.

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИНАРИКС
Винаги приемайте Цинарикс точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо,
попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е по 1-2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене с безалкохолна течност (например една чаша вода).
Цинарикс може да се приема толкова време, колкото препоръчва Вашият лекар. Вие трябва да се
консултирате с него, ако Вашите симптоми не се подобряват след двуседмично лечение.
Ако сте приели повече от необходимата доза Цинарикс: Няма съобщения за случаи на предозиране.
Ако сте пропуснали да приемете Цинарикс: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте спрели приема на Цинарикс: Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Цинарикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В много редки случаи са наблюдавани слаби стомашно-чревни нарушения (слаба диария, болки в горната част на корема, гадене, киселини).

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЦИНАРИКС
Да се съхранява при температура под 30°С в оригиналната картонена опаковка на защитено от светлина място. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Цинарикс след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Цинарикс:
Активното вещество е Артишок, изсушен воден екстракт от листа (4-6:1), стандартизиран като не по-малко от 2 % кафеоилхинови киселини като хлорогенова киселина.
Другите съставки са: 58.6 мг лактоза, 106.6 мг захароза, малтодекстрин, силициев диоксид, колоиден безводен, целактоза (75% лактоза монохидрат, 25% целулоза), коповидон, кросповидон, талк, магнезиев стеарат, титанов диоксид (Е 171), арабска гума, метил целулоза, калциев карбонат, повидон, глицерол 85%, оцветители (Индиготин Е 132 и Хинолиново жълто Е 104), еудражит Е 12,5, восък.
Как изглежда Цинарикс и какво съдържа опаковката:
Зелени обвити таблетки в блистери, поставени в картонена кутия.
Опаковка от 24 и 60 таблетки.
Притежател на разрешението за употреба и производител: Австрия.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание.
Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
-   Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
-   Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
-   Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 14 дни.
-   Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка: 1.Какво представлява Цинарикс и за какво се използва. 2. Преди да приемете Цинарикс. 3. Как да приемате Цинарикс. 4. Възможни нежелани реакции. 5. Как да съхранявате Цинарикс. 6. Допълнителна информация.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИНАРИКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Цинарикс е растителен лекарствен продукт.
Този лекарствен продукт е холеретик. Той повишава жлъчната секреция.
Действие: Стандартизираният екстракт от артишок подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими.
Показания: При нарушения в храносмилането, газове в червата и подуване на корема. Поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИКС
Не приемайте Цинарикс: ако сте алергични (свръхчувствителни) към екстракта от листа на артишок, към други растенията от семейство Сложноцветни или към някоя от останалите съставки на Цинарикс, Също, ако страдате от извънчернодробно запушване на жлъчните пътища, емпием на жлъчния мехур, нарушена функция на черния дроб, запушване на жлъчните пътища и холецистит.
Обърнете специално внимание при употребата на Цинарикс:
Жените, които планират бременност или при настъпване на бременност по време на лечението, трябва да уведомят лекуващия лекар. Необходим е първоначален преглед при лекар за определяне на диагнозата, както и редовни прегледи за препоръка относно продължителността на терапията.
При продължаване на оплакванията, влошаване на състоянието или ако не се постига очаквания резултат след 14 дни, е необходимо също лекарска консултация.
При камъни в жлъчния мехур Цинарикс трябва да се приема само след консултация с лекар!
Прием на други лекарства:
Досега няма известни лекарствени взаимодействия.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без рецепта.
Прием на Цинарикс с храни и напитки:
Досега няма известни взаимодействия.
Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Няма изследвания за влиянието на екстракта от листа на артишок върху бременни жени. Не е известно дали активните вещества на екстракта от листа на артишок преминават в майчиното мляко. Ако сте бременна или кърмите, Цинарикс трябва да се приема с повишено внимание. Вашият лекар трябва да прецени съотношението риск/полза.
Шофиране и работа с машини:
Цинарикс не повлиява способността за шофиране и работа с машини
Важна информация относно някои от съставките на Цинарикс:
Това лекарство съдържа лактоза и захароза. Ако страдате от непоносимост към някои видове захари, не приемайте Цинарикс преди първо да се консултирате с Вашия лекар.

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИНАРИКС
Винаги приемайте Цинарикс точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо,
попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е по 1-2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене с безалкохолна течност (например една чаша вода).
Цинарикс може да се приема толкова време, колкото препоръчва Вашият лекар. Вие трябва да се
консултирате с него, ако Вашите симптоми не се подобряват след двуседмично лечение.
Ако сте приели повече от необходимата доза Цинарикс: Няма съобщения за случаи на предозиране.
Ако сте пропуснали да приемете Цинарикс: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте спрели приема на Цинарикс: Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Цинарикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В много редки случаи са наблюдавани слаби стомашно-чревни нарушения (слаба диария, болки в горната част на корема, гадене, киселини).

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЦИНАРИКС
Да се съхранява при температура под 30°С в оригиналната картонена опаковка на защитено от светлина място. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Цинарикс след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Цинарикс:
Активното вещество е Артишок, изсушен воден екстракт от листа (4-6:1), стандартизиран като не по-малко от 2 % кафеоилхинови киселини като хлорогенова киселина.
Другите съставки са: 58.6 мг лактоза, 106.6 мг захароза, малтодекстрин, силициев диоксид, колоиден безводен, целактоза (75% лактоза монохидрат, 25% целулоза), коповидон, кросповидон, талк, магнезиев стеарат, титанов диоксид (Е 171), арабска гума, метил целулоза, калциев карбонат, повидон, глицерол 85%, оцветители (Индиготин Е 132 и Хинолиново жълто Е 104), еудражит Е 12,5, восък.
Как изглежда Цинарикс и какво съдържа опаковката:
Зелени обвити таблетки в блистери, поставени в картонена кутия.
Опаковка от 24 и 60 таблетки.
Притежател на разрешението за употреба и производител: Австрия.

Медия

Медия информация