0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Чувствителни зъби

Проблемът чувствителни зъбиCategory-Image-chustvitelni-zubi

Повишената чувствителност на зъбите засяга почти 1 от 3-ма души на възраст между 20 и 40 години с превес на жените, а често и децата. Вие имате чувствителни зъби, когато изпитвате кратка, остра болка при натиск и п ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Проблемът чувствителни зъбиCategory-Image-chustvitelni-zubi

Повишената чувствителност на зъбите засяга почти 1 от 3-ма души на възраст между 20 и 40 години с превес на жените, а често и децата. Вие имате чувствителни зъби, когато изпитвате кратка, остра болка при натиск и при консумация на топли и студени храни и напитки, въздух.

Причините за свръхчувствителността на зъбите основно са: - изтъняване на емайла; - износване на зъбите; - отдръпване на венците и с това оголване на зъбите. При загубата на емайл, дентина остава оголен, при което се дразни нерва на съответния зъб от различни фактори и пациентът има неприятно усещане и даже болка.

Действията  при повишена чувствителност на зъбите трябва да бъдат насочени в две направления: профилактика и лечение.

1. При профилактиката са необходими мерки за недопускане износване на емайла и оголване на венците: - хигиена на устната кухина; - избягване на прекалено честото и силово миене на зъбите; -  да не се приемат много студени или горещи храни и напитки.

2. Лечение в случай на установена повишена чувствителност. А. Лечение при домашни условия: - използване на четка с по-меки влакна; - използване специална паста за чувствителни зъби два пъти дневно; - миенето на зъбите да не става с натиск, а с леко и внимателно  вертикално движение на четката; - да се избягва консумацията на газирани и концентрирани напитки.
 Б. Консултация със зъболекар и лечение и защото в по-редки случаи повишената чувствителност на зъбите може да да е причинена от хормонални промени, стрес, заболявания на централната нервна система. Необходимо е: - да бъдат премахнати кариеси, налепи и др. проблеми в устата; - да се използват продукти подпомагащи образуване  на защитен слой, продукти, които   намаляват нервната възбудимост в зъба, като така намаляват и болката; - да се използват пасти, пяни, и гелове, прилагани в стоматологичен кабинет от зъболекар; - да се използват дентални ленти.

Помощ от природата

Възможностите за лечение на болни зъби и венци с билки са необятни. Един от най-разпространените методи за профилактика на устата е жабуренето с отвара от лайка и смрадлика. По половин супена лъжица от смрадлика и лайка се залива с половин литър вряла вода. Към запарката се добавя и 1 чаена лъжичка сода. След охлаждане се жабури с нея няколко пъти на ден, като течността се задържа дълго в устата. За да се намали чувствителността на зъбите и да се стегнат венците, вечер преди сън устата се изплаква няколко пъти с отвара от зелен чай. Може да се провежда лечение и с антисептични растения.


Има уникални медикаментозни препарати, които можете да намерите при нас  и с комплексното им използване да намалите болките и дискомфорта, които предизвикват повишената чувствителност на зъбите.