0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ЛОРАТАДИН ТАБЛ.10МГ Х 30 УФ

Дайте първото мнение за този продукт

14,73 лв.

Наличност: В наличност

Показан е като симптоматично средство при всички алергични състояния, в това число остра и хронична уртикария, ангионевротичен оток, серумна болест, инсектен дерматит, хранителна алергия и др. Използва се за лечение на алергични и вазомоторни ринити.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

СЪСТАВ: Loratadine.

ПОКАЗАНИЯ: Показан е като симптоматично средство при всички алергични състояния, в това число остра и хронична уртикария, ангионевротичен оток, серумна болест, инсектен дерматит, хранителна алергия и др. Използва се за лечение на алергични и вазомоторни ринити.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възръстни и деца над 12 год.-10 mg Loratadine(10 ml сироп) При пациенти с чернодробна недостатъчност може да се наложи редуциране на дозата до 5mg на ден или 10 mg през ден. Напреднала възръст- същите дози но с по-голямо внимание. Деца: над 2 год. и по-леки от 30 кг - 5 mg(5 ml) на ден, над 2 год. и над 30 кг - 10 mg(10 ml) на ден.

ЛОРАТАДИН ТАБЛ.10МГ Х 30 УФ се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ЛОРАТАДИН ТАБЛ.10МГ Х 30 УФ се произвежда от Унифарм АД.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 20769
Листовка

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, ТЪЙ като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Лоратадин Унифарм и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Лоратадин Унифарм

3. Как да приемате Лоратадин Унифарм

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Лоратадин Унифарм

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Лоратадин Унифарм и за какво се използва. Лоратадин Унифарм съдържа активно вещество лоратадин, което принадлежи към групата на антихиетамините (противоалергични лекарства). Използва се за лечение на симптомите на някои алергични заболявания, дължащи се па повишено освобождаване на хистамин. Лоратадин Унифарм се прилага за облекчаване на симптомите на алергичен ринит (сърбеж на носа, кихане и отделяне на воднист секрет, зачервяване на очите) и хронична идиопатична уртикария (сърбеж, зачервяване и оток на кожата). Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Лоратадин Унифарм. Не приемайте Лоратидин Унифарм ако сте алергични (свръхчувствителни) към лоратидин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); по време на бременност и кърмене. Предупреждения и предпазни мерки Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Лоратадин Унифарм. ако страдате от чернодробно заболяване; ако предстои да Ви бъде направен кожен тест. Употребата на продукта трябва да се прекрати бай-малко 48 часа преди кожния тест, тъй като антихистамините, какъвто е и лоратадин, могат да повлияят или маскират иначе положителната реакция от кожния тест. Други лекарства и Лоратадин Унифарм Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Избягвайте едновременното приложение на лоратадин с еритромицин (антибиотик), циметидин и кетоконазол (противогъбичково средство). Лоратадин Унифарм с храна и напитки Приемът на таблетките не зависи от приема на храна. Афектите на алкохола не се засилват при прием на Лоратадин Унифарм. Бременност и кърмене Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не са установени токсични ефекти на лоратадин при проучвания върху животни. Не се препоръчва употребата на лоратадин по време на бременност, тъй като не е установена неговата безопасност в този период. Необходимо е да се избягва приема на Лоратадин Унифарм по време на кърмене, тъй като лоратадин преминава в майчиното мляко. Шофиране и работа с машини Макар и рядко, е възможна появата на сънливост, която може да повлияе неблагоприятно способността Ви за шофиране и работа с машини. Ето защо е препоръчително да изчакате и прецените индивидуалната си реакция, преди да шофирате или работите с машини. Лоратадин Унифарм съдържа лактоза Лекарственият продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. Как да приемате Лоратадин Унифарм. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт. Лоратадин Унифарм таблетки се приема през устата с достатъчно количество вода (напр. чаша вода), независимо от приема на храна. Препорьчителната доза е: Максимална дневна доза - 10 mg (I таблетка). Възрастни и деца над 12 години - по 1 таблетка дневно. Деца от 6 до 12 години с телесно тегло над 30 kg - по 1 таблетка дневно. с телесно тегло под 30 kg - препоръчва се употребата на сиропната лекарствена форма или се прилага по 1/2 таблетка дневно. Деца от 2 до 6 години - препоръчва се употребата на сиропната лекарствена форма. Деца под 2 години - не се прилага. Пациенти с нарушена чернодробна и бъбречна функция При пациенти с тежки чернодробни нарушения първоначално се прилага ниска доза. При възрастни и лена с гегло над 30 kg се препоръчва прилагане на 1 таблетка през ден. При деца с телесно тегло под 30 kg се прилага по 1/2 таблетка през ден. При пациенти с бъбречни нарушения - по 1 таблетка дневно. Пациенти над 65 години — по 1 таблетка дневно. Лечението с лоратадин може да бъде продължително - от 2 до 6 месеца. Ако сте приели повече от необходимата доза Лоратадин Унифарм В случай, че сте приели по-висока от предписаната доза, може да се появи сънливост. световъртеж, гадене, повръщане. При дена приемът на по-висока от предписаната доза може да предизвика спазъм на мускулите, треперене, сърцебиене, възбуда. При предозиране потърсете лекарска помощ. Ако сте пропуснали да приемете Лоратадин Унифарм Ако сте пропуснали една доза. вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза. вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попи тай те Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Лоратадин Унифарм може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Наблюдаваните нежелани реакции са разпределени по честота по следния начин: много чести (>10%); чести (>1% - <10%); нечести (>0.1% - <1%); редки (>0,01% - <(),1%); много редки (<(),()!%), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка). По време на лечението с Лоратадин Унифарм е възможно да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции: Най-често при деца на възраст между 2 и 12 години се наблюдават главоболие, нервност и чувство на умора. При възрастни и подрастващи най-често се срещат сънливост, главоболие, повишен апетит, безсъние. В много редки случаи се наблюдават други нежелани лекарствени реакции, като: замаяност, сухота в устата, гадене, гастрит, чувство на умора, обрив, косопад, нарушена чернодробна функция, анафилаксия (гежка a.'iepi ична реакция, причиняваща затруднение в дишането, оток на лицето, езика, гърлото). Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5. Как да съхранявате Лоратадин Унифарм. На сухо и защитено oi светлина място, при температура под 25"С\ Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа Лоратадин Унифарм Активното вещество е лоратадин 10 mg в една таблетка. Другите съставки са: лактоза монохидрат; царевично нишесте; целулоза, микрокристална: повидон; силициев диокенд, колоиден безводен; магнезиев стеарат. Как изглежда Лоратадин Унифарм и какво съдържа опаковката Бели до почти бели, кръгли, плоски таблетки с фасега и делителна черта от едната страна: диаметър 7 mm. По 10 таблетки в блистер от PVC/апуминиево фолио; но 1 или 3 блистера в картонена кутия, заедно с листовка. Притежател на разрешението за употреба и производител УНИФАРМ АД ул. Тр. Станоев 3, 1797 София, България Дата на последно преразглеждане на листовката: юни 2012.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, ТЪЙ като тя съдържа важна за Вас информация. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1. Какво представлява Лоратадин Унифарм и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Лоратадин Унифарм

3. Как да приемате Лоратадин Унифарм

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Лоратадин Унифарм

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Лоратадин Унифарм и за какво се използва. Лоратадин Унифарм съдържа активно вещество лоратадин, което принадлежи към групата на антихиетамините (противоалергични лекарства). Използва се за лечение на симптомите на някои алергични заболявания, дължащи се па повишено освобождаване на хистамин. Лоратадин Унифарм се прилага за облекчаване на симптомите на алергичен ринит (сърбеж на носа, кихане и отделяне на воднист секрет, зачервяване на очите) и хронична идиопатична уртикария (сърбеж, зачервяване и оток на кожата). Ако след 10 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Лоратадин Унифарм. Не приемайте Лоратидин Унифарм ако сте алергични (свръхчувствителни) към лоратидин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); по време на бременност и кърмене. Предупреждения и предпазни мерки Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Лоратадин Унифарм. ако страдате от чернодробно заболяване; ако предстои да Ви бъде направен кожен тест. Употребата на продукта трябва да се прекрати бай-малко 48 часа преди кожния тест, тъй като антихистамините, какъвто е и лоратадин, могат да повлияят или маскират иначе положителната реакция от кожния тест. Други лекарства и Лоратадин Унифарм Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Избягвайте едновременното приложение на лоратадин с еритромицин (антибиотик), циметидин и кетоконазол (противогъбичково средство). Лоратадин Унифарм с храна и напитки Приемът на таблетките не зависи от приема на храна. Афектите на алкохола не се засилват при прием на Лоратадин Унифарм. Бременност и кърмене Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не са установени токсични ефекти на лоратадин при проучвания върху животни. Не се препоръчва употребата на лоратадин по време на бременност, тъй като не е установена неговата безопасност в този период. Необходимо е да се избягва приема на Лоратадин Унифарм по време на кърмене, тъй като лоратадин преминава в майчиното мляко. Шофиране и работа с машини Макар и рядко, е възможна появата на сънливост, която може да повлияе неблагоприятно способността Ви за шофиране и работа с машини. Ето защо е препоръчително да изчакате и прецените индивидуалната си реакция, преди да шофирате или работите с машини. Лоратадин Унифарм съдържа лактоза Лекарственият продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. Как да приемате Лоратадин Унифарм. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт. Лоратадин Унифарм таблетки се приема през устата с достатъчно количество вода (напр. чаша вода), независимо от приема на храна. Препорьчителната доза е: Максимална дневна доза - 10 mg (I таблетка). Възрастни и деца над 12 години - по 1 таблетка дневно. Деца от 6 до 12 години с телесно тегло над 30 kg - по 1 таблетка дневно. с телесно тегло под 30 kg - препоръчва се употребата на сиропната лекарствена форма или се прилага по 1/2 таблетка дневно. Деца от 2 до 6 години - препоръчва се употребата на сиропната лекарствена форма. Деца под 2 години - не се прилага. Пациенти с нарушена чернодробна и бъбречна функция При пациенти с тежки чернодробни нарушения първоначално се прилага ниска доза. При възрастни и лена с гегло над 30 kg се препоръчва прилагане на 1 таблетка през ден. При деца с телесно тегло под 30 kg се прилага по 1/2 таблетка през ден. При пациенти с бъбречни нарушения - по 1 таблетка дневно. Пациенти над 65 години — по 1 таблетка дневно. Лечението с лоратадин може да бъде продължително - от 2 до 6 месеца. Ако сте приели повече от необходимата доза Лоратадин Унифарм В случай, че сте приели по-висока от предписаната доза, може да се появи сънливост. световъртеж, гадене, повръщане. При дена приемът на по-висока от предписаната доза може да предизвика спазъм на мускулите, треперене, сърцебиене, възбуда. При предозиране потърсете лекарска помощ. Ако сте пропуснали да приемете Лоратадин Унифарм Ако сте пропуснали една доза. вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза. вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попи тай те Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, Лоратадин Унифарм може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Наблюдаваните нежелани реакции са разпределени по честота по следния начин: много чести (>10%); чести (>1% - <10%); нечести (>0.1% - <1%); редки (>0,01% - <(),1%); много редки (<(),()!%), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка). По време на лечението с Лоратадин Унифарм е възможно да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции: Най-често при деца на възраст между 2 и 12 години се наблюдават главоболие, нервност и чувство на умора. При възрастни и подрастващи най-често се срещат сънливост, главоболие, повишен апетит, безсъние. В много редки случаи се наблюдават други нежелани лекарствени реакции, като: замаяност, сухота в устата, гадене, гастрит, чувство на умора, обрив, косопад, нарушена чернодробна функция, анафилаксия (гежка a.'iepi ична реакция, причиняваща затруднение в дишането, оток на лицето, езика, гърлото). Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5. Как да съхранявате Лоратадин Унифарм. На сухо и защитено oi светлина място, при температура под 25"С\ Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа Лоратадин Унифарм Активното вещество е лоратадин 10 mg в една таблетка. Другите съставки са: лактоза монохидрат; царевично нишесте; целулоза, микрокристална: повидон; силициев диокенд, колоиден безводен; магнезиев стеарат. Как изглежда Лоратадин Унифарм и какво съдържа опаковката Бели до почти бели, кръгли, плоски таблетки с фасега и делителна черта от едната страна: диаметър 7 mm. По 10 таблетки в блистер от PVC/апуминиево фолио; но 1 или 3 блистера в картонена кутия, заедно с листовка. Притежател на разрешението за употреба и производител УНИФАРМ АД ул. Тр. Станоев 3, 1797 София, България Дата на последно преразглеждане на листовката: юни 2012.

Медия

Медия информация