Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Околоочна грижа

Околоочна грижа

Вижте още ➤ Продукти за Околоочна Грижа на супер цени ✔️ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Поръчайте сега онлайн или на ☎ 0883-25-21-21

Какви са причините за необходимостта от специализирана грижа за кожата около очите

Структурата на кожата около очите е специфична и има своите особености. Тя е доста по-тънка от останалата част на лицето - само 0,5 мм, освен това почти отсъстват мастни жлези, които да я защитават от вредни външни фактори. В тази зона колагеновите влакна са разположени под формата на рехава мрежа, затова кожата лесно се разтяга и губи еластичността си. Околоочният контур е по-фин, по-слаб и по-чувствителен от която и да е друга зона на лицето. Кръвоносните съдове са близо до повърхността на кожата, което е причина за тъмните кръгове под очите, подпухналостта и отоците, зачервяванията и разбира се, бръчиците. Клепачите изпълняват защитна функция и дневно очите ни мигат до 24 000 пъти. Като прибавим към тези анатомични особености и вредните фактори - стрес, неправилно хранене, слънце, студ, грим, замърсен въздух и редица заболявания, става ясно защо се налага специална околоочна грижа за кожата и колкото по-рано започне тя, толкова по-добре е за Вашето здраве и излъчване.

Видове,състав и правилно избиране на козметичните продукти за околоочна грижа

Кожата около очите е най-чувствителна и деликатна част от лицето и за да удължите младостта й е необходимо да се грижите правилно за нея. Експертите в тази област препоръчват тази грижа да започне още на 25 – 30 годишна възраст. Това е причината на козметичния пазар да се предлага богато разнообразие от продукти за грижа за кожата около очите. На първо място това са продуктите за почистване. Зоната около очите е специфична, затова и продуктите не бива да са агресивни. Не пропускайте да почиствате лицето си старателно всяка вечер с помощта на памучни тампони, подходящи продукти с мека формула и нежни движения. Избягвайте всякакви агресивни действия и съставки, които могат да наранят деликатната кожа. Следващият

продукт е околоочният гел, който е на водна основа Той е превъзходно средство, което подобрява клетъчния метаболизъм и микроциркулацията на лимфата, възстановява структурата на кожата, тонизира я и помага за премахването на първите дребни бръчици.Важно е избраният гел да съдържа витамини, хитозан и натурални растителни екстракти. В случаите, когато бръчките са видими не само при активни мимики на лицето, трябва да използвате средства от друго ниво, а именно овлажняващ крем за около очи с екстракт от алое, алантоин, пантенол, хиалуронова киселина, витамини Е и А. Ако жената има гъста мрежа от бръчки в зоната на клепачите, тя има нужда от подхранващ крем, в чиято формула задължително трябва да се съдържат еластин, колаген, натурални масла и комплекс антиоксиданти.

Ефективният околоочен крем трябвя да съдържа естествени съставки. В състава на добрите околоочни кремове обикновено влизат: глицерин, масло от шеа и витамини. Подмладяващите и стягащи кожата продукти за очи съдържат ретинол, алфа-хидрокси киселини (AHA), медни пептиди, кофеин или витамин С. Кремовете за заличаване на тъмните кръгове около очите съдържат най-често витамин К или гликолова киселина. Възстановителните нощни кремове съдържат подхранващи и хидратиращи съставки като растителни екстракти, ретинол, хиалуронова киселина, витамини, колаген, коензинм Q10, които подпомагат клетъчните процеси и борбата с бръчките, свободните радикали, тъмните кръгове, подпухването. В кремовете за околоочната грижа на кожата слънцезащитата е от особено значение, тъй като кожата около очите изгаря много по-бързо и лесно. Освен продукти с надежден SPF, в слънчевите дни носете очила, за да не присвивате очите си, което провокира образуването на бръчки. При избиране на козметичния си продукт за грижа на кожата около очите, търсете продукт подходящ за чувствителна кожа. Кожата около очите е изключително нежна и е добре продуктите, които ползвате да я успокояват и подхранват. Препоръчително е на опаковката на крема да пише, че е тестван от офталмолози.

Във Вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да намерите голямо разнообразие от козметика за грижата на кожата около очите. Околоочната козметика е специална наша категория с козметични продукти.За да бъдат Вашите очи привлекателни и изразяващи индивидуалност, се грижете добре за нежната кожа около тях, използвайки подбраните козметични продукти от нашите предложения. Доверявайте се само на качествени продукти, чиято формула е специално създадена за нуждите на кожата около очите, с които ние разполагаме.

Сравнение на продукти