0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА

Дайте първото мнение за този продукт

8,74 лв.

Наличност: В наличност

Препарат с витамин C, който действа бързо и ефикасно при простудни и грипоподобни заболявания. Той облекчава симптомите на настинка и грип и се характеризира със следните ползи: Намалява носния секрет и облекчава дишането; Потиска кихането; Облекчава паренето на очите и сълзенето; Премахва болката в главата и мускулите; Регулира телесната температура; Облекчава треската.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Препарат с витамин C, който действа бързо и ефикасно при простудни и грипоподобни заболявания. Той облекчава симптомите на настинка и грип и се характеризира със следните ползи: Намалява носния секрет и облекчава дишането; Потиска кихането; Облекчава паренето на очите и сълзенето; Премахва болката в главата и мускулите; Регулира телесната температура; Облекчава треската.
 
СЪСТАВ: Активни съставки (в 1 саше): Фенирамин малеат - 0,025 гр.; Парацетамол - 0,500 гр.; Витамин C (аскорбинова киселина) - 0,200 гр.
 
УПОТРЕБА: Препоръчителна дозировка: при възрастни и деца над 15 години, 1 саше се разтваря в чаша гореща вода и се приема от 2 до 3 пъти дневно. Максималната дневна доза е 3 сашета. Продължителността на лечение не трябва да надхвърля 5 дни.
 

ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА се произвежда от UPSA, Франция.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 41462
Листовка

ЛИСТОВКА:

В тази листовка:

1.   Какво представлява ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА и за какво се използва
2.   Преди да приемете ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
3.   Как да приемате ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
4.   Възможни нежелани реакции
5.   Как да съхранявате ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
6.   Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Фармакотерапевтична група. Витамин-Аналгетик-Антипиретик-Н1 Антихистамин. Това лекарство се използва за облекчаване на следните симптоми при: простуда, алергичен ринит, ринофарингит и грипоподобни състояния при възрастни и деца на и над 15 години.
•   намалява секрецията от носа и сълзенето,
•   кихане
•   повишена телесна температура
•   лека до умерена болка от различен произход

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА. Не приемайте ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА в следните случаи: деца под 15 години, алергия към някоя от съставките, някои форми на глаукома (увеличено вътреочно налягане), заболявания на простатата и пикочните пътища, сериозно чернодробно заболяване, при непоносимост към фруктоза, синдром на глюкозо-галактозна малабсорбция или захарозо-изомалтазна недостатъчност.
Като правило, Вие не трябва да употребявате този продукт, ако сте бременна или кърмите, освен
ако Вашият лекар не Ви каже, че може. КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, ВИНАГИ СЕ СЪВЕТВАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.
Специални предупреждения. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Дозировката, продължителността на лечение от 5 дни и контраиндикациите трябва да бъдат стриктно наблюдавани. Не е препоръчителна употребата на алкохол, лекарствени продукти, съдържащи алкохол, или седативни лекарства по време на лечението. Консултирайте се веднага с лекар в случай на предозиране или случайно приемане на свръх висока доза. Това лекарство съдържа парацетамол и фенирамин. Други лекарства също съдържат тези субстанции. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надхвърлите препоръчваната дневна доза (виж "Дозировка"). Всяко саше съдържа 11,5 гр захароза, което трябва да се вземе под внимание при хранителен режим с ниско съдържание на захар или диабет. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, когато едновременно с него вземате и друго лекарство.
Ако страдате от: тежко бъбречно или чернодробно заболяване; ако сте предразположени към запек, виене на свят или заболяване на пикочните пътища, това лекарство трябва да се използва само по лекарска препоръка.
В случай на: изтичане на гнойни секрети от носа, симптоми на повишена температура или липса на подобрение след 5 дни от началото на лечението, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.
Прием на други лекарства. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
За да избегнете вредните ефекти от предозиране, НЕ КОМБИНИРАЙТЕ други лекарства, съдържащи антихистамини или парацетамол, БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР. КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ ОБАДИТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.
Прием на ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА с храни и напитки. Това лекарство може да предизвика повишена сънливост от алкохол. Препоръчително е лечението да бъде започнато вечер и да не се приема алкохол.
Бременност и кърмене. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Бременност: не се препоръчва приема на това лекарство по време на бременност. Кърмене: не се препоръчва приема на това лекарство по време на кърмене.  
Шофиране и работа с машини. Хората, които шофират моторни превозни средства или работят с машини, трябва да бъдат предупредени за риска от сънливост при употребата на това лекарство. Този ефект се усилва при прием на алкохол или лекарства, съдържащи алкохол или седативни лекарствени продукти.
Важна информация относно някои от съставките на ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: Това лекарство съдържа захароза.

3.  КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА. Дозировка: Възрастни и деца на и над 15 години - По 1 саше, като интервалът между два приема трябва да бъде най-малко 4 часа, без да се надхвърлят 3 сашета дневно. Начин на приложение: перорално приложение. Съдържанието на сашето трябва да се приема с достатъчно количество гореща или студена вода. При грипоподобни състояния е по-добре лекарството да се приема с гореща вода вечер.
Честота на лечението. В случаи на тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс НЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ЛЕЧЕНИЕТО БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР.
Продължителност на лечението. Продължителността на лечение не трябва да надхвърля 5 дни.
Ако сте приели повече от необходимата доза ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: ПРЕКРАТЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО И СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ НЕЗАБАВНО С ВАШИЯ ЛЕКАР.
Ако сте пропуснали да приемете ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната доза.

4.  ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
•   Настъпване на остър пристъп на глаукома при хора, които имат такова предразположение
•   Уринарни нарушения (значително намаляване на урината, затруднено уриниране)
•   Сухота в устата, нарушения на акомодацията (способността на окото да се нагласява за виждане на различни разстояния), запек
•   Нарушения на паметта или концентрацията, объркване, световъртеж (по-често при пациенти в напреднала възраст)
•   Липса на координация в движенията, треперене
•   Сънливост, занижено внимание - по-ясно изразено в началото на лечението
•   Понижение на кръвното налягане при движение или изправяне, което може да бъде придружено със световъртеж.
•   Съобщава се за редки случаи на кожен обрив, зачервяване на кожата, или алергична реакция под формата на внезапен оток на лицето или шията, или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Лечението трябва незабавно да се преустанови, да се потърси съвета на лекар и да не се приемат повече лекарства, съдържащи парацетамол или фенирамин
•   Съобщава се за няколко редки случая на промяна в резултатите на лабораторните изследвания, напр. много ниски нива на някои бели кръвни телца или тромбоцити, което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.  КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА СЛЕД СРОКА НА ГОДНОСТ, ОТБЕЛЯЗАН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.
СРОКЪТ НА ГОДНОСТ ОТГОВАРЯ НА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ПОСОЧЕНИЯ МЕСЕЦ. Да се съхранява под 30°С.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина.
Активните вещества са: парацетамол 500 мг, фенирамин малеат 25 мг, аскорбинова киселина 200 мг.
Другите съставки са: акация, лимонена киселина, натриев захаринат, захароза и малинов аромат за едно саше.
Как изглежда ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина и какво съдържа опаковката. Гранули за перорален разтвор - 6 или 8 сашета в кутия.
Това лекарство съдържа 3 активни субстанции: аналгетик (парацетамол), антихистамин (фенирамин) и аскорбинова киселина.
Притежател на разрешението за употреба: Унгария
Производител: Франция

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:

В тази листовка:

1.   Какво представлява ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА и за какво се използва
2.   Преди да приемете ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
3.   Как да приемате ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
4.   Възможни нежелани реакции
5.   Как да съхранявате ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА.
6.   Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Фармакотерапевтична група. Витамин-Аналгетик-Антипиретик-Н1 Антихистамин. Това лекарство се използва за облекчаване на следните симптоми при: простуда, алергичен ринит, ринофарингит и грипоподобни състояния при възрастни и деца на и над 15 години.
•   намалява секрецията от носа и сълзенето,
•   кихане
•   повишена телесна температура
•   лека до умерена болка от различен произход

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА. Не приемайте ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА в следните случаи: деца под 15 години, алергия към някоя от съставките, някои форми на глаукома (увеличено вътреочно налягане), заболявания на простатата и пикочните пътища, сериозно чернодробно заболяване, при непоносимост към фруктоза, синдром на глюкозо-галактозна малабсорбция или захарозо-изомалтазна недостатъчност.
Като правило, Вие не трябва да употребявате този продукт, ако сте бременна или кърмите, освен
ако Вашият лекар не Ви каже, че може. КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, ВИНАГИ СЕ СЪВЕТВАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.
Специални предупреждения. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Дозировката, продължителността на лечение от 5 дни и контраиндикациите трябва да бъдат стриктно наблюдавани. Не е препоръчителна употребата на алкохол, лекарствени продукти, съдържащи алкохол, или седативни лекарства по време на лечението. Консултирайте се веднага с лекар в случай на предозиране или случайно приемане на свръх висока доза. Това лекарство съдържа парацетамол и фенирамин. Други лекарства също съдържат тези субстанции. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надхвърлите препоръчваната дневна доза (виж "Дозировка"). Всяко саше съдържа 11,5 гр захароза, което трябва да се вземе под внимание при хранителен режим с ниско съдържание на захар или диабет. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, когато едновременно с него вземате и друго лекарство.
Ако страдате от: тежко бъбречно или чернодробно заболяване; ако сте предразположени към запек, виене на свят или заболяване на пикочните пътища, това лекарство трябва да се използва само по лекарска препоръка.
В случай на: изтичане на гнойни секрети от носа, симптоми на повишена температура или липса на подобрение след 5 дни от началото на лечението, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.
Прием на други лекарства. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
За да избегнете вредните ефекти от предозиране, НЕ КОМБИНИРАЙТЕ други лекарства, съдържащи антихистамини или парацетамол, БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР. КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ ОБАДИТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.
Прием на ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА с храни и напитки. Това лекарство може да предизвика повишена сънливост от алкохол. Препоръчително е лечението да бъде започнато вечер и да не се приема алкохол.
Бременност и кърмене. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Бременност: не се препоръчва приема на това лекарство по време на бременност. Кърмене: не се препоръчва приема на това лекарство по време на кърмене.  
Шофиране и работа с машини. Хората, които шофират моторни превозни средства или работят с машини, трябва да бъдат предупредени за риска от сънливост при употребата на това лекарство. Този ефект се усилва при прием на алкохол или лекарства, съдържащи алкохол или седативни лекарствени продукти.
Важна информация относно някои от съставките на ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: Това лекарство съдържа захароза.

3.  КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА. Дозировка: Възрастни и деца на и над 15 години - По 1 саше, като интервалът между два приема трябва да бъде най-малко 4 часа, без да се надхвърлят 3 сашета дневно. Начин на приложение: перорално приложение. Съдържанието на сашето трябва да се приема с достатъчно количество гореща или студена вода. При грипоподобни състояния е по-добре лекарството да се приема с гореща вода вечер.
Честота на лечението. В случаи на тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс НЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ЛЕЧЕНИЕТО БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР.
Продължителност на лечението. Продължителността на лечение не трябва да надхвърля 5 дни.
Ако сте приели повече от необходимата доза ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: ПРЕКРАТЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО И СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ НЕЗАБАВНО С ВАШИЯ ЛЕКАР.
Ако сте пропуснали да приемете ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА: Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната доза.

4.  ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
•   Настъпване на остър пристъп на глаукома при хора, които имат такова предразположение
•   Уринарни нарушения (значително намаляване на урината, затруднено уриниране)
•   Сухота в устата, нарушения на акомодацията (способността на окото да се нагласява за виждане на различни разстояния), запек
•   Нарушения на паметта или концентрацията, объркване, световъртеж (по-често при пациенти в напреднала възраст)
•   Липса на координация в движенията, треперене
•   Сънливост, занижено внимание - по-ясно изразено в началото на лечението
•   Понижение на кръвното налягане при движение или изправяне, което може да бъде придружено със световъртеж.
•   Съобщава се за редки случаи на кожен обрив, зачервяване на кожата, или алергична реакция под формата на внезапен оток на лицето или шията, или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Лечението трябва незабавно да се преустанови, да се потърси съвета на лекар и да не се приемат повече лекарства, съдържащи парацетамол или фенирамин
•   Съобщава се за няколко редки случая на промяна в резултатите на лабораторните изследвания, напр. много ниски нива на някои бели кръвни телца или тромбоцити, което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.  КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ С ВКУС НА МАЛИНА СЛЕД СРОКА НА ГОДНОСТ, ОТБЕЛЯЗАН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.
СРОКЪТ НА ГОДНОСТ ОТГОВАРЯ НА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ПОСОЧЕНИЯ МЕСЕЦ. Да се съхранява под 30°С.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина.
Активните вещества са: парацетамол 500 мг, фенирамин малеат 25 мг, аскорбинова киселина 200 мг.
Другите съставки са: акация, лимонена киселина, натриев захаринат, захароза и малинов аромат за едно саше.
Как изглежда ФЕРВЕКС за възрастни с вкус на малина и какво съдържа опаковката. Гранули за перорален разтвор - 6 или 8 сашета в кутия.
Това лекарство съдържа 3 активни субстанции: аналгетик (парацетамол), антихистамин (фенирамин) и аскорбинова киселина.
Притежател на разрешението за употреба: Унгария
Производител: Франция

Медия

Медия информация