0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1%

Дайте първото мнение за този продукт

7,27 лв.

Наличност: В наличност

Лекарствен продукт за външно приложение с изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Помага при широк спектър от ревматични заболявания на меките тъкани и дегенеративни заболявания на ставите, както и при травматични наранявания от битов и спортен характер. Може да се прилага самостоятелно или като съпътстващо лечение с други препарати, съдържащи диклофенак.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Лекарствен продукт за външно приложение с изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Помага при широк спектър от ревматични заболявания на меките тъкани и дегенеративни заболявания на ставите, както и при травматични наранявания от битов и спортен характер. Може да се прилага самостоятелно или като съпътстващо лечение с други препарати, съдържащи диклофенак.
 
УПОТРЕБА: Нанасяйте 3 пъти дневно с леко втриване в кожата около подутата или болезнена област в количество според площта на областта. Не надхвърляйте дневна доза от 9 грама гел (1/5 от тубичката) или 90 мг от активното вещество. Не прилагайте върху отворени рани и при наличие на кожни възпаления. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода.
 
СЪСТАВ:  Активно вещество: Diclofenac sodium 10 мг/1г (1%): диклофенак натрий е нестероидно противовъзпалително средство, производно на фенилоцетната киселина. Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода.

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1% се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ДИКЛАК АКУТ ГЕЛ 1% се произвежда от Salutas Pharma GmbH, Германия

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 32565
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва

2. Преди да приемете Диклак® акут гел

3. Как да приемате Диклак® акут гел

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва. Диклак® акут гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). За какво се използва Диклак® акут гел? За локално приложение при болка, възпаление и оток при: - ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите); - дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб; - спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания).

2. Преди да приемете Диклак® акут гел. Не прилагайте Диклак® акут гел, • ако сте алергични (свръхчувствителни) към диклофенак или към някоя от другите съставки на продукта, или към други нестероидни противовъзпалителни средства; • при отворени рани, възпаления или инфекции на кожата или лигавиците; • при деца и подрастващи; • през последния триместър на бременността (за дълъг период и върху големи области от кожата). Обърнете специално внимание при употребата на Диклак® акут гея - ако страдате от астма, сенна хрема, назални полипи (подуване на носната лигавица), хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система (симптоми, подобни на сенна хрема); - ако сте свръхчувствителни към противовъзпалителни продукти от всички групи, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи (т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т. нар. едема на Квинке) или уртикария при приложение на Диклак® акут гел, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Диклак® акут гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася и за пациенти, развиващи алергични реакции и към други субстанции, които се проявяват с кожни реакции, сърбеж или уртикария. Употреба на други лекарства Досега не са известни взаимодействия, ако Диклак® акут гел се прилага правилно. Въпреки това Вие трябва да информирате лекуващия лекар, ако по същото време приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Бременност и кърмене. През първия и втория триместър на бременността, Вие трябва да използвате Диклак® акут гел само след консултация с лекар. Поради увеличения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане, Вие не трябва да прилагате Диклак® акут гел върху големи участъци от кожата и за продължително време през последния триместър на бременността. Малки количества от активната субстанция преминават в майчиното мляко. Локалното приложение върху големи площи за по-продължителен период от време трябва да се избягва по време на кърмене. За да се избегне директния контакт на кърмачето с гел а, Диклак® акут гел не трябва да се използва върху областта около гърдите по време на кърмене. Деца и юноши. Децата и юношите не трябва да прилагат Диклак® акут гел, поради липсата на достатъчно опит при тази възрастова група. Децата трябва да се пазят от контакт с лекарствения продукт с ръце или от втриването му в кожата. Шофиране и работа с машини Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

3. Как да прилагате Диклак® акут гел. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно. Диклак® акут гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg diclofenac sodium) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, сътветстващи на 90 mg diclofenac sodium. Диклак® акут гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата! Диклак® акут гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак® акут трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на оклузивна превръзка. Диклак® акут може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак® акут гел Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак® акут гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот. Ако сте пропуснали да приложите Диклак® акут гел Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Диклак® акут гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко могат да възникнат локални кожни реакции като зачервяване, сърбеж, парене на кожата, кожни обриви, вкп. с образуване на мехурчета и уртикария. Диклак® акут гел може в редки случаи да предизвика реакции на свръхчувствителност или т.нар. локални алергични реакции (контактен дерматит). Ако Диклак® акут гел се нанася върху големи площи от кожата и за по-продължителен период от време, не може да бъде изключена появата на системни нежелани лекарствени реакции, засягащи определени органи и системи или дори целия организъм, както могат да възникнат при системна употреба на диклофенак-съдържащи лекарствени продукти. В отделни случаи при локално приложение на диклофенак-съдържащи продукти са съобщавани гастроинтестинапни нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и диспнея, както и фоточувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел. Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност. Срокът на годност след първо отваряне на опаковката е 9 месеца.

6. Допълнителна информация. - Активното вещество е диклофенак натрий. - Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода. Опаковки от 50 и 100 д.

Притежател на разрешението за употреба Hexal AG Industriestrasse 25 D-83607 Holzkirchen, Германия Производител Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-AIIee 1 D-39179 Barleben, Германия. Дата на последно одобрение на листовката Февруари 2008

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

        ВАЖНО

         Поради извънредната ситуация поръчките направени през сайта може да се забавят.

         За някои продукти не може да гарантираме наличност.  Ще направим всичко възможно да обърнем внимание на всеки клиент и на всяка поръчка.  

         Молим за вашето разбиране и се надяваме скоро да възобновим нормалния процес на работа.

        ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО МИНЕМ ПРЕЗ ТРУДНАТА СИТУАЦИЯ

 Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ΠОТРЕБИТЕЛЯ Диклак® акут 1 % гел Диклофенак натрий/Diclofenac sodium Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва

2. Преди да приемете Диклак® акут гел

3. Как да приемате Диклак® акут гел

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел

6. Допълнителна информация

1. Какво представлява Диклак® акут гел и за какво се използва. Диклак® акут гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). За какво се използва Диклак® акут гел? За локално приложение при болка, възпаление и оток при: - ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите); - дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб; - спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания).

2. Преди да приемете Диклак® акут гел. Не прилагайте Диклак® акут гел, • ако сте алергични (свръхчувствителни) към диклофенак или към някоя от другите съставки на продукта, или към други нестероидни противовъзпалителни средства; • при отворени рани, възпаления или инфекции на кожата или лигавиците; • при деца и подрастващи; • през последния триместър на бременността (за дълъг период и върху големи области от кожата). Обърнете специално внимание при употребата на Диклак® акут гея - ако страдате от астма, сенна хрема, назални полипи (подуване на носната лигавица), хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система (симптоми, подобни на сенна хрема); - ако сте свръхчувствителни към противовъзпалителни продукти от всички групи, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи (т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т. нар. едема на Квинке) или уртикария при приложение на Диклак® акут гел, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Диклак® акут гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася и за пациенти, развиващи алергични реакции и към други субстанции, които се проявяват с кожни реакции, сърбеж или уртикария. Употреба на други лекарства Досега не са известни взаимодействия, ако Диклак® акут гел се прилага правилно. Въпреки това Вие трябва да информирате лекуващия лекар, ако по същото време приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Бременност и кърмене. През първия и втория триместър на бременността, Вие трябва да използвате Диклак® акут гел само след консултация с лекар. Поради увеличения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане, Вие не трябва да прилагате Диклак® акут гел върху големи участъци от кожата и за продължително време през последния триместър на бременността. Малки количества от активната субстанция преминават в майчиното мляко. Локалното приложение върху големи площи за по-продължителен период от време трябва да се избягва по време на кърмене. За да се избегне директния контакт на кърмачето с гел а, Диклак® акут гел не трябва да се използва върху областта около гърдите по време на кърмене. Деца и юноши. Децата и юношите не трябва да прилагат Диклак® акут гел, поради липсата на достатъчно опит при тази възрастова група. Децата трябва да се пазят от контакт с лекарствения продукт с ръце или от втриването му в кожата. Шофиране и работа с машини Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

3. Как да прилагате Диклак® акут гел. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно. Диклак® акут гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg diclofenac sodium) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, сътветстващи на 90 mg diclofenac sodium. Диклак® акут гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата! Диклак® акут гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак® акут трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на оклузивна превръзка. Диклак® акут може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак. Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак® акут гел Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак® акут гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот. Ако сте пропуснали да приложите Диклак® акут гел Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Диклак® акут гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко могат да възникнат локални кожни реакции като зачервяване, сърбеж, парене на кожата, кожни обриви, вкп. с образуване на мехурчета и уртикария. Диклак® акут гел може в редки случаи да предизвика реакции на свръхчувствителност или т.нар. локални алергични реакции (контактен дерматит). Ако Диклак® акут гел се нанася върху големи площи от кожата и за по-продължителен период от време, не може да бъде изключена появата на системни нежелани лекарствени реакции, засягащи определени органи и системи или дори целия организъм, както могат да възникнат при системна употреба на диклофенак-съдържащи лекарствени продукти. В отделни случаи при локално приложение на диклофенак-съдържащи продукти са съобщавани гастроинтестинапни нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и диспнея, както и фоточувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Диклак® акут гел. Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност. Срокът на годност след първо отваряне на опаковката е 9 месеца.

6. Допълнителна информация. - Активното вещество е диклофенак натрий. - Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода. Опаковки от 50 и 100 д.

Притежател на разрешението за употреба Hexal AG Industriestrasse 25 D-83607 Holzkirchen, Германия Производител Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-AIIee 1 D-39179 Barleben, Германия. Дата на последно одобрение на листовката Февруари 2008

Медия

Медия информация