0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Грижа за тялото

Характеристики

Грижите за тялото имат важно значение за здравословното състояние и красотата на човека. Грижата за тялото се отнася преди всичко за хигиената на кожата на лицето, на ръцете, на краката и на цялото тяло. В грижата за тялото се включва почистване, хидратация, подхранване, успокояване, защита от раздразнения, поддържане мекота и блясък на кожата.

Използвани проду ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

Грижите за тялото имат важно значение за здравословното състояние и красотата на човека. Грижата за тялото се отнася преди всичко за хигиената на кожата на лицето, на ръцете, на краката и на цялото тяло. В грижата за тялото се включва почистване, хидратация, подхранване, успокояване, защита от раздразнения, поддържане мекота и блясък на кожата.

Използвани продукти за грижа на тялото

За осигуряване необходимите грижи на тялото се използват най-разнообразни, висококачествени продукти на реномирани фирми.

  1. За кожата на лицето се използват почистващи лосиони, хидратиращи, омекотяващи, подхранващи кремове, блясък, маски. С ексфолираща маска се премахват мъртвите кожни клетки, токсини и други отлагания. Ексфолиантите на основата на морска сол в готови форми, почистват кожата най-добре.
  2. За кожата около очите се използва специален крем, тъй като обикновените кремове за лице не са подходящи. За тъмните кръгове под очите много ефективен е крем с ретинол. Използва се блясък за устни, за да изглеждат сияещи, Доказано е, че чаят е полезен за емайла на зъбите, за разлика от кафето.
  3. За ръце и крака. Да се използва хидратантен крем за ръце след всеки контакт с вода. Да се ползват ръкавици, докато се върши домакинската работа.
  4. За цяло тяло се използват: кремове за тяло, богати на ценни съставки, които правят кожата кадифено мека; подхранващо мляко за тяло, което възстановява, подхранва, хидратира и успокоява цялото тяло. Препоръчва се това да става веднага след взимане на душ, за да се запази влагата в кожата.
  5. За различни видове кожа има специално разработени кремове за суха и много суха  кожа, за мазна кожа и др. Кремовете за суха кожа я овлажняват интензивно, подобряват еластичността и стегнатостта ù.
  6. За лято и зима има продукти със специално разработени формули. През лятото кожата, а и цялото тяло, имат нужда от специална грижа, защото летните горещини обикновено изтощават кожата. Студеното време, както и вятъра  и слънцето, предразполагат към изсушаване на кожата, усеща се опъване, дискомфорт и трябва да се ползват непрекъснато подходящи кремове.

Основни принципи

Полагайте ежедневни грижи за вашата кожа. Защитавайте кожата си от слънцето и нанасяйте слънцезащитен крем, подходящ за вашия тип кожа. За ежедневното къпане използвайте деликатен измиващ продукт, най-добре богати на липиди. Овлажнявайте кожата преди лягане - козметичните средства действат по-активно, докато спите. Душът е по-добре за вашето тяло, отколкото ваната, водата да е хладка и да не се стой във водата прекалено дълго.Пийте много вода. Хранете се здравословно с повече плодове и зеленчуци. Спете достатъчно. Всичко това ще ви помогне да поддържате кожата си здрава и красива.

Какво ни предлага природата

Има природни средства за мека и бляскава кожа. Маска от смес от обикновено кисело мляко и мед или банан и мляко действат като чудесен почистващ и овлажняващ препарат. Оставят се да престоят на лицето 19-20 минути, след което се измива с топла вода. За изключителна мазна кожа се препоръчва просто почистване с вода  и сол.  Използват се шайби от всякакъв вид цитрусови плодове за тъмните участъци от кожата Лимонът е естествен избелващ агент. Подходящи са спрей за тяло с лайка и лавандула и хидратиращо масло за тяло с масло от средиземноморска маслина

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да намерите невероятно голямо разнообразие от висококачествени продукти, които да използвате при грижата си за вашето тяло. Ползвайте нашите специалисти-консултанти да ви помогнат да изберете най-подходящите продукти, за да бъде вашата кожа винаги мека, гладка и сияйно красива.