0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

КАНЕСТЕН КРЕМ 1% 20 г

Дайте първото мнение за този продукт

8,36 лв.

Наличност: В наличност

Канестен е лекарствен продукт без лекарско предписание, под формата на крем, предназначен за лечение на гъбични инфекции и заболявания по кожата. Canesten сдържа активно вещество Клотримазол, което има свойствата да преминава през инфектирания участък от кожата, като спира растежа на гъбичките и ги унищожава. Канестен крем се прилага при гъбични заболявания на кожата и лигавицата (микози), както и при кожни инфекции, причинени от Corynebacterium minutissimim.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Канестен е лекарствен продукт без лекарско предписание, под формата на крем, предназначен за лечение на гъбични инфекции и заболявания по кожата. Canesten сдържа активно вещество Клотримазол, което има свойствата да преминава през инфектирания участък от кожата, като спира растежа на гъбичките и ги унищожава. Канестен крем се прилага при гъбични заболявания на кожата и лигавицата (микози), както и при кожни инфекции, причинени от Corynebacterium minutissimim.

УПОТРЕБА: Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в листовката му или както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. За постигане на продължителен резултат лечението с бифоназол трябва да бъде проведено докрай и за подходящ период от време. Обичайната продължителност на лечение е : Микози по краката (tinea pedis, tinea pedum interdigitalis) - 3 седмици; Микози на тялото, ръцете и кожни гънки (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis)  -  2-3 седмици; Pityriasis versicolor - 2 седмици; Еритразма - 2 седмици; Повърхностни кандидози на кожата 2-4 седмици. Малко количество от крема обикновено е достатъчно за лечението на кожен участък с големината на човешка длан. Не използвайте Канеспор: ако сте алергични към бифоназол или към някоя от останалите съставки на това лекарство. При новородени и малки деца бифоназол трябва да се прилага само под медицинско наблюдение.

СЪСТАВ: Активното вещество е: бифоназол (bifinazole). 1 g крем съдържа 10 mg бифоназол. Другите съставки са: бензилов алкохол, цетостеарилов алкохол, цетилов палмитат, 2- октилдодеканол, полисорбат 60, пречистена вода, сорбитанов моностеарат.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2320
Листовка

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
Канестен® 1 % крем
Клотримазол
Canesten® 1 % cream
Clotrimazole

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакци, неописани в тази листовка. Вижте точка 4. Ако след 4 седмици не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка:

1. Какво представлява Канестен крем и за какво се използв

2. Какво трябва да знаете преди да използвате Канестен крем

3. Как да използвате Канестен крем

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Канестен крем

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Канестен крем и за какво се използва

Канестен крем е лекарствен продукт за лечение на гъбични заболявания (микози) на кожата и лигавицата, причинени от дерматофити, дрожди, плесени и други организми, и еритразма. Клотримазол, активното вещесто в Канестен крем, преминава през инфектираните участъци на кожата и унищожава гъбичките. В резултат на това гъбичките умират или растежът им спира.

При жените за лечение на гъбични инфекции на срамните устни и граничещите с тях области, и при мъже за лечение на възпаления на главичката и препуциумана пениса, предизвикани от гъбички (кандидозен вулвит и кандидозен баланит).

Ако след 4 седмици не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите

лекарска помощ.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Канестен крем

Не използвайте Канестен крем

ако сте алергични към клотримазол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б);

Предупреждения и предпазни мерки при употреба

Консултирайте се с лекар, ако получите някое от следните оплаквания: висока температура (температура 8°С и по-висока, болка в корема, болки в гърба, вагинално течение с неприятна миризма, гадене, вагинален кръвоизлив и/или болки в рамената).

Канестен крем може да намали ефективността и с това сигурността на продукти от латекс, като кондоми и диафрагми, ако се използват едновременно.

Ефектът е временен и се появява единствено по време на лечение.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Канестен крем. Обши указания:

Лекарствата трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца. Да се избягва контакт с очите. Да не се гълта.

Други лекарства и Канестен крем

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност

Ако прилагате Канестен крем според по-долу посочените указания (вижте точка 3) или според предписанията на Вашия лекар или фармацевт, много малко количество от лекарственото вещество клотримазол ще бъде абсорбирано от организма; следователно малко вероятно е да се получи системен ефект (ефект върху други органи). Има ограничени данни за употребата на клотримазол при бременни жени. Като предпазна мярка, за предпочитане е да се избягва употребата на клотримазол през първите три месеца от бременността.

Кърмене

Кърменето трябва да се преустанови по време на лечение с клотримазол. Шофиране и работа с машини

Канестен крем не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.

Канестен съдържа цетостеарнлов алкохол

Канестен крем съдържа цетостеарилов алкохол, който може да причини локални кожни реакции (например контактен дерматит).

3. Как да използвате Канестен крем

Винаги използвайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Канестен крем се прилага 2-3 пъти дневно, като се нанася на тънък слой и се втрива внимателно. Най-често е достатъчна ивица от 0,5 сш крем за повърхност с размера на човешка длан.

За да се осигури пълно излекуване, в зависимост от показанието, лечението с Канестен крем трябва да продължи според указанията, посочени по-долу, дори ако симптомите са изчезнали.

Продължителност на лечение:

Дерматомикози: 3-4 седмици

Еритразма: 2-4 седмици

Питириазис верзиколор: 1-3 седмици

Кандидозен вулвит и кандидозен баланит: 1-2 седмици

Пациентите трябва да уведомят лекаря си, ако не настъпи подобрение след четвъртата седмица от лечението.

Кърпи, бельо и чорапи, които са в контакт със засегнатите кожни участъци, трябва да се сменят ежедневно. Това ще Ви помогне да премахнете инфекцията и да предотвратите предаването й на други участъци от тялото или на други хора.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Канестен крем

Не е известно Канестен крем да оказва вредни ефекти при употребата на по-голямо количество, по този въпрос няма никакви съобщения.

Ако сте пропуснали да използвате Канестен крем

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата, а продължете лечението така, както Ви е предписано.

Ако сте спрели употребата на Канестен крем

За да излекувате напълно инфекцията и да предотвратите рецидив, следва да не прекратявате или прекъсвате по-рано лечението си без консултация с лекар. Ако прекъснете лечението, оплакванията може да се появят отново, тъй като гъбичката инфекция вероятно не е напълно излекувана. Следователно лечението не бива да се прекратява преди симптомите да са изчезнали, а да продължи (както е препоръчано по-горе).

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарстватова лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случаи може да се появят кожни реакции на свръхчувствителност на лекуваното място (напр. образуване на мехури, дискомфорт/болка, оток, чувство на парене, дразнене, сърбеж, лющене, обрив или зачервяване). Симптоми на алрегична реакция са: синкоп, понижено кръвно налягане, задух, уртикария.

При пациенти, свръхчувствителни към цетостеарилов алкохол, могат да се появят алергични реакции на кожата. В такъв случай се препоръчва да се използва вместо крем лекарство, което не съдържа цетостеарилов алкохол (разтвор или спрей).

При прилагане върху половите органи може да се наблюдават следните нежелани реакции: лющене на гениталиите, сърбеж, обрив, оток, еритем, дискомфорт, дразнене, болка в малкия таз, кръвоизлив от влагалището.

В много редки случаи може да възникнат стомашно-чревни нарушения - коремна болка.

При първоначална поява на горепосочените нежелани реакции или при влошаване на симптомите прекъснете терапията с Канестен крем и се консултирайте с лекар.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

5. Как да съхранявате Канестен крем

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху тубата и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Канестен крем

Активното вещество е: клотримазол (clotrimazole). 1 g крем съдържа 0,01 g клотримазол (1%). Другите съставки са: бензилов алкохол, цетилов палмитат, цетостеарилов алкохол, полисорбат 60, сорбитанов стеарат, октилдодеканол и пречистена вода.

Как изглежда Канестен крем и какво съдържа опаковката

Канестен крем се предлага в алуминиеви туби с капачка на винт от полиетилен, Канестен крем се предлага в опаковки, съдържащи туба от 20 g.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба

Байер България ЕООД

Производител

Kern Pharma, Испания 

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

        ВАЖНО

         Поради извънредната ситуация поръчките направени през сайта може да се забавят.

         За някои продукти не може да гарантираме наличност.  Ще направим всичко възможно да обърнем внимание на всеки клиент и на всяка поръчка.  

         Молим за вашето разбиране и се надяваме скоро да възобновим нормалния процес на работа.

        ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО МИНЕМ ПРЕЗ ТРУДНАТА СИТУАЦИЯ

 Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
Канестен® 1 % крем
Клотримазол
Canesten® 1 % cream
Clotrimazole

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакци, неописани в тази листовка. Вижте точка 4. Ако след 4 седмици не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка:

1. Какво представлява Канестен крем и за какво се използв

2. Какво трябва да знаете преди да използвате Канестен крем

3. Как да използвате Канестен крем

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Канестен крем

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Канестен крем и за какво се използва

Канестен крем е лекарствен продукт за лечение на гъбични заболявания (микози) на кожата и лигавицата, причинени от дерматофити, дрожди, плесени и други организми, и еритразма. Клотримазол, активното вещесто в Канестен крем, преминава през инфектираните участъци на кожата и унищожава гъбичките. В резултат на това гъбичките умират или растежът им спира.

При жените за лечение на гъбични инфекции на срамните устни и граничещите с тях области, и при мъже за лечение на възпаления на главичката и препуциумана пениса, предизвикани от гъбички (кандидозен вулвит и кандидозен баланит).

Ако след 4 седмици не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите

лекарска помощ.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Канестен крем

Не използвайте Канестен крем

ако сте алергични към клотримазол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б);

Предупреждения и предпазни мерки при употреба

Консултирайте се с лекар, ако получите някое от следните оплаквания: висока температура (температура 8°С и по-висока, болка в корема, болки в гърба, вагинално течение с неприятна миризма, гадене, вагинален кръвоизлив и/или болки в рамената).

Канестен крем може да намали ефективността и с това сигурността на продукти от латекс, като кондоми и диафрагми, ако се използват едновременно.

Ефектът е временен и се появява единствено по време на лечение.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Канестен крем. Обши указания:

Лекарствата трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца. Да се избягва контакт с очите. Да не се гълта.

Други лекарства и Канестен крем

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност

Ако прилагате Канестен крем според по-долу посочените указания (вижте точка 3) или според предписанията на Вашия лекар или фармацевт, много малко количество от лекарственото вещество клотримазол ще бъде абсорбирано от организма; следователно малко вероятно е да се получи системен ефект (ефект върху други органи). Има ограничени данни за употребата на клотримазол при бременни жени. Като предпазна мярка, за предпочитане е да се избягва употребата на клотримазол през първите три месеца от бременността.

Кърмене

Кърменето трябва да се преустанови по време на лечение с клотримазол. Шофиране и работа с машини

Канестен крем не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.

Канестен съдържа цетостеарнлов алкохол

Канестен крем съдържа цетостеарилов алкохол, който може да причини локални кожни реакции (например контактен дерматит).

3. Как да използвате Канестен крем

Винаги използвайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Канестен крем се прилага 2-3 пъти дневно, като се нанася на тънък слой и се втрива внимателно. Най-често е достатъчна ивица от 0,5 сш крем за повърхност с размера на човешка длан.

За да се осигури пълно излекуване, в зависимост от показанието, лечението с Канестен крем трябва да продължи според указанията, посочени по-долу, дори ако симптомите са изчезнали.

Продължителност на лечение:

Дерматомикози: 3-4 седмици

Еритразма: 2-4 седмици

Питириазис верзиколор: 1-3 седмици

Кандидозен вулвит и кандидозен баланит: 1-2 седмици

Пациентите трябва да уведомят лекаря си, ако не настъпи подобрение след четвъртата седмица от лечението.

Кърпи, бельо и чорапи, които са в контакт със засегнатите кожни участъци, трябва да се сменят ежедневно. Това ще Ви помогне да премахнете инфекцията и да предотвратите предаването й на други участъци от тялото или на други хора.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Канестен крем

Не е известно Канестен крем да оказва вредни ефекти при употребата на по-голямо количество, по този въпрос няма никакви съобщения.

Ако сте пропуснали да използвате Канестен крем

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата, а продължете лечението така, както Ви е предписано.

Ако сте спрели употребата на Канестен крем

За да излекувате напълно инфекцията и да предотвратите рецидив, следва да не прекратявате или прекъсвате по-рано лечението си без консултация с лекар. Ако прекъснете лечението, оплакванията може да се появят отново, тъй като гъбичката инфекция вероятно не е напълно излекувана. Следователно лечението не бива да се прекратява преди симптомите да са изчезнали, а да продължи (както е препоръчано по-горе).

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарстватова лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случаи може да се появят кожни реакции на свръхчувствителност на лекуваното място (напр. образуване на мехури, дискомфорт/болка, оток, чувство на парене, дразнене, сърбеж, лющене, обрив или зачервяване). Симптоми на алрегична реакция са: синкоп, понижено кръвно налягане, задух, уртикария.

При пациенти, свръхчувствителни към цетостеарилов алкохол, могат да се появят алергични реакции на кожата. В такъв случай се препоръчва да се използва вместо крем лекарство, което не съдържа цетостеарилов алкохол (разтвор или спрей).

При прилагане върху половите органи може да се наблюдават следните нежелани реакции: лющене на гениталиите, сърбеж, обрив, оток, еритем, дискомфорт, дразнене, болка в малкия таз, кръвоизлив от влагалището.

В много редки случаи може да възникнат стомашно-чревни нарушения - коремна болка.

При първоначална поява на горепосочените нежелани реакции или при влошаване на симптомите прекъснете терапията с Канестен крем и се консултирайте с лекар.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

5. Как да съхранявате Канестен крем

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху тубата и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Канестен крем

Активното вещество е: клотримазол (clotrimazole). 1 g крем съдържа 0,01 g клотримазол (1%). Другите съставки са: бензилов алкохол, цетилов палмитат, цетостеарилов алкохол, полисорбат 60, сорбитанов стеарат, октилдодеканол и пречистена вода.

Как изглежда Канестен крем и какво съдържа опаковката

Канестен крем се предлага в алуминиеви туби с капачка на винт от полиетилен, Канестен крем се предлага в опаковки, съдържащи туба от 20 g.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба

Байер България ЕООД

Производител

Kern Pharma, Испания 

Медия

Медия информация