0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ГАВИСКОН ЯГОДА ДЪВЧАЩИ ТАБЛЕТКИ Х 16

Дайте първото мнение за този продукт

6,23 лв.

Наличност: В наличност

Дъвчащи таблетки, които се използва за лечение на болката и дискомфорта, както и от киселините в стомаха и нарушено храносмилане, които се появяват след хранене или по време на бременност. Продуктът спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукс", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, с цел възпрепятстване изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт. Таблетките са светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с аромат и вкус на ягода. Имат маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Дъвчащи таблетки, които се използва за лечение на болката и дискомфорта, както и от киселините в стомаха и нарушено храносмилане, които се появяват след хранене или по време на бременност. Продуктът спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукс", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, с цел възпрепятстване изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт. Таблетките са светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с аромат и вкус на ягода. Имат маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

УПОТРЕБА: Таблетки са само за перорална употреба. Таблетката се сдъвква добре преди да се преглътне. Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън. Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.
Ако пропуснете приема на една доза, не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт. Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.
Не приемайте този продукт: ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от съставките на Гавискон Ягода Таблетки, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).
Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към помощните вещества. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото. Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.
 
СЪСТАВ: Всяка таблетка съдържа: 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат. Другите съставки са: манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.
Таблетките не съдържат захар и глутен.

ГАВИСКОН ЯГОДА ДЪВЧАЩИ ТАБЛЕТКИ Х 16 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ГАВИСКОН ЯГОДА ДЪВЧАЩИ ТАБЛЕТКИ Х 16 се произвежда от Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Великобритания.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 49567
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Гавискон Ягода Таблетки 250 mg /133,5 mg / 80 mg таблетки за дъвчене
Натриев алгинат / Натриев хидроген карбонат / Калциев карбонат
Gaviscon Strawberry Tablets 250 mg /133,5 mg / 80 mg chewable tablets
Sodium alginate / Sodium hydrogen carbonate / Calcium carbonate
Прочетете внимателно листовката, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Ако имате някакви съмнения, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

1. Какво представлява Гавискон Ягода Таблетки и за какво се използва?
Гавискон Ягода Таблетки спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукс", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, за да възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт.
Това лекарство се използва за лечение на симптоми на гастро-езофагеален рефлукс, като киселинна регургитация, киселини от стомаха и нарушено храносмилане, свързани с рефлукса, например след хранене или по време на бременност, или при пациенти със симптоми свързани с рефлукс езофагит.

2. Преди да използвате Гавискон Ягода Таблетки
Не приемайте този продукт:

    ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от съставките на Гавискон Ягода Таблетки, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Обърнете специално внимание при употреба на Гавискон Ягода Таблетки:
Този лекарствен продукт съдържа натрий (10,6 mmol за доза от 4 таблетки) и калций (3,2 mmol за доза от 4 таблетки):

    Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези соли, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт;
    Ако страдате от сериозно бъбречно или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар относно количеството на тези соли, тъй като такива соли могат да повлияят на тези заболявания.

Ако страдате от фенилкетонурия трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин.
Посъветвайте се с Вашия лекар ако Ви е известно, че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.

Прием на други лекарства:
Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.

Бременност и кърмене:
Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Както за всички лекарства, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

3. Как да приемате Гавискон Ягода Таблетки:
За перорална употреба. Сдъвчете добре таблетката преди да преглътнете.
Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън.
Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.

Ако пропуснете приема на една доза, не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт.
Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

След прием на Гавискон Ягода Таблетки:
Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

4. Възможни нежелани реакции:
Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към помощните вещества. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото.
 Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.

5. Съхраняване на Гавискон Ягода Таблетки:
Не използвайте Гавискон Ягода Таблетки след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява при температура под 25 °С.

6. Допълнителна информация
Гавискон Ягода Таблетки представляват светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с мирис и вкус на ягода. Таблетките са с маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

Всяка таблетка за дъвчене съдържа: 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.
Другите съставки са: манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.
Таблетките не съдържат захар и глутен.

Гавискон Ягода Таблетки се предлагат в следните опаковки: блистерни опаковки от 4, 6, 8, 16, 24, 32, 48 и 64 таблетки за дъвчене поставени в картонена кутия.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Обединено кралство.

Производител:
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Обединено кралство.

Дата на последното одобряване на листовката: август 2014.


ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Гавискон Ягода Таблетки 250 mg /133,5 mg / 80 mg таблетки за дъвчене
Натриев алгинат / Натриев хидроген карбонат / Калциев карбонат
Gaviscon Strawberry Tablets 250 mg /133,5 mg / 80 mg chewable tablets
Sodium alginate / Sodium hydrogen carbonate / Calcium carbonate
Тези таблетки водят до облекчаване на болката и дискомфорта, както и от киселините в стомаха и нарушено храносмилане, които се появяват след хранене или по време на бременност. Този лекарствен продукт спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукса", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, за да възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ ПРОДУКТ:
Не приемайте Гавискон Ягода Таблетки ако сте алергични към някоя от съставките (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Всяка доза от 4 таблетки съдържа натрий 10,6 mmol и калций 3,2 mmol. Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези вещества, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.
Ако страдате от сериозно бъбречно или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар относно количеството на тези соли, тъй като такива соли могат да повлияят на тези заболявания.
Ако страдате от фенилкетонурия трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин.
Посъветвайте се с Вашия лекар ако Ви е известно, че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.
Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Независимо от това, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

ДОЗИРОВКА:
За перорална употреба.
Сдъвчете добре таблетката преди да преглътнете.
Възрастни, включително в старческа възраст, и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън.
Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.

Ако пропуснете приема на една доза не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт.
Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.

СЛЕД ПРИЕМ НА ТОЗИ ПРОДУКТ:
Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:
Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към съставките. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото.
Ако получите някоя от тези нежелани реакции или ако забележите други реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Гавискон Ягода Таблетки представляват светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с мирис и вкус на ягода. Таблетките са с маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

Всяка таблетка за дъвчене съдържа: 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.
Другите съставки са: манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода, (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.
Таблетките не съдържат захар и глутен.

Съхранявайте при температура под 25° С.
Пропиленова опаковка: Да се използва до 6 месеца след отваряне.
Да не се използва след изтичане на посочения срок на годност.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Гавискон Ягода Таблетки се предлагат в полипропиленова опаковка: 8, 12, 16, 18, 20, 22, 24, 2 х 16, 2 х 18, 2 х 20, 2 х 22 или 2 х 24 таблетки за дъвчене.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Обединено кралство.

Производител:
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Обединено кралство

Дата на последното одобряване на листовката: август 2014.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Гавискон Ягода Таблетки 250 mg /133,5 mg / 80 mg таблетки за дъвчене
Натриев алгинат / Натриев хидроген карбонат / Калциев карбонат
Gaviscon Strawberry Tablets 250 mg /133,5 mg / 80 mg chewable tablets
Sodium alginate / Sodium hydrogen carbonate / Calcium carbonate
Прочетете внимателно листовката, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Ако имате някакви съмнения, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

1. Какво представлява Гавискон Ягода Таблетки и за какво се използва?
Гавискон Ягода Таблетки спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукс", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, за да възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт.
Това лекарство се използва за лечение на симптоми на гастро-езофагеален рефлукс, като киселинна регургитация, киселини от стомаха и нарушено храносмилане, свързани с рефлукса, например след хранене или по време на бременност, или при пациенти със симптоми свързани с рефлукс езофагит.

2. Преди да използвате Гавискон Ягода Таблетки
Не приемайте този продукт:

    ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от съставките на Гавискон Ягода Таблетки, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Обърнете специално внимание при употреба на Гавискон Ягода Таблетки:
Този лекарствен продукт съдържа натрий (10,6 mmol за доза от 4 таблетки) и калций (3,2 mmol за доза от 4 таблетки):

    Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези соли, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт;
    Ако страдате от сериозно бъбречно или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар относно количеството на тези соли, тъй като такива соли могат да повлияят на тези заболявания.

Ако страдате от фенилкетонурия трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин.
Посъветвайте се с Вашия лекар ако Ви е известно, че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.

Прием на други лекарства:
Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.

Бременност и кърмене:
Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Както за всички лекарства, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

3. Как да приемате Гавискон Ягода Таблетки:
За перорална употреба. Сдъвчете добре таблетката преди да преглътнете.
Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън.
Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.

Ако пропуснете приема на една доза, не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт.
Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

След прием на Гавискон Ягода Таблетки:
Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

4. Възможни нежелани реакции:
Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към помощните вещества. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото.
 Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.

5. Съхраняване на Гавискон Ягода Таблетки:
Не използвайте Гавискон Ягода Таблетки след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява при температура под 25 °С.

6. Допълнителна информация
Гавискон Ягода Таблетки представляват светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с мирис и вкус на ягода. Таблетките са с маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

Всяка таблетка за дъвчене съдържа: 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.
Другите съставки са: манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.
Таблетките не съдържат захар и глутен.

Гавискон Ягода Таблетки се предлагат в следните опаковки: блистерни опаковки от 4, 6, 8, 16, 24, 32, 48 и 64 таблетки за дъвчене поставени в картонена кутия.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Обединено кралство.

Производител:
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Обединено кралство.

Дата на последното одобряване на листовката: август 2014.


ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Гавискон Ягода Таблетки 250 mg /133,5 mg / 80 mg таблетки за дъвчене
Натриев алгинат / Натриев хидроген карбонат / Калциев карбонат
Gaviscon Strawberry Tablets 250 mg /133,5 mg / 80 mg chewable tablets
Sodium alginate / Sodium hydrogen carbonate / Calcium carbonate
Тези таблетки водят до облекчаване на болката и дискомфорта, както и от киселините в стомаха и нарушено храносмилане, които се появяват след хранене или по време на бременност. Този лекарствен продукт спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукса", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, за да възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ ПРОДУКТ:
Не приемайте Гавискон Ягода Таблетки ако сте алергични към някоя от съставките (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Всяка доза от 4 таблетки съдържа натрий 10,6 mmol и калций 3,2 mmol. Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези вещества, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.
Ако страдате от сериозно бъбречно или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар относно количеството на тези соли, тъй като такива соли могат да повлияят на тези заболявания.
Ако страдате от фенилкетонурия трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин.
Посъветвайте се с Вашия лекар ако Ви е известно, че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.
Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Независимо от това, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

ДОЗИРОВКА:
За перорална употреба.
Сдъвчете добре таблетката преди да преглътнете.
Възрастни, включително в старческа възраст, и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън.
Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.

Ако пропуснете приема на една доза не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт.
Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.

СЛЕД ПРИЕМ НА ТОЗИ ПРОДУКТ:
Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:
Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към съставките. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото.
Ако получите някоя от тези нежелани реакции или ако забележите други реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Гавискон Ягода Таблетки представляват светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с мирис и вкус на ягода. Таблетките са с маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

Всяка таблетка за дъвчене съдържа: 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.
Другите съставки са: манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода, (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.
Таблетките не съдържат захар и глутен.

Съхранявайте при температура под 25° С.
Пропиленова опаковка: Да се използва до 6 месеца след отваряне.
Да не се използва след изтичане на посочения срок на годност.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Гавискон Ягода Таблетки се предлагат в полипропиленова опаковка: 8, 12, 16, 18, 20, 22, 24, 2 х 16, 2 х 18, 2 х 20, 2 х 22 или 2 х 24 таблетки за дъвчене.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Обединено кралство.

Производител:
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Обединено кралство

Дата на последното одобряване на листовката: август 2014.

Медия

Медия информация