0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ХЕПКАРСИЛ ФОРТЕ Х 40

Дайте първото мнение за този продукт

10,16 лв.

Наличност: Свържете се с нас

Хепкарсил Форте е лекарствен продукт с активна съставка силимарин от растителен произход. Действа стабилизиращо върху клетъчните мембрани на чернодробните клетки, възстановява тяхната структура и стимулира обмяната на веществата в тях и по-специално тази на белтъците и въглехидратите (гликоген и гликопротеини). В резултат на това действие, Хепкарсил Форте значително подобрява нарушените чернодробни функции. Хепкарсил Форте се прилага за симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания. За поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб и чернодробна цироза. Хепкарсил Форте се прилага при токсични чернодробни увреждания от лекарства и алкохол. За допълнително лечение при пациенти с възпалителни заболявания на черния дроб - остър и хроничен хепатит, цироза, мастна дегенерация на черния дроб. Той се препоръчва профилактично - при продължително прилагане на лекарства, които нарушават функциите на черния дроб. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Хепкарсил Форте е лекарствен продукт с активна съставка силимарин от растителен произход. Действа стабилизиращо върху клетъчните мембрани на чернодробните клетки, възстановява тяхната структура и стимулира обмяната на веществата в тях и по-специално тази на белтъците и въглехидратите (гликоген и гликопротеини). В резултат на това действие, Хепкарсил Форте значително подобрява нарушените чернодробни функции. Хепкарсил Форте се прилага за симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания. За поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб и чернодробна цироза. Хепкарсил Форте се прилага при токсични чернодробни увреждания от лекарства и алкохол. За допълнително лечение при пациенти с възпалителни заболявания на черния дроб - остър и хроничен хепатит, цироза, мастна дегенерация на черния дроб. Той се препоръчва профилактично - при продължително прилагане на лекарства, които нарушават функциите на черния дроб. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Прилага се перорално за възрастни по 1 капсула 3 пъти дневно. При по-тежки случаи, по препоръка на лекаря, продуктът може да се приема в по-висока доза. Продължителността на лечебния курс се определя от лекуващия лекар. При лица над 12 години дневната доза е една капсула. Ако оплакванията продължат, да се потърси отново лекарски съвет. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на топлина, и недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активното вещество е: сух екстракт от плодове на бял трън (silibum maríanum L) - 140-180 mg, съответстващ на 90 mg сипимарин. Другите съставки са: манитол, кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, силициев диоксид, колоиден безводен нишесте, прежелатинизирано, повидон, полисорбат 80, талк, магнезиев стеарат.         

ХЕПКАРСИЛ ФОРТЕ КАПС. 90 мг.х 40 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

ХЕПКАРСИЛ ФОРТЕ КАПС. 90 мг.х 40 се произвежда от Медика АД, България. 

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 40788
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ХЕПКАРСИЛ® ФОРТЕ 90 mg твърди капсули HEPCARSIL® FORTE 90 mg capsules, hard (Сух екстракт от плодове на бял трън (silibum maríanum L) съответстващ на 90 mg Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ХЕПКАРСИЛ® ФОРТЕ 90 mg твърди капсули HEPCARSIL® FORTE 90 mg capsules, hard (Сух екстракт от плодове на бял трън (silibum maríanum L) съответстващ на 90 mg Силимарнн Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Хепкарсил Форте и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хепкарсил Форте

3. Как да приемате Хепкарсил Форте

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Хепкарсил Форте

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Хепкарсил Форте и за какво се използва Хепкарсил Форте е лекарствен продукт, чиято активна съставка силимарин има растителен произход. Действа стабилизиращо върху клетъчните мембрани на чернодробните клетки, възстановява тяхната структура и стимулира обмяната на веществата в тях и по-специално тази на белтъците и въглехидратите (гликоген и гликопротеини). В резултат на това действие, Хепкарсил Форте значително подобрява нарушените чернодробни функции. Хепкарсил Форте се прилага за симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания. За поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб и чернодробна цироза.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хепкарсил Форте Не приемайте Хепкарсил Форте - ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Хепкарсил Форте. Обърнете специално внимание при употреба на Хепкарсил Форте - Да не се употребява при деца под 12 год., поради липса на данни за безопасност при тази възрастова група. - Когато приемате лекарството, трябва да се избягват причините за увреждане на черния дроб, като употреба на алкохол. Други лекарства н Хепкарсил Форте Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. До момента не са известни неблагоприятни взаимодействия с други лекарства. Прием на Хепкарсил Форте с храни и напитки Не са известни взаимодействия с храни и напитки. Бременност, кърмене н фертилитет Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Само Вашият лекар може да прецени необходимостта от лечението при такива състояния. Шофиране и работа с машини Хепкарсил Форте не повлиява активното внимание и рефлексите при шофиране и при лица, работещи с машини.

3. Как да приемате Хепкарсил Форте Винаги приемайте Хепкарсил Форте точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е 3 пъти по 1 капсула дневно. Капсулите се приемат несдъвкани с малко течност. При по-тежки случаи, по препоръка на лекаря, продуктът може да се приема в по-висока доза. Продължителността на лечебния курс се определя от лекуващия лекар. При лица над 12 години дневната доза е една капсула. Ако оплакванията продължат, да се потърси отново лекарски съвет. Ако сте приели повече от необходимата доза Хепкарсил Форте При редки случаи, нежеланите лекарствени реакции могат да се появят в засилена форма. В такива случаи да се потърси лекуващият лекар за симптоматично лечение. Ако сте пропуснали да приемете Хепкарсил Форте Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Възстановете обичайната си схема. Ако сте спрели приема на Хепкарсил Форте Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции Както всички лекарства, Хепкарсил Форте може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тези реакции могат да се срещат с определена честота, която се определя както следва: • много чести: засягат повече от 1 на 10 души • чести: засягат 1 доЮ на 100 души • нечести: засягат 1 до 10 на 1000 души • редки: засягат 1 до 10 на 10000 души • много редки: засягат по-малко от 1 на 10000 души. • непозната честота: честотата не може да се определи от наличните данни. В редки случаи са наблюдавани стомашно-чревни нарушения като например леко слабително действие, болки в стомаха, диспепсия, подуване на корема, гадене. Много рядко могат да настъпят нарушения на имунната система като алергични реакции, проявени с обрив и сърбеж. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. Съобщаване на подозирани нежелани реакции Съобщаването на подозирани нежелани реакции след разрешаване за употреба на лекарствения продукт е важно. Това позволява да продължи наблюдението на съотношението полза/риск за лекарствения продукт. От медицинските специалисти се изисква да съобщава всяка подозирана нежелана реакция чрез национална система за съобщаване в Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +359 28903417, уебсайт: www.bda.bg

5. Как да съхранявате Хепкарсил Форте Съхранявайте Хепкарсил Форте в оригинални опаковки на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 °С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца! Не използвайте Хепкарсил Форте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Активното вещество е: сух екстракт от плодове на бял трън 140-180 mg, съответстващ на 90 mg сипимарин. Другите съставки са: манитол, кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, силициев диоксид, колоиден безводен нишесте, прежелатинизирано, повидон, полисорбат 80, талк, магнезиев стеарат. Състав на капсулната обвивка: азорубин (Е 122), патентно синьо, титанов диоксид (Е 171), желатин. Как изглежда Хепкарсил Форте и какво съдържа опаковката Твърди желатинови капсули с тъмновиолетов цвят. Капсулно съдържимо: жълт до жълтокафяв цвят, със слаб, специфичен мирис. По 10 капсули в блистери от PVC/ алуминиево фолио, 4 броя блистери в картонена кутия. Притежател на разрешението за употреба МЕДИКА АД Бул. "Княз Ал. Дондуков" № 82 София 1504 Телефон 9600330 E-mail: sofia@medica.bg Производител МЕДИКА АД Индустриална зона Сандански, 2800 Телефон 0746/34220 E-mail: info@medica.bg Дата на последно преразглеждане на листовката Март 2014 г

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ХЕПКАРСИЛ® ФОРТЕ 90 mg твърди капсули HEPCARSIL® FORTE 90 mg capsules, hard (Сух екстракт от плодове на бял трън (silibum maríanum L) съответстващ на 90 mg Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ХЕПКАРСИЛ® ФОРТЕ 90 mg твърди капсули HEPCARSIL® FORTE 90 mg capsules, hard (Сух екстракт от плодове на бял трън (silibum maríanum L) съответстващ на 90 mg Силимарнн Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Хепкарсил Форте и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хепкарсил Форте

3. Как да приемате Хепкарсил Форте

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Хепкарсил Форте

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Хепкарсил Форте и за какво се използва Хепкарсил Форте е лекарствен продукт, чиято активна съставка силимарин има растителен произход. Действа стабилизиращо върху клетъчните мембрани на чернодробните клетки, възстановява тяхната структура и стимулира обмяната на веществата в тях и по-специално тази на белтъците и въглехидратите (гликоген и гликопротеини). В резултат на това действие, Хепкарсил Форте значително подобрява нарушените чернодробни функции. Хепкарсил Форте се прилага за симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания. За поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб и чернодробна цироза.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хепкарсил Форте Не приемайте Хепкарсил Форте - ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Хепкарсил Форте. Обърнете специално внимание при употреба на Хепкарсил Форте - Да не се употребява при деца под 12 год., поради липса на данни за безопасност при тази възрастова група. - Когато приемате лекарството, трябва да се избягват причините за увреждане на черния дроб, като употреба на алкохол. Други лекарства н Хепкарсил Форте Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. До момента не са известни неблагоприятни взаимодействия с други лекарства. Прием на Хепкарсил Форте с храни и напитки Не са известни взаимодействия с храни и напитки. Бременност, кърмене н фертилитет Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Само Вашият лекар може да прецени необходимостта от лечението при такива състояния. Шофиране и работа с машини Хепкарсил Форте не повлиява активното внимание и рефлексите при шофиране и при лица, работещи с машини.

3. Как да приемате Хепкарсил Форте Винаги приемайте Хепкарсил Форте точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е 3 пъти по 1 капсула дневно. Капсулите се приемат несдъвкани с малко течност. При по-тежки случаи, по препоръка на лекаря, продуктът може да се приема в по-висока доза. Продължителността на лечебния курс се определя от лекуващия лекар. При лица над 12 години дневната доза е една капсула. Ако оплакванията продължат, да се потърси отново лекарски съвет. Ако сте приели повече от необходимата доза Хепкарсил Форте При редки случаи, нежеланите лекарствени реакции могат да се появят в засилена форма. В такива случаи да се потърси лекуващият лекар за симптоматично лечение. Ако сте пропуснали да приемете Хепкарсил Форте Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Възстановете обичайната си схема. Ако сте спрели приема на Хепкарсил Форте Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции Както всички лекарства, Хепкарсил Форте може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тези реакции могат да се срещат с определена честота, която се определя както следва: • много чести: засягат повече от 1 на 10 души • чести: засягат 1 доЮ на 100 души • нечести: засягат 1 до 10 на 1000 души • редки: засягат 1 до 10 на 10000 души • много редки: засягат по-малко от 1 на 10000 души. • непозната честота: честотата не може да се определи от наличните данни. В редки случаи са наблюдавани стомашно-чревни нарушения като например леко слабително действие, болки в стомаха, диспепсия, подуване на корема, гадене. Много рядко могат да настъпят нарушения на имунната система като алергични реакции, проявени с обрив и сърбеж. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. Съобщаване на подозирани нежелани реакции Съобщаването на подозирани нежелани реакции след разрешаване за употреба на лекарствения продукт е важно. Това позволява да продължи наблюдението на съотношението полза/риск за лекарствения продукт. От медицинските специалисти се изисква да съобщава всяка подозирана нежелана реакция чрез национална система за съобщаване в Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +359 28903417, уебсайт: www.bda.bg

5. Как да съхранявате Хепкарсил Форте Съхранявайте Хепкарсил Форте в оригинални опаковки на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 °С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца! Не използвайте Хепкарсил Форте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Активното вещество е: сух екстракт от плодове на бял трън 140-180 mg, съответстващ на 90 mg сипимарин. Другите съставки са: манитол, кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, силициев диоксид, колоиден безводен нишесте, прежелатинизирано, повидон, полисорбат 80, талк, магнезиев стеарат. Състав на капсулната обвивка: азорубин (Е 122), патентно синьо, титанов диоксид (Е 171), желатин. Как изглежда Хепкарсил Форте и какво съдържа опаковката Твърди желатинови капсули с тъмновиолетов цвят. Капсулно съдържимо: жълт до жълтокафяв цвят, със слаб, специфичен мирис. По 10 капсули в блистери от PVC/ алуминиево фолио, 4 броя блистери в картонена кутия. Притежател на разрешението за употреба МЕДИКА АД Бул. "Княз Ал. Дондуков" № 82 София 1504 Телефон 9600330 E-mail: sofia@medica.bg Производител МЕДИКА АД Индустриална зона Сандански, 2800 Телефон 0746/34220 E-mail: info@medica.bg Дата на последно преразглеждане на листовката Март 2014 г

Медия

Медия информация