0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ДЕРМОДРИН унг. 30г.

Дайте първото мнение за този продукт

7,51 лв.

Наличност: В наличност

Дермидри съдържа активно вещество Дифенхидрамин хидрохлорид, което е изпитано антихистаминово и антиалергично средство, ефективно против сърбеж и за локално облекчаване на болката при алергии и кожни заболявания. Дермодрин маз като емулсия на масло във вода действа приятно охлаждащо, като е това облекчава допълнително болката. Допълнително предизвиква намаление на алергичните отоци на кожата или ги предотвратява. Дермодрин маз е предназначен само за външно приложение. Бялата, без мирис кремообразната основа на тази маз, която не е дразнеща се втрива и разпределя лесно върху кожата. Ефектът се проявява скоро след нанасянето на мазта и продължава 2-6 часа. Дермодрин маз се използва срещу сърбеж, локални болки и свръхчувствителност на кожата при: алергии, ухапвания от насекоми, екземи, уртикария, сърбящи ръбове на рани и ожулване на кожата леки изгаряния, слънчево изгаряне, сърбящи обриви на кожата след излагане на слънчева светлина (слънчева алергия). За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Дермидри съдържа активно вещество Дифенхидрамин хидрохлорид, което е изпитано антихистаминово и антиалергично средство, ефективно против сърбеж и за локално облекчаване на болката при алергии и кожни заболявания. Дермодрин маз като емулсия на масло във вода действа приятно охлаждащо, като е това облекчава допълнително болката. Допълнително предизвиква намаление на алергичните отоци на кожата или ги предотвратява. Дермодрин маз е предназначен само за външно приложение. Бялата, без мирис кремообразната основа на тази маз, която не е дразнеща се втрива и разпределя лесно върху кожата. Ефектът се проявява скоро след нанасянето на мазта и продължава 2-6 часа. Дермодрин маз се използва срещу сърбеж, локални болки и свръхчувствителност на кожата при: алергии, ухапвания от насекоми, екземи, уртикария, сърбящи ръбове на рани и ожулване на кожата леки изгаряния, слънчево изгаряне, сърбящи обриви на кожата след излагане на слънчева светлина (слънчева алергия). За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако лекарят не е предписал друго нанесете според големината на третираното място, количество с големината на череша до орех от Дермодрин маз (съответстващи на 1-3 g) върху засегнатото място на кожата.
Възрастни: нанася се от 4 до 6 пъти дневно. Деца само от 4 до 5 пъти дневно.
Ако оплакванията не се подобрят след двуседмична непрекъсната употреба, трябва да уведомите Вашия лекар.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Срок на годност след първо отваряне: 12 месеца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

СЪСТАВ: Активно вещество: Дифенхидраминов хидрохлорид
Другите съставки са: Метил-пара-хидроксибензоат; фъстъчено масло, рафинирано; пчелен восък, бял; цетилов алкохол; парафин, твърд; парафин, бял мек; глицерол; цетеарат-3; полисорбат 80; изоборнилов ацетат; натриев хидроксид; пречистена вода.           

ДЕРМОДРИН унг. 30г. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ДЕРМОДРИН унг. 30г. се произвежда от  Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H., Австрия.                                             

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 35782
Листовка


ИСТОВКА: ИФОРМАЦИЯ ЗЕ ПАЦИЕНТА: ДЕРМОДРИН 20 mg/g маз. DERMODRIN 20 mg/g ointment - дифенхидраминов хидрохлорид. Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението с Дермодрин маз, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 14 дни.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка:

1. Какво представлява и за какво се използва

2. Преди да използвате

3. Как да използвате

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява и за какво се използва
Охлаждаща антихистаминова маз за приложение върху кожата.
Начин на действие
Дифенхидрамин хидрохлорид, активното вещество на Дермодрин, е изпитано антихистаминово и антиалергично средство, ефективно против сърбеж и за локално облекчаване на болката при алергии и кожни заболявания. Дермодрин маз като емулсия на масло във вода действа приятно охлаждащо, като е това облекчава допълнително болката. Допълнително предизвиква намаление на алергичните отоци на кожата или ги предотвратява. Дермодрин маз е предназначен само за външно приложение. Бялата, без мирис кремообразната основа на тази маз, която не е дразнеща се втрива и разпределя лесно върху кожата.

Ефектът се проявява скоро след нанасянето на мазта и продължава 2-6 часа.

Места на прилагане
Дермодрин маз се използва срещу сърбеж, локални болки и свръхчувствителност на кожата при: алергии
ухапвания от насекоми
екземи, уртикария, сърбящи ръбове на рани и ожулване на кожата леки изгаряния, слънчево изгаряне
сърбящи обриви на кожата след излагане на слънчева светлина (слънчева алергия).

2. Преди да използвате Дермазин
Не използвайте Дермодрин маз
ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество, други антихистамини или към или към някое от помощните вещества па Дермодрин маз
при новородени и деца под 2 години
при отворени рани или лигавици, при кожни изменения е голяма повърхност, при възпалена и наранена кожа, особено при пациенти е варицела, морбили и мехури по кожата.
Обърнете специално внимание при употребата на Дермодрин маз
ако третираните места на кожата се излагат продължително па слънчева светлина , може да се появят реакции на свръхчувствителност към светлина
ако Вашето състояние не се подобри или Вашите симптоми се влошат, моля консултирайте се с Вашия лекар.
моля измивайте Вашите ръце след употреба, Дермодрин маз не трябва да влиза в контакт с очите.

Прием на други лекарства
Досега не са наблюдавани взаимодействия е други лекарствени продукти, все пак при приложение върху големи повърхности не може със сигурност да се изключат възможни взаимодействия.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали друг и лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Употреба па Дермодрин маз с храни и напитки

Дермодрин-маз не трябва да се използва в първите 3 месеца па бременно време на останалия период от бременността употребата върху големи повърхности трябва да се избягва, особено при възпалена и наранена кожа. Дермодрин-маз не трябва да се употребява по време на кърмене, тъй като активното вещество (дифенхидрамин) преминава в кърмата.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Не са наблюдавани взаимодействия.

Шофиране и работа с машини
Дермодрин-маз не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.
Важна информации относно някои от съставките на Дермодрин-маз.
Не се налага.

3. Как да използвате
Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Ако лекарят не е предписал друго нанесете според големината на третираното място, количество с големината на череша до орех от Дермодрин маз (съответстващи на 1-3 g) върху засегнатото място на кожата. Възрастни нанася се от 4 до 6 пъти дневно, деца само от 4 до 5 пъти дневно.

Ако оплакванията не се подобрят след двуседмична непрекъсната употреба, трябва да уведомите Вашия лекар.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Дермодрин маз
Досега няма съобщения за случаи на предозиране с Дермодрин маз. В случаи на инцидентно поглъщане на Дермодрин маз, необходимо е незабавно да се консултирате с Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Дермодрин маз
Не употребявайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте сирели употребата на Дермодрин маз
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Дермодрин маз може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В редки случаи може да се появи сърбеж, зачервяване, образуване на мехури, отоци, алергични кожни реакции и засилена чувствителност към слънчева светлина (да се избягва директно излагане на слънце).
В редки изолирани случаи се съобщава за реакции на свръхчувствителност} обриви, и състояния на възбудимост (безпокойство, спазми) особено при такива случаи трябва да преустановите лечението и да уведомите веднага лекар.

5. Как да съхранявате
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте тубата в картонената опаковка, за да предпазите от светлина.
Не използвайте Дермодрин маз след срока на годност, отбелязан върху тубата, след срок Годен до:.. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Срок на годност след първо отваряне: 12 месеца.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Допълнителна информация
Какво съдържа Дермодрин маз
Активно вещество: Дифенхидраминов хидрохлорид
Другите съставки са: Метил-пара-хидроксибензоат; фъстъчено масло, рафинирано; пчелен восък, бял; цетилов алкохол; парафин, твърд; парафин, бял мек; глицерол; цетеарат-3; полисорбат 80; изоборнилов ацетат; натриев хидроксид; пречистена вода.

Как изглежда Дермодрин маз и какво съдържа опаковката
Бял, без мирис, кремообразен, недразнещ лекарствен продукт, който се нанася лесно и се разпределя равномерно върху кожата.
Големини на опаковките: туби от 20g, 30g, 50g и 100g в картонени кутии.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H. 6060 Absam/Tyrol, Salzbergstrasse 96, Австрия tel: ++43 5223 57926 0 fax: ++43 5223 52294 11 e-mail: pharma@montavit.com
За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на разрешението за употреба.
Дата па последно одобрение на листовката: Март 2011 г.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.


ИСТОВКА: ИФОРМАЦИЯ ЗЕ ПАЦИЕНТА: ДЕРМОДРИН 20 mg/g маз. DERMODRIN 20 mg/g ointment - дифенхидраминов хидрохлорид. Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението с Дермодрин маз, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 14 дни.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка:

1. Какво представлява и за какво се използва

2. Преди да използвате

3. Как да използвате

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява и за какво се използва
Охлаждаща антихистаминова маз за приложение върху кожата.
Начин на действие
Дифенхидрамин хидрохлорид, активното вещество на Дермодрин, е изпитано антихистаминово и антиалергично средство, ефективно против сърбеж и за локално облекчаване на болката при алергии и кожни заболявания. Дермодрин маз като емулсия на масло във вода действа приятно охлаждащо, като е това облекчава допълнително болката. Допълнително предизвиква намаление на алергичните отоци на кожата или ги предотвратява. Дермодрин маз е предназначен само за външно приложение. Бялата, без мирис кремообразната основа на тази маз, която не е дразнеща се втрива и разпределя лесно върху кожата.

Ефектът се проявява скоро след нанасянето на мазта и продължава 2-6 часа.

Места на прилагане
Дермодрин маз се използва срещу сърбеж, локални болки и свръхчувствителност на кожата при: алергии
ухапвания от насекоми
екземи, уртикария, сърбящи ръбове на рани и ожулване на кожата леки изгаряния, слънчево изгаряне
сърбящи обриви на кожата след излагане на слънчева светлина (слънчева алергия).

2. Преди да използвате Дермазин
Не използвайте Дермодрин маз
ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество, други антихистамини или към или към някое от помощните вещества па Дермодрин маз
при новородени и деца под 2 години
при отворени рани или лигавици, при кожни изменения е голяма повърхност, при възпалена и наранена кожа, особено при пациенти е варицела, морбили и мехури по кожата.
Обърнете специално внимание при употребата на Дермодрин маз
ако третираните места на кожата се излагат продължително па слънчева светлина , може да се появят реакции на свръхчувствителност към светлина
ако Вашето състояние не се подобри или Вашите симптоми се влошат, моля консултирайте се с Вашия лекар.
моля измивайте Вашите ръце след употреба, Дермодрин маз не трябва да влиза в контакт с очите.

Прием на други лекарства
Досега не са наблюдавани взаимодействия е други лекарствени продукти, все пак при приложение върху големи повърхности не може със сигурност да се изключат възможни взаимодействия.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали друг и лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Употреба па Дермодрин маз с храни и напитки

Дермодрин-маз не трябва да се използва в първите 3 месеца па бременно време на останалия период от бременността употребата върху големи повърхности трябва да се избягва, особено при възпалена и наранена кожа. Дермодрин-маз не трябва да се употребява по време на кърмене, тъй като активното вещество (дифенхидрамин) преминава в кърмата.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Не са наблюдавани взаимодействия.

Шофиране и работа с машини
Дермодрин-маз не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.
Важна информации относно някои от съставките на Дермодрин-маз.
Не се налага.

3. Как да използвате
Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Ако лекарят не е предписал друго нанесете според големината на третираното място, количество с големината на череша до орех от Дермодрин маз (съответстващи на 1-3 g) върху засегнатото място на кожата. Възрастни нанася се от 4 до 6 пъти дневно, деца само от 4 до 5 пъти дневно.

Ако оплакванията не се подобрят след двуседмична непрекъсната употреба, трябва да уведомите Вашия лекар.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Дермодрин маз
Досега няма съобщения за случаи на предозиране с Дермодрин маз. В случаи на инцидентно поглъщане на Дермодрин маз, необходимо е незабавно да се консултирате с Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Дермодрин маз
Не употребявайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте сирели употребата на Дермодрин маз
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Дермодрин маз може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В редки случаи може да се появи сърбеж, зачервяване, образуване на мехури, отоци, алергични кожни реакции и засилена чувствителност към слънчева светлина (да се избягва директно излагане на слънце).
В редки изолирани случаи се съобщава за реакции на свръхчувствителност} обриви, и състояния на възбудимост (безпокойство, спазми) особено при такива случаи трябва да преустановите лечението и да уведомите веднага лекар.

5. Как да съхранявате
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте тубата в картонената опаковка, за да предпазите от светлина.
Не използвайте Дермодрин маз след срока на годност, отбелязан върху тубата, след срок Годен до:.. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Срок на годност след първо отваряне: 12 месеца.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Допълнителна информация
Какво съдържа Дермодрин маз
Активно вещество: Дифенхидраминов хидрохлорид
Другите съставки са: Метил-пара-хидроксибензоат; фъстъчено масло, рафинирано; пчелен восък, бял; цетилов алкохол; парафин, твърд; парафин, бял мек; глицерол; цетеарат-3; полисорбат 80; изоборнилов ацетат; натриев хидроксид; пречистена вода.

Как изглежда Дермодрин маз и какво съдържа опаковката
Бял, без мирис, кремообразен, недразнещ лекарствен продукт, който се нанася лесно и се разпределя равномерно върху кожата.
Големини на опаковките: туби от 20g, 30g, 50g и 100g в картонени кутии.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H. 6060 Absam/Tyrol, Salzbergstrasse 96, Австрия tel: ++43 5223 57926 0 fax: ++43 5223 52294 11 e-mail: pharma@montavit.com
За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на разрешението за употреба.
Дата па последно одобрение на листовката: Март 2011 г.

Медия

Медия информация