0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Кърмене

Характеристики

Кърменето е процес и метод за хранене на бебе с майчино мляко, получавано директно от женските гърди. Новородените бебета имат вроден рефлекс за смучене, което им дава възможност да се хранят. Важно е майките да кърмят в продължение на минимум 6 месеца без добавянето на адаптирано мляко или твърда храна. Майчиното мляко е най-хубавото нещо за бебетата. Липсата на бактерии, отличната поносимост, подходящата температура и точното количество витамини са особено подходящи за изграждането на защитни механизми у детето с помощта на майчиното мляко. ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

Кърменето е процес и метод за хранене на бебе с майчино мляко, получавано директно от женските гърди. Новородените бебета имат вроден рефлекс за смучене, което им дава възможност да се хранят. Важно е майките да кърмят в продължение на минимум 6 месеца без добавянето на адаптирано мляко или твърда храна. Майчиното мляко е най-хубавото нещо за бебетата. Липсата на бактерии, отличната поносимост, подходящата температура и точното количество витамини са особено подходящи за изграждането на защитни механизми у детето с помощта на майчиното мляко. Кърменето е полезно за бебетата и защото ги предпазва от инфекции и болести. Кърменето е полезно и за майките-кърмачки, защото намалява риска от рак на гърдата, рак на яйчниците и остеопороза.

Изисквания при процеса на кърмене

 1. Зърната на гърдите на кърмачката трябва да се подържат здрави, не възпалени, не разранени. За това следва да се използват съответни кремове, лосиони, каквито, невероятно, но има много видове.
 2. Спазване на  най-строга хигиена.
 3. Дезинфекция на ръцете преди кърмене, желателно е и отделно бельо.
 4. Преди кърмене е необходимо измиване на гърдите, почистването на гръдните зърна.
 5. Продължителността на кърменето не трябва да превишава 10 — 15 минути, за да не се размекне гръдното зърно или да се развият дефекти в кожата.
 6. След кърменето изсушаване на зърната и покриването им с чиста кърпа.
 7. Повечето кърмачета изсукват необходимото количество, а ако остане майчино мляко, то се изпомпва или изстисква.

Козметика, аксесоари при кърмене

 • Подхранващ балсам при кърмене, хипоалергенен, тестван под дерматологичен;  контрол; – Протектори за зърна, подходящи за разранени зърна, с тях бебчето лесно може да засуче; –Меки еднократни подплънки за гърди, добре абсорбират и предпазват зърната от възпаления за дневна и нощна употреба;
 • Помпи за кърма. Те биват механични, eлeĸтpичecĸи и с автоматизиран цикъл;
 • Контейнери, пликчета за кърма, които могат да се съхраняват във фризера при всички изисквания за безупречна хигиена;               
 • Вендуза за зърна за жени с обърнати или плоски зърна; – стерилизатори, биберони, шишета, биберони-залъгалки.

Във Вашата аптека

В онлайн аптека Валета разполагаме с всички необходими неща за кърмачето и майката от козметика, посуда, дезинфектанти, аксесоари с високо качество.