0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г.

Дайте първото мнение за този продукт

10,36 лв.

Наличност: В наличност

Подпомага лечението за задравявяне на рани на кожата около очите и на лигавични лезии; корнеални ерозии;сух кератоконюктивит; изгарания.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: Подпомага лечението за задравявяне на рани на кожата около очите и на лигавични лезии; корнеални ерозии;сух кератоконюктивит; изгарания.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте 1 капка в конюнктивалния сак 4 пъти дневно, както и преди лягане. Няма ограничения за продължителността на приложение. Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрени на Вашите оплаквания.

СЪСТАВ: 1 g гел за очи съдържа 50 mg dexpanthenol

ЛИСТОВКА:  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако се нуждаето от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват . Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакциии, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1 Какво представлява Корнерегел и за какво се използва

2. Преди да използвате Корнерегел

3. Как да използвате Корнерегел

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Корнерегел

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОРНЕРЕГЕЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Показания Лечение на заболявания на корнеята (кератопатия) от невъзпалителен произход, например корнеална дистрофия (недостатъчно хрананене на корнеята), корнеална дегенерация, рекурентни корнеални ерозии (нараняване на корнеята) и корнеални лезии (травми) при носещи контактни лещи. Допълнително лечение за подпомагане на оздравителния процес в случаи на корнеални и конюнктивални лезии, химически изгаряния и изгаряния. Допълнение на специфичното лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен (причинен от гъбички) произход. Моля, забележете: Корнерегел не е подходящ за лечение на възпалителни лезии на корнеята, от бактериален, вирусен или микотичен произход. Въпреки това, той е подходящ за употреба като допълнително средство към специфичното лечение на тези заболявания на корнеята.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ. Не използвайте Корнерегел ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Корнерегел. Обърнете специално внимание при употребата на Корнерегел Моля, забележете: Ако носите контактни лещи, не трябва да поставяте Корнергел, докато сте с Вашите лещи, тъй като може да се прояви възможна несъвместимост с материала на лещите. За да се избегне заразяване на върха на тубата и гела за очи, очният клепач както и околоочните или други повърхности не трябва да влизат в контакт с върха на тубата. Употреба на други лекарства Не са известни специфични взаимодействия с други лекарствени продукти. Въпреки това, ако Коренегел се използва съвместно с други очни капки/мази, трябва да има интервал от приблизително 15 минути между приложенията и Коренегел трябва да бъде винаги последния приложен лекарствен продукт. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Бременните жени и кърмещите майки не трябва да използват Корнергел, освен ако след внимателната преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове. Шофиране и работа с машини Дори когато се прилага както е показан, този лекарствен продукт може да причини преходно замъгляване на зрението поради образуване на петна и по този начин да влоши способността за шофиране, за работа без сигурна опора или за работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Корнерегел Корнерегел съдържа консерванта цетримид, който - особено когато се използва често или за дълъг период - може да причини очно дразнене (парене, зачервяване, усещане за чуждо тяло в окото) и може да увреди епитела на корнеята. За продължително лечение на хроничен сух кератоконюнктивит е за предпочитане лекарствен продукт без консервант. Контактните лещи трябва да се махнат преди да се постави гела за очи. Те могат да се поставят отново след 15 минути.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ. Винаги използвайте Корнерегел точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте една капка в конюнктивалния сак четири пъти дневно, както и преди лягане. Няма ограничения за продължителността на приложение. Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрение на Вашите оплаквания. Ако сте приложили повече от необходимата доза Корнерегел Предозирането на Корнерегел не се свързва с някакви познати рискове. Терапевтичното действие няма да се подобри или влоши. Ако сте пропуснали да приложите Корнерегел. Ако дозата е твърде малка или сте пропуснали доза, моля, поставете гела за очи, възможно най-скоро, за да наваксате пропуснатата доза. Не прилагайте двойна доза гел за очи, а в последствие следвайте същия режим на дозиране и интервали/ритъм, споменат по-горе или какво Ви е препоръчал фармацевта/лекаря. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Както всички лекарства, Корнерегел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. В изолирани случаи могат да се проявят реакции на непоносимост. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КОРНЕРЕГЕЛ. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Не използвайте Корнерегел след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и тубата. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Изхвърлете всяко неизползвано количество от гела за очи Корнерегел, шест седмици след първото отваряне на тубата. Да се съхранява при температура под 25° С. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа Корнерегел: Активната съставка е декспантенол (dexpanthenol) Другите съставки са цетримид, карбомер, динатриев едетат, натриев хидроксид и вода за инжекции. 1 g гел за очи съдържа 50 mg декспантенол. Как изглежда Корнерегел и какво съдържа опаковката Опаковка, съдържаща 5 g или 10 g очен гел в туба Не всички видови опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производител Dr. Gerhard Mann Chem.-Phar. Fabrik GmbH, Brunsbuetteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Германия За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба. Дата на последно одобрение на листовката: октомври 2006 Инструкции за употреба Корнергел е очен гел с голям вискозитет, за да се постигне удължено време за контакт на активното вещество пантенол с окото, като този начин се одобрява ефикасността му. Корнергел се произвежда при стерилни условия и е обект на стриктни критерии за качество. Затова, внимавайте да не докосвате върха на тубата с пръстите си, когато използвате тубата и не допирайте върха на тубата до повърхността на окото. След употреба, поставете защитната капачка. Указания за употреба! Наклонете назад главата си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете тубата, надолу във вертикално положение, без да докосвате окото, и поставете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да запазите отворено окото и да го движите така, че течността да се разпредели равномерно. Моля, забележете! Новата плоска капачка на тубата позволява тубата да се поставя в изправено положение. По този начин Корнерегел е винаги готов и лесен за употреба. Уважаеми пациенти, Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от "сухо око". Тази клинична картина е толкова често нарушение, че един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от състоянието сухо око. Има много причини, като намалено произвеждане на сълзи в напреднала възраст, работа в стая с климатик, работа с монитор, хормонални промени по време на менопаузата. Накрая, в развитието на състоянието сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата. Какво разбираме под термина "сухо око"?  По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм, настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациента изпитва симптоми като парене, чувство за сухота в окото, и за "песъчинки", чувство на напрежение, и чувствителност към светлина. Какво можете да направите? Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта както е назначено, трябва да следвате долните препоръки: • Проветрявайте апартамента или къщата си няколко пъти дневно • Погрижете се да пиете достатъчно (поне 2 литра дневно) • Често излизайте на чист въздух • Не насочвайте свежия въздух от климатика към очите си • Почивайте по време на работа с монитор Въпреки това, е важно също да се консултирате редовно с Вашия офталмолог, за последващо проследяване, защото състоянията на сухо око, могат да доведат до сериозно заболяване, ако се третират погрешно или неадекватно. Допълнителна информация можете да получите от представителството на Dr. Mann Pharma. За да се опазва околната среда, Dr. Mann Pharma е използвала само изцяло рецикпируеми материали като полиетилен (РЕ), хартия и картон за опаковане на този офталмологичен продукт.

КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г. се предлага във vitania.bg и както всички други продукти от Сензорни органи, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

КОРНЕРЕГЕЛ гел 5% 10г. се произвежда от Chauvin Ankerpharm GmbH.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 34478
Листовка не е налично
Производител Неопределен производител
Медии не е налично
Допълнителна информация не е налично
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация