0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ИЗКУСТВЕНА СЪЛЗА сол.10мл.

Дайте първото мнение за този продукт

5,65 лв.

Наличност: В наличност

Препаратът се използва при носене на контактни лещи, при сухост в очите, при зрителна умора и др. Изкуствената сълза притежава смазващи, овлажняващи и дезинфекционни свойства. Предназначени са също така и за временно облекчение на паренето и дразненето, дължащи се на сухота в окото, както и за защита от допълнително възпаление. За временно успокояване на общия очен дискомфорт при леко дразнене (леки възпаления), както и при излагане на вятър или слънце, прах, пушек, климатични инсталации и продължителна работа с компютър.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: Препаратът се използва при носене на контактни лещи, при сухост в очите, при зрителна умора и др. Изкуствената сълза притежава смазващи, овлажняващи и дезинфекционни свойства. Предназначени са също така и за временно облекчение на паренето и дразненето, дължащи се на сухота в окото, както и за защита от допълнително възпаление. За временно успокояване на общия очен дискомфорт при леко дразнене (леки възпаления), както и при излагане на вятър или слънце, прах, пушек, климатични инсталации и продължителна работа с компютър.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Преди поставянето на контактните лещи се нанасят 1 - 2 капки от препарата на всяка леща. При сухост в очите или зрителна умора се нанасят по 2 - 3 капки във всяко око.

СЪСТАВКИ: Препаратът съдържа целулозни деривати, смазващи и омокрящи агенти - 0,5%, и РНМВ - 0,0003% 8 буфериран физиологичен разтвор - до 100%.

 ИЗКУСТВЕНА СЪЛЗА сол.10мл. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 30597
Листовка

ЛИСТОВКА: Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. • Моля прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете употребата на лекарствения продукт. Тя съдържа важна за Вас нформация. • Пазете тази листовка, Вие може да поискате да я прочетете отново. • Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.

В листовката можете да намерите информация за:

1. Какво представляват капките TEARS NATURALE® II и за какво се използват

2. Преди да използвате TEARS NATURALE® II

3. Как да се използват TEARS NATURALS® II

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Съхранение на TEARS NATURALE® II TEARS NATURALE® II eye drops, solution (ТИЪРС НАТУРАЛЕ П капки за очи, разтвор) Състав (всеки мшилитър съдържа): Декстран 70 и хипромелоза (хидроксипрошгл метилцелулоза, Е464), поликватерниум-1 (POLYQUAD) - като консервант, боракс (Е285), натриев хлорид, калиев хлорид (Е508), и пречистена вода. Добавят се и много малки количества хлороводородна киселина и/или натриев хидроксид за поддържане на нормално киселинно ниво (за нагл.на рН). Притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт TEARS NATURALE® П е: Alcon Pharmaceuticals Ltd. Bosch 69, PO Box 62, CH-6331 Hunenberg, Switzerland TEARS NATURALE II се произвежда от: S.A. Alcon - Couvreur N.V., Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgium.

1. ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА TEARS NATURALE TEARS NATURALE II се използват при състояния на сухота в окото, както и за лечение и профилактика на оплакванията, свързани с тях. Предназначени са също така и за временно облекчение на паренето и дразненето, дължащи се на сухота в окото, както и за защита от допълнително възпаление. За временно успокояване на общия очен дискомфорт при леко дразнене (леки възпаления), както и при излагане на вятър или слънце, прах, пушек, климатични инсталации и продължителна работа с компютър. Сухи очи. Вашите сълзи представляват една необикновена течност. Те имат много важно предназначение. Сълзите съдържат точно определени естествени компоненти, които образуват защитен слой върху очите наречен слъзен филм. Слъзният филм предпазва и непрекъснато овлажнява Вашите очи, запазва ги здрави и Ви осигурява чувство за комфорт. При някои хора се наблюдава намалена или нарушена слъзна секреция липса на важни компоненти, което води до разрушаване на слъзния филм и образуване на сухи петна върху роговицата (повърхността на окото). В резултат на това се появяват симптомите на сухи и чувствителни очи - дразнене, сърбеж, зачервяване, умора, чувствителност към ярка светлина и общ очен дискомфорт. Учудващо е, че понякога в стремежа си да компенсира сухотата и запази окото влажно, организмът отделя повече сълзи. В тях, обаче, липсват необходимите компоненти и проблемът продължава. Тези оплаквания се срещат най-често при възрастни пациенти и то предимно жени. Секрециите в организма, включително и на сълзи, намаляват със стареенето му. Неблагоприятната околна среда като: сух въздух, смог, тютюнев дим, вятър също могат да засилят, изброените по-горе симптоми. Алергиите, липсата на витамини и някои заболявания като артрит, често, също причиняват нарушаване на слъзния филм. TEARS NATURALE® П капки за очи са представител на група лекарствени продукти, известни като изкуствени сълзи. Те съдържат DUASORB®- водоразтворима полимерна система (декстран 70 — 0.1% и хипромелоза — 0.3%), която заедно с естествените сълзи осигурява комфорт и бързо, но трайно облекчение и премахване на сухотата в очите; както и облекчение при дразнене. TEARS NATURALEII съдържат не-дразнещия консервант поликватерниум-1 (POLYQUAD 0.0011%) TEARS NATURALEII е течност (прозрачен, безцветен разтвор) и се доставя в пластмасови шишенца от 5 ml, 10 ml или 15ml (тип DROP-TAMER®) с капачка на винт. {Не е задължително всички разновидности опаковки да се предлагат на пазара.)

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TEARS NATURALE II Не използвайте TEARS NATURALEII... • Ако имате свръхчувствителност (ако сте алергични) към някое от вещества, включени в състава на лекарствения продукт. Обърнете по-голямо внимание при употребата на TEARS NATURALEII... • Ако почувствате продължително зачервяване или дразнене на окото или ако състоянието му се влошава, или не се променя в продължение на 72 часа, незабавно прекратете употребата и се консултирайте с лекар. Бременни жени. Не се очакват вредни ефекти по време на бременност. Шофиране или работа с машини. Възможно е непосредствено след поставянето да установите, че зрението ви е замъглено - това е краткотрайно. Изчакайте докато зрението ви се проясни и едва тогава шофирайте или работете с машини. TEARS NATURALE П и използване на други лекарствени продукти Ако използвате други лекарствени продукти, за локално приложение в окото, трябва да се спазва интервал (от 10 до 15 минути) между отделните накапвания.

3.1 КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TEARS NATURALE II Обичайна дозировка. Накапват се по 1-2 капки в конюнктивния сак на засегнатото око/очи/ толкова пъти колкото е необходимо през деня за облекчаване на симптомите на сухота или дразненето в окото или както е предписано от вашия лекар.. 1. Вземете шишенцето с TEARS NATURALE П и огледало. 2. Измийте ръцете си. 3. Отвъртете капачката. 4. Задръжте шишенцето между пръстите-така, че да сочи надолу (фиг.1). 5. Наклонете глава назад. Разтворете клепача, с почистените вече пръсти, така че да се образува "джоб" между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място (фиг.2). 6. Доближете връхчето на шишенцето близо до окото, използвайте огледалото, ако ще ви улесни. 7. Не докосвайте окото или клепача, заобикалящата окото площ или други повърхности с връхчето на шишенцето. В противен случай има опасност от замърсяване на капките. 8. Внимателно стиснете шишенцето (в основата), за да изпусне една капка TEARS NATURALE 9. След като накапете TEARS NATURALE П отпуснете долния клепач и мигнете няколко пъти, за да може течността да се разнесе /покрие/ по повърхността на окото. 10. Повторете същите стъпки и с другото око, ако ви е предписано да накапвате и в двете очи. 11. След употреба, веднага поставете капачката на шишенцето и го затворете добре. 12. Използвайте винаги само едно шишенце. Ако капката не попадне в окото — опитайте отново. Ако поставите в окото по-голямо количество от TEARS NATURALE II, не се притеснявайте -по-голямото количество капки не може ви навреди и да доведе до проблеми. Може да изплакнете окото/очите с хладка вода. Ако използвате и други капки за очи, изчакайте поне 10 до 15 минути между поставянето на TEARS NATURALE II и другите капки за очи.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ. Допуска се, че както при употребата всички лекарствени продукти и при TEARS NATURALE II, при някои пациентите, могат да се наблюдават някакви нежелани лекарствени реакции Наблюдаваните нежелани лекарствени реакции са много редки. Нежелани лекарствени реакции в окото: дискомфорт; дразнене; зачервяване. Тялото като цяло - нежелани лекарствени реакции: отсъствие на лечебен ефект. Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА TEARS NATURALEII Опаковката трябва да се изхвърли четири седмици след първоначалното отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции. Напишете дата на отваряне върху опаковката, на означеното за това място, върху етикета и/или картонената кутия (отбелязани с ОТВОРЕНО). Отворено на: Капките трябва да се съхраняват на сигурно място — недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25°С. Внимание: капките TEARS NATURALE®H не трябва да се замразяват. Винаги съхранявайте шишенцето добре затворено. Не използвайте капките след изтичането на срока нагодност, отбелязан върху шишенцето и картонената кутия. Не използвайте TEARS NATURALEH ако цвета на разтвора е променен или е помътнял. Не използвайте TEARS NATURALEn ако забележите, че предпазния пръстен на капачката е повреден/скъсан. Тази листовка е одобрена през............... Лекарственият продукт е регистриран в България - Рег. № За повече информация: ALCON - представителство за България ул. "Д.Манов"10, София 1408 Тел. 95015 65; 95015 66.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. • Моля прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете употребата на лекарствения продукт. Тя съдържа важна за Вас нформация. • Пазете тази листовка, Вие може да поискате да я прочетете отново. • Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.

В листовката можете да намерите информация за:

1. Какво представляват капките TEARS NATURALE® II и за какво се използват

2. Преди да използвате TEARS NATURALE® II

3. Как да се използват TEARS NATURALS® II

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Съхранение на TEARS NATURALE® II TEARS NATURALE® II eye drops, solution (ТИЪРС НАТУРАЛЕ П капки за очи, разтвор) Състав (всеки мшилитър съдържа): Декстран 70 и хипромелоза (хидроксипрошгл метилцелулоза, Е464), поликватерниум-1 (POLYQUAD) - като консервант, боракс (Е285), натриев хлорид, калиев хлорид (Е508), и пречистена вода. Добавят се и много малки количества хлороводородна киселина и/или натриев хидроксид за поддържане на нормално киселинно ниво (за нагл.на рН). Притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт TEARS NATURALE® П е: Alcon Pharmaceuticals Ltd. Bosch 69, PO Box 62, CH-6331 Hunenberg, Switzerland TEARS NATURALE II се произвежда от: S.A. Alcon - Couvreur N.V., Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgium.

1. ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА TEARS NATURALE TEARS NATURALE II се използват при състояния на сухота в окото, както и за лечение и профилактика на оплакванията, свързани с тях. Предназначени са също така и за временно облекчение на паренето и дразненето, дължащи се на сухота в окото, както и за защита от допълнително възпаление. За временно успокояване на общия очен дискомфорт при леко дразнене (леки възпаления), както и при излагане на вятър или слънце, прах, пушек, климатични инсталации и продължителна работа с компютър. Сухи очи. Вашите сълзи представляват една необикновена течност. Те имат много важно предназначение. Сълзите съдържат точно определени естествени компоненти, които образуват защитен слой върху очите наречен слъзен филм. Слъзният филм предпазва и непрекъснато овлажнява Вашите очи, запазва ги здрави и Ви осигурява чувство за комфорт. При някои хора се наблюдава намалена или нарушена слъзна секреция липса на важни компоненти, което води до разрушаване на слъзния филм и образуване на сухи петна върху роговицата (повърхността на окото). В резултат на това се появяват симптомите на сухи и чувствителни очи - дразнене, сърбеж, зачервяване, умора, чувствителност към ярка светлина и общ очен дискомфорт. Учудващо е, че понякога в стремежа си да компенсира сухотата и запази окото влажно, организмът отделя повече сълзи. В тях, обаче, липсват необходимите компоненти и проблемът продължава. Тези оплаквания се срещат най-често при възрастни пациенти и то предимно жени. Секрециите в организма, включително и на сълзи, намаляват със стареенето му. Неблагоприятната околна среда като: сух въздух, смог, тютюнев дим, вятър също могат да засилят, изброените по-горе симптоми. Алергиите, липсата на витамини и някои заболявания като артрит, често, също причиняват нарушаване на слъзния филм. TEARS NATURALE® П капки за очи са представител на група лекарствени продукти, известни като изкуствени сълзи. Те съдържат DUASORB®- водоразтворима полимерна система (декстран 70 — 0.1% и хипромелоза — 0.3%), която заедно с естествените сълзи осигурява комфорт и бързо, но трайно облекчение и премахване на сухотата в очите; както и облекчение при дразнене. TEARS NATURALEII съдържат не-дразнещия консервант поликватерниум-1 (POLYQUAD 0.0011%) TEARS NATURALEII е течност (прозрачен, безцветен разтвор) и се доставя в пластмасови шишенца от 5 ml, 10 ml или 15ml (тип DROP-TAMER®) с капачка на винт. {Не е задължително всички разновидности опаковки да се предлагат на пазара.)

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TEARS NATURALE II Не използвайте TEARS NATURALEII... • Ако имате свръхчувствителност (ако сте алергични) към някое от вещества, включени в състава на лекарствения продукт. Обърнете по-голямо внимание при употребата на TEARS NATURALEII... • Ако почувствате продължително зачервяване или дразнене на окото или ако състоянието му се влошава, или не се променя в продължение на 72 часа, незабавно прекратете употребата и се консултирайте с лекар. Бременни жени. Не се очакват вредни ефекти по време на бременност. Шофиране или работа с машини. Възможно е непосредствено след поставянето да установите, че зрението ви е замъглено - това е краткотрайно. Изчакайте докато зрението ви се проясни и едва тогава шофирайте или работете с машини. TEARS NATURALE П и използване на други лекарствени продукти Ако използвате други лекарствени продукти, за локално приложение в окото, трябва да се спазва интервал (от 10 до 15 минути) между отделните накапвания.

3.1 КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TEARS NATURALE II Обичайна дозировка. Накапват се по 1-2 капки в конюнктивния сак на засегнатото око/очи/ толкова пъти колкото е необходимо през деня за облекчаване на симптомите на сухота или дразненето в окото или както е предписано от вашия лекар.. 1. Вземете шишенцето с TEARS NATURALE П и огледало. 2. Измийте ръцете си. 3. Отвъртете капачката. 4. Задръжте шишенцето между пръстите-така, че да сочи надолу (фиг.1). 5. Наклонете глава назад. Разтворете клепача, с почистените вече пръсти, така че да се образува "джоб" между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място (фиг.2). 6. Доближете връхчето на шишенцето близо до окото, използвайте огледалото, ако ще ви улесни. 7. Не докосвайте окото или клепача, заобикалящата окото площ или други повърхности с връхчето на шишенцето. В противен случай има опасност от замърсяване на капките. 8. Внимателно стиснете шишенцето (в основата), за да изпусне една капка TEARS NATURALE 9. След като накапете TEARS NATURALE П отпуснете долния клепач и мигнете няколко пъти, за да може течността да се разнесе /покрие/ по повърхността на окото. 10. Повторете същите стъпки и с другото око, ако ви е предписано да накапвате и в двете очи. 11. След употреба, веднага поставете капачката на шишенцето и го затворете добре. 12. Използвайте винаги само едно шишенце. Ако капката не попадне в окото — опитайте отново. Ако поставите в окото по-голямо количество от TEARS NATURALE II, не се притеснявайте -по-голямото количество капки не може ви навреди и да доведе до проблеми. Може да изплакнете окото/очите с хладка вода. Ако използвате и други капки за очи, изчакайте поне 10 до 15 минути между поставянето на TEARS NATURALE II и другите капки за очи.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ. Допуска се, че както при употребата всички лекарствени продукти и при TEARS NATURALE II, при някои пациентите, могат да се наблюдават някакви нежелани лекарствени реакции Наблюдаваните нежелани лекарствени реакции са много редки. Нежелани лекарствени реакции в окото: дискомфорт; дразнене; зачервяване. Тялото като цяло - нежелани лекарствени реакции: отсъствие на лечебен ефект. Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА TEARS NATURALEII Опаковката трябва да се изхвърли четири седмици след първоначалното отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции. Напишете дата на отваряне върху опаковката, на означеното за това място, върху етикета и/или картонената кутия (отбелязани с ОТВОРЕНО). Отворено на: Капките трябва да се съхраняват на сигурно място — недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25°С. Внимание: капките TEARS NATURALE®H не трябва да се замразяват. Винаги съхранявайте шишенцето добре затворено. Не използвайте капките след изтичането на срока нагодност, отбелязан върху шишенцето и картонената кутия. Не използвайте TEARS NATURALEH ако цвета на разтвора е променен или е помътнял. Не използвайте TEARS NATURALEn ако забележите, че предпазния пръстен на капачката е повреден/скъсан. Тази листовка е одобрена през............... Лекарственият продукт е регистриран в България - Рег. № За повече информация: ALCON - представителство за България ул. "Д.Манов"10, София 1408 Тел. 95015 65; 95015 66.

Медия

Медия информация