0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1%

Дайте първото мнение за този продукт

9,79 лв.

Наличност: В наличност

Лекарствен продукт за външно приложение с изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Помага при широк спектър от ревматични заболявания на меките тъкани и дегенеративни заболявания на ставите, както и при травматични наранявания от битов и спортен характер. Може да се прилага самостоятелно или като съпътстващо лечение с други препарати, съдържащи диклофенак.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Лекарствен продукт за външно приложение с изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Помага при широк спектър от ревматични заболявания на меките тъкани и дегенеративни заболявания на ставите, както и при травматични наранявания от битов и спортен характер. Може да се прилага самостоятелно или като съпътстващо лечение с други препарати, съдържащи диклофенак.
 
УПОТРЕБА: Нанасяйте 3 пъти дневно с леко втриване в кожата около подутата или болезнена област в количество според площта на областта. Не надхвърляйте дневна доза от 9 грама гел (1/5 от тубичката) или 90 мг от активното вещество. Не прилагайте върху отворени рани и при наличие на кожни възпаления. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода.
 
СЪСТАВ:  Активно вещество: Diclofenac sodium 10 мг/1г (1%): диклофенак натрий е нестероидно противовъзпалително средство, производно на фенилоцетната киселина. Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода.

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1% се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1% се произвежда от Salutas Pharma GmbH, Германия

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 32565
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва

2. Преди да приемете Диклак® акут гел

3. Как да приемате Диклак® акут гел

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва. Диклак® акут гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). За какво се използва Диклак® акут гел? За локално приложение при болка, възпаление и оток при: - ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите); - дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб; - спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания).

2. Преди да приемете Диклак® акут гел. Не прилагайте Диклак® акут гел, • ако сте алергични (свръхчувствителни) към диклофенак или към някоя от другите съставки на продукта, или към други нестероидни противовъзпалителни средства; • при отворени рани, възпаления или инфекции на кожата или лигавиците; • при деца и подрастващи; • през последния триместър на бременността (за дълъг период и върху големи области от кожата). Обърнете специално внимание при употребата на Диклак® акут гея - ако страдате от астма, сенна хрема, назални полипи (подуване на носната лигавица), хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система (симптоми, подобни на сенна хрема); - ако сте свръхчувствителни към противовъзпалителни продукти от всички групи, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи (т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т. нар. едема на Квинке) или уртикария при приложение на Диклак® акут гел, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Диклак® акут гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася и за пациенти, развиващи алергични реакции и към други субстанции, които се проявяват с кожни реакции, сърбеж или уртикария. Употреба на други лекарства Досега не са известни взаимодействия, ако Диклак® акут гел се прилага правилно. Въпреки това Вие трябва да информирате лекуващия лекар, ако по същото време приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Бременност и кърмене. През първия и втория триместър на бременността, Вие трябва да използвате Диклак® акут гел само след консултация с лекар. Поради увеличения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане, Вие не трябва да прилагате Диклак® акут гел върху големи участъци от кожата и за продължително време през последния триместър на бременността. Малки количества от активната субстанция преминават в майчиното мляко. Локалното приложение върху големи площи за по-продължителен период от време трябва да се избягва по време на кърмене. За да се избегне директния контакт на кърмачето с гел а, Диклак® акут гел не трябва да се използва върху областта около гърдите по време на кърмене. Деца и юноши. Децата и юношите не трябва да прилагат Диклак® акут гел, поради липсата на достатъчно опит при тази възрастова група. Децата трябва да се пазят от контакт с лекарствения продукт с ръце или от втриването му в кожата. Шофиране и работа с машини Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

3. Как да прилагате Диклак® акут гел. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно. Диклак® акут гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg diclofenac sodium) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, сътветстващи на 90 mg diclofenac sodium. Диклак® акут гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата! Диклак® акут гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак® акут трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на оклузивна превръзка. Диклак® акут може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак® акут гел Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак® акут гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот. Ако сте пропуснали да приложите Диклак® акут гел Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Диклак® акут гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко могат да възникнат локални кожни реакции като зачервяване, сърбеж, парене на кожата, кожни обриви, вкп. с образуване на мехурчета и уртикария. Диклак® акут гел може в редки случаи да предизвика реакции на свръхчувствителност или т.нар. локални алергични реакции (контактен дерматит). Ако Диклак® акут гел се нанася върху големи площи от кожата и за по-продължителен период от време, не може да бъде изключена появата на системни нежелани лекарствени реакции, засягащи определени органи и системи или дори целия организъм, както могат да възникнат при системна употреба на диклофенак-съдържащи лекарствени продукти. В отделни случаи при локално приложение на диклофенак-съдържащи продукти са съобщавани гастроинтестинапни нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и диспнея, както и фоточувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел. Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност. Срокът на годност след първо отваряне на опаковката е 9 месеца.

6. Допълнителна информация. - Активното вещество е диклофенак натрий. - Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода. Опаковки от 50 и 100 д.

Притежател на разрешението за употреба Hexal AG Industriestrasse 25 D-83607 Holzkirchen, Германия Производител Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-AIIee 1 D-39179 Barleben, Германия. Дата на последно одобрение на листовката Февруари 2008

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва

2. Преди да приемете Диклак® акут гел

3. Как да приемате Диклак® акут гел

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва. Диклак® акут гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). За какво се използва Диклак® акут гел? За локално приложение при болка, възпаление и оток при: - ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите); - дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб; - спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания).

2. Преди да приемете Диклак® акут гел. Не прилагайте Диклак® акут гел, • ако сте алергични (свръхчувствителни) към диклофенак или към някоя от другите съставки на продукта, или към други нестероидни противовъзпалителни средства; • при отворени рани, възпаления или инфекции на кожата или лигавиците; • при деца и подрастващи; • през последния триместър на бременността (за дълъг период и върху големи области от кожата). Обърнете специално внимание при употребата на Диклак® акут гея - ако страдате от астма, сенна хрема, назални полипи (подуване на носната лигавица), хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система (симптоми, подобни на сенна хрема); - ако сте свръхчувствителни към противовъзпалителни продукти от всички групи, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи (т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т. нар. едема на Квинке) или уртикария при приложение на Диклак® акут гел, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Диклак® акут гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася и за пациенти, развиващи алергични реакции и към други субстанции, които се проявяват с кожни реакции, сърбеж или уртикария. Употреба на други лекарства Досега не са известни взаимодействия, ако Диклак® акут гел се прилага правилно. Въпреки това Вие трябва да информирате лекуващия лекар, ако по същото време приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Бременност и кърмене. През първия и втория триместър на бременността, Вие трябва да използвате Диклак® акут гел само след консултация с лекар. Поради увеличения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане, Вие не трябва да прилагате Диклак® акут гел върху големи участъци от кожата и за продължително време през последния триместър на бременността. Малки количества от активната субстанция преминават в майчиното мляко. Локалното приложение върху големи площи за по-продължителен период от време трябва да се избягва по време на кърмене. За да се избегне директния контакт на кърмачето с гел а, Диклак® акут гел не трябва да се използва върху областта около гърдите по време на кърмене. Деца и юноши. Децата и юношите не трябва да прилагат Диклак® акут гел, поради липсата на достатъчно опит при тази възрастова група. Децата трябва да се пазят от контакт с лекарствения продукт с ръце или от втриването му в кожата. Шофиране и работа с машини Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

3. Как да прилагате Диклак® акут гел. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно. Диклак® акут гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg diclofenac sodium) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, сътветстващи на 90 mg diclofenac sodium. Диклак® акут гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата! Диклак® акут гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак® акут трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на оклузивна превръзка. Диклак® акут може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак® акут гел Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак® акут гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот. Ако сте пропуснали да приложите Диклак® акут гел Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Диклак® акут гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко могат да възникнат локални кожни реакции като зачервяване, сърбеж, парене на кожата, кожни обриви, вкп. с образуване на мехурчета и уртикария. Диклак® акут гел може в редки случаи да предизвика реакции на свръхчувствителност или т.нар. локални алергични реакции (контактен дерматит). Ако Диклак® акут гел се нанася върху големи площи от кожата и за по-продължителен период от време, не може да бъде изключена появата на системни нежелани лекарствени реакции, засягащи определени органи и системи или дори целия организъм, както могат да възникнат при системна употреба на диклофенак-съдържащи лекарствени продукти. В отделни случаи при локално приложение на диклофенак-съдържащи продукти са съобщавани гастроинтестинапни нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и диспнея, както и фоточувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел. Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност. Срокът на годност след първо отваряне на опаковката е 9 месеца.

6. Допълнителна информация. - Активното вещество е диклофенак натрий. - Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода. Опаковки от 50 и 100 д.

Притежател на разрешението за употреба Hexal AG Industriestrasse 25 D-83607 Holzkirchen, Германия Производител Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-AIIee 1 D-39179 Barleben, Германия. Дата на последно одобрение на листовката Февруари 2008

Медия

Медия информация