0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Афти

Какво представляват афтитеCategory-Image-afti

Афтите представляват бели налепи, заобиколени от зачервен участък по лигавицата на устната кухина. Те могат да се разпространят по езика, небцето, венците, гърлото и др. Афтите са много болезнени и са с лоша миризма. Това разпространено заболяване на устната кухина може да се появи при всички възрасти, но по-че ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Какво представляват афтитеCategory-Image-afti

Афтите представляват бели налепи, заобиколени от зачервен участък по лигавицата на устната кухина. Те могат да се разпространят по езика, небцето, венците, гърлото и др. Афтите са много болезнени и са с лоша миризма. Това разпространено заболяване на устната кухина може да се появи при всички възрасти, но по-често се среща при децата. Своевременното лекуване е задължително и е в съответствие с причините за появяване на афтите. Афтите са различни: - вирусни инфекции, грип, скарлатина, заушка и др; - лоша хигиена; – стрес; - слаба имунна система; – намаление на някои витамини от B групата, C, и минерали като калций, магнезий, желязо, фолиева киселина; - при алергична реакция към храни, лекарства, паста за зъби.

Афти

Обикновено афтите оздравяват до 1 - 2 седмици когато имунната система функционира нормално. В този период лечението се състои главно в провеждане на специална хигиена на устната кухина на болния. Правят се гаргари със сода бикарбонат, лайка, невен и др. Афтите се обработват с разтвори на кислородна вода и йод. За по-бързо заздравяване и обезболяване се използват антисептични мазила. Добър ефект се получава с противовъзпалителни лекарства под формата на спрейове. Добавя се и прием на витамини и минерали.


Ако при проведеното лечение в определения начален период с посочените средства не се получи положителен ефект е задължително лекарско лечение и включване на добавки за имунната система. Обикновено успешно се използват антисептични лекарства, които гарантират ускорено заздравяване на раните и елиминират развитието на бактерии.

Какво ни предлага природата?

Най-ефикасният природен дар за афтите е невена. С 20 грама от него, залети с гореща вода многократно се изплаква устата с жабурене. Билката слез е друг мощен природен антисептик, който се бори с неприятните язвички в устата. Приготвя се отвара от 50 грама слез в литър вода и варене около 15 минути. През деня често се прави гаргара.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета за профилактиката и лечение на афтите разполагаме с всички необходими, най-съвременни мехлеми, спрейове, разтвори, лекарства, билки и хранителни добавки. Препоръчителни са лекарствата Пансорал, който се използва за третиране на афти при деца и юноши; Алоклер спрей за лечение на афти, а също антисептичен спрей при афти Анафтин, както и много други.