0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛНИ ОВУЛИ Х 10

Дайте първото мнение за този продукт

13,78 лв.

Наличност: В наличност

Този лекарствен продукт се използва като локално противозачатъчно средство. Той значително намалява възможността за забременяване, без напълно да я елиминира, ето защо неговата ефикастност зависи от строгото спазване на правилата за употреба. Фарматекс песари може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Този лекарствен продукт се използва като локално противозачатъчно средство. Той значително намалява възможността за забременяване, без напълно да я елиминира, ето защо неговата ефикастност зависи от строгото спазване на правилата за употреба. Фарматекс песари може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др.

УПОТРЕБА:  Фарматекс песари трябва винаги да се прилагат преди полов акт, независимо от периода на цикъла. Извадете един песар от опаковката. Разопаковайте го. Вкарайте песара с показалеца дълбоко във вагината, най-добре е да сте в лежащо положение. Песарът се разтваря за 5 минути. След това защитното действие продължава най-малко 4 часа. Преди повторен полов акт поставете нов вагинален песар.. Не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото дори минимално количество сапун неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите. Вагиналната промивка , може да бъде направена най-малко 2 часа след половия акт.

СЪСТАВ: Активното вещеставо е бензалкониев хлорид. Всеки песар съдържа 18,9 mg бензалкониев хлорид.  Другите съставки са : хидроксипропилцелулоза, полусинтетични глицериди (Витепсол S 51).

ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛНИ ОВУЛИ Х 10 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ФАРМАТЕКС ВАГИНАЛНИ ОВУЛИ Х 10 се произвежда от INNOTHERA CHOUZY, Франция.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 20583
Листовка

ПОКАЗАНИЯ: За локална контрацепция при относителни или абсолютни показания за прилагането на хормонални или вътрематочни средства.За локална контрацепция при относителни или абсолютни показания за прилагането на хормонални или вътрематочни средства. ФАРМАТЕКС ВАГ.ОВ./ PHARMATEX VAG. OV. 10 бр. дозировка и приложение: Въвежда във влагалището при легнало положение 5 мин. преди половия акт. Предпазва в продължение на 4 часа. ФАРМАТЕКС ВАГ.ОВ./ PHARMATEX VAG. OV. 10 бр. състав: Benzalkonii chloridum

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА Фарматекс 18,9 mg песари бензалкониев хлорид Pharmatex 18,9 mg pessaries benzalkonium chloride Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1 .Какво представлява Фарматекс песари и за какво се използва

2.Преди да използвате Фарматекс песари

З.Как да използвате Фарматекс песари

4.Възможни нежелани реакции

5.Как да съхранявате Фарматекс песари

6.Допълнителна информация

1 .КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Името на Вашето лекарство е Фарматекс песари. Този лекарствен продукт се използва като локално противозачатъчно средство. Той значително намалява възможността за забременяване, без напълно да я елиминира, ето защо неговата ефикастност зависи от строгото спазване на правилата за употреба. Фарматекс песари може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др., Фарматекс песари може да се използва и: след раждане, при кърмене или в периода около менопаузата, инцидентно, в случай, че е пропуснат прием на противозачатъчна таблетка — в този случай двата метода на контацепция трябва да се комбинират до края на цикъла, като допълнително средство при употребата на вътрематочни локални противозачатъчни средства (спирала), особено ако са приемани редовно лекарства като нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти.

2.ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Не приемайте Фарматекс песари и информирайте Вашия лекар ако: Сте алергични (свръхчувствителни) към бензалкониев хлорид или някое от помощните вещества. Да не се прилага в комбинация с други лекарства за вагинално приложение: - лекарствени продукти за вагинално приложение (за лекуване на гъбички, трихомонас, херпес, антибактериални лекарствени продукти, антисептици или локални естрогени) и сапун, освен по лекарско предписание. Ако смятате, че някои от тези условия се отнася за Вас, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди лечението с Фарматекс песари. Обърнете специално внимание при употребата на Фарматекс песари не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото дори минимално количество сапун неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите. може да се измиете ВЪНШНО с ЧИСТА вода. Изчакайте най-малко 2 часа преди да приложите вагинална промивка, но пак само с чиста вода. Фарматекс песари трябва да се използва независимо от етапа на Вашия менструален цикъл, не употребявайте този лекарствен продукт при наличие на увреждане на лигавицата на гениталиите или ако се наблюдава такава след приложението на продукта, ако се прилага друго вагинално лечение, изчакайте то да завърши преди употребата на този лекарствен продукт. Употреба на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Употребата на други лекарствени средства за локално лечение може да доведе до инактивиране на спермицидната (убиваща сперматозоидите) локална контрацепция. Не трябва да се употребява едновременно със сапун и с други продукти за вагинално приложение, освен по лекарско предписание. Бременност и кърмене Няма данни за вредни ефекти при употребата на продукта по време на бремнност и кърмене, и затова лекарственият може да бъде прилаган. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате което и да е друго лекарство. Шофиране и работа с машини Няма описано влияние на този лекарствен продукт върху способността за шофиране или работа с машини.

З.КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Как да използвате това лекарство Това лекарство е за вагинално приложение. Фарматекс песари трябва винаги да се прилагат преди полов акт, независимо от периода на цикъла. Извадете един песар от опаковката. Разопаковайте го. Вкарайте песара с показалеца дълбоко във вагината, най-добре е да сте в лежащо положение. Песарът се разтваря за 5 минути. След това защитното действие продължава най-малко 4 часа. Преди повторен полов акт поставете нов вагинален песар.. Не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото дори минимално количество сапун неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите. Вагиналната промивка , може да бъде направена най-малко 2 часа след половия акт. Какво количество да приемате По един песар, 5-10 минути преди полов акт. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, Фарматекс песари може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Възможни са алергични реакции, локална непоносимост, чувство за парене и дразнене. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Практичен съвет: Ако случайно песарите се разтопят при по-висока от описаната температура на съхранение, ги поставете за малко в хладилник или под студена течаща вода с заострения край надолу. Така те ще възстановят формата си без това да окаже влияние на качеството на продукта. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Фарматекс песари • Активното вещеставо е бензалкониев хлорид. Всеки песар съдържа 18,9 mg бензалкониев хлорид. • Другите съставки са : хидроксипропилцелулоза, полусинтетични глицериди (Витепсол S 51). Как изглежда Фарматекс песари и какво съдържа опаковката Този лекарствен продукт се предлага под формата на песари. Песарите са поставен в термоформиран блистер (PVC/полиетилен с ниска плътност) по 10 песара в опаковка. Упътване за правилна употреба: 1 .схема на Вашата анатомия 2.най-добре поставете песара в лежащо положение 3.поставете песара, колкото можете по- дълбоко във вагината. Гамата на ФАРМАТЕКС включва още: ФАРМАТЕКС вагинални капсули ФАРМАТЕКС вагинален крем с дозировъчен апликатор ФАРМАТЕКС вагинални таблетки Притежател на разрешението за употреба LABORATOIREINNOTECH INTERNATIONAL 22 Avenue Aristide Briand 94111 ARCUEIL, CEDEX - Франция Производител INNOTHERA CHOUZY - Rue Rene Chantereau - L'Isle Vert -41150 Chouzy - sur - Cisse - Франция Представителството за България 1113 София, ж.к. "Изток", ул. Д-р Любен Русев № 22, ет.1, ап. 3 тел.: 02/ 87 00 462, e-mail: innotech_bulgaria@cablebg.net Дата на последно одобрение на листовката: Юни 2010

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ПОКАЗАНИЯ: За локална контрацепция при относителни или абсолютни показания за прилагането на хормонални или вътрематочни средства.За локална контрацепция при относителни или абсолютни показания за прилагането на хормонални или вътрематочни средства. ФАРМАТЕКС ВАГ.ОВ./ PHARMATEX VAG. OV. 10 бр. дозировка и приложение: Въвежда във влагалището при легнало положение 5 мин. преди половия акт. Предпазва в продължение на 4 часа. ФАРМАТЕКС ВАГ.ОВ./ PHARMATEX VAG. OV. 10 бр. състав: Benzalkonii chloridum

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА Фарматекс 18,9 mg песари бензалкониев хлорид Pharmatex 18,9 mg pessaries benzalkonium chloride Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1 .Какво представлява Фарматекс песари и за какво се използва

2.Преди да използвате Фарматекс песари

З.Как да използвате Фарматекс песари

4.Възможни нежелани реакции

5.Как да съхранявате Фарматекс песари

6.Допълнителна информация

1 .КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Името на Вашето лекарство е Фарматекс песари. Този лекарствен продукт се използва като локално противозачатъчно средство. Той значително намалява възможността за забременяване, без напълно да я елиминира, ето защо неговата ефикастност зависи от строгото спазване на правилата за употреба. Фарматекс песари може да се използва от всяка жена в детеродна възраст, особено подходящ е за жени, на които временно или постоянно е противопоказано приемането на противозачатъчни таблетки или вътрематочни предпазни средства: спирали, диафрагми и др., Фарматекс песари може да се използва и: след раждане, при кърмене или в периода около менопаузата, инцидентно, в случай, че е пропуснат прием на противозачатъчна таблетка — в този случай двата метода на контацепция трябва да се комбинират до края на цикъла, като допълнително средство при употребата на вътрематочни локални противозачатъчни средства (спирала), особено ако са приемани редовно лекарства като нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти.

2.ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Не приемайте Фарматекс песари и информирайте Вашия лекар ако: Сте алергични (свръхчувствителни) към бензалкониев хлорид или някое от помощните вещества. Да не се прилага в комбинация с други лекарства за вагинално приложение: - лекарствени продукти за вагинално приложение (за лекуване на гъбички, трихомонас, херпес, антибактериални лекарствени продукти, антисептици или локални естрогени) и сапун, освен по лекарско предписание. Ако смятате, че някои от тези условия се отнася за Вас, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди лечението с Фарматекс песари. Обърнете специално внимание при употребата на Фарматекс песари не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото дори минимално количество сапун неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите. може да се измиете ВЪНШНО с ЧИСТА вода. Изчакайте най-малко 2 часа преди да приложите вагинална промивка, но пак само с чиста вода. Фарматекс песари трябва да се използва независимо от етапа на Вашия менструален цикъл, не употребявайте този лекарствен продукт при наличие на увреждане на лигавицата на гениталиите или ако се наблюдава такава след приложението на продукта, ако се прилага друго вагинално лечение, изчакайте то да завърши преди употребата на този лекарствен продукт. Употреба на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Употребата на други лекарствени средства за локално лечение може да доведе до инактивиране на спермицидната (убиваща сперматозоидите) локална контрацепция. Не трябва да се употребява едновременно със сапун и с други продукти за вагинално приложение, освен по лекарско предписание. Бременност и кърмене Няма данни за вредни ефекти при употребата на продукта по време на бремнност и кърмене, и затова лекарственият може да бъде прилаган. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате което и да е друго лекарство. Шофиране и работа с машини Няма описано влияние на този лекарствен продукт върху способността за шофиране или работа с машини.

З.КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Как да използвате това лекарство Това лекарство е за вагинално приложение. Фарматекс песари трябва винаги да се прилагат преди полов акт, независимо от периода на цикъла. Извадете един песар от опаковката. Разопаковайте го. Вкарайте песара с показалеца дълбоко във вагината, най-добре е да сте в лежащо положение. Песарът се разтваря за 5 минути. След това защитното действие продължава най-малко 4 часа. Преди повторен полов акт поставете нов вагинален песар.. Не употребявайте за измиване след полов акт сапун, защото дори минимално количество сапун неутрализира ефекта на средството, което убива сперматозоидите. Вагиналната промивка , може да бъде направена най-малко 2 часа след половия акт. Какво количество да приемате По един песар, 5-10 минути преди полов акт. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, Фарматекс песари може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Възможни са алергични реакции, локална непоносимост, чувство за парене и дразнене. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФАРМАТЕКС ПЕСАРИ. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Практичен съвет: Ако случайно песарите се разтопят при по-висока от описаната температура на съхранение, ги поставете за малко в хладилник или под студена течаща вода с заострения край надолу. Така те ще възстановят формата си без това да окаже влияние на качеството на продукта. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Фарматекс песари • Активното вещеставо е бензалкониев хлорид. Всеки песар съдържа 18,9 mg бензалкониев хлорид. • Другите съставки са : хидроксипропилцелулоза, полусинтетични глицериди (Витепсол S 51). Как изглежда Фарматекс песари и какво съдържа опаковката Този лекарствен продукт се предлага под формата на песари. Песарите са поставен в термоформиран блистер (PVC/полиетилен с ниска плътност) по 10 песара в опаковка. Упътване за правилна употреба: 1 .схема на Вашата анатомия 2.най-добре поставете песара в лежащо положение 3.поставете песара, колкото можете по- дълбоко във вагината. Гамата на ФАРМАТЕКС включва още: ФАРМАТЕКС вагинални капсули ФАРМАТЕКС вагинален крем с дозировъчен апликатор ФАРМАТЕКС вагинални таблетки Притежател на разрешението за употреба LABORATOIREINNOTECH INTERNATIONAL 22 Avenue Aristide Briand 94111 ARCUEIL, CEDEX - Франция Производител INNOTHERA CHOUZY - Rue Rene Chantereau - L'Isle Vert -41150 Chouzy - sur - Cisse - Франция Представителството за България 1113 София, ж.к. "Изток", ул. Д-р Любен Русев № 22, ет.1, ап. 3 тел.: 02/ 87 00 462, e-mail: innotech_bulgaria@cablebg.net Дата на последно одобрение на листовката: Юни 2010

Медия

Медия информация