Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Диетични и био храни

Диетични и био храни

Вижте още ➤ Диетични и Био храни на супер цени онлайн ✔️ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Поръчайте онлайн или на ☎ 0883-25-21-21
Диетични и био храни Изображение

Какво представляват продуктите за диетично хранене

Храненето е най-същественият елемент в живота на хората. С храната се доставя на организма необходимата му енергия за съществуване. За ежедневната си дейност човек изразходва определено количество енергия. Между получената и изразходвана енергия от организма трябва да има баланс и равностойност. Тогава човек е здрав и се храни рационално. Когато количеството енергия, постъпващо с храната в организма е по-малко или повече от изразходваната енергия, балансът е нарушен и товяа може да доведе до разболяване. Тогава се налага лечебно хранене, което се осъществява чрез различни видове диетично хранене.


Диетичното хранене представлява специален хранителен режим предназначен за болни хора. Неговите цели са: - да се достави на заболелия орган достатъчно градивен и енергиен продукт; - да се облекчи болния орган; - да не се допусне влошаване на болестния процес; - да се възстанови здравето освен чрез лекарства и чрез диета, която е абсолютно необходима.
Видове диети: Повечето хора асоциират диетите с някакво лишение или ограничаване на храненето, особено когато става въпрос за диета за отслабване. Това схващане е подвеждащо и често води до нежелани резултати като “йо-йо ефект”. Диетата по-скоро трябва да разбира като хранителен режим, съобразен с индивидуалните нужди на индивида. Освен за отслабване, има стандартни диети и за различни видове болести като диабет, гастрит, язва, за детоксикация,, нискокалорични, въглехидратни и др; Има и специални диети за някои стомашни изследвания, както и болнични диети, съобразени с здравословното състояние на хората.

Има богато разнообразие от диетични храни, които могат да съпътстват всяка една специфична диета и да осигуряват нужните хранителни вещества. Например безглутеновите продукти могат да се прилагат както при диета за отслабване, така и при диета за хора, които страдат от непоносимост към глутена.
Био храненето е все по разширяваща се тенденция в стремежа на хората да живеят здравословно. Все повече хора, живеещи в големите градове, обръщат внимание на качеството на храната, която консумират. Био (от гръцки био значи живот) храните представляват органични растителни и животински продукти, отгледани без използването на химически торове, синтетични препарати и не съдържат генетични изменения.
Към производството на био продукти има строги изисквания: - използване на незамърсени почви и води; - използване на естествени животински торове; - използване на пестициди от природни източници или капани за намаляване на вредителите; - механично отстраняване на плевелите; - хранене на животните на паша и с биологични фуражи. Био храните нямат радиоактивни и канцерогенни елементи.
Био храните са полезни, тъй като съдържат повече витамини, минерали, микроелементи, антиоксиданти, био млякото и месо съдържат повече Омега 3 и не съдържат пестициди, подсладители, оцветители, консерванти, стимулатори. Те са по-дълготрайни и по-вкусни. Био храните обаче са по-скъпи, тъй като разходите за производството им са по-високи.
По регламент био храните следва да са етикетирани с редица данни, на което потребителите трябва да обръщат специално внимание. Напоследък се предлагат био продукти в голямо разнообразие.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да разгледате разнообразни диетични храни и продукти, билки и народна медицина като диабетични продукти, диетични храни богати на желязо, на фибри, без захар, ниско калорични, диета за отслабване и др. На разположение са всички необходими био и натурални храни, био хранителни добавки и био козметика за цялото семейство. Възползвайте се от най-качествените и сертифицирани диетични и био храни.

Сравнение на продукти