0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЦИНАРИЗИН ТАБЛ 25МГ Х 50 ИНБИОТЕХ

Дайте първото мнение за този продукт

0,95 лв.

Наличност: В наличност

ЦИНАРИЗИН / CINNARIZIN представлява лекарствен продукт под формата на таблетки, който се прилага като поддържащо лечение при симптоми на шум в ушите, лабиринтни смущения, нистагъм, за профилактика и лечение на кинетози, както и при гадене и повръщане. Също така Цинаризин намалява възбудимостта на центъра на равновесието,  подтиска съдовите спазми и подобрява микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризиът блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане и повишава устойчивостта им към липсата на кислород. Води до разширяване на кръвоносните съдове, потискайки процесите на транспорт на калция през клетъчните мембрани. Цинаризинът се прилага и като профилактика на болест на пътуването. Оказва лек седативен ефект. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: ЦИНАРИЗИН / CINNARIZIN представлява лекарствен продукт под формата на таблетки, който се прилага като поддържащо лечение при симптоми на шум в ушите, лабиринтни смущения, нистагъм, за профилактика и лечение на кинетози, както и при гадене и повръщане. Също така Цинаризин намалява възбудимостта на центъра на равновесието,  подтиска съдовите спазми и подобрява микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризиът блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане и повишава устойчивостта им към липсата на кислород. Води до разширяване на кръвоносните съдове, потискайки процесите на транспорт на калция през клетъчните мембрани. Цинаризинът се прилага и като профилактика на болест на пътуването. Оказва лек седативен ефект. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Обичайната доза е: при вестибуларни нарушения - 3 пъти дневно по 1 таблетка Цинаризин. При болест на пътуването - по 1 таблетка 30 мин. преди пътуване и на всеки 6 часа по 1 таблетка (при продължително пътуване). За деца от 6 до 12 години: половината от дозата за възрастни. Максимална допустима дневна доза: не повече от 225 mg (9 таблетки). Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина и влага, и недостъпно за деца.  

СЪСТАВ: Активно вещество - Цинаризин 25 mg; Други съставки - лактоза, пшенично нишесте, повидон, силициев двуокис, талк и магнезиев стеарат.

ЦИНАРИЗИН ТАБЛ 25МГ Х 50 ИНБИОТЕХ се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ЦИНАРИЗИН ТАБЛ 25МГ Х 50 ИНБИОТЕХ се произвежда от ИНБИОТЕХ ООД, България.                                                                                                  

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 13314
Листовка

ЛИСТОВКА: 
ЦИНАРИЗИН  таблетки - 25 мг. 50 броя ИНБИОТЕХ
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт, Запазете тази листовка. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
Цинаризин-Инбиотех съдържа като активно действащо вещество цинаризин 25 mg и помощни вещества. Действието на цинаризин се осъществява чрез потискане на възбудимостта на вестибуларния апарат, потискане на съдовите спазми и подобряване на микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризин блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане.
Показания:
Цинаризин-Инбиотех е предназначен за:
•    Контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход и на лабиринтни нарушения вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане;
•    Профилактика на болест на пътуването.

2.   ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ
Не приемайте този лекарствен продукт, ако:
-    сте алергични към лекарственото вещество или към някоя от останалите съставки;
-    имате поставена диагноза Лупус еритематодес.
Обърнете специално внимание при лечението с Цинаризин-Инбиотех: В началото на лечението при отделни пациенти Цинаризин-Инбиотех може да предизвика замаяност, отпадналост, понижение на кръвното налягане. Тези прояви обикновено изчезват след първите няколко дни от началото на приема. Преди да приемете това лекарство уведомете Вашия лекар, ако:
-    страдате от болестта на Паркинсон - да се използва само по лекарско предписание след строга преценка на очаквания терапевтичен ефект и потенциалния риск;
-    сте болен от глаукома, имате проблем със задръжката на урина, тежка чернодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, епилепсия и порфирия (наследствен дефект в синтеза на хема);
-    ако сте имали алергична реакция при предишен прием на същия лекарствен продукт или други лекарства. 

Цинаризин-Инбиотех може да даде положителна реакция на допингов тест при спортисти.

При едновременната употреба на Цинаризин-Инбиотех с лекарства, потискащи ЦНС, може да се очаква усилване на тяхното действие. Усилва действието на съдоразширяващите, ноотропните (пирамем и подобни) и на продуктите, понижаващи кръвното налягане. Намалява действието на повишаващи кръвното налягане лекарства.

Прием с храни и напитки:
Да се избягва употребата на алкохол, защото може да засили действието на цинаризин.

Бременност и кърмене:
Ако сте бременна, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете това лекарство. Тъй като ефектът на това лекарство върху плода не е системно проучен, не се препоръчва прилагането му по време на бременност. Няма данни за отделяне на цинаризин в майчиното мляко. Поради това не се препоръчва кърмене по време на терапия с продукта.

Шофиране и работа с машини:
Да се прилага с внимание при водачи на моторни превозни средства и по време на работа с машини, поради опасност от сънливост, забавяне на рефлексите и намаляване на способността за концентрация на вниманието особено в началото на лечението.

3.  КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ?
Цинаризин-Инбиотех се приема през устата след хранене с малко течност. Така се избягва риска от дразнене на стомаха.
Обичайната доза е:
-    при вестибуларни нарушения - 3 пъти дневно по 1 таблетка;
-    при болест на пътуването - по 1 таблетка 30 мин. преди пътуване и на всеки 6 часа по 1 таблетка (при продължително пътуване).
За деца от 6 до 12 години: половината от дозата за възрастни. Максимална допустима дневна доза: не повече от 225 mg (9 таблетки).

Ако сте приели повече от необходимата доза Цинаризин-Инбиотех
Не са известни случаи на остро предозиране с цинаризин. Характерните симптоми на предозиране са повръщане, сънливост, мускулна слабост, треперене и спадане на кръвното налягане. В случаи на предозиране незабавно потърсете лекарска помощ.

Ако сте пропуснали да приемете Цинаризин-Инбиотех
Приемете пропуснатата доза веднага щом се сетите, освен ако не е дошло време за следващата доза и продължете по обичайния дозов режим.

4.  НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:
Като всички лекарства, Цинаризин - Инбиотех може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.
Обикновено този лекарствен продукт се понася добре от пациентите. В повечето случаи нежеланите реакции са леки преходни по характер.

При спазване на препоръчваните дозировки и продължителност на лечението, Цинаризин се понася добре и рядко предизвиква незначителни и бързо преходни нежелани реакции. От страна на ЦНС могат да се наблюдават замайване, главоболие, чувство на умора. Психичните нарушения могат да се проявят с депресивни състояния, особено при възрастни пациенти с емоционална нестабилност. При продължителна употреба във високи дози при възрастни пациенти (над 150 mg дневно) могат да се появят двигателни нарушения от Паркинсоно-подобен тип. При поява на неврологични или психични нарушени, ядепресия, смущения в говора, объркване е необходимо незабавно да се спре приемането на лекарството и да се потърси консултация с лекуващия лекар. От страна на стомашно-чревния тракт по-често се наблюдават гадене, повръщане, потискане на апетита, преходна диария, сухота в устата, при продължително лечение повишаване на телесно тегло. Тези симптоми се предотвратяват чрез намаляване на дозировката. В редки случаи са възможни реакции на свръхчувствителност - сърбеж, кожни обриви, чувствителност към светлина. В изключително редки случаи може да се появят симптоми, наподобяващи лупус еритематодес или лихен рубер планус. В подобни случаи е необходимо спиране на лечението след консултация с лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.  СЪХРАНЕНИЕ
Да се пази от светлина и влага, при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Срок на годност: 5 (пет) години от датата на производство, означен върху опаковката. Да не се използва след срока на годност и ако забележите нарушаване целостта на блистера или промяна в цвета на таблетките.

6.  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Цинаризин-Инбиотех?
-    Активно вещество - Цинаризин 25 mg.
-    Другите съставки са: лактоза, пшенично нишесте, повидон, силициев двуокис, талк и магнезиев стеарат.

Как изглежда и какво съдържа опаковката?
Представлява кръгли, бели или почти бели таблетки по 25 mg.
50 таблетки са опаковани в блистер от PVC/алуминиево фолио, който заедно с листовка за пациента, е поставен в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба и производител: ИНБИОТЕХ ООД,

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: 
ЦИНАРИЗИН  таблетки - 25 мг. 50 броя ИНБИОТЕХ
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт, Запазете тази листовка. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
Цинаризин-Инбиотех съдържа като активно действащо вещество цинаризин 25 mg и помощни вещества. Действието на цинаризин се осъществява чрез потискане на възбудимостта на вестибуларния апарат, потискане на съдовите спазми и подобряване на микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризин блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане.
Показания:
Цинаризин-Инбиотех е предназначен за:
•    Контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход и на лабиринтни нарушения вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане;
•    Профилактика на болест на пътуването.

2.   ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ
Не приемайте този лекарствен продукт, ако:
-    сте алергични към лекарственото вещество или към някоя от останалите съставки;
-    имате поставена диагноза Лупус еритематодес.
Обърнете специално внимание при лечението с Цинаризин-Инбиотех: В началото на лечението при отделни пациенти Цинаризин-Инбиотех може да предизвика замаяност, отпадналост, понижение на кръвното налягане. Тези прояви обикновено изчезват след първите няколко дни от началото на приема. Преди да приемете това лекарство уведомете Вашия лекар, ако:
-    страдате от болестта на Паркинсон - да се използва само по лекарско предписание след строга преценка на очаквания терапевтичен ефект и потенциалния риск;
-    сте болен от глаукома, имате проблем със задръжката на урина, тежка чернодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, епилепсия и порфирия (наследствен дефект в синтеза на хема);
-    ако сте имали алергична реакция при предишен прием на същия лекарствен продукт или други лекарства. 

Цинаризин-Инбиотех може да даде положителна реакция на допингов тест при спортисти.

При едновременната употреба на Цинаризин-Инбиотех с лекарства, потискащи ЦНС, може да се очаква усилване на тяхното действие. Усилва действието на съдоразширяващите, ноотропните (пирамем и подобни) и на продуктите, понижаващи кръвното налягане. Намалява действието на повишаващи кръвното налягане лекарства.

Прием с храни и напитки:
Да се избягва употребата на алкохол, защото може да засили действието на цинаризин.

Бременност и кърмене:
Ако сте бременна, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете това лекарство. Тъй като ефектът на това лекарство върху плода не е системно проучен, не се препоръчва прилагането му по време на бременност. Няма данни за отделяне на цинаризин в майчиното мляко. Поради това не се препоръчва кърмене по време на терапия с продукта.

Шофиране и работа с машини:
Да се прилага с внимание при водачи на моторни превозни средства и по време на работа с машини, поради опасност от сънливост, забавяне на рефлексите и намаляване на способността за концентрация на вниманието особено в началото на лечението.

3.  КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ?
Цинаризин-Инбиотех се приема през устата след хранене с малко течност. Така се избягва риска от дразнене на стомаха.
Обичайната доза е:
-    при вестибуларни нарушения - 3 пъти дневно по 1 таблетка;
-    при болест на пътуването - по 1 таблетка 30 мин. преди пътуване и на всеки 6 часа по 1 таблетка (при продължително пътуване).
За деца от 6 до 12 години: половината от дозата за възрастни. Максимална допустима дневна доза: не повече от 225 mg (9 таблетки).

Ако сте приели повече от необходимата доза Цинаризин-Инбиотех
Не са известни случаи на остро предозиране с цинаризин. Характерните симптоми на предозиране са повръщане, сънливост, мускулна слабост, треперене и спадане на кръвното налягане. В случаи на предозиране незабавно потърсете лекарска помощ.

Ако сте пропуснали да приемете Цинаризин-Инбиотех
Приемете пропуснатата доза веднага щом се сетите, освен ако не е дошло време за следващата доза и продължете по обичайния дозов режим.

4.  НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:
Като всички лекарства, Цинаризин - Инбиотех може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.
Обикновено този лекарствен продукт се понася добре от пациентите. В повечето случаи нежеланите реакции са леки преходни по характер.

При спазване на препоръчваните дозировки и продължителност на лечението, Цинаризин се понася добре и рядко предизвиква незначителни и бързо преходни нежелани реакции. От страна на ЦНС могат да се наблюдават замайване, главоболие, чувство на умора. Психичните нарушения могат да се проявят с депресивни състояния, особено при възрастни пациенти с емоционална нестабилност. При продължителна употреба във високи дози при възрастни пациенти (над 150 mg дневно) могат да се появят двигателни нарушения от Паркинсоно-подобен тип. При поява на неврологични или психични нарушени, ядепресия, смущения в говора, объркване е необходимо незабавно да се спре приемането на лекарството и да се потърси консултация с лекуващия лекар. От страна на стомашно-чревния тракт по-често се наблюдават гадене, повръщане, потискане на апетита, преходна диария, сухота в устата, при продължително лечение повишаване на телесно тегло. Тези симптоми се предотвратяват чрез намаляване на дозировката. В редки случаи са възможни реакции на свръхчувствителност - сърбеж, кожни обриви, чувствителност към светлина. В изключително редки случаи може да се появят симптоми, наподобяващи лупус еритематодес или лихен рубер планус. В подобни случаи е необходимо спиране на лечението след консултация с лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.  СЪХРАНЕНИЕ
Да се пази от светлина и влага, при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Срок на годност: 5 (пет) години от датата на производство, означен върху опаковката. Да не се използва след срока на годност и ако забележите нарушаване целостта на блистера или промяна в цвета на таблетките.

6.  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Цинаризин-Инбиотех?
-    Активно вещество - Цинаризин 25 mg.
-    Другите съставки са: лактоза, пшенично нишесте, повидон, силициев двуокис, талк и магнезиев стеарат.

Как изглежда и какво съдържа опаковката?
Представлява кръгли, бели или почти бели таблетки по 25 mg.
50 таблетки са опаковани в блистер от PVC/алуминиево фолио, който заедно с листовка за пациента, е поставен в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба и производител: ИНБИОТЕХ ООД,

Медия

Медия информация