0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

КОЛДРЕКС тбл.x24

Дайте първото мнение за този продукт

11,51 лв.

Наличност: В наличност

Използва се за облекчаване на симптомите при настинка и грип: повишена температура, главоболие, болки при възпалено гърло, хрема и запушен нос, болка при синуит и мускулни болки. Съдържа парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо средство) и антипиретик (понижава температурата), фенилефринов хидрохлорид - деконгестант, който предизвиква отбъбване на лигавицата на носа и синусите, помагайки Ви да дишате по-леко, кофеин, който действа като лек стимулант, терпин хидрат - експекторант (отхранващо средство) и аскорбинова киселина (витамин С).

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

СЪСТАВ:Аскорбинова киселина, Кофеин, Парацетамол, Фенилефринов хидрохлорид, Терпин хидрат.

ПОКАЗАНИЯ: Използва се за облекчаване на симптомите при настинка и грип: повишена температура, главоболие, болки при възпалено гърло, хрема и запушен нос, болка при синуит и мускулни болки. Съдържа парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо средство) и антипиретик (понижава температурата), фенилефринов хидрохлорид - деконгестант, който предизвиква отбъбване на лигавицата на носа и синусите, помагайки Ви да дишате по-леко, кофеин, който действа като лек стимулант, терпин хидрат - експекторант (отхранващо средство) и аскорбинова киселина (витамин С).

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: За перорално приложение. Възрастни, включително и тези над 65 години, и деца на и над 12 години: Препоръчителната доза е 1 (една) - 2 (две) таблетки на всеки 4-6 часа при необходимост. Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа. Не приемайте повече от 8 таблетки за период от 24 часа. Не приемайте по-дълго от 7 (седем) дни без консултация с лекар. Да не се надвишава препоръчаната доза. Употреба при деца и юноши. Да не се прилага при деца под 12 години.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4. Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява КОЛДРЕКС Таблетки и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете КОЛДРЕКС Таблетки

3. Как да приемате КОЛДРЕКС Таблетки

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате КОЛДРЕКС Таблетки

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

 
1. Какво представлява КОЛДРЕКС Таблетки и за какво се използва. Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ. КОЛДРЕКС таблетки се използва за облекчаване на симптомите при настинка и грип: повишена температура, главоболие, болки при възпалено гърло, хрема и запушен нос, болка при синуит и мускулни болки. Съдържа парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо средство) и антипиретик (понижава температурата), фенилефринов хидрохлорид - деконгестант, който предизвиква отбъбване на лигавицата на носа и синусите, помагайки Ви да дишате по-леко, кофеин, който действа като лек стимулант, терпин хидрат - експекторант (отхранващо средство) и аскорбинова киселина (витамин С), който обикновено се прилага при грип и възпалителни заболявания на горните дихателни пътища (настинки и грип) поради повишените нужди на организма, особено в началния стадий на заболяването.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете КОЛДРЕКС Таблетки. Не приемайте КОЛДРЕКС Таблетки: ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Не приемайте КОЛДРЕКС таблетки, ако сте алергични към парацетамол, кофеин, фенилефринов хидрохлорид, терпин хидрат, аскорбинова киселина или някоя от другите съставки. КОЛДРЕКС таблетки не се препоръчва по време на бременност. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете КОЛДРЕКС таблетки, ако: имате бъбречно или чернодробно заболяване; имате хипертония, сърдечно заболяване, заболяване на периферните кръвоносни съдове (болест на Рейно); приемате дигоксин или други лекарства за лечение на болести на сърцето; имате диабет или повишена функция на щитовидната жлеза; страдате от глаукома; имате феохромоцитом или проблеми с простатата; приемате антикоагуланти - лекарства, използвани за разреждане на кръвта; приемате лекарства за лечение на болест на Паркинсон; приемате бета-блокери или други лекарства за контрол на кръвното налягане; приемате средства за потискане или стимулиране на апетита; кърмите.
Запомнете: КОЛДРЕКС таблетки съдържа парацетамол. Не приемайте с други лекарства, съдържащи парацетамол, лекарства за лечение на настинка и грип или за отпушване на носа. Предупреждения и предпазни мерки: Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете КОЛДРЕКС Таблетки.
Деца и юноши. Да не се прилага при деца под 12 години.
Други лекарства и КОЛДРЕКС Таблетки. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате / използвате, наскоро сте приемали / използвали или е възможно да приемете / използвате други лекарства. Не приемайте КОЛДРЕКС таблетки ако приемате трициклични антидепресанти или други лекарства за лечение на депресия и приемате или през последните две седмици сте приемали инхибитори на моноаминооксидазата. КОЛДРЕКС Таблетки с храна, напитки и алкохол. Това лекарство съдържа кофеин. Избягвайте приемането на големи количества чай, кафе или кофеин съдържащи напитки докато приемате КОЛДРЕКС таблетки. Повишеният прием на кофеин може да Ви направи раздразнителни и напрегнати, да имате проблеми със съня или да изпитвате неприятно чувство на стягане и тежест в гърдите. Бременност, кърмене и фертилитет. Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Лекарственият продукт не се препоръчва по време на бременност поради възможно повишаване на риска от спонтанен аборт, свързан с употребата на кофеин. Парацетамол се екскретира в майчиното мляко, но няма данни да повишава риска за кърмачето. Поради съдържанието на фенилефрин лекарствения продукт трябва да се употребява по време на кърмене по лекарско предписание. Кофеин се излъчва в майчиното мляко и може да има стимулиращ ефект върху кърмачето, но токсични концентрации не са наблюдавани. Шофиране и работа с машини. Не шофирайте и не работете с машини ако почувствате замаяност.

3. Как да приемате КОЛДРЕКС Таблетки. Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. За перорално приложение. Възрастни, включително и тези над 65 години, и деца на и над 12 години: Препоръчителната доза е 1 (една) - 2 (две) таблетки на всеки 4-6 часа при необходимост. Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа. Не приемайте повече от 8 таблетки за период от 24 часа. Не приемайте по-дълго от 7 (седем) дни без консултация с лекар. Да не се надвишава препоръчаната доза. Употреба при деца и юноши. Да не се прилага при деца под 12 години. Ако сте приели използвали повече от необходимата доза КОЛДРЕКС Таблетки. Приемането на прекалено голямо количество може да увреди черния дроб. Ако вземете повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, дори и да се чувствате добре. Приемането на високи дози терпин хидрат и аскорбинова киселина могат да предизвикат стомашни проблеми, а кофеин и фенилефрин да ви направят раздразнителни и напрегнати. Ако сте пропуснали да приемете използвате КОЛДРЕКС Таблетки.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Приемете дозата когато си спомните.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При парацетамол, нежеланите реакции са много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 пациента). Може да се наблюдават алергични реакции, напр. кожен обрив. Спрете приема на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар, ако: наблюдавате алергична реакция като сърбеж, обрив, проблеми с дишането, поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето; се появят язви в устата; сте имали проблеми с дишането при употреба на ацетилсалицилова киселина или нестероидни противовъзпалителни лекарства; имате неочаквано кървене или склонност към насиняване; почувствате загуба или замъгляване на зрението, като това е възможно да се появи по-често ако страдате от глаукома; чувствате необичайно ускоряване на пулса или прескачане на сърцето; наблюдавате задръжка на течности, като това е по-вероятно при мъже с уголемяване на простатата. Оцветителят сънсет жълто (Е110) може да предизвика алергична реакция при някои пациенти. Съобщаване на нежелани реакции.
Съобщаване на нежелани реакции. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване: Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате КОЛДРЕКС Таблетки. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа КОЛДРЕКС Таблетки. Активните вещества са:    парацетамол: 500 mg; кофеин: 25 mg; фенилефринов хидрохлорид: 5 mg; терпин хидрат: 20 mg; аскорбинова киселина: 30 mg. Другите съставки (помощни вещества) са: царевично нишесте, нишесте, талк, стеаринова киселина, повидон, калиев сорбат, натриев лаурилсулфат, сънсет жълто (Е110). Как изглежда КОЛДРЕКС Таблетки и какво съдържа опаковката. КОЛДРЕКС таблетки са бяло-розови таблетки с форма на капсула със заоблени краища. Опаковката може да съдържа 12 или 24 таблетки. Притежател на разрешението за употреба и производител: GlaxoSmith Kline Consumer Healthcare, Обединено кралство. Производител е: GlaxoSmith Kline Dungarvan Ltd., Ирландия; S.C. EUROPHARM S.A., Румъния. Срок на годност - 4 години. Без лекарско предписание. Дата на последно преразглеждане на листовката: 08/2013.

КОЛДРЕКС тбл.x24 се предлага във valeta.bg. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 48098
Листовка Не
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация