0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЕРАЗАБАН КРЕМ 2 Г.

Дайте първото мнение за този продукт

9,03 лв.

Наличност: Свържете се с нас

Антивирусно средство, бял крем, който се използва за лечение на ранните етапи на рецидивираща лабиален херпес симплекс инфекция (херпес) при възрастни и юноши (над 12 години). За да бъде ефективно, лечението трябва да започне в най-ранните етапи на развитие на херпеса, преди да се появят мехури. Започнете  използването веднага след като получите някой от симптомите на херпес, като зачервяване, сърбеж, болка, изтръпване или мравучкане. Продължате да използвате до излекуване на херпеса, обикновено 4-6 дни.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: Докозанол е антивирусно средство. Еразабан е бял крем, който се използва за лечение на ранните етапи на рецидивираща лабиален херпес симплекс инфекция (херпес) при възрастни и юноши (над 12 години). За да бъде ефективно, лечението с Еразабан трябва да започне в най-ранните етапи на развитие на херпеса, преди да се появят мехури. Започнете да използвате Еразабан веднага след като получите някой от симптомите на херпес, като зачервяване, сърбеж, болка, изтръпване или мравучкане. Продължате да използвате до излекуване на херпеса, обикновено 4-6 дни. Причината за поява на херпес е херпес симплекс вирусна инфекция. Инфекцията може да настъпи, когато имунната система е отслабена, по време на стрес или по време на менструалния цикъл. Вирусът причинява мехури или рани, главно по устните.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възрастни и юноши над 12 години: започнете лечението веднага щом забележите първите симптоми или признаци на херпес, например сърбеж, смъдене, парене или мравучкане в засегнатата зона. Измийте добре ръцете си преди и след нанасянето на крема, за да се избегне разпространението на инфекцията. Нанесете тънък слой внимателно върху целия херпес пет пъти дневно (Приблизително на всеки 3 часа по време на будните часове). Използвайте върха на пръстите си или, за предпочитане, памучен тампон и избягвайте да докосвате края на тубата, след като сте докосвали херпеса. Продължете лечението до пълно излекуване, обикновено между 4 и 6 дни. Ако не забележите разлика след 10 дни, трябва да спрете лечението и да се свържете с Вашия лекар. Не забравяйте, че Еразабан е Вашето лекарство. Ако дадете тубата на друг, рискувате да предадете инфекцията на други хора.

СЪСТАВ: Активното вещество е докозанол. lg съдържа 100 mg докозанол. Другите съставки са захарозен стеарат, леко минерално масло, пропиленгликол, бензилов алкохол, пречистена вода.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 49980
Листовка

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това трябва да използвате Еразабан внимателно, за да получите най-добри резултати от него. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да спрете използването на крема и потърсите лекарска помощ. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Еразабан и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Еразабан

3. Как да използвате Еразабан

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Еразабан

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Еразабан и за какво се използва. Докозанол е антивирусно средство. Еразабан е бял крем, който се използва за лечение на ранните етапи на рецидивираща лабиален херпес симплекс инфекция (херпес) при възрастни и юноши (над 12 години). За да бъде ефективно, лечението с Еразабан трябва да започне в най-ранните етапи на развитие на херпеса, преди да се появят мехури. Започнете да използвате Еразабан веднага след като получите някой от симптомите на херпес, като зачервяване, сърбеж, болка, изтръпване или мравучкане. Продължате да използвате до излекуване на херпеса, обикновено 4-6 дни. Причината за поява на херпес е херпес симплекс вирус инфекция. Инфекцията може да настъпи, когато имунната система е отслабена, по време на стрес или по време на менструалния цикъл. Вирусът причинява мехури или рани, главно по устните.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Еразабан. Не използвайте Еразабан - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към докозанол или към някоя от останалите съставки на крема, изброени в края на тази листовка (вижте точка 6). Предупреждения и предпазни мерки - Еразабан е предназначен само за прилагане върху кожата. Избягвайте нанасяне на крема в или близо до очите си, тъй като това може да предизвика дразнене. Ако той случайно попадне в очите, ги изплакнете обилно с вода. - Не използвайте този продукт, ако Ви е казано, че сте имунокомпрометирани (ако е известно, че способността на имунната система да се бори с инфекциозни заболявания е намалена, например вследствие от по-сериозно заболяване, като левкемия или СПИН или ако сте имали трансплантация на органи). Ако сте имунокомпрометирани и развиете херпес, трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар. - Не използвайте крема, ако херпесът вече е формирал мехур или рана. Деца Деца под 12-годишна възраст не трябва да използват Еразабан. Други лекарства и Еразабан Еразабан не трябва да се използва заедно с други продукти за локално приложение (лекарства, козметични продукти, кремове) върху едно и също място на приложение. Малко вероятно е Еразабан да повлияе или да се влияе от други лекарства, тъй като е предназначен за прилагане върху кожата. Въпреки това не прилагайте други лекарства за лечение на херпес, докато използвате Еразабан. Попитайте Вашия фармацевт, ако имате някакви въпроси относно това как Еразабан се повлиява от или влияе върху други лекарства. Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Бременност и кърмене Еразабан може да се използва по време на бременност и кърмене. Шофиране и работа с машини Еразабан не повлиява способността за шофиране или работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Еразабан Еразабан съдържа пропиленгликол, който може да предизвика дразнене на кожата.

3. Как да използвате Еразабан.  Възрастни и юноши над 12 години: започнете лечението веднага щом забележите първите симптоми или признаци на херпес, например сърбеж, смъдене, парене или мравучкане в засегнатата зона.  Измийте добре ръцете си преди и след нанасянето на крема, за да се избегне разпространението на инфекцията. Нанесете тънък слой внимателно върху целия херпес пет пъти дневно. (Приблизително на всеки 3 часа по време на будните часове).  Използвайте върха на пръстите си или, за предпочитане, памучен тампон избягвайте да докосвате края на тубата, след като сте докосвали херпеса.  Продължете лечението до пълно излекуване, обикновено между 4 и 6 дни.  Ако не забележите разлика след 10 дни, трябва да спрете лечението и да се свържете с Вашия. Не забравяйте, че Еразабан е Вашето лекарство. Ако дадете тубата на друг, рискувате да предадете инфекцията на други хора. Ако сте използвали повече от необходимата доза Еразабан Не би трябвало да възникне сериозен проблем, ако сте използвали голямо количество от крема върху кожата си. Не се налага предприемане на специални мерки. Ако сте пропуснали да използвате Еразабан Ако сте пропуснали да използвате Еразабан, използвайте го веднага след като се сетите. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. За честотата на поява на нежелани реакции, се използват следните изрази: много чести (повече от 1 на 10 потребители), чести (между 1 на 100 потребители и 1 на 10 потребители), не чести (между 1 на 1000 потребители и 1 в 100 потребители), редки (между 1 на 10 000 потребители и 1 на 1000 потребители), много редки (по-малко от 1 на 10 000 потребители). Проблеми с нервната система: Много чести; главоболие. Кожни проблеми: Чести: нарушения на кожата, включително суха кожа, кожни обриви и подуване на лицето, появяващи се на мястото на приложение на крема. Ако се появи по-тежка кожна реакция, трябва да прекратите лечението, и ако проблемът не изчезне, свържете се с Вашия лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Еразабан Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С. Не използвайте Еразабан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаовка и тубата с „Годен до: месец/година". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец Изхвърлете 6 месеца след първото отваряне на тубата. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Еразабан Активното вещество е докозанол. lg съдържа 100 mg докозанол. Другите съставки са захарозен стеарат, леко минерално масло, пропиленгликол, бензилов алкохол, пречистена вода Как изглежда Еразабан и какво съдържа опаковката Еразабан е бял крем. Наличен е в опаковки от 2 g, 5 g и 15 g. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производители Притежател на разрешението за употреба Maxima Healthcare Ltd. 10,St Peters Road Seaford East Sussex BN25 2HS Великобритания тел.: +44 (0) 1323897154 факс: +44(0) 1323897154 имейл: trevoratkinsonfgmaximahealthcare .com Производители Jenson Pharmaceutical Services Limited Carradine House, 237 Regents Park Roadp London N3 3LF Великобритания +44 020 8346 5588 +44 020 8346 5599 HelenfgJiensongroup.com Fleet Laboratories Limited 94 Rickmansworth Road, Watford, Hertfordshire WD 18 7JJ Великобритания +44 01923 229251 +44 01923 220 728 gfindlavfgidddltd.co.uk Дата на последно преразглеждане на листовката 19 юни 2014

ЕРАЗАБАН 10% КРЕМ се предлага във valeta.bg на . Както всички други продукти от Херпеси, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ЕРАЗАБАН 10% КРЕМ се произвежда от Pharma Swiss.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това трябва да използвате Еразабан внимателно, за да получите най-добри резултати от него. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да спрете използването на крема и потърсите лекарска помощ. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Еразабан и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Еразабан

3. Как да използвате Еразабан

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Еразабан

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Еразабан и за какво се използва. Докозанол е антивирусно средство. Еразабан е бял крем, който се използва за лечение на ранните етапи на рецидивираща лабиален херпес симплекс инфекция (херпес) при възрастни и юноши (над 12 години). За да бъде ефективно, лечението с Еразабан трябва да започне в най-ранните етапи на развитие на херпеса, преди да се появят мехури. Започнете да използвате Еразабан веднага след като получите някой от симптомите на херпес, като зачервяване, сърбеж, болка, изтръпване или мравучкане. Продължате да използвате до излекуване на херпеса, обикновено 4-6 дни. Причината за поява на херпес е херпес симплекс вирус инфекция. Инфекцията може да настъпи, когато имунната система е отслабена, по време на стрес или по време на менструалния цикъл. Вирусът причинява мехури или рани, главно по устните.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Еразабан. Не използвайте Еразабан - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към докозанол или към някоя от останалите съставки на крема, изброени в края на тази листовка (вижте точка 6). Предупреждения и предпазни мерки - Еразабан е предназначен само за прилагане върху кожата. Избягвайте нанасяне на крема в или близо до очите си, тъй като това може да предизвика дразнене. Ако той случайно попадне в очите, ги изплакнете обилно с вода. - Не използвайте този продукт, ако Ви е казано, че сте имунокомпрометирани (ако е известно, че способността на имунната система да се бори с инфекциозни заболявания е намалена, например вследствие от по-сериозно заболяване, като левкемия или СПИН или ако сте имали трансплантация на органи). Ако сте имунокомпрометирани и развиете херпес, трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар. - Не използвайте крема, ако херпесът вече е формирал мехур или рана. Деца Деца под 12-годишна възраст не трябва да използват Еразабан. Други лекарства и Еразабан Еразабан не трябва да се използва заедно с други продукти за локално приложение (лекарства, козметични продукти, кремове) върху едно и също място на приложение. Малко вероятно е Еразабан да повлияе или да се влияе от други лекарства, тъй като е предназначен за прилагане върху кожата. Въпреки това не прилагайте други лекарства за лечение на херпес, докато използвате Еразабан. Попитайте Вашия фармацевт, ако имате някакви въпроси относно това как Еразабан се повлиява от или влияе върху други лекарства. Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Бременност и кърмене Еразабан може да се използва по време на бременност и кърмене. Шофиране и работа с машини Еразабан не повлиява способността за шофиране или работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Еразабан Еразабан съдържа пропиленгликол, който може да предизвика дразнене на кожата.

3. Как да използвате Еразабан.  Възрастни и юноши над 12 години: започнете лечението веднага щом забележите първите симптоми или признаци на херпес, например сърбеж, смъдене, парене или мравучкане в засегнатата зона.  Измийте добре ръцете си преди и след нанасянето на крема, за да се избегне разпространението на инфекцията. Нанесете тънък слой внимателно върху целия херпес пет пъти дневно. (Приблизително на всеки 3 часа по време на будните часове).  Използвайте върха на пръстите си или, за предпочитане, памучен тампон избягвайте да докосвате края на тубата, след като сте докосвали херпеса.  Продължете лечението до пълно излекуване, обикновено между 4 и 6 дни.  Ако не забележите разлика след 10 дни, трябва да спрете лечението и да се свържете с Вашия. Не забравяйте, че Еразабан е Вашето лекарство. Ако дадете тубата на друг, рискувате да предадете инфекцията на други хора. Ако сте използвали повече от необходимата доза Еразабан Не би трябвало да възникне сериозен проблем, ако сте използвали голямо количество от крема върху кожата си. Не се налага предприемане на специални мерки. Ако сте пропуснали да използвате Еразабан Ако сте пропуснали да използвате Еразабан, използвайте го веднага след като се сетите. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. За честотата на поява на нежелани реакции, се използват следните изрази: много чести (повече от 1 на 10 потребители), чести (между 1 на 100 потребители и 1 на 10 потребители), не чести (между 1 на 1000 потребители и 1 в 100 потребители), редки (между 1 на 10 000 потребители и 1 на 1000 потребители), много редки (по-малко от 1 на 10 000 потребители). Проблеми с нервната система: Много чести; главоболие. Кожни проблеми: Чести: нарушения на кожата, включително суха кожа, кожни обриви и подуване на лицето, появяващи се на мястото на приложение на крема. Ако се появи по-тежка кожна реакция, трябва да прекратите лечението, и ако проблемът не изчезне, свържете се с Вашия лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Еразабан Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С. Не използвайте Еразабан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаовка и тубата с „Годен до: месец/година". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец Изхвърлете 6 месеца след първото отваряне на тубата. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Еразабан Активното вещество е докозанол. lg съдържа 100 mg докозанол. Другите съставки са захарозен стеарат, леко минерално масло, пропиленгликол, бензилов алкохол, пречистена вода Как изглежда Еразабан и какво съдържа опаковката Еразабан е бял крем. Наличен е в опаковки от 2 g, 5 g и 15 g. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производители Притежател на разрешението за употреба Maxima Healthcare Ltd. 10,St Peters Road Seaford East Sussex BN25 2HS Великобритания тел.: +44 (0) 1323897154 факс: +44(0) 1323897154 имейл: trevoratkinsonfgmaximahealthcare .com Производители Jenson Pharmaceutical Services Limited Carradine House, 237 Regents Park Roadp London N3 3LF Великобритания +44 020 8346 5588 +44 020 8346 5599 HelenfgJiensongroup.com Fleet Laboratories Limited 94 Rickmansworth Road, Watford, Hertfordshire WD 18 7JJ Великобритания +44 01923 229251 +44 01923 220 728 gfindlavfgidddltd.co.uk Дата на последно преразглеждане на листовката 19 юни 2014

ЕРАЗАБАН 10% КРЕМ се предлага във valeta.bg на . Както всички други продукти от Херпеси, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ЕРАЗАБАН 10% КРЕМ се произвежда от Pharma Swiss.

Медия

Медия информация