0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Био и натурална козметика

Характеристики

Важно е, че в био и натуралната козметика се използват само съставки, извлечени от природата. Най-често натуралните съставки в козметичните продукти са: растителни и билкови екстракти, хомеопатични съставки, етерични масла, плодови и семкови масла  от лавандула, невен, лайка, дъбова коря, хайвер, охлюви и много други. Това прави био и натуралната козметика изключително полезна, ефективна и безвредна. Многобройни са био и натуралните шампоани, лосион за тяло, шампоан и балсам за коса, масла, кремове. С тях се ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

Важно е, че в био и натуралната козметика се използват само съставки, извлечени от природата. Най-често натуралните съставки в козметичните продукти са: растителни и билкови екстракти, хомеопатични съставки, етерични масла, плодови и семкови масла  от лавандула, невен, лайка, дъбова коря, хайвер, охлюви и много други. Това прави био и натуралната козметика изключително полезна, ефективна и безвредна. Многобройни са био и натуралните шампоани, лосион за тяло, шампоан и балсам за коса, масла, кремове. С тях се постигат много цели: освежават, омекотяват, подхранват, хидратират, успокояват, защитават кожата, косата и тялото.

Видове козметика

 1. В миналото, хората са употребявали глина, къна, растителни масла, хума, листа, цветя, корени и са се радвали на чиста и здрава кожа.
 2. Модерните козметични продукти са химически синтезирани, с консерванти, синтетични оцветители и аромати и други вредни вещества, които с течение на времето увреждат организма. Тялото абсорбира токсините от сапуни, шампоани, лосиони, спрейове за коса и тяло. С червилата ние приемаме продукти и през устата. С кремовете за ръце  могат да бъдат погълнати, когато ядем. Предимствата им са трайността, лесното им производство и по-ниската цена.
 3. Натуралната козметика използва природни съставки най-често на растителна основа като етерични билкови или плодови масла, екстракти. В нея няма синтетични съставки, но може да съдържа компоненти с животински произход (мед, мляко).
 4. Биокозметиката (зелена, еко, органична) е още по-естествена. Щом е „био”, значи в нея съставките са не само натурални, но и произхождат от биологично земеделие, където няма обработка с химикали, пестициди и изкуствени торове.

И натуралната и биокозметиката не съдържат консерванти, емулгатори,  други вредни вещества, което е  изключително здравословно., Естественият им произход ги прави по-трудни за производство и по-скъпи.

Основни принципи

Био и натуралната козметика се  базира на няколко принципа.

 1. Продуктите не трябва да съдържат: парабени (консерванти), емулгатори и оцветители, синтетични съставки, пестициди, ГМО, съставки, които се получават от преработка на петрол (парафини, вазелини) и имат животински произход, да не са алергенни.
 2. Основно правило е максималното извличане на полезните свойства на разнообразните растителни видове, растителни екстракти и масла.
 3. Употребата на този вид козметика да не нарушава екологичното равновесие на природата.
 4. Да бъдат сертифицирана и да са от сертифицирани съставки.

Опаковка и съхранение

Био и натуралните продукти са по-чувствителни към външни влияния, светлина и температура, което определя изисквания към опаковката и съхранението им. Опаковката  трябва да е от стъкло или керамика. Пластмасовите и найлоновите опаковки си взаимодействат с етеричните масла и се отделят вредни и канцерогенни елементи. Още по добре е да са в тъмно стъкло не пропускащо УВС.

Ползи при използване на био и натурална козметика

Ползите от био и натуралната козметика са много.

 1. Тя е подходяща за всеки тип кожа и всяка възраст.  
 2. Използват се уникалните качества на много природни дарове и козметични продукти от  комбинацията им решават комплексно различни проблеми.
 3. Много разнообразна, подходяща за различни цели.
 4. Много ефективна и в същото време безвредна.
 5. Има много добър козметичен ефект, но и спомага за преодоляване на проблеми по кожата и косата.
 6. Кремове и мазила, в които са използвани етерични масла от някои растения, като аромотерапевтични агенти,  успокояват и премахват физически и психически проблеми.

Отговорът на въпроса Каква козметика да изберем е ясен. Съвременната био и натурална козметика предлага здравословна грижа за тялото. На етикетите търсете знака „органичен” продукт. Той удостоверява, че продуктът е наистина био.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета сме подбрали разнообразни женски, мъжки и детски козметични продукти с доказано качество на био и натурална козметика  на водещи марки.