0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

CAFFETIN FORTE / КАФЕТИН ФОРТЕ таблетки Х 12

Дайте първото мнение за този продукт

3,71 лв.

Наличност: В наличност

Комбиниран лекарствен продукт с мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, който се използва при болка от всякакъв произход - главоболие, мигрена, зъбобол, постоперативна и посттравматична болка, невралгия, мускулни и менструални болки. Той включва три активни лекарствени субстанции с доказан болкоуспокояващ ефект /парацетамол, пропифеназон, кодеинов фосфат/ с добавен кофеин, който подобрява тяхното действие.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Комбиниран лекарствен продукт с мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, който се използва при болка от всякакъв произход - главоболие, мигрена, зъбобол, постоперативна и посттравматична болка, невралгия, мускулни и менструални болки. Той включва три активни лекарствени субстанции с доказан болкоуспокояващ ефект /парацетамол, пропифеназон, кодеинов фосфат/ с добавен кофеин, който подобрява тяхното действие.
 
УПОТРЕБА: Преди употреба прочетете внимателно листовката на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения. Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар. Не приемайте КАФЕТИН ФОРТЕ / CAFFETIN FORTE ако сте имали алергична реакция към това лекарство или към някоя от съставките му. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възрастни и деца над 16 год. възраст: еднократната доза е 1-2 таблетки в зависимост от интензивността на болката. Тази доза се приема три пъти дневно. Максималната дневна доза е 6 таблетки. Деца 12-16 год. възраст: 1/2 - 1 таблетка, като тази доза е с възможност за прием три пъти дневно. Ако сте приели повече от необходимото, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали да приемете Кафетин форте не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Кафетин форте не е предназначен за продължителен прием (не повече от 3-5 дни). Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активните вещества са: 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеинов фосфат сесквихидрат. Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат; целулоза, микрокристална; повидон; кроскармелоза натрий; силициев диоксид, колоиден безводен; натриев нишестен гликолат (тип А); глицеролов дибехенат; натриев лаурилсулфат; магнезиев
стеарат.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 42431
Листовка

ЛИСТОВКА: информация за потребителя КАФЕТИН ФОРТЕ таблетки
CAFFETIN FORTE tablets
Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
- Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
- Ако се нуждаете от допълнителна информация, попитайте Вашия фармацевт.
- Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички съзможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
- Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
Какво съдръжа тази листовка
1. Какво представлява Кафетин форте и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Кафетин Форте
3. Как да приемате Кафетин форте
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Кафетин форт
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАФЕТИН ФОРТЕ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Кафетин форте е комбинирано противоболково лекарство. Доказан е болкоуспокояващ ефект за парацетамол, пропифеназон и кодеин, като при кофеин техният ефект се подобрява. Кафетин форте може да се използва при главоболие, зъбобол, мигрена, следоперативна и посттравматична болка,невралгия, ишиалгия, мускулни и менструални болки. Този продукт съдържа кодеин. Кодеин принадлежи към група лекарства, наречени наркотични аналгетици, които действат за облекчаване на болката. Той може да бъде използван самостоятелно или в комбинация с други обезболяващи средства като парацетамол.
Кодеин може да се използва при деца на възраст над 12 години за краткотрайно облекчаване на умерена болка, която не се облекчава от други обезболяващи средства като парацетамол или ибупрофен, прилагани самостоятелно.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КАФЕТИН ФОРТЕ Не приемайте Кафетин форте
• Ако сте алергични към парацетамол, кофеин, пропифеназон или кодеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
• Ако страдате от тежко чернодробно или бъбречно заболяване;
• Ако страдате от порфирия или от липса на ензима глюкозо-б-фосфат-дехидрогеназа (рядки наследствени метаболитни разстройства);
• Ако сте бременна;
• Ако кърмите;
• Ако знаете, че метаболизирате много бързо кодеин в морфин;
• За облекчаване на болка при деца и юноши (на възраст 0-18 години) след изваждане на сливиците.
Кафетин форте не бива да се приема от деца под 12 год. възраст.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете в Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Кафетин форте:
• Ако страдате от бъбречни» чернодробни или хронични респираторни заболявания, включително астма;
• Ако страдате от заболявания на кръвта;
• Ако имате пептична язва или кървене от стомашно-чревния тракт;
• Ако имате алергия към други болкоуспокояващи;
• Ако злоупотребявате с алкохол;
• Ако изпитвате тревожност, раздразнителност или ако имате тремор (треперене), артериална хипертония или безсъние.
Кодеин се превръща в морфин в черния дроб чрез определен ензим. Морфин е веществото, което води до облекчаване на болката. При някои хора този ензим е по-различен и това може да засегне хората по различни начини. При някои хора морфин не се произвежда или се произвежда в много малки количества и няма да осигури достатъчно облекчаване на болката. Други хора е по-вероятно да получат сериозни нежелани реакции, защото се произвежда много голямо количество морфин. Ако забележите някои от следните нежелани реакции, трябва да спрете приема на това лекарство и незабавно да потърсите медицинска помощ: бавно или повърхностно дишане, обърканост, сънливост, свити зеници, гадене, запек, липса на апетит.
Лекарството може да се употребява от деца над 12 год. възраст. Деца и юноши
Употреба при депа и юноши след операция
Кафетин форте не трябва да се използва за облекчаване на болката при деца и юноши след изваждане на сливиците или на аденоидни вегетации поради синдром на обструктивна сънна апнея.
Употреба при деца с дихателни проблеми
Кафетин форте не се препоръчва при деца с дихателни проблеми, тъй като симптомите на морфинова токсичност могат да бъдат по-тежки при такива деца.
Други лекарства и Кафетин форте
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
От изключително значение е, ако вземате някое от следните лекарства:
• Лекарства, съдържащи парацетамол или кофеин;
• Седативни средства, антидепресанти или противоепилептични средства;
• Лекарства, които «разреждат» кръвта;
• Други болкоуспокояващи или противоревматични средства;
• Рифампицин, изониазид (антибактериални средства за лечение на туберкулоза).
Кафетин форте с храни, напитки и алкохол
Таблетките Кафетин форте могат да се приемат без съобразяване с храненето. По време на лечение с Кафетин форте не бива да приемате алкохолни напитки.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да сте бремена или планирате бременност,посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на това лекарство.
Кафетин форте не бива да се приемат по време на бременността и в периода на кърмене. Кодеинът и морфинът преминават в майчината кърма.
Шофиране и работа с машини
Кафетин форте, приложен в лечебни дози не повлиява уменията за шофиране и работа с машини. Необходимо е внимание обаче, когато се приемат максималните дневни дози (6 таблетки дневно), особено в комбинация с алкохол.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАФЕТИН ФОРТЕ
Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Това лекарство не трябва да се приема повече от 3 дни. Ако болката не отслабне след 3 дни, поискайте съвет от Вашия лекар.
Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 16 год. възраст: еднократната доза е 1-2 таблетки в зависимост от интензивността на болката. Тази доза се приема три пъти дневно. Максималната дневна доза е 6 таблетки.
Деца 12-16 год. възраст: половин таблетка, като тази доза е с възможност за прием три пъти дневно.
Кафетин форте не трябва да се приема от деца на възраст под 12 години поради риск от тежки дихателни проблеми.
Ако сте приели повече от необходимата доза Кафетин форте
Ако сте приели повече от необходимото, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт.
Ако сте пропуснали да приемете Кафетин форте
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Лечебните дози кафетин форте се понасят добре. Възможните странични ефекти се появяват много рядко или при лечение с високи дози и са следните: гадене, повръщане, стомашно-чревни разстройства; раздразнителност, нервност, безсъние, сърцебиене, тахикардия (учестен сърдечен ритъм), чернодробни и бъбречни функционални разстройства, зависимост. Ако се появи алергична реакция (обрив по кожата, уртикария, подпухване или затруднено дишане), както и повишена температура едновременно с болки в гърлото, разраняване и гнойно възпаление в устата и перианалната област, преустановете приема на лекарството и веднага потърсете медицинска помощ. Тези симптоми могат да са проява на сериозна нежелана реакция, която се случва изключително рядко.
Съобщаване иа нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване
Изпълнителна Агенция по Лекарствата
ул. „Дамян Груев" № 8
1303 София
Тел.:+35 928903417
уебсайт: www.bda.bg
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка
(за отбелязване срока на годност са използвани съкращения). Срокът на годност отговаря на
последния ден от посочения месец.
Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Кафетин форте
Активните вещества са: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеинов фосфат сесквихидрат.
Всяка таблетка съдържа: 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеинов фосфат сесквихидрат.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат; целулоза, микрокристална;
повидон; кроскармелоза натрий; силициев диоксид, колоиден безводен; натриев
нишестен гликолат (тип А); глицеролов дибехенат; натриев лаурилсулфат; магнезиев
стеарат.
Как изглежда Кафетин форте и какво съдържа опаковката
Кафетин форте са бели, кръгли, плоски таблетки с фасетка с разделителна линия от едната страна и с търговската марка на производителя Алкалоид ®, отпечатан от другата страна на таблетката.
Таблетките Кафетин форте са опаковани в ленти от AL/PE фолио като всяка лента съдържа 6 или 10 таблетки.
Картонената кутия съдържа 1 лента с по 6 таблетки или 1 лента с по 10 таблетки, или 2 ленти с по 6 таблетки и листовка с информация за потребителя.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Производител ALKALOID-INT d.o.o. Slandrova ulica 4,
1231 Ljubljana - Crnuce P. Словения
За всякаква информация относно това лекарство, моля, обръщайте се към Притежателя на
разрешението за употреба:
Притежател на разрешението за употреба
АЛКАЛОИД ЕООД
ж.к. "Мотописта" 2
ул. "Рикардо Вакарини" 2, ет. 3, апЛО гр. София 1404, България тел.+35928081081 +359 2 8081099 факс: +359 2 9589367 e-mail: office@alkaloid.bg
Дата на последно преразглеждане на листовката 02/2014

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

        ВАЖНО

         Поради извънредната ситуация поръчките направени през сайта може да се забавят.

         За някои продукти не може да гарантираме наличност.  Ще направим всичко възможно да обърнем внимание на всеки клиент и на всяка поръчка.  

         Молим за вашето разбиране и се надяваме скоро да възобновим нормалния процес на работа.

        ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО МИНЕМ ПРЕЗ ТРУДНАТА СИТУАЦИЯ

 Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: информация за потребителя КАФЕТИН ФОРТЕ таблетки
CAFFETIN FORTE tablets
Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
- Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
- Ако се нуждаете от допълнителна информация, попитайте Вашия фармацевт.
- Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички съзможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
- Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
Какво съдръжа тази листовка
1. Какво представлява Кафетин форте и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Кафетин Форте
3. Как да приемате Кафетин форте
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Кафетин форт
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАФЕТИН ФОРТЕ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Кафетин форте е комбинирано противоболково лекарство. Доказан е болкоуспокояващ ефект за парацетамол, пропифеназон и кодеин, като при кофеин техният ефект се подобрява. Кафетин форте може да се използва при главоболие, зъбобол, мигрена, следоперативна и посттравматична болка,невралгия, ишиалгия, мускулни и менструални болки. Този продукт съдържа кодеин. Кодеин принадлежи към група лекарства, наречени наркотични аналгетици, които действат за облекчаване на болката. Той може да бъде използван самостоятелно или в комбинация с други обезболяващи средства като парацетамол.
Кодеин може да се използва при деца на възраст над 12 години за краткотрайно облекчаване на умерена болка, която не се облекчава от други обезболяващи средства като парацетамол или ибупрофен, прилагани самостоятелно.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КАФЕТИН ФОРТЕ Не приемайте Кафетин форте
• Ако сте алергични към парацетамол, кофеин, пропифеназон или кодеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
• Ако страдате от тежко чернодробно или бъбречно заболяване;
• Ако страдате от порфирия или от липса на ензима глюкозо-б-фосфат-дехидрогеназа (рядки наследствени метаболитни разстройства);
• Ако сте бременна;
• Ако кърмите;
• Ако знаете, че метаболизирате много бързо кодеин в морфин;
• За облекчаване на болка при деца и юноши (на възраст 0-18 години) след изваждане на сливиците.
Кафетин форте не бива да се приема от деца под 12 год. възраст.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете в Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Кафетин форте:
• Ако страдате от бъбречни» чернодробни или хронични респираторни заболявания, включително астма;
• Ако страдате от заболявания на кръвта;
• Ако имате пептична язва или кървене от стомашно-чревния тракт;
• Ако имате алергия към други болкоуспокояващи;
• Ако злоупотребявате с алкохол;
• Ако изпитвате тревожност, раздразнителност или ако имате тремор (треперене), артериална хипертония или безсъние.
Кодеин се превръща в морфин в черния дроб чрез определен ензим. Морфин е веществото, което води до облекчаване на болката. При някои хора този ензим е по-различен и това може да засегне хората по различни начини. При някои хора морфин не се произвежда или се произвежда в много малки количества и няма да осигури достатъчно облекчаване на болката. Други хора е по-вероятно да получат сериозни нежелани реакции, защото се произвежда много голямо количество морфин. Ако забележите някои от следните нежелани реакции, трябва да спрете приема на това лекарство и незабавно да потърсите медицинска помощ: бавно или повърхностно дишане, обърканост, сънливост, свити зеници, гадене, запек, липса на апетит.
Лекарството може да се употребява от деца над 12 год. възраст. Деца и юноши
Употреба при депа и юноши след операция
Кафетин форте не трябва да се използва за облекчаване на болката при деца и юноши след изваждане на сливиците или на аденоидни вегетации поради синдром на обструктивна сънна апнея.
Употреба при деца с дихателни проблеми
Кафетин форте не се препоръчва при деца с дихателни проблеми, тъй като симптомите на морфинова токсичност могат да бъдат по-тежки при такива деца.
Други лекарства и Кафетин форте
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
От изключително значение е, ако вземате някое от следните лекарства:
• Лекарства, съдържащи парацетамол или кофеин;
• Седативни средства, антидепресанти или противоепилептични средства;
• Лекарства, които «разреждат» кръвта;
• Други болкоуспокояващи или противоревматични средства;
• Рифампицин, изониазид (антибактериални средства за лечение на туберкулоза).
Кафетин форте с храни, напитки и алкохол
Таблетките Кафетин форте могат да се приемат без съобразяване с храненето. По време на лечение с Кафетин форте не бива да приемате алкохолни напитки.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да сте бремена или планирате бременност,посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на това лекарство.
Кафетин форте не бива да се приемат по време на бременността и в периода на кърмене. Кодеинът и морфинът преминават в майчината кърма.
Шофиране и работа с машини
Кафетин форте, приложен в лечебни дози не повлиява уменията за шофиране и работа с машини. Необходимо е внимание обаче, когато се приемат максималните дневни дози (6 таблетки дневно), особено в комбинация с алкохол.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАФЕТИН ФОРТЕ
Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Това лекарство не трябва да се приема повече от 3 дни. Ако болката не отслабне след 3 дни, поискайте съвет от Вашия лекар.
Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 16 год. възраст: еднократната доза е 1-2 таблетки в зависимост от интензивността на болката. Тази доза се приема три пъти дневно. Максималната дневна доза е 6 таблетки.
Деца 12-16 год. възраст: половин таблетка, като тази доза е с възможност за прием три пъти дневно.
Кафетин форте не трябва да се приема от деца на възраст под 12 години поради риск от тежки дихателни проблеми.
Ако сте приели повече от необходимата доза Кафетин форте
Ако сте приели повече от необходимото, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт.
Ако сте пропуснали да приемете Кафетин форте
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Лечебните дози кафетин форте се понасят добре. Възможните странични ефекти се появяват много рядко или при лечение с високи дози и са следните: гадене, повръщане, стомашно-чревни разстройства; раздразнителност, нервност, безсъние, сърцебиене, тахикардия (учестен сърдечен ритъм), чернодробни и бъбречни функционални разстройства, зависимост. Ако се появи алергична реакция (обрив по кожата, уртикария, подпухване или затруднено дишане), както и повишена температура едновременно с болки в гърлото, разраняване и гнойно възпаление в устата и перианалната област, преустановете приема на лекарството и веднага потърсете медицинска помощ. Тези симптоми могат да са проява на сериозна нежелана реакция, която се случва изключително рядко.
Съобщаване иа нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване
Изпълнителна Агенция по Лекарствата
ул. „Дамян Груев" № 8
1303 София
Тел.:+35 928903417
уебсайт: www.bda.bg
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка
(за отбелязване срока на годност са използвани съкращения). Срокът на годност отговаря на
последния ден от посочения месец.
Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Кафетин форте
Активните вещества са: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеинов фосфат сесквихидрат.
Всяка таблетка съдържа: 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеинов фосфат сесквихидрат.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат; целулоза, микрокристална;
повидон; кроскармелоза натрий; силициев диоксид, колоиден безводен; натриев
нишестен гликолат (тип А); глицеролов дибехенат; натриев лаурилсулфат; магнезиев
стеарат.
Как изглежда Кафетин форте и какво съдържа опаковката
Кафетин форте са бели, кръгли, плоски таблетки с фасетка с разделителна линия от едната страна и с търговската марка на производителя Алкалоид ®, отпечатан от другата страна на таблетката.
Таблетките Кафетин форте са опаковани в ленти от AL/PE фолио като всяка лента съдържа 6 или 10 таблетки.
Картонената кутия съдържа 1 лента с по 6 таблетки или 1 лента с по 10 таблетки, или 2 ленти с по 6 таблетки и листовка с информация за потребителя.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Производител ALKALOID-INT d.o.o. Slandrova ulica 4,
1231 Ljubljana - Crnuce P. Словения
За всякаква информация относно това лекарство, моля, обръщайте се към Притежателя на
разрешението за употреба:
Притежател на разрешението за употреба
АЛКАЛОИД ЕООД
ж.к. "Мотописта" 2
ул. "Рикардо Вакарини" 2, ет. 3, апЛО гр. София 1404, България тел.+35928081081 +359 2 8081099 факс: +359 2 9589367 e-mail: office@alkaloid.bg
Дата на последно преразглеждане на листовката 02/2014

Медия

Медия информация