0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Тестове за бременност и овулация

Характеристики

Тест за бременност

Домашните тестове за бременност са базирани на появата на хормона на бременността в урината. Този хормон се нарича хорионгонадотропин (hCG) и постоянно се произвежда единствено и само след като ембриона се настани в матката, т.е. когато жената е бременна. Този тест е предназначен за ранно , първично откриване на бременността. В аптеките има различни видове комплектувани тестове за бременнос ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

Тест за бременност

Домашните тестове за бременност са базирани на появата на хормона на бременността в урината. Този хормон се нарича хорионгонадотропин (hCG) и постоянно се произвежда единствено и само след като ембриона се настани в матката, т.е. когато жената е бременна. Този тест е предназначен за ранно , първично откриване на бременността. В аптеките има различни видове комплектувани тестове за бременност. За тяхното използване трябва строго да се спазват указаният, дадени в листовките към продукта – как се събира проба и използва, как се съхранява и отчита. Тестът става негоден само 30 минути след използването му. Внимателно да се чете упътването и да се следи контролната лента. Ако чертичка не се появи изобщо или пък е твърде бледа, то тестът е невалиден и трябва да се повтори.
Другият метод за установяване на бременност е с кръвен тест за бременност.

Тест за овулация

Целта на теста за овулация е да се установи точно кога е най-голям шансът да се постигне бременност, начин за по-бързо забременяване, начин за установяване периода на овулация на жената - единствения период през който може да се забременее. Овулация е процес, при който всеки месец от един от двата яйчника се отделя фоликул. Той се пука и освобождава узрялата яйцеклетка. При наличие на сперматозоиди в този период може да настъпи бременност. Тестовете за овулация отчитат хормоналните промени в организма на жената по време на овулаторната фаза чрез отчитане на отделилите се два хормона – прогестерон и естроген от яйчниците. Периодът на овулация трае само 3 - 6 дни когато сперматозоидите са живи в тялото на жената при наличие на яйцеклетка и наистина може да се получи бременност.
Най-популярните тестове за овулация са лентичките. При положителен тест за овулация - видели сте двете чертички върху теста за овулация, най-голям вероятност за забременяване има в следващите три дена поред. Тестовете за овулация са особено полезни за жени с нередовен цикъл, с различно времетраене на цикъла, страдащи от хормонални проблеми и т.н.
Има различни видове тестове за бременност и овулация и на различни производители. Тестовете трябва да бъдат правилно проведени според указанията в листовките към тях, за да се получат верни резултати. Допустими са и грешни резултати и тогава тестът трябва да се повтори след 2-3 дни с нов тест.
Точността на резултатите от тестовете е с 99% сигурност.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета има различни, сигурни готови тестове за бременност и овулация от реномирани фирми. За избиране на най-подходящия продукт можете да ползвате консултациите на нашите фармацевт магистри.