0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Магне B6

Магнезия необходим за вашата нервна система

magneB6

Продуктите от серия Магне B6 на фирма Sanofi са специално профилирани, за да помагат в редица случай на магнезиев дефицит - проблем, който може да има различни сфери на проява.
Ние знаем, че съвременният живот е много забързан и това е свързано със стрес. Стресът се разглежда като  дисб ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Магнезия необходим за вашата нервна система

magneB6

Продуктите от серия Магне B6 на фирма Sanofi са специално профилирани, за да помагат в редица случай на магнезиев дефицит - проблем, който може да има различни сфери на проява.
Ние знаем, че съвременният живот е много забързан и това е свързано със стрес. Стресът се разглежда като  дисбаланс, причинен от физически или психологически фактори. Един от биологичните фактори, които повишават податливостта към стреса е недостигът на магнезий. Магнезиевият дефицит и стресът са фактори, които си влияят взаимно. Стресът може да доведе до недостиг на магнезий чрез два механизма, включващи редица хормони.

Често в ежедневието си изпитваме остра нужда от спокойствие и почивка. Хиляди са препятствията, които трябва да преодоляваме в ежедневието си. Усещането за тревожност ни кара да изпитваме чувство на невъзможност за справяне със ситуацията.

Магнезият е важен елемент за много от функциите в организма. Неговата основна роля обаче е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната система. За да се избегнат умората и стресът, този минерал не трябва да липсва в организма. Колкото и обаче да се опитваме да се храним правилно и пълноценно, често този елемент не ни достига.

magneB6

Magne B6 доставя магнезий на организма в лесно усвоима форма, което е първото и най-важно условие магнезия да бъде набавен от организма. Магнезиевият лактат, който се съдържа в Magne B6, представлява една от най-разтворимите съединения на магнезия, за разлика от неразтворимите магнезиев оксид и магнезиев карбонат, чийто прием реално не осигурява доставка на магнезий заради невъзможността на организма да го усвои от неразтворимо съединение.

Витамин В6 увеличава стомашната абсорбция на магнезия. Освен това витамин В6 може да подобри някои състояния, близки до онези, които се третират с магнезий (стрес, пременструален синдром, умора...) Синергичният ефект на магнезий и витамин В6 осигурява оптималния ефект, необходим за осъществяване на биологичната функция на магнезия.

Magne B6 e лекарствен продукт без рецепта, преминал през редица клинични проучвания, които са доказали неговата безопасност и ефективност при:

  • нервност, раздразнителност, които могат да са следствие от стрес,
  • тревожност, проблеми със съня,
  • предменструален синдром (ПМС), дисменорея (болезнена менструация) - тъй като 80% от жените в репродуктивна възраст може да изпитват емоционални и физически промени, а при 40% ПМС е достатъчно силен, за да повлияе на тяхното всекидневие,
  • менопауза и остеопороза,
  • поведенчески проблеми при деца,
  • спазми на краката по време на бременност (като се има предвид, че магнезият трябва да се използва от бременните жени само ако е необходимо).

1) Stress test National questioner for stress levels among people in Bulgaria.

2) Sleep test National questioner for sleep problems among people in Bulgariа.