0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Диетични и био храни

Какво представляват продуктите за диетично храненеCategory-Image-dieticno

Храненето е най-същественият елемент в живота на хората. С храната се доставя на организма необходимата му енергия за съществуване. За ежедневната си дейност човек изразходва определено количество енергия. Между получената и изразходвана енергия от организма трябва да има ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. Макар да изглежда привидно леко, кокосовото мляко съдържа много повече мазнини от кравето – между 17% и 22%. Въпреки това от него не се напълнява, дори точно обратното, тъй като не съдържа и грам холестерол, има по-малко калории от портокаловия сок и стимулира метаболизма и функцията на щитовидната жлеза. Затова няма да сбъркате, ако го включите в диетичното си меню.

 2. Био детски бисквити Тиерлиес Muhle 150 g

  Био детските бисквити Тиерлиес на Muhle са направени от спелтово брашно.

 3. Спирулина е изключително полезна за здравословното хранене. Спирулина влияе стимулиращо на здравословната чревна флора, на кръвоносната и отделителната системи.

 4. Първата по рода си детоксикираща бутилка с вградена сокоизтисквачка, която Ви позволява да комбинирате газирана или минерална вода с любимите си плодове. С нейна помощ Вие ще можете да се насладите по всяко време на невероятно разнообразие от вкусове и витамини. Бутилката е изработена от стъкло и цветна пластмаса за по-здраво захващане.

 5. Кокосовото масло е сред най-ценните и популярни масла, като може да се прилага за вътрешна и външна употреба. То притежава антиоксидантни, антимикробни, антибактериални и имуностимулиращи свойства. Използва се за красива кожа, коса, за устна хигиена (сутрин на гладно може да смучите в устата малко парче, за да унищожите бактериите и за избелване на зъбите). То регулира хормоналния баланс. Много полезно е за жените в менопауза. Забързва метаболизма, благодарение на средно-верижните триглицериди. Маслото е богато на витамини и минерали.

 6. Био-разградими сламки за многократна употреба от устойчиво отглеждан бамбук (сорт, който пандите не консумират) в комплект с четка за почистване от неръждаема стомана. Семпло, но работещо.

 7. Суперхрана, която укрепва и подсилва организма, осигурява висококачествен протеин с растителен произход.

 8. Продуктът е специално подбрана селекция многоцветен прашец от най-добрите балкански и полски пчелини. Пчeлният прaшeц имa лeчeбнo въздeйствиe. Приeмaнeтo му пoдпoмaгa изгрaждaнeтo нa кoстнaтa систeмa. Съдържaщият сe в нeгo витaмин E влияe пoлoжитeлнo върху пoтeнтнoсттa. Рутинът укрeпвa кръвнитe клeтки, нaмaлявa кървeнeтo, дeйствa укрeпвaщo нa сърцeтo, нoрмaлизирa висoкoтo кръвнo нaлягaнe, чрeз въздeйствиe върху кръвния пoтoк. Прaшeцът e бoгaт нa лeцитин, кoйтo нoрмaлизирa мaстнaтa oбмянa и пo тoзи нaчин пoдпoмaгa нoрмaлизирaнeтo нa тeглoтo. Прaшeцът e мнoгo бoгaт и нa сeлeн, кoйтo дeйствa прoфилaктичнo при някoи рaкoви зaбoлявaния, пoдпoмaгa oргaнизъмa при oсвoбoждaвaнeтo му oт тeжки мeтaли.

 9. Био тахан от коноп е паста от смлени био конопени семена, която е произведена по традиционна българска технология. Това е продукт със съставки на смлени конопени семена, които са супер лесни за усвояване от организма. Таханът съдържа в големи количества лесноусвоими растителни протеини, ненаситени мастни киселини, витамини А, С, D, Е и витамини от В-групата. Конопът е източник на всичките 20 аминокиселини, включително и такива, които организмът не може да произвежда сам. Ето защо конопът може да бъде много полезен за организма. В този тахан вие ще приемате от ценното растение всеки ден, като продуктът има много приятен вкус.

 10. Био детски бисквити Тиерлиес Muhle 150 g

  Био детските бисквити Тиерлиес на Muhle са направени от спелтово брашно.

Задай в низходяща посока

Какво представляват продуктите за диетично храненеCategory-Image-dieticno

Храненето е най-същественият елемент в живота на хората. С храната се доставя на организма необходимата му енергия за съществуване. За ежедневната си дейност човек изразходва определено количество енергия. Между получената и изразходвана енергия от организма трябва да има баланс и равностойност. Тогава човек е здрав и се храни рационално. Когато количеството енергия, постъпващо с храната в организма е по-малко или повече от изразходваната енергия, балансът е нарушен и товяа може да доведе до разболяване. Тогава се налага лечебно хранене, което се осъществява чрез различни видове диетично хранене.


Диетичното хранене представлява специален хранителен режим предназначен за болни хора. Неговите цели са: - да се достави на заболелия орган достатъчно градивен и енергиен продукт; - да се облекчи болния орган; - да не се допусне влошаване на болестния процес; - да се възстанови здравето освен чрез лекарства и чрез диета, която е абсолютно необходима.
Видове диети: Повечето хора асоциират диетите с някакво лишение или ограничаване на храненето, особено когато става въпрос за диета за отслабване. Това схващане е подвеждащо и често води до нежелани резултати като “йо-йо ефект”. Диетата по-скоро трябва да разбира като хранителен режим, съобразен с индивидуалните нужди на индивида. Освен за отслабване, има стандартни диети и за различни видове болести като диабет, гастрит, язва, за детоксикация,, нискокалорични, въглехидратни и др; Има и специални диети за някои стомашни изследвания, както и болнични диети, съобразени с здравословното състояние на хората.

Има богато разнообразие от диетични храни, които могат да съпътстват всяка една специфична диета и да осигуряват нужните хранителни вещества. Например безглутеновите продукти могат да се прилагат както при диета за отслабване, така и при диета за хора, които страдат от непоносимост към глутена.
Био храненето е все по разширяваща се тенденция в стремежа на хората да живеят здравословно. Все повече хора, живеещи в големите градове, обръщат внимание на качеството на храната, която консумират. Био (от гръцки био значи живот) храните представляват органични растителни и животински продукти, отгледани без използването на химически торове, синтетични препарати и не съдържат генетични изменения.
Към производството на био продукти има строги изисквания: - използване на незамърсени почви и води; - използване на естествени животински торове; - използване на пестициди от природни източници или капани за намаляване на вредителите; - механично отстраняване на плевелите; - хранене на животните на паша и с биологични фуражи. Био храните нямат радиоактивни и канцерогенни елементи.
Био храните са полезни, тъй като съдържат повече витамини, минерали, микроелементи, антиоксиданти, био млякото и месо съдържат повече Омега 3 и не съдържат пестициди, подсладители, оцветители, консерванти, стимулатори. Те са по-дълготрайни и по-вкусни. Био храните обаче са по-скъпи, тъй като разходите за производството им са по-високи.
По регламент био храните следва да са етикетирани с редица данни, на което потребителите трябва да обръщат специално внимание. Напоследък се предлагат био продукти в голямо разнообразие.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да разгледате разнообразни диетични храни и продукти, билки и народна медицина като диабетични продукти, диетични храни богати на желязо, на фибри, без захар, ниско калорични, диета за отслабване и др. На разположение са всички необходими био и натурални храни, био хранителни добавки и био козметика за цялото семейство. Възползвайте се от най-качествените и сертифицирани диетични и био храни.