0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ДОНА ПРАХ Х 20

Дайте първото мнение за този продукт

37,15 лв.

Наличност: В наличност

ДОНА за лечение на остеоартрит/ DONA на ирландската фармацевтична компания Ротафарм е лекарствен продукт, който съдържа глюкозамин сулфат и се използва за лечение на симптомите на остеоартрита, напр. болка и скованост на ставите. Също така Дона подобрява биосинтеза на хиалуронова киселина и колаген, предпазва повърхността на ставите от разрушаване, поддържа еластичността и подвижността на ставите и намалява болката и дискомфорта в ставите. Глюкозамин сулфат, основна съставка в Dona, е естествена субстанция /аминозахарид/, сол на естествения аминозахарид глюкозамин, която нормално присъства в човешкия организъм. Спомага за подобряване състоянието на ставите в човешкото тяло - спира процесите на разрушаване на ставния хрущял и значително ги ограничава. Освен това глюкозамин сулфат оказва чудесен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Въздейства върху възпалителните процеси в ставите, които постепенно отшумяват, а заедно с това облекчава и болката в ставите, която е по-характерна при движение. Дона принадлежи към групата лекарства наречени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: ДОНА за лечение на остеоартрит/ DONA на ирландската фармацевтична компания Ротафарм е лекарствен продукт, който съдържа глюкозамин сулфат и се използва за лечение на симптомите на остеоартрита, напр. болка и скованост на ставите. Също така Дона подобрява биосинтеза на хиалуронова киселина и колаген, предпазва повърхността на ставите от разрушаване, поддържа еластичността и подвижността на ставите и намалява болката и дискомфорта в ставите. Глюкозамин сулфат, основна съставка в Dona, е естествена субстанция /аминозахарид/, сол на естествения аминозахарид глюкозамин, която нормално присъства в човешкия организъм. Спомага за подобряване състоянието на ставите в човешкото тяло - спира процесите на разрушаване на ставния хрущял и значително ги ограничава. Освен това глюкозамин сулфат оказва чудесен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Въздейства върху възпалителните процеси в ставите, които постепенно отшумяват, а заедно с това облекчава и болката в ставите, която е по-характерна при движение. Дона принадлежи към групата лекарства наречени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ Винаги приемайте ДОНА, точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възрастни и хора в старческа възраст: Съдържанието на едно саше (разтворено в чаша вода), трябва да се приема веднъж дневно, препоръчително по време на хранене. Глюкозамин не е показен за лечение на остри болки. Облекчаването на симптомите (особено облекчаването на болката) може да не бъде почувствано до след няколко седмици от лечението, а при някои случаи и по-дълго. Ако след 2-3 месеца не се почувства облекчаване на симптомите, продължаването на лечението с глюкозамин трябва да се преосмисли. Деца и юноши: Глюкозамин не трябва да се използва при деца и юноши до 18-годишна възраст. Пациенти с нарушена бъбречна и/или чернодробна функции: При пациенти с нарушена бъбречна и/или чернодробна функция не може да се даде препоръка за дозиране, тъй като не са провеждани клинични проучвания.

СЪСТАВ:  Активното вещество е глюкозамин сулфат. Едно саше съдържа кристален глюкозамин сулфат 1 884 mg, еквивалентно на глюкозамин сулфат 1 500 mg и натриев хлорид 384 mg. Другите съставки са: аспартам, сорбитол, лимонена киселина, карбовакс 4000.

ЛИСТОВКА: Информация за потребителя ДОНА 1 500 mg Пpax за перорален разтвор Глюкозамин сулфат Прочети повече >> Листовка: Информация за потребителя ДОНА 1 500 mg Пpax за перорален разтвор Глюкозамин сулфат DONA® 1 500 mg Powder for oral solution Glucosamine Sulfate Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай, че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 30 дни. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В тази листовка: 1. Какво представлява ДОНА и за какво се използва 2. Какво трябва да знаете преди да приемете ДОНА 3. Как да приемате ДОНА 4. Възможни нежелани реакции 5. Как да съхранявате ДОНА 6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДОНА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ДОНА съдържа глюкозамин сулфат, който принадлежи към групата лекарства наречени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства. ДОНА се използва за лечение на симптомитс на остеоартрита, напр. болка и ограничение на функциите на ставите.

2. КАКВО ТРЯКВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДОНА Не приемайте ДОНА: • ако сте алергични към глюкозамин или към някоя друга съставка на продукта; • ако сте алергични към миди, тъй като глюкозаминът се получава от миди; • ако страдате от фенилкетонурия; • ако имате непоносимост към някои захари. Обърнете снецнално внимание при употребата на ДОНА: • ако страдате от астма, когато започвате приема на глюкозамин, Вие трябвала сте наясно за възможното влошаване на симптомите; • ако сте на контролирана натриева диета (ограничен прием на готварска сол); • ако страдате от нарушен глюкозен толеранс (състояние, предшестващо захарен диабет), може би ще бъде необходимо следене на нивата на кръвната ви захар в началото и при приключване на лечението; • ако имате сериозни чернодробни и/или бъбречни проблеми. Прием на други лекарства Кажете на Вашия лекар преди да приемете ДОНА, в случай че приемате някои от следните видове лекарства: лекарства за разреждане на кръвта (т. нар. антикоагуланти като варфарин и аценокумарол); тетрациклинови антибиотици. Стероидни или нестероидни болкоуспокояващи или пртивовъзпалителни лекарства може да се приемат заедно с ДОНА. Моля, уведомете Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, които се отпускат без рецепта. Прием на ДОНА с храни и напитки ДОНА трябва да се приема препоръчително по време на хранене. Бременност и кърмене ДОНА не трябва да се приема по време на бременност и кърмене. Посъветствайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини Няма установени значими ефекти, които да намаляват способността за шофиране и работа с машини. Все пак, препоръчва се внимание, ако настъпят главоболие, сънливост, уморяемост, замайване или зрителни нарушения. Важна информации относно никои от съставките на ДОНА • ДОНА съдържа аспартам, който с източник на фенилаланин и може да бъде вреден за хора, страдащи от феиилкетонурия. • ДОНА съдържа сорбитол. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт. • Едно саше съдържа 151 mg натрий. Това трябва да се има предвид от пациенти с контролирана натриева диета (с ограничен прием на готварска сол).

3. КАК ДА ПРИЕМATE ДОНА Винаги приемайте ДОНА, точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възрастни и хора в старческа възраст: Съдържанието на едно саше (разтворено в чаша вода), трябва да се приема веднъж дневно, препоръчително по време на хранене. Глюкозамин не е показен за лечение на остри болки. Облекчаването на симптомите (особено облекчаването на болката) може да не бъде почувствано до след няколко седмици от лечението, а при някои случаи и по-дълго. Ако след 2-3 месеца не се почувства облекчаване на симптомите, продължаването на лечението с глюкозамин трябва да се преосмисли. Деца и юноши: Глюкозамин не трябва да се използва при деца и юноши до 18-годишна възраст. Пациенти с нарушена бъбречна и/или чернодробна функции: При пациенти с нарушена бъбречна и/или чернодробна функция не може да се даде препоръка за дозиране, тъй като не са провеждани клинични проучва Ако сте приели повече от необходимата доза ДОНА Ако сте приели повече ДОНА отколкото Ви е предписано, Вие трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар, фармацевт или болница. Ако сте пропуснали да приемете ДОНА Приемете следващата доза, както е планирано. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако сте спрели приема па ДОНА Вашите симптоми може да се появят отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на ДОНА, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, ДОНА може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Клиничните проучвания с ДОНА са показали добра поносимост към продукта. Нежелани лекарствени реакции са били наблюдавани при малка част от пациентите. Те са били преходни, несъществени и може да се определят съгласно следната честота: Чести нежелани лекарствени реакции (настъпват при повече от 1 и при по-малко от 10 на всеки 100 лекувани пациента) Нарушения на нервната система: главоболие, сомнолентност, уморяемост. Стомашно-чревни нарушения: диария, запек, гадене, флагуленция, коремна болка, нарушено храносмилане. Нечести нежелани лекарствени реакции (настъпват при повече от 1 и при по-малко от 10 пациента на всеки 1 000 лекувани пациента) Нарушения на кожата и подкожната тъкан: еритема (зачсрвяне на кожата), сърбеж, кожен обрив. Нежелани лекарствени реакции с неизвестна честота Алергични реакции, замайване, зрителни нарушения, косопад. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописаии в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯBATE ДОНА Да се съхранява под 30°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока па годност, отбелязан върху картонената опаковка и сашето. Срокът на годност изтича в последния ден на посочения месец. Срокът на годност се отнася за правилно съхраняван продукт в запазена опаковка. Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализацията или в домашни отпадъци. 11итайте Ва шия фармацевт как да унищожите ненуж! лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа ДОНА Активмото вещество е глюкозамин сулфат. Едно саше съдържа кристален глюкозамин сулфат 1 884 mg, еквивалентно на глюкозамин сулфат 1 500 mg и натриев хлорид 384 mg. Другите съставки са аспартам, сорбитол, лимонена киселина, карбовакс 4000. Как изглежда ДОНА и какво съдържа опаковката ДОНА е бял кристален прах без мирис в саше, съдържащо 1 доза. Опаковката съдържа 20 сашета. Притежател па разрешението за употреба ROTTAPHARM S.p.A. Galleria Unione, 5 20122 Milan, Италия Производител ROTTAPHARM Ltd. Damastown Industrial Park, Mulhuddart Dublin 15, Ирландия Дата па последно одобрение на листовката Ноември 2011 г.

ДОНА ПРАХ Х 20 се предлага във valeta.bg. 

ДОНА ПРАХ Х 20 се произвежда от Natur Product.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2214
Листовка не е налично
Производител Неопределен производител
Медии не е налично
Допълнителна информация не е налично
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация