0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ Х 30 СФ

Дайте първото мнение за този продукт

7,41 лв.

Наличност: В наличност

При заболявания, съпроводени с нарушаване в калциево - фосфатния баланс (хипокалциемия, остеомалация, реконвалесценция след тежко боледуване, алергична диатеза, състояния след счупване на кости).

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: При заболявания, съпроводени с нарушаване в калциево - фосфатния баланс (хипокалциемия, остеомалация, реконвалесценция след тежко боледуване, алергична диатеза, състояния след счупване на кости); сенилна остеопороза, бременност, кърмене, ускорен растеж; профилактика на промени в костната структура при пациенти със захарен диабет и тиреотоксикоза; профилактика на остеопороза при продължително лечение с ГКС.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При възрасти се прилага - 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки. При деца над 6 год. - по 1 таблетка 2-4 пъти дневно.

СЪСТАВ: Calcium hydrogenphosphate 150 mg, Calsium lactate 70 mg, Calcium glycerophosphate 50 mg, Ascorbic acid 20 mg.

ЛИСТОВКА: Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите. CALCIUM PHOSPHO С Прочети повече >> Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите. CALCIUM PHOSPHO С КАЛЦИУМ ФОСФО С Филмирани таблетки (150 mg); Calcium lactate pentahydrate (50 mg), екв. на 1,334 mmol Ca2+; КАКВО СЪДЪРЖА КАЛЦИУМ ФОСФО С? Всяка филмирана таблетка съдържа: Лекарствени вещества: Calcium hydrogen phosphate dihydrate (70 mg) и Calcium glycerophosphate Ascorbic acid 20 mg Помощни вещества: пшенично нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропил целулоза, динатрий ЕДТА, талк, коповидон, колоидален силициев диоксид, оцветители (Е 124).

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА КАЛЦИУМ ФОСФО С? Калциум Фосфо С принадлежи към групата на минералните добавки. Калций и фосфор участват в изграждането на костната тъкан и зъбите. Калций регулира пропускливостта на клетъчната мембрана, нервно-мускулната възбудимост, кръвосъсирването, активира някои ензимни системи, участвува в мускулното съкращение. Фосфор играе основна роля в образуването на макроергични съединения като АТФ и креатинфосфат. Фармакологичните свойства на аскорбиновата киселина са тясно свързани с метаболитните функции на системата аскорбинова киселина дехидроаскорбинова киселина и съответните окислителни и редукционни процеси в организма. ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА КАЛЦИУМ ФОСФО С ? За профилактика и лечение на състояния, съпроводени с нарушение на калциево-фосфорния баланс в организма. Физиологични състояния на повишена нужда от калции - бременност, кърмене, период на усилен растеж. КОГА HE ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАЛЦИУМ ФОСФО С? Не трябва да приемате Калциум Фосфо С в следните случаи: Свръхчувствителност към лекарствените или помощните вещества на продукта; хронична бъбречна недостатъчност; нефролитиаза (бъбречнокаменна болест) и хипероксалурия (повишено отделяне на оксалати с урината); тежки чернодробни увреждания; дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа (ензимен дефицит); повишена съсирваемост на кръвта; тромбофлебит; атеросклероза; заболявания на кръвта (таласемия, сидеробластна анемия); хемохроматоза; пациенти с изкуствени сърдечни клапи, камерни фибрилации; хиперкалциемия (повишено ниво на калций в кръвта); хиперпаратиреоидизъм (повишена функция на околощитовидните жлези); саркоидоза (заболяване с предимно белодробна локализация и повишена концентрация на витамин D); деца под 6-годишна възраст.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С КАЛЦИУМ ФОСФО С Уведомете лекуващия си лекар в случай, че имате някакво хронично заболяване, свръхчувствителност към други лекарства или храни или вземате други лекарства. Предпазни мерки и предупреждения Калциум Фосфо С трябва да се прилага с внимание при лица с нарушения в хемокоагулацията (кръвосъсирването), поради което при продължителното му приложение се изисква определянето на хемокоагулационния статус. Назначаването на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с повишена хемокоагулация, склонност към тромбообразуване и възпаление на вените. При периодично лечение с продукта е възможно образуване на конкременти (камъни в бъбреците), което налага определяне на калциевите и фосфорните плазмени нива и функционалното състояние на бъбреците. Употребата на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с диаричен синдром и други стомашно-чревни нарушения. Бременност и кърмене Калциум Фосфо С може да се прилага при бременност и кърмене. Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини Няма данни за неблагоприятно повлияване на рефлексите и активното внимание. Важна информация за помощните вещества Поради наличието на пшенично нишесте като помощно вещество, този лекарствен продукт може да представлява риск за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен) КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С КАЛЦИУМ ФОСФО С? Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Това е важно, защото Калциум Фосфо С може да да промени активността на някои лекарства или някои лекарства може да променят неговите ефекти. Калций усилва действието на дигиталисовите гликозиди и повишава чувствителността към тях, което може да доведе до дигиталисова интоксикация. Калциевите соли понижават степента на резорбция в стомаха и червата на тетрациклинови антибиотици, бифосфонати, флуорид, флуорохинолони, което налага разделно прилагане ( поне 3 часа). При едновременно прилагане с барбитурати се понижава степента на екскреция на последните, повишават се плазмените им нива, усилва се фармакологичната и токсичната им активност. Тиазидните диуретици (намаляват калциевата екскреция с урината) и витамин D (увеличава резорбцията на калций) могат да предизвикат хиперкалциемия .

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАЛЦИУМ ФОСФО С - ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Прилага се през устата с достатъчно количество вода. Възрастни : 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки. Деца над 6 години: 2-4 пъти дневно по 1 таблетка (таблетната форма не е подходяща за по-малки деца) Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването. При необходимост се прилага няколко месеца, като след пауза курсът, на лечение може да се повтори. Ако вземете повече Калциум Фосфо С, отколкото трябва Не са описани случаи на предозиране. Ако сте приели доза по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар. Ако сте забравили да вземете Калциум Фосфо С Ако забравите да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е ставало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както ви е предписано от лекуващия ви лекар.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, Калциум Фосфо Сможе да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция Калциум Фосфо С се понася много добре. Стомашно-чревен път - гадене, повръщане, стомашно-чревен дискомфорт при предразположени пациенти. Хематологични нарушения (отклонения в кръвните показатели) - повишена съсирваемост на кръвта и склонност към тромбозиране може да се развие при продължително лечение с високи дози. Ако се появят нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

5. КАК ДА СЪХРАЯВАТЕ КАЛЦИУМ ФОСФО С. На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка. Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Съхранявайте таблетките на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.

6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ЕДНА ОПАКОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Притежател на разрешението за употраба и производител СОФАРМА АД София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА 10 филмирани таблетки в блистер от ПВХ/ алуминиево фолио; по 3 блистера в картонена кутия заедно с листовка.Начин на отпускане - по лекарско предписание. Последна редакция на текста: Април, 2006 г.

КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ Х 30 СФ се предлага във valeta.bg. 

КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ Х 30 СФ се произвежда от Софарма АД.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 12374
Листовка Не
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация