0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЦИНКОРОТ 25 МГ X 20ТБ

Дайте първото мнение за този продукт

8,74 лв.

Наличност: Свържете се с нас

Цинкорот на немския производител Worwag Pharma е лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за лечение на състояния на цинков дефицит в случай, когато той не може да бъде набавен чрез стандартното хранене. Минералът цинк играе отговорна роля за действието на имунната система, заздравяването на раните, целостта на кожата и нормалното възприемане на вкуса и мириса. Също така оказва влияние на функцията на житовидната жлеза, на растежа и развитието и на продукцията на инсулин (инсулинът е хормон, който регулира енергийния и глюкозния метаболизъм). Цинкът е важен за нормалното развитие и физиологията на мозъка, а недостигът или излишъкът му в организма води до промени в поведението, неправилно развитие на централната нервна система и неврологични заболявания.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Цинкорот на немския производител Worwag Pharma е лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за лечение на състояния на цинков дефицит в случай, когато той не може да бъде набавен чрез стандартното хранене. Минералът цинк играе отговорна роля за действието на имунната система, заздравяването на раните, целостта на кожата и нормалното възприемане на вкуса и мириса. Също така оказва влияние на функцията на житовидната жлеза, на растежа и развитието и на продукцията на инсулин (инсулинът е хормон, който регулира енергийния и глюкозния метаболизъм). Цинкът е важен за нормалното развитие и физиологията на мозъка, а недостигът или излишъкът му в организма води до промени в поведението, неправилно развитие на централната нервна система и неврологични заболявания.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Препоръчителната доза Цинкорот 25 мг е: Възрастни и младежи (12-17 години) - 12,5 - 25 mg цинк (= 1/2-1 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно. При деца на възраст 6-11 години - 12,5 mg цинк (= 1/2 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно. Да се прилага при деца, само когато те могат безопасно да погълнат лекарството. При деца под 6 годишна възраст не трябва да се прилага Цинкорот. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Не са необходими специални условия на съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активното вещество е: цинков оротат дихидрат. Една таблетка съдържа 157,36 mg цинков оротат дихидрат (еквивалентни на 25 mg цинк). Другите съставки (помощни вещества) са: Силициев диоксид, колоиден безводен; Целулоза, микрокристална; Повидон К 30; Кроскармелоза натрий; Талк; Магнезиев стеарат.

ЦИНКОРОТ ТАБЛ. 25 МГ. Х 20 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ЦИНКОРОТ ТАБЛ. 25 МГ. Х 20 се произвежда от Worwag Pharma, Германия.      

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 49117
Листовка

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Какво представлява и за какво се използва Цинкорот 25 мг:
Състав: Една таблетка съдържа цинков оротат дихидрат 157,36 mg (еквивалентни на 25 mg цинк). Помощни вещества: Силициев диоксид, колоиден безводен; Целулоза, микрокристална; Повидон К 30; Кроскармелоза натрий; Талк; Магнезиев стеарат.
Показания: Лечение на недостиг (дефицит) на цинк, когато коригирането на този дефицит е невъзможно чрез обичайното хранене. Цинкорот 25 mg таблетки е показан при възрастни и деца над 6 години.


Преди прием на Цинкорот 25 мг:
Не приемайте Цинкорот 25 mg таблетки: ако сте алергични към цинков оротат дихидрат или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки:
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Цинкорот 25 mg таблетки. Ако приемате Цинкорот 25 mg таблетки за по-дълъг период от време, и цинкът и медта трябва да бъдат проследявани диагностично.
 
Деца и юноши:
Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст. При тази възрастова група могат да бъдат по-подходящи за приложение други фармацевтични форми.
 
Други лекарства и Цинкорот 25 mg таблетки:
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Хелиращи агенти (използвани за отстраняване на тежки метали от организма), като D-Пенициламин, Димеркаптопропансулфонова киселина (DMPS), Димеркаптопропансукцинова киселина (DMSA) и Етилендиаминотетраоцетна киселина (EDTA), могат да намалят усвояването на цинк от организма или да повишат отделянето му. Едновременният прием на фосфатни, железни, медни и калциеви соли може да намали абсорбцията на цинк и да повлияе върху бионаличността на медта. Високи дози цинк могат да намалят абсорбцията и задържането на желязо. Цинкът понижава усвояването на тетрациклини, офлоксацин и други хинолони (антибиотици, напр. норфлоксацин, ципрофлоксацин). Поради това е необходимо време - да изминали поне 3 часа между приема на цинк и посочените лекарствени продукти.
 
Цинкорот 25 mg таблетки с храна, напитки и алкохол:
Храни с високо съдържание на фитини (напр. зърнени продукти, бобови растения, ядки) намаляват усвояването на цинк от организма. Съществуват съмнения, че кафето може да повлияе върху абсорбцията на цинка.
 
Бременност, кърмене и фертилитет:
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приема по време на бременност и докато кърмите освен ако не Ви е поставена диагноза цинков дефицит. Ако Ви е поставена диагноза цинков дефицит, тогава може да Ви бъдат предписани Цинкорот 25 mg таблетки по време на бременност и кърмене.
 
Шофиране и работа с машини:
Цинкорот 25 mg таблетки не повлиява способността за шофиране, работа с машини или ненадеждно поведение при работа.

Как да приемате Цинкорот 25 мг:
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в листовката или както ви е казал вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт!

Препоръчителната доза Цинкорот 25 мг е:
Възрастни и младежи (12-17 години): Препоръчителната доза е 12,5 - 25 mg цинк (= 1/2-1 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно.

Употреба при деца: При деца на възраст 6-11 години препоръчителната доза е 12,5 mg цинк (= 1/2 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно. Да се прилага при деца, само когато те могат безопасно да погълнат лекарството.

Деца под 6 годишна възраст: Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст. Други фармацевтични форми могат да бъдат по-подходящи за приложение при тази възрастова група.

Начин на лечение: Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приемат с храна. Цинкорот 25 mg таблетки трябва да се приемат с достатъчно количество течност и в известен интервал между храненията.

Продължителност на лечението: Продължителността на употреба зависи от успеха на лечението. Моля, консултирайте се с вашия лекар.

Ако се пропуснали да приемете Цинкорот 25 mg таблетки: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка. Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.

Ако сте приели повече от необходимата доза Цинкорот 25 mg таблетки: Свържете се с вашия лекар или фармацевт, ако се приели повече таблетки от необходимото. Само след перорален прием на дози превишаващи терапевтичната доза, могат да се появят симптоми на предозиране като метален вкус върху езика, главоболие или отпадналост. Тези симптоми отшумяват бързо след спиране приема на лекарството.

Ако сте спрели приема на Цинкорот 25 mg таблетки: Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте вашия лекар или фармацевт. Не са докладвани нежелани реакции, в случай на спиране приема на Цинкорот 25 mg таблетки.

Нежелани реакции на Цинкорот 25 mg
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Много редки (може да засегнат по малко от 1 на 10 000 пациенти): В началото лечението с цинкови соли може да предизвика коремна болка, гадене, диспепсия и диария. Тези оплаквания са по-чести, когато цинкът е приет на гладен стомах, отколкото по време на хранене. Симптомите изчезват бързо след преустановяване приема на цинкови таблетки. С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка): Продължителното приемане на цинк във високи дози може доведе до дефицит на мед. Продължителната употреба на Цинкорот 25 mg таблетки намалява също усвояването на желязо. Ако приемате Цинкорот 25 mg таблетки продължително време, е възможно да се наложи вашият лекар да проследи концентрацията на микроелемента мед в кръвта ви. Съобщаване на нежелани реакции: Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт.
 
Съхранение на Цинкорот 25 mg:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковката след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение. Не използвайте това лекарство, ако забележите, че опаковката е повредена или има признаци на фалшифициране. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Какво представлява и за какво се използва Цинкорот 25 мг:
Състав: Една таблетка съдържа цинков оротат дихидрат 157,36 mg (еквивалентни на 25 mg цинк). Помощни вещества: Силициев диоксид, колоиден безводен; Целулоза, микрокристална; Повидон К 30; Кроскармелоза натрий; Талк; Магнезиев стеарат.
Показания: Лечение на недостиг (дефицит) на цинк, когато коригирането на този дефицит е невъзможно чрез обичайното хранене. Цинкорот 25 mg таблетки е показан при възрастни и деца над 6 години.


Преди прием на Цинкорот 25 мг:
Не приемайте Цинкорот 25 mg таблетки: ако сте алергични към цинков оротат дихидрат или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки:
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Цинкорот 25 mg таблетки. Ако приемате Цинкорот 25 mg таблетки за по-дълъг период от време, и цинкът и медта трябва да бъдат проследявани диагностично.
 
Деца и юноши:
Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст. При тази възрастова група могат да бъдат по-подходящи за приложение други фармацевтични форми.
 
Други лекарства и Цинкорот 25 mg таблетки:
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Хелиращи агенти (използвани за отстраняване на тежки метали от организма), като D-Пенициламин, Димеркаптопропансулфонова киселина (DMPS), Димеркаптопропансукцинова киселина (DMSA) и Етилендиаминотетраоцетна киселина (EDTA), могат да намалят усвояването на цинк от организма или да повишат отделянето му. Едновременният прием на фосфатни, железни, медни и калциеви соли може да намали абсорбцията на цинк и да повлияе върху бионаличността на медта. Високи дози цинк могат да намалят абсорбцията и задържането на желязо. Цинкът понижава усвояването на тетрациклини, офлоксацин и други хинолони (антибиотици, напр. норфлоксацин, ципрофлоксацин). Поради това е необходимо време - да изминали поне 3 часа между приема на цинк и посочените лекарствени продукти.
 
Цинкорот 25 mg таблетки с храна, напитки и алкохол:
Храни с високо съдържание на фитини (напр. зърнени продукти, бобови растения, ядки) намаляват усвояването на цинк от организма. Съществуват съмнения, че кафето може да повлияе върху абсорбцията на цинка.
 
Бременност, кърмене и фертилитет:
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приема по време на бременност и докато кърмите освен ако не Ви е поставена диагноза цинков дефицит. Ако Ви е поставена диагноза цинков дефицит, тогава може да Ви бъдат предписани Цинкорот 25 mg таблетки по време на бременност и кърмене.
 
Шофиране и работа с машини:
Цинкорот 25 mg таблетки не повлиява способността за шофиране, работа с машини или ненадеждно поведение при работа.

Как да приемате Цинкорот 25 мг:
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в листовката или както ви е казал вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт!

Препоръчителната доза Цинкорот 25 мг е:
Възрастни и младежи (12-17 години): Препоръчителната доза е 12,5 - 25 mg цинк (= 1/2-1 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно.

Употреба при деца: При деца на възраст 6-11 години препоръчителната доза е 12,5 mg цинк (= 1/2 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно. Да се прилага при деца, само когато те могат безопасно да погълнат лекарството.

Деца под 6 годишна възраст: Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст. Други фармацевтични форми могат да бъдат по-подходящи за приложение при тази възрастова група.

Начин на лечение: Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приемат с храна. Цинкорот 25 mg таблетки трябва да се приемат с достатъчно количество течност и в известен интервал между храненията.

Продължителност на лечението: Продължителността на употреба зависи от успеха на лечението. Моля, консултирайте се с вашия лекар.

Ако се пропуснали да приемете Цинкорот 25 mg таблетки: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка. Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.

Ако сте приели повече от необходимата доза Цинкорот 25 mg таблетки: Свържете се с вашия лекар или фармацевт, ако се приели повече таблетки от необходимото. Само след перорален прием на дози превишаващи терапевтичната доза, могат да се появят симптоми на предозиране като метален вкус върху езика, главоболие или отпадналост. Тези симптоми отшумяват бързо след спиране приема на лекарството.

Ако сте спрели приема на Цинкорот 25 mg таблетки: Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте вашия лекар или фармацевт. Не са докладвани нежелани реакции, в случай на спиране приема на Цинкорот 25 mg таблетки.

Нежелани реакции на Цинкорот 25 mg
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Много редки (може да засегнат по малко от 1 на 10 000 пациенти): В началото лечението с цинкови соли може да предизвика коремна болка, гадене, диспепсия и диария. Тези оплаквания са по-чести, когато цинкът е приет на гладен стомах, отколкото по време на хранене. Симптомите изчезват бързо след преустановяване приема на цинкови таблетки. С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка): Продължителното приемане на цинк във високи дози може доведе до дефицит на мед. Продължителната употреба на Цинкорот 25 mg таблетки намалява също усвояването на желязо. Ако приемате Цинкорот 25 mg таблетки продължително време, е възможно да се наложи вашият лекар да проследи концентрацията на микроелемента мед в кръвта ви. Съобщаване на нежелани реакции: Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт.
 
Съхранение на Цинкорот 25 mg:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковката след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение. Не използвайте това лекарство, ако забележите, че опаковката е повредена или има признаци на фалшифициране. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Медия

Медия информация