0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЕФЕРАЛГАН СИРОП

Дайте първото мнение за този продукт

5,89 лв.

Наличност: В наличност

Това лекарство съдържа парацетамол. То е предназначено за симптоматично лечение на болка с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния. Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 4 до 32 kg (или от около 1 месец до 12 години).

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Това лекарство съдържа парацетамол. То е предназначено за симптоматично лечение на болка с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния. Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 4 до 32 kg (или от около 1 месец до 12 години). Прочетете внимателно раздел "Дозировка". За деца с различно от това тегло съществуват други лекарствени форми. Консултирайте се с Вашия лекар.

ДОЗИРОВКА: Дозата парацетамол зависи от теглото на детето. Възрастите са дадени само ориентировъчно. Ако не знаете теглото на детето, трябва да го измерите, за да приложите най-подходящата доза. Парацетамол съществува в различни лекарствени форми, следователно лечението може да се пригоди към теглото на всяко дете. Препоръчваната дневна доза зависи от теглото на вашето дете. Тя е 60 mg/kg/ден, за препоръчване разпределена на 4 или 6 приема, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа. Когато имате съмнения, потърсете съвета на Вашия лекар. Градуираната дозаторна лъжичка, показваща 4 — 8 — 12 — 16 Kg (с деления на всеки килограм), подсигурява при всеки прием да се дава правилната доза в зависимост от теглото на детето.

СЪСТАВ: Парацетамол: 3,0 g за 100 ml перорален разтвор. Помощни вещества: макрогол 6000, разтвор на захароза, захарин натрий, калиев сорбат, лимонена киселина безводна, карамел-ванилов аромат, пречистена вода.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. ¦ Ако след 3 до 5 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА

3. Как да приемате ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА и за какво се използва. Това лекарство съдържа парацетамол. ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА се използва за симптоматично лечение на болка с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния. Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 4 до 32 kg (или от около 1 месец до 12 години). Прочетете внимателно раздел "Дозировка". За деца с различно от това тегло съществуват други лекарствени форми. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА. Не използвайте ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА: Ако сте алергични към парацетамол, пропацетамол хидрохлорид (предлекарство на парацетамол) или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6) Ако страдате от тежко чернодробно заболяване. Консултирайте се с Вашия лекар незабавно в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза. Предупреждения и предпазни мерки Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА ако имате или страдате от: ¦ чернодробна недостатъчност; ¦ тежка бъбречна недостатъчност; ¦ глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна недостатъчност; ¦ хроничен алкохолизъм, прекомерен прием на алкохол (3 или повече алкохолни напитки всеки ден); ¦ анорексия, булимия, кахексия, хронично недохранване; ¦ дехидратация, хиповолемия. Този лекарствен продукт съдържа захар: 0,67 g захар на деление от 4 kg от дозаторната лъжичка. Това трябва да се вземе под внимание при пациенти с диабет или прилагане на ниско-въглехидратна диета. Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза (виж раздела за дозировката). Други лекарства и ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Бременност, кърмене и фертилитет ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА трябва да се използва по време на бременност, само след внимателна оценка на съотношението полза/риск. При бременни препоръчваната дозировка и продължителност трябва да се спазват стриктно. Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Шофиране и работа с машини Няма ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА съдържа: захар (захароза: 0,67 g захароза на деление от 4 kg, обозначено върху дозаторната лъжичка), калиев сорбат.

3. Как да приемате ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. При децата е задължително да се спазва дозировката, която се определя в зависимост от теглото на детето. Приблизителната възраст е дадена само ориентировъчно в зависимост от теглото на детето. Ако не знаете теглото на детето, претеглете го, за да приложите най-подходящата доза. Съществуват различни лекарствени форми на парацетамол, така че лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете. Препоръчителната доза ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА е от 10 до 15 mg/kg на всеки 4 до 6 часа, до максимална дневна доза 75 mg/kg/ден. Максималната дневна доза не трябва да надвишава 75 mg/kg. Минималния интервал между всеки прием е 4 часа. Градуираната дозаторна лъжичка, показваща 4 — 8 — 12— 16 Kg (с деления на всеки килограм), подсигурява при всеки прием да се дава правилната доза в зависимост от теглото на детето. Например: от 4 до 16 kg: използвайте дозаторната лъжичка, съответстваща на теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа. от 16 до 32 kg: първо напълнете дозаторната лъжичка до делението 16 kg и след това допълнете изискващото се количество като напълните лъжичката втори път, докато се достигне теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Метод и начин на приложение Перорално приложение. Да се приема в чист вид или разтворен в малко количество вода, мляко или плодов сок. Натиснете и завъртете специалната, безопасна за деца капачка, за да отворите бутилката. Затваряйте бутилката след всяка употреба. Освен това, ако температурата надвишава 38,5°С предприемете следните действия докато изчаквате идването на Вашия лекар: Съблечете детето, Дайте на детето да пие течности, Намалете отоплението. Честота на приема Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската. При деца е необходим регулярен интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа_между приемите, както през деня, така и през нощта. В случаи на тежко бъбречно заболяване (тежка бъбречна недостатъчност), интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 6 часа. Продължителност на лечението Продължителността на лечението се ограничава: • до 5 дни в случай на болка • до 3 дни в случай на треска/фебрилитет Ако болката продължава повече от 5 дни, или фебрилитет за повече от 3 дни, ако симптомите станат по-тежки или се развият други такива, не продължавайте с лечението без да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Ако сте приели повече от необходимата доза ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА Консултирайте се незабавно с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне. Ако сте пропуснали да приемете ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. В редки случаи могат да се развият кожни обриви, зачервяване на кожата или алергични реакции под формата на внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте Вашия лекар и не давайте на детето повече лекарства, които съдържат парацетамол. В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с лекар. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия ¦ лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежалани реакции. Начин на отпускане: при деца от 1 до 3 месеца да се отпуска по лекарско предписание; при деца от 3 месеца до 12 години да се отпуска без лекарско предписание.

5. Как да съхранявате ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се съхранява при температура над 25°С. Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитатайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа ЕФЕРАЛГАН ЗА ДЕЦА Активното вещество е парацетамол - 3,0 g за 100 ml перорален разтвор Помощни вещества: макрогол 6000, разтвор на захароза, захарин натрий, калиев сорбат, лимонена киселина безводна, карам ел-ванилов аромат, пречистена вода. За 100 ml перорален разтвор. Перорален разтвор в бутилка от 90 ml или 150 ml. Притежател на разрешението за употреба н производител Притежател на разрешението за употреба: Bristol-Myers Squibb Kit., Lovohaz u. 39. З.ет. 1024 Budapest, Унгария Производител: Bristol-Myers Squibb 304, avenue Docteur Jean Bru 47000 Agen, Франция Bristol-Myers Squibb 979 Avenue des Pyrenees 47520 Le Passage, Франция Дата на последно преразглеждане на листовката 05/2013 г.

ЕФЕРАЛГАН СИРОП 150 мг./5 мл.х 90 мл. се предлага във valeta.bg . Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ЕФЕРАЛГАН СИРОП 150 мг./5 мл.х 90 мл. се произвежда от UPSA.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2252
Листовка Не
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация