0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ФЕНИВИР крем 1% 2г.

Дайте първото мнение за този продукт

10,64 лв.

Наличност: В наличност

Използва при лечение на херпеси (herpes labialis) в зоната около устата и на устните. Той съдържа антивирусен агент penciclovir, който действа активно срещу вируса на херпес симплекс (herpes simplex). При активиране той започва да се размножава и се развива херпес, обикновено на или около устните. Това може да се случи, когато имате настинка или грип, или сте изложени на силна слънчева светлина, или сте уморени. Фенивир крем блокира вируса и спира неговото размножаване. Когато използвате Фенивир крем против херпес, Вие ще излекувате бързо херпеса, дори ако сте започнали употребата след развитието му. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза и усещате болка.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: ФЕНИВИР крем / FENIVIR cream на фармацевтичната компания Новартис се използва при лечение на херпеси (herpes labialis) в зоната около устата и на устните. Той съдържа антивирусен агент penciclovir, който действа активно срещу вируса на херпес симплекс (herpes simplex). Херпесите се причиняват от вирус (herpes simplex), който остава неактивен за дълъг период от време. При активиране той започва да се размножава и се развива херпес, обикновено на или около устните. Това може да се случи, когато имате настинка или грип, или сте изложени на силна слънчева светлина, или сте уморени. Фенивир крем блокира вируса и спира неговото размножаване. Когато използвате Фенивир крем против херпес, Вие ще излекувате бързо херпеса, дори ако сте започнали употребата след развитието му. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза и усещате болка.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Препоръчва се лечението с Фенивир крем да започне колкото се може по-скоро след първия признак на развитие на херпес, като сърбеж, загряване, изтръпване, дори преди появата на мехурче. Малко количество от крема се нанася върху засегнатата област на интервали от два часа. Препоръчва се лечението да продължи 4 дни, дори и ако симптомите са отзвучали по-рано.

СЪСТАВ: Активното вещество на вашия крем се нарича пенцикловир. 1 g ФЕНИВИР съдържа 10 mg пенцикловир. Другите съставки (помощни вещества) са: бял мек парафин, течен парафин, цетостеарилов алкохол, пропиленгликол, цетомакрогол 1000, пречистена вода.

ФЕНИВИР крем 1% 2г. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ФЕНИВИР крем 1% 2г. се произвежда от Novartis Consumer Health GmbH, Германия.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 33129
Листовка

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 4 дни. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете вашия лекар или фармацевт

В тази листовка:

1. Какво представлява ФЕНИВИР и за какво се използва

2. Преди да използвате ФЕНИВИР

3. Как да използвате ФЕНИВИР

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате ФЕНИВИР

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕНИВИР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. ФЕНИВИР е предназначен за лечение на херпес на устните и зоната около устата (herpes labialis). Херпесът се предизвиква от вирусна инфекция. Вирусът може да остане неактивен продължителен период, но когато се стимулира, той се размножава и се развива херпес. Това може да се случи например, когато отслабнат съпротивителните ви сили при настинка и грип или когато се излагате на силна слънчева светлина. Вирусът причинява болезнен обрив на устните. ФЕНИВИР съдържа пенцикловир, който е противовирусно лекарствено вещество, спиращо размножаването на вируса. Прилагайки ФЕНИВИР, вие ще излекувате по-бързо херпеса и ще намалите продължителността на болката. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза, въпреки че употребата на ФЕНИВИР не предотвратява възможността да предадете херпеса на друг човек.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФЕНИВИР. Не използвайте ФЕНИВИР: ако сте алергични към пенцикловир, фамцикловир, както и към някоя от останалите съставките на ФЕНИВИР (описани в т. 6). Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към някое от изброените по-горе вещества, защото ФЕНИВИР не е подходящ за Вас при тези обстоятелства. Обърнете специално внимание при употребата на ФЕНИВИР: ФЕНИВИР трябва да се използва само при херпес на устните или около устата. Не се препоръчва употребата му върху лигавици (в това число на устата, носа или гениталиите). Избягвайте прилагането на ФЕНИВИР в близост до очите; Преди да започнете използването на ФЕНИВИР, се консултирайте с вашия лекар или фармацевт, в случай че: не сте сигурни дали възпалението е херпес; херпесът протича особено тежко; вие сте с намален имунен отговор или прилагате друго лечение, което отслабва имунната ви система (т.е. съпротивителните сили на организма при инфекции са намалени), например СПИН инфекция, трансплантация на костен мозък или противораково лечение. Ако някой от изброените по-горе случаи се отнася за Вас, не използвайте ФЕНИВИР, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Употреба на други лекарства Няма сведения за взаимодействия с други лекарствени средства. Моля информирайте вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Бременност и кърмене. Ако сте бременна или кърмите, не използвайте ФЕНИВИР, освен ако не ви е предписан от лекар. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Важна информация относно някои от съставките на ФЕНИВИР ФЕНИВИР съдържа цетостеарилов алкохол, който може да причини локални кожни реакции (например контактен дерматит). Той съдържа и пропилен гликол, който може да причини дразнене на кожата.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФЕНИВИР Начин на употреба и дозировка За възрастни и деца над 12-годишна възраст ФЕНИВИР не се препоръчва за използване при деца под 12-годишна възраст. Започнете лечение колкото е възможно по-скоро след появата на първите симптоми (изтръпване и сърбеж). Винаги измивайте ръцете си преди и след поставяне на крема. Изстискайте малко количество върху пръста си и го нанесете върху засегнатия участък. Повтаряйте тази процедура на всеки 2 часа през деня (около 8 пъти дневно) в продължение на 4 последователни дни. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите ви продължават или не се подобряват след 4-дневния курс на лечение. Ако сте използвали повече от необходимата доза ФЕНИВИР Малко вероятно е еднократното прилагане върху кожата на голямо количество от крема да доведе до нежелани реакции. Въпреки това е възможна появата на известно дразнене по кожата. Ако сте пропуснали да използвате ФЕНИВИР Ако сте забравили да си сложите крем, поставете го веднага щом си спомните. След това продължете по обичайната схема. В случай че неволно погълнете ФЕНИВИР. ФЕНИВИР не е опасен при случайно поглъщане и не се налага лечение, но може да причини дразнене в устата. Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако това се случи с вас. Ако имате херпес, какви основни предпазни мерки трябва да вземете Помнете, че херпесът е заразен. Ако имате херпес, за да избегнете инфектиране с вируса на други части от тялото ви, както и предаването му на други хора, е важно да вземете следните предпазни мерки: Избягвайте целуването, особено на деца; Избягвайте орален секс; Не използвайте общи вещи като кърпи, чаши, прибори за хранене и др.; Не чоплете херпеса, тъй като това може да удължи оздравителния процес; Избягвайте да се пипате по очите. Когато попадне в очите ви, вирусът може да причини сериозни проблеми, ако ги засегне; Не преотстъпвайте този крем на други хора, дори да имат същите симптоми като вашите.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Като всички лекарства, ФЕНИВИР може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Повечето хора, използващи ФЕНИВИР, смятат, че нямат никакви проблеми при употребата му. Въпреки това при някои могат да възникнат незначителни странични ефекти. Възможно е част от пациентите да усетят парене, смъдене или изтръпване при прилагане на крема. Реакциите обикновено бързо отшумяват. Съобщава се и за алергичен тип реакции като алергичен дерматит, обриви, уртикария, сърбеж и подуване. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕНИВИР. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 30 °С. Да не се замразява. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Не използвайте ФЕНИВИР след срока на годност, отбелязан върху тубичката и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да унищожите ненужните ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа ФЕНИВИР. Активното вещество на вашия крем се нарича пенцикловир. 1 g ФЕНИВИР съдържа 10 mg пенцикловир. Другите съставки (помощни вещества) са: бял мек парафин, течен парафин, цетостеарилов алкохол, пропиленгликол, цетомакрогол 1000, пречистена вода. Как изглежда ФЕНИВИР и какво съдържа опаковката ФЕНИВИР е хомогенен бял крем в алуминиева туба от 2 g. Притежател на разрешението за употреба и производител: Novartis Consumer Health GmbH, Германия. Последна редакция на листовката: Ноември 2010 г.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 4 дни. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете вашия лекар или фармацевт

В тази листовка:

1. Какво представлява ФЕНИВИР и за какво се използва

2. Преди да използвате ФЕНИВИР

3. Как да използвате ФЕНИВИР

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате ФЕНИВИР

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕНИВИР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. ФЕНИВИР е предназначен за лечение на херпес на устните и зоната около устата (herpes labialis). Херпесът се предизвиква от вирусна инфекция. Вирусът може да остане неактивен продължителен период, но когато се стимулира, той се размножава и се развива херпес. Това може да се случи например, когато отслабнат съпротивителните ви сили при настинка и грип или когато се излагате на силна слънчева светлина. Вирусът причинява болезнен обрив на устните. ФЕНИВИР съдържа пенцикловир, който е противовирусно лекарствено вещество, спиращо размножаването на вируса. Прилагайки ФЕНИВИР, вие ще излекувате по-бързо херпеса и ще намалите продължителността на болката. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза, въпреки че употребата на ФЕНИВИР не предотвратява възможността да предадете херпеса на друг човек.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФЕНИВИР. Не използвайте ФЕНИВИР: ако сте алергични към пенцикловир, фамцикловир, както и към някоя от останалите съставките на ФЕНИВИР (описани в т. 6). Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към някое от изброените по-горе вещества, защото ФЕНИВИР не е подходящ за Вас при тези обстоятелства. Обърнете специално внимание при употребата на ФЕНИВИР: ФЕНИВИР трябва да се използва само при херпес на устните или около устата. Не се препоръчва употребата му върху лигавици (в това число на устата, носа или гениталиите). Избягвайте прилагането на ФЕНИВИР в близост до очите; Преди да започнете използването на ФЕНИВИР, се консултирайте с вашия лекар или фармацевт, в случай че: не сте сигурни дали възпалението е херпес; херпесът протича особено тежко; вие сте с намален имунен отговор или прилагате друго лечение, което отслабва имунната ви система (т.е. съпротивителните сили на организма при инфекции са намалени), например СПИН инфекция, трансплантация на костен мозък или противораково лечение. Ако някой от изброените по-горе случаи се отнася за Вас, не използвайте ФЕНИВИР, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Употреба на други лекарства Няма сведения за взаимодействия с други лекарствени средства. Моля информирайте вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Бременност и кърмене. Ако сте бременна или кърмите, не използвайте ФЕНИВИР, освен ако не ви е предписан от лекар. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Важна информация относно някои от съставките на ФЕНИВИР ФЕНИВИР съдържа цетостеарилов алкохол, който може да причини локални кожни реакции (например контактен дерматит). Той съдържа и пропилен гликол, който може да причини дразнене на кожата.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФЕНИВИР Начин на употреба и дозировка За възрастни и деца над 12-годишна възраст ФЕНИВИР не се препоръчва за използване при деца под 12-годишна възраст. Започнете лечение колкото е възможно по-скоро след появата на първите симптоми (изтръпване и сърбеж). Винаги измивайте ръцете си преди и след поставяне на крема. Изстискайте малко количество върху пръста си и го нанесете върху засегнатия участък. Повтаряйте тази процедура на всеки 2 часа през деня (около 8 пъти дневно) в продължение на 4 последователни дни. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите ви продължават или не се подобряват след 4-дневния курс на лечение. Ако сте използвали повече от необходимата доза ФЕНИВИР Малко вероятно е еднократното прилагане върху кожата на голямо количество от крема да доведе до нежелани реакции. Въпреки това е възможна появата на известно дразнене по кожата. Ако сте пропуснали да използвате ФЕНИВИР Ако сте забравили да си сложите крем, поставете го веднага щом си спомните. След това продължете по обичайната схема. В случай че неволно погълнете ФЕНИВИР. ФЕНИВИР не е опасен при случайно поглъщане и не се налага лечение, но може да причини дразнене в устата. Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако това се случи с вас. Ако имате херпес, какви основни предпазни мерки трябва да вземете Помнете, че херпесът е заразен. Ако имате херпес, за да избегнете инфектиране с вируса на други части от тялото ви, както и предаването му на други хора, е важно да вземете следните предпазни мерки: Избягвайте целуването, особено на деца; Избягвайте орален секс; Не използвайте общи вещи като кърпи, чаши, прибори за хранене и др.; Не чоплете херпеса, тъй като това може да удължи оздравителния процес; Избягвайте да се пипате по очите. Когато попадне в очите ви, вирусът може да причини сериозни проблеми, ако ги засегне; Не преотстъпвайте този крем на други хора, дори да имат същите симптоми като вашите.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Като всички лекарства, ФЕНИВИР може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Повечето хора, използващи ФЕНИВИР, смятат, че нямат никакви проблеми при употребата му. Въпреки това при някои могат да възникнат незначителни странични ефекти. Възможно е част от пациентите да усетят парене, смъдене или изтръпване при прилагане на крема. Реакциите обикновено бързо отшумяват. Съобщава се и за алергичен тип реакции като алергичен дерматит, обриви, уртикария, сърбеж и подуване. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕНИВИР. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 30 °С. Да не се замразява. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Не използвайте ФЕНИВИР след срока на годност, отбелязан върху тубичката и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да унищожите ненужните ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа ФЕНИВИР. Активното вещество на вашия крем се нарича пенцикловир. 1 g ФЕНИВИР съдържа 10 mg пенцикловир. Другите съставки (помощни вещества) са: бял мек парафин, течен парафин, цетостеарилов алкохол, пропиленгликол, цетомакрогол 1000, пречистена вода. Как изглежда ФЕНИВИР и какво съдържа опаковката ФЕНИВИР е хомогенен бял крем в алуминиева туба от 2 g. Притежател на разрешението за употреба и производител: Novartis Consumer Health GmbH, Германия. Последна редакция на листовката: Ноември 2010 г.

Медия

Медия информация