0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Афти

Какво представляват афтитеCategory-Image-afti

Афтите представляват бели налепи, заобиколени от зачервен участък по лигавицата на устната кухина. Те могат да се разпространят по езика, небцето, венците, гърлото и др. Афтите са много болезнени и са с лоша миризма. Това разпространено заболяване на устната кухина може да се появи при всички възрасти, но по-че ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока
  1. Анафтин гел се прилага за облекчаване на болката, причинена от леки изменения в устната кухина, като афтозен стоматит и афтозни язви или ранички в устата, причинени от брекети, скоби или неудобни протези. Анафтин гел съдържа съдържа поливинилпиролидон (PVP) и хиалуронова киселина, които образуват защитен слой, покриващ отвора, в качеството на механична бариера на засегнатите зони, като по този начин облекчава болката, причинена от възпаление, на което са изложени нервните окончания. Включените в състава хиалуронова киселина и екстракт от алое вера подпомагат естествения лечебен процес на увредените тъкани.

  2. Подходящ при продължителни и трудно достъпни лезии. Подпомага лечението на язви в устата и възпалителни състояния на лигавицата (орални лезии). Облекчава болката и стимулира излекуването. Притежава противовъзпалително действие. Предназначен за употреба при афти с различна етимология; афтозни язви и стоматити; ранички и лезии в устата; дискомфорт, причинен от ожулвания и дразнене от брекети, скоби и зъбни протези.

  3. Гел за лечение на афти с различна етимология; афтозни язви и стоматити; ранички и лезии в устата; дискомфорт, причинен от ожулвания и дразнене от брекети, скоби и зъбни протези. Действа като образува защитна бариера в устата.

  4. Био-адхезивен гел за уста при никнещи зъбки. Образува невидим филм, който защитава венците от дискомфорт и болка. Натуралните му съставки помагат за намаляване на болката и зачервяването в засегнатите зони. Апликаторът е снабден със силиконова четка, която нежно масажира венците, като по този начин осигурява облекчение на дискомфорта и симптомите, свързани с никненето на зъбките. Анафтин бебе гел не съдържа локални анестетици, лекарства, алкохол или захар. Не причинява дразнене при приложение и има приятен вкус на банан.

  5. Използва се при наличие на афти и рани в устната кухина. Покрива повърхността на устната лигавица със защитен филм, който възпрепятства раздразнението и облекчава болката. Естественият процес на оздравяване на увредените тъкани се поддържа от наличието на пантенол.

  6. Продукт от ново поколение с доказана ефективност, който се нанася локално, директно върху афтата в устната кухина, като образува тънък и мек прозрачен течен пластир. Този прозрачен филм: предпазва афтата/раничката от допир с храна, зъби, шини и др.; осигурява бързо и дълготрайно облекчение на болката; ускорява оздравителния процес. Защитният филм действа до 4 часа.Моментално и дълготрайно облекчава болката. Устойчив на храна и течности (слюнка, вода и др.). Една опакова е достатъчна за 100 нанасяния.

  7. Продуктът е успокояващ гел за устната лигавица с локално приложение. Подпомага възстановяване на раздразнения по устната лигавица. На базата на екстракт от лайка, сукралфат и цеталкониум хлорид - специално адаптираната му формула успокоява, регенерира и заздравява. Прилага се за деца и възрастни с проблеми в устната кухина.

  8. Oрален гел, разработен специално за деца, който спомага за облекчаване на болката в устната кухина причинена от афти, афтозен стоматит, рецидивиращи рани, включително и лихен планус и раздразнения. Гела на Афтамед ускорява заздравяването и е подходящ както за превенция, така и за лечение на язвени поражения в устата. 

  9. Спреят Aloclair спомага за бързото и продължително отстраняване на болката, предизвикана от афтозен стоматит (афти по устна лигавица), афтозни улцери (язви по устната лигавица), малки лезии(наранявания на устната лигавица), включително такива, причинени от брекети и лошо лежащи зъбни протези. Приложим е също така и за третиране на дифузни(множествени) афтозни улцери. Спреят Aloclair може да бъде използван както от възрастни пациенти, така и от деца.

  10. Прилага се за успокояване и омекотяване на венците при пробива на първите зъбки на бебетата. Растителните екстракти от лайка, алтея и шафран имат успокояващо и омекотява що действие при пробива на първите зъбки на детето. Pansoral Teething заздравява и регенерира деликатната лигавица на кърмачето.

Задай в низходяща посока

Какво представляват афтитеCategory-Image-afti

Афтите представляват бели налепи, заобиколени от зачервен участък по лигавицата на устната кухина. Те могат да се разпространят по езика, небцето, венците, гърлото и др. Афтите са много болезнени и са с лоша миризма. Това разпространено заболяване на устната кухина може да се появи при всички възрасти, но по-често се среща при децата. Своевременното лекуване е задължително и е в съответствие с причините за появяване на афтите. Афтите са различни: - вирусни инфекции, грип, скарлатина, заушка и др; - лоша хигиена; – стрес; - слаба имунна система; – намаление на някои витамини от B групата, C, и минерали като калций, магнезий, желязо, фолиева киселина; - при алергична реакция към храни, лекарства, паста за зъби.

Афти

Обикновено афтите оздравяват до 1 - 2 седмици когато имунната система функционира нормално. В този период лечението се състои главно в провеждане на специална хигиена на устната кухина на болния. Правят се гаргари със сода бикарбонат, лайка, невен и др. Афтите се обработват с разтвори на кислородна вода и йод. За по-бързо заздравяване и обезболяване се използват антисептични мазила. Добър ефект се получава с противовъзпалителни лекарства под формата на спрейове. Добавя се и прием на витамини и минерали.


Ако при проведеното лечение в определения начален период с посочените средства не се получи положителен ефект е задължително лекарско лечение и включване на добавки за имунната система. Обикновено успешно се използват антисептични лекарства, които гарантират ускорено заздравяване на раните и елиминират развитието на бактерии.

Какво ни предлага природата?

Най-ефикасният природен дар за афтите е невена. С 20 грама от него, залети с гореща вода многократно се изплаква устата с жабурене. Билката слез е друг мощен природен антисептик, който се бори с неприятните язвички в устата. Приготвя се отвара от 50 грама слез в литър вода и варене около 15 минути. През деня често се прави гаргара.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета за профилактиката и лечение на афтите разполагаме с всички необходими, най-съвременни мехлеми, спрейове, разтвори, лекарства, билки и хранителни добавки. Препоръчителни са лекарствата Пансорал, който се използва за третиране на афти при деца и юноши; Алоклер спрей за лечение на афти, а също антисептичен спрей при афти Анафтин, както и много други.