0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ФЛАВАМЕД сироп 15мг./5мл.100 мл.

Дайте първото мнение за този продукт

7,65 лв.

Наличност: В наличност

Съдържа активното вещество амброксолов хидрохлорид и принадлежи към терапевтичната група на лекарствените продукти за кашлица и простуда, муколитици. Амброксолов хидрохлорид се използва за лечение на влажна кашлица при заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед за деца е показан за деца над 2 години, юноши и възрастни. Втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица. Трябва да се посъветвате с лекар, ако след 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Съдържа активното вещество амброксолов хидрохлорид и принадлежи към терапевтичната група на лекарствените продукти за кашлица и простуда, муколитици. Амброксолов хидрохлорид се използва за лечение на влажна кашлица при заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед за деца е показан за деца над 2 години, юноши и възрастни. Втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица. Трябва да се посъветвате с лекар, ако след 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши.

УПОТРЕБА:  Винаги приемайте това лекарство точно според указанията в листовката или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Освен ако лекар не Ви е предписал друго, трябва да се имат предвид следните указания.
Препоръчителната доза е:
Деца между 2-5 години: 1/2 мерителна лъжичка с 2,5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 7,5 mg амброксолов хидрохлорид = 22,5 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Деца между 6-12 години: 1 мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор 2-3 пъти дневно (еквивалентно на 2-3 пъти 15 mg амброксолов хидрохлорид = 30-45 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Юноши над 12 години и възрастни: През първите 2-3 дни по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 30 mg амброксолов хидрохлорид - 90 mg амброксолов хидрохлорид / ден), след това по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид = 60 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Забележка: Дневната доза може да бъде увеличена до 4 мерителни лъжички, всяка с по 5 ml перорален разтвор, 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти 60 mg амброксолов хидрохлорид = 120 mg амброксолов хидрохлорид / ден).

СЪСТАВ: Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. 1 ml перорален разтвор съдържа 3 mg амброксолов хидрохлорид. Всяка мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор съдържа 15 mg амброксолов хидрохлорид. Другите съставки са: Сорбитол, течен (некристализиращ) (Е 420), бензоена киселина, глицерол (85 процентен), хидроксиетилцелулоза, аромат малина, пречистена вода.

ФЛАВАМЕД сироп 15 мг./5 мл.100 мл. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ФЛАВАМЕД сироп 15 мг./5 мл.100 мл. се произвежда от Berlin-Chemie AG, Германия.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 33157
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Флавамед за деца 15 mg / 5 ml перорален разтвор
Flavamed for children 15 mg / 5 ml oral solution
За деца над 2 години, юноши и възрастни
Амброксолов хидрохлорид (ambroxol hydrochloride)
Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Ако след 4-5 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да се посъветвате с лекар.

Какво съдържа тази листовка
1. Какво представлява Флавамед за деца и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете преди да приемете Флавамед за деца
3. Как да приемате Флавамед за деца
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Флавамед за деца
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Флавамед за деца и за какво се използва.
Флавамед за деца съдържа активното вещество амброксолов хидрохлорид и принадлежи към терапевтичната група на лекарствените продукти за кашлица и простуда, муколитици. Амброксолов хидрохлорид се използва за лечение на влажна кашлица при заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед за деца е показан за деца над 2 години, юноши и възрастни. Флавамед за деца втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица. Трябва да се посъветвате с лекар, ако след 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши.

2. Какво трябва да знаете преди да приемете Флавамед за деца.
Не приемайте Флавамед за деца: ако сте алергични към амброксолов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (описани в т. 6).
Флавамед за деца не трябва да се използва при деца под две години.
Предупреждения и предпазни мерки. Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Флавамед за деца, ако сте имали много тежки кожни реакции на свръхчувствителност (синдром на Стивънс-Джонсън, синдром на Лайел);
Синдром на Стивънс-Джонсън е заболяване с висока температура и обриви по кожата и лигавиците с образуване на мехури.
Синдром на Лайел е животозастрашаващо състояние, известно още като синдром на  попарената кожа. Симптоми са появата на големи мехури, подобно на изгаряне.
Ето защо, ако забележите промени по кожата и лигавиците, трябва веднага да спрете приема на Флавамед за деца. Посетете незабавно лекар!
    Ако страдате от нарушена бъбречна функция или от тежко чернодробно заболяване. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само с особено внимание (напр. през по-дълги интервали или в намалена доза - консултирайте се с Вашия лекар за това). При тежко нарушена бъбречна функция може да настъпи натрупване на разпадни продукти на активното вещество на Флавамед за деца;
    Ако страдате от рядко заболяване на бронхите с повишено образуване на мукус (напр. първична цилиарна дискинезия). Тогава мукусът не може да бъде отделен от белия дроб. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само под лекарско наблюдение;
    Ако страдате от непоносимост към хистамин. В този случай трябва да избягвате продължително лечение, тъй като активното вещество на Флавамед за деца повлиява метаболизма на хистамин и това може да доведе до появата на симптоми на непоносимост (напр. главоболие, течащ нос, сърбеж);
    Ако сте имали пептична язвена болест, трябва да се посъветвате с Вашия лекар как да приемате Флавамед за деца, защото муколитиците могат да раздразнят стомашната лигавица. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Флавамед за деца.
Деца.
Продължителна и повтаряща се хронична кашлица при деца на възраст между 2-4 години изисква поставяне на диагноза от лекар преди лечение.
Други лекарства и Флавамед за деца.
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате / използвате, наскоро сте приемали / използвали или е възможно да приемате / използвате други лекарства.
Лекарства, потискащи кашлицата (антитусиви).
По време на приема на Флавамед за деца не трябва да приемате лекарства, които потискат кашличния рефлекс (т. нар. антитусиви). Кашличният рефлекс е важен, за да може втечненият бронхиален секрет (мукус) да се откашля и по този начин да се отдели от белите дробове.
Бременност, кърмене и фертилитет.
Ако сте бременна или кърмите, или мислите, че може да сте бременна или планувате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
По време на бременност или кърмене може да приемате Флавамед за деца само според точните указания на Вашия лекар! До момента няма достатъчно опит при хора по време на бременност и кърмене. При животни обаче е наблюдавано, че активното вещество на Флавамед за деца преминава в майчиното мляко.
Проучвания при животни не показват вредни ефекти на амброксол върху фертилитета.
Шофиране и работа с машини.
Няма доказателства за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини.
Не са провеждани проучвания за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини.
Флавамед за деца съдържа сорбитол.
Ако Вашият лекар Ви е уведомил, че страдате от непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди употребата на това лекарство.
Всяка мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор съдържа сорбитол 1,75 g (= 0,15 хлебни единици).
Сорбитол може да има лек разхлабващ ефект. Калорийната стойност е 2,6 kcal/g сорбитол.

3. Как да приемате Флавамед за деца.
Винаги приемайте това лекарство точно според указанията в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Освен ако лекар не Ви е предписал друго, трябва да се имат предвид следните указания за Флавамед за деца. Моля, спазвайте указанията за приложение, защото в противен случай Флавамед за деца няма да окаже очаквания ефект!
Препоръчителната доза е:
Деца между 2-5 години
1/2 мерителна лъжичка с 2,5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 7,5 mg амброксолов хидрохлорид = 22,5 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Деца между 6-12 години
1 мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор 2-3 пъти дневно (еквивалентно на 2-3 пъти 15 mg амброксолов хидрохлорид = 30-45 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Юноши над 12 години и възрастни
През първите 2-3 дни по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 30 mg амброксолов хидрохлорид - 90 mg амброксолов хидрохлорид / ден), след това по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид = 60 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Забележка: Дневната доза може да бъде увеличена до 4 мерителни лъжички, всяка с по 5 ml перорален разтвор, 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти 60 mg амброксолов хидрохлорид = 120 mg амброксолов хидрохлорид / ден)

Начин на приложение. За перорално приложение. Приемете Флавамед за деца след хранене с помощта на мерителната лъжичка.
Продължителност на приложение.
Флавамед за деца не трябва да се прилага повече от 4-5 дни без консултация с лекар.
Ако оплакванията Ви не се повлияват след 4-5 дневно лечение или дори се влошават, посетете веднага лекар! Моля, споделете с Вашия лекар или фармацевт, ако имате чувството, че ефектът на Флавамед за деца е твърде силен или твърде слаб.
Ако сте приели повече от необходимата доза Флавамед за деца
До момента не са наблюдавани сериозни симптоми на интоксикация. Възможни са временно безпокойство и диария.
При много голямо предозиране може да се появи повишено слюноотделяне, гадене, повръщане и спадане на кръвното налягане с нарушения на кръвообращението.
Консултирайте се с Вашия лекар. Спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка обикновено не са необходими, освен при много голямо предозиране. Препоръчва се лечение в зависимост от проявените белези на предозиране.
Ако сте пропуснали да приемете Флавамед за деца.
или сте приели много малка доза, вземете лекарството в предписаната доза на следващия прием. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза .
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции.
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежелани реакции
Чести (може да засегнат до 1 на 10 лица):
    гадене;
    промяна във вкуса;
    изтръпване на устата и гърлото (хипоестезия).
Нечести (може да засегнат до 1 на 100 лица):
    повръщане;
    сухота в устата;
    диария;
    проблеми с храносмилането (диспепсия);
    коремна болка;
    висока температура.
Редки (може да засегнат до 1 на 1000 лица):
    обрив;
    копривен обрив (уртикария).
Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 лица):
    тежки кожни реакции като синдром на Лайел или синдром на Стивънс-Джонсън (вижте т. 2 “Предупреждения и предпазни мерки”).
С неизвестна честота (честотата не може да бъде оценена от наличните данни):
    тежки алергични (анафилактични) реакции до шок;
    подуване на лицето (ангиоедем);
    сърбеж и друга свръхчувствителност;
    сухота в гърлото.
Ако забележите, че имате нежелани реакции, включително и такива, неописани в тази листовка, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Флавамед за деца.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената кутия след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
Срок на годност след първо отваряне: Трябва да унищожите отворената бутилка и останалото количество разтвор след 6 месеца.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация.
Какво съдържа Флавамед за деца.
Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. 1 ml перорален разтвор съдържа 3 mg амброксолов хидрохлорид.
Всяка мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор съдържа 15 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: Сорбитол, течен (некристализиращ) (Е 420), бензоена киселина, глицерол (85 процентен), хидроксиетилцелулоза, аромат малина, пречистена вода.
Как изглежда Флавамед за деца и какво съдържа опаковката
Бистър, безцветен до бледо кафеникав разтвор с плодов аромат малина.
Флавамед за деца е в опаковка със 100 ml перорален разтвор.
В опаковката е приложена мерителна лъжичка с мерителни линии за 1/4 и 1/2. Мерителната лъжичка е от полипропилен.
Дата на последно одобрение на листовката: Декември, 2013 г.

Притежател на разрешението за употреба: Berlin-Chemie AG, Германия.

Производител: Berlin-Chemie AG, Германия.
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Флавамед за деца 15 mg / 5 ml перорален разтвор
Flavamed for children 15 mg / 5 ml oral solution
За деца над 2 години, юноши и възрастни
Амброксолов хидрохлорид (ambroxol hydrochloride)
Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Ако след 4-5 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да се посъветвате с лекар.

Какво съдържа тази листовка
1. Какво представлява Флавамед за деца и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете преди да приемете Флавамед за деца
3. Как да приемате Флавамед за деца
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Флавамед за деца
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Флавамед за деца и за какво се използва.
Флавамед за деца съдържа активното вещество амброксолов хидрохлорид и принадлежи към терапевтичната група на лекарствените продукти за кашлица и простуда, муколитици. Амброксолов хидрохлорид се използва за лечение на влажна кашлица при заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед за деца е показан за деца над 2 години, юноши и възрастни. Флавамед за деца втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица. Трябва да се посъветвате с лекар, ако след 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши.

2. Какво трябва да знаете преди да приемете Флавамед за деца.
Не приемайте Флавамед за деца: ако сте алергични към амброксолов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (описани в т. 6).
Флавамед за деца не трябва да се използва при деца под две години.
Предупреждения и предпазни мерки. Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Флавамед за деца, ако сте имали много тежки кожни реакции на свръхчувствителност (синдром на Стивънс-Джонсън, синдром на Лайел);
Синдром на Стивънс-Джонсън е заболяване с висока температура и обриви по кожата и лигавиците с образуване на мехури.
Синдром на Лайел е животозастрашаващо състояние, известно още като синдром на  попарената кожа. Симптоми са появата на големи мехури, подобно на изгаряне.
Ето защо, ако забележите промени по кожата и лигавиците, трябва веднага да спрете приема на Флавамед за деца. Посетете незабавно лекар!
    Ако страдате от нарушена бъбречна функция или от тежко чернодробно заболяване. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само с особено внимание (напр. през по-дълги интервали или в намалена доза - консултирайте се с Вашия лекар за това). При тежко нарушена бъбречна функция може да настъпи натрупване на разпадни продукти на активното вещество на Флавамед за деца;
    Ако страдате от рядко заболяване на бронхите с повишено образуване на мукус (напр. първична цилиарна дискинезия). Тогава мукусът не може да бъде отделен от белия дроб. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само под лекарско наблюдение;
    Ако страдате от непоносимост към хистамин. В този случай трябва да избягвате продължително лечение, тъй като активното вещество на Флавамед за деца повлиява метаболизма на хистамин и това може да доведе до появата на симптоми на непоносимост (напр. главоболие, течащ нос, сърбеж);
    Ако сте имали пептична язвена болест, трябва да се посъветвате с Вашия лекар как да приемате Флавамед за деца, защото муколитиците могат да раздразнят стомашната лигавица. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Флавамед за деца.
Деца.
Продължителна и повтаряща се хронична кашлица при деца на възраст между 2-4 години изисква поставяне на диагноза от лекар преди лечение.
Други лекарства и Флавамед за деца.
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате / използвате, наскоро сте приемали / използвали или е възможно да приемате / използвате други лекарства.
Лекарства, потискащи кашлицата (антитусиви).
По време на приема на Флавамед за деца не трябва да приемате лекарства, които потискат кашличния рефлекс (т. нар. антитусиви). Кашличният рефлекс е важен, за да може втечненият бронхиален секрет (мукус) да се откашля и по този начин да се отдели от белите дробове.
Бременност, кърмене и фертилитет.
Ако сте бременна или кърмите, или мислите, че може да сте бременна или планувате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
По време на бременност или кърмене може да приемате Флавамед за деца само според точните указания на Вашия лекар! До момента няма достатъчно опит при хора по време на бременност и кърмене. При животни обаче е наблюдавано, че активното вещество на Флавамед за деца преминава в майчиното мляко.
Проучвания при животни не показват вредни ефекти на амброксол върху фертилитета.
Шофиране и работа с машини.
Няма доказателства за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини.
Не са провеждани проучвания за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини.
Флавамед за деца съдържа сорбитол.
Ако Вашият лекар Ви е уведомил, че страдате от непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди употребата на това лекарство.
Всяка мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор съдържа сорбитол 1,75 g (= 0,15 хлебни единици).
Сорбитол може да има лек разхлабващ ефект. Калорийната стойност е 2,6 kcal/g сорбитол.

3. Как да приемате Флавамед за деца.
Винаги приемайте това лекарство точно според указанията в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Освен ако лекар не Ви е предписал друго, трябва да се имат предвид следните указания за Флавамед за деца. Моля, спазвайте указанията за приложение, защото в противен случай Флавамед за деца няма да окаже очаквания ефект!
Препоръчителната доза е:
Деца между 2-5 години
1/2 мерителна лъжичка с 2,5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 7,5 mg амброксолов хидрохлорид = 22,5 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Деца между 6-12 години
1 мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор 2-3 пъти дневно (еквивалентно на 2-3 пъти 15 mg амброксолов хидрохлорид = 30-45 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Юноши над 12 години и възрастни
През първите 2-3 дни по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 30 mg амброксолов хидрохлорид - 90 mg амброксолов хидрохлорид / ден), след това по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид = 60 mg амброксолов хидрохлорид / ден).
Забележка: Дневната доза може да бъде увеличена до 4 мерителни лъжички, всяка с по 5 ml перорален разтвор, 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти 60 mg амброксолов хидрохлорид = 120 mg амброксолов хидрохлорид / ден)

Начин на приложение. За перорално приложение. Приемете Флавамед за деца след хранене с помощта на мерителната лъжичка.
Продължителност на приложение.
Флавамед за деца не трябва да се прилага повече от 4-5 дни без консултация с лекар.
Ако оплакванията Ви не се повлияват след 4-5 дневно лечение или дори се влошават, посетете веднага лекар! Моля, споделете с Вашия лекар или фармацевт, ако имате чувството, че ефектът на Флавамед за деца е твърде силен или твърде слаб.
Ако сте приели повече от необходимата доза Флавамед за деца
До момента не са наблюдавани сериозни симптоми на интоксикация. Възможни са временно безпокойство и диария.
При много голямо предозиране може да се появи повишено слюноотделяне, гадене, повръщане и спадане на кръвното налягане с нарушения на кръвообращението.
Консултирайте се с Вашия лекар. Спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка обикновено не са необходими, освен при много голямо предозиране. Препоръчва се лечение в зависимост от проявените белези на предозиране.
Ако сте пропуснали да приемете Флавамед за деца.
или сте приели много малка доза, вземете лекарството в предписаната доза на следващия прием. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза .
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции.
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежелани реакции
Чести (може да засегнат до 1 на 10 лица):
    гадене;
    промяна във вкуса;
    изтръпване на устата и гърлото (хипоестезия).
Нечести (може да засегнат до 1 на 100 лица):
    повръщане;
    сухота в устата;
    диария;
    проблеми с храносмилането (диспепсия);
    коремна болка;
    висока температура.
Редки (може да засегнат до 1 на 1000 лица):
    обрив;
    копривен обрив (уртикария).
Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 лица):
    тежки кожни реакции като синдром на Лайел или синдром на Стивънс-Джонсън (вижте т. 2 “Предупреждения и предпазни мерки”).
С неизвестна честота (честотата не може да бъде оценена от наличните данни):
    тежки алергични (анафилактични) реакции до шок;
    подуване на лицето (ангиоедем);
    сърбеж и друга свръхчувствителност;
    сухота в гърлото.
Ако забележите, че имате нежелани реакции, включително и такива, неописани в тази листовка, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате Флавамед за деца.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената кутия след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
Срок на годност след първо отваряне: Трябва да унищожите отворената бутилка и останалото количество разтвор след 6 месеца.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация.
Какво съдържа Флавамед за деца.
Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. 1 ml перорален разтвор съдържа 3 mg амброксолов хидрохлорид.
Всяка мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор съдържа 15 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: Сорбитол, течен (некристализиращ) (Е 420), бензоена киселина, глицерол (85 процентен), хидроксиетилцелулоза, аромат малина, пречистена вода.
Как изглежда Флавамед за деца и какво съдържа опаковката
Бистър, безцветен до бледо кафеникав разтвор с плодов аромат малина.
Флавамед за деца е в опаковка със 100 ml перорален разтвор.
В опаковката е приложена мерителна лъжичка с мерителни линии за 1/4 и 1/2. Мерителната лъжичка е от полипропилен.
Дата на последно одобрение на листовката: Декември, 2013 г.

Притежател на разрешението за употреба: Berlin-Chemie AG, Германия.

Производител: Berlin-Chemie AG, Германия.
Медия

Медия информация