Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Шампоани

Шампоани

Вижте още ➤ Шампоани за всякакви видове коси на ТОП цени ✅ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Качествени продукти. Поръчайте сега онлайн или на ☎ 0883-25-21-21

Какво предктавляват и функции на шампоаните за коса

Косата Ви се нуждае от редовна грижа – точно толкова, колкото лицето и тялото ви. Нейният красив външен вид зависи не само от прическата, но и от здравословното състояние на косата. А то често се определя от това дали я миете правилно и с правилно подбрания шампоан. Основнотата задача на шампоаните е да измиват косата добре. Съставките на шампоаните трябва да са такива, че да отнемат натрупания прах, да отстраняват излишното омазняване на косата и да могат да намаляват неблагоприятните външни влияния. Качествените шампоани, освен основната си цел, трябва да не бъдат изтощаващи за косата, а да запазват нейния здрав и жизнен вид.

Видове и състав на шампоаните за коса

Вида на косата и нейните проблеми определят и вида на шампоана, който трябва да се използва. Съществуват следните видове шампоани: за суха коса, за мазна коса, за изтощена коса, за проблемен скалп, против пърхут, против косопад, за обем на косата, за боядисана коса, за къдрена коса и за нормална коса. За всеки проблем на Вашата коса има решение чрез използването на шампоани със специализирани активни съставки. Така например, шампоанът за мазна коса съдържа по-силен измиващ продукт като хинин или танини, който нормализира работата на мастните жлези, без да влияе прекалено силно на скалпа. Важно е и присъствието на омазняващи вещества (лубрикатори), и също наличието на кератин, които придават плътност и жизненот на косъма.

Шампоанът за суха коса освен по-слаб измиващ продукт съдържа и овлажнители като олио от ядки, мадло от ший, пшеничени зародиши, кератин и хиалуронова киселина, които осигуряват необходимата влага на сухата коса.

Правилно използване на шампоана за коса

Има няколко правила за миене на косата, които гарантират, че тя ще е винаги лъскава и здрава. При всеки човек честотата на миенето на косата е индивидуална в зависимост от типът на косата - мазната коса трябва да се мие 2-3 пъти седмично, сухата може да се мие и веднъж седмично. Ако косата Ви е изложена на вредни въздействия, като цигарен дим например, можете да миете косата си всяка вечер. Важен компонент от правилното миене на косата е водата. Тя трябва да е с температура 35-40 градуса и не повече. Трябва да се знае, че колкото е по-мазна косата, толкова по-хладка трябва да е водата. Ако миете мазна коса с прекалено топла вода, това активира работата на мастните жлези и косата може да стане още по-мазна, след като изсъхне. Косата трябва да се намокри обилно с вода, след което да се нанесе шампоан колкото орехова ядка с леки кръгови движения върху косата. Този масаж спомага за подобряването на състоянието на кожата на главата и прави по-стабилни луковиците на космите. Шампоанът се нанася по цялата дължина на косата, като се почне от корените и се върви към връхчетата. Шампоанът се измива с топла вода. Процедурата трябва да се повтори, дори косата ви да е чиста, за да проникне шампоанът в дълбочина и да отстрани всичко, което е нужно. Косата се изсушава като леко се притиска с хавлиена кърпа, за да се отстрани влагата, а след това се маха, за да изсъхне косата ви свободно на въздуха. Ако температурата в помещението е по-ниска от 15 градуса, сушете косата си, увита в кърпа. Прекалено честото изсушаване на косата след миене със сешоар води до чупливост на косъма.

Във Вашата аптека можете да изберте шампоани за коса

В зависимост от Вашия тип коса и проблемите, свързани с нея, Вие можете да изберете подходящия вид шампоан от голямата гама, която се намира при нас.

Изборът на шампоан за коса днес е лесно решим. Правилно е да предпочете добре познати, надеждни търговски марки. Обикновено те произвеждат серии, специализирани за всички типове коса. При покупката на този козметичен продукт обърнете внимание на вида на състава му - той трябва да е с хомогенна и пастообразна консистенцияна. Като всеки друг козметичен продукт за коса и шампоанът има срок на годност и при покупка задължително обърнете внимание на него.

Сравнение на продукти