Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Маски

Маски

Вижте още ➤ Маски за Коса на ТОП цени ✅ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Качествени продукти. Поръчайте сега онлайн или на ☎ 0883-25-21-21

Какво предктавляват и функции на маските за коса

За привлекателния и интелигентен външен вид особено значение има вида и прическата на косата както на всяка жена, така и на съвременния мъж. Козметичната индустрия е произвела необходимите продукти за поддържането на косата в здрав и красив вид. Това са шампоаните, балсамите, маските и специализираните продукти за терапия на косата.

Поддържането на косата в здрав и красив вид се осъществява чрез редовно измиване с подходящ шампоан. Следваща стъпка в грижата за косата е използването на балсам, който също трябва да се избера в зависимост от вида на косата. За разлика от балсама, маската за коса не се използва след всяко измиване, но пък тя осигурява така необходимити за косата възстановящи, подхранващи и регенериращи съставки за незабавно съживяване на косъма.

Основнотата задача на шампоаните е да измиват косата и могат да бъдат изтощаващи за косата, оставайки я суха и трудна за разресване. Косата на една жена е подлагана на ежедневен стрес – къдрене, изправяне, скубане, стягане. Като прибавим силните слънчеви лъчи през лятото в комбинация с морската вода и климата по курортите, косата се изтощава. А през зимата заради ниските температури в студените дни кръвообръщението се забавя и това също води до изтощаване и увреждане на косата. Поради всички тези причини всяка жена, желаеща да има здрава и красива коса е необходимо да се използва маските за коса. Целта на всички видове маски е да подобрят състоянието на косата, да подхранят, хидратират и възстановят структурата на косъма.

Видове и състав на маските за коса

Маските в зависимост от вида на косата и нейните проблеми са следните различни видове: за изтощена коса, за суха коса, за мазна коса, за чуствителен скалп, против косопад, против накъсване, за обем на косата, за боядисана коса, слънцезащитни, за къдрена коса и регенериращи за всякакъв вид коса За всеки проблем има решение под формата на специализирани формули с активни съставки, които обгрижват косъма от корена до върха и в дълбочина.

Маските се различават и по състава на продуктите в тях. Те съдържат натуралните продукти, които притежават хидратиращо, подхранващо, заздравяващо косъма и антисептично и стимулиращо растежа на косата въздействие. Те съдържат също така етерични масла, екстракти от растения, витамини и минерали. Пример за такива съставки са: Алое Вера, която
помага на косата да расте по-бързо, предпазва от пърхот и хидратира скалпа;

Сминдух, за която специалистите твърдят, че семките от сминдух правят чудеса с гъстотата на косата и изобщо с цялостното й състояние; Розмарин, чрез която се стимулират и укрепват корените на косъма и се успокоява раздразнения скалп; Гинко билоба, която повишава притока на кръв в скалпа и по този начин помага на клетките да получат нужната доза кислород за правилното си функциониране. Също така, гинко билобата подсилва имунитета, ускорява метаболизма и стимулирарастежа на косата. 

Правилно използване на маската за коса

Нанасянето на маската се извършва след измиването и изсушаването добре с кърпа на косата, за да може да се задържи върху косъма и същевременно да попие в него чрез влагата.

При тънка или мазна коса, продукта се нанася по дължина, но без да попада върху корените. За по-плътна, суха и увредена коса нанасянето става по цялата глава. Сместа се разпределя равномерно като първо масажираме, а след това разресваме с пръсти косата. За максимална ефективност на маската за коса специалистите препоръчват косата да се завие в затоплена кърпа за около 10 минути. По този начин съставките ще влязат в пряк контакт с косъма, което ще улесни абсорбирането им. Ако косата Ви е в много лошо състояние е добре маската да се остави да действа още 10 минути след сваляне на кърпата. След това косата се изплаква обилно първо с хладка и след това с по-топла вода.

Във Вашата аптека можете да изберте маска за коса

В зависимост от Вашия тип коса и проблемите, свързани с нея, Вие можете да изберете подходящия вид маска от голямата гама, която се намира при нас.На какво трябва да обърнете внимание при покупка на този козметичен продукт. Той трябва да е с хомогенна и пастообразна консистенцияна. Като всеки друг козметичен продукт за коса и маската има срок на годност и при покупка задължително обърнете внимание на него.

Сравнение на продукти