0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Грижа за лице и тяло

Характеристики

Бебешките козметични продукти за лице и тяло са предназначени да обгрижват нежната кожа на новородените и по-големите бебенца. Бебешката кожа е изключително нежна, не е подготвена още за въздействието на външната среда. Това определя значението и ролята на бебешката козметика за тяло. Бебешките продукти за лице и тяло подпомагат развитието на защитната бариера и укрепват устойчивостта на деликатната бебешка кожа. Предпазват от изсушаване и поддържат естествения липиден баланс. Със спец ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

Бебешките козметични продукти за лице и тяло са предназначени да обгрижват нежната кожа на новородените и по-големите бебенца. Бебешката кожа е изключително нежна, не е подготвена още за въздействието на външната среда. Това определя значението и ролята на бебешката козметика за тяло. Бебешките продукти за лице и тяло подпомагат развитието на защитната бариера и укрепват устойчивостта на деликатната бебешка кожа. Предпазват от изсушаване и поддържат естествения липиден баланс. Със специални съставки в продуктите, обогатени с витамини и аминокиселини, подхранват кожата и я хидратират, успокояват и предпазват от дразнене.
След употребата на бебешка козметика за лице и тяло кожата на детенцето остава гладка и мека, като се намалява рискът от сухота и дразнене.

Видове

Има различни видове бебешка козметика за лице и тяло, разработена за различни случай.

 1. По форма козметичните продукти биват бебешки лосиони, кремчета, олио, мляко и др.
 2.  Има отделно бебешка козметика за лице и бебешка козметика за тяло или действаща комплексно. Напр. детски крем за лице, бебешки лосион за тяло, нежен бебешки крем за лице и тяло.
 3. Според вида бебешка кожа има препарати за чувствителна кожа, за суха кожа, за възпалена кожа, лющеща се кожа и др. Напр. бебешко олио за суха кожа.
 4. Бебешки препарати с различен състав: от естествени съставки, от различни растения и билки. Напр. бебешко мляко за тяло с маслина или с лайка, или с невен и др.
 5. Био бебешки препарати за лице и тяло – най-добрите.
 6. Препарати с различно предназначение: за цялостно почистване на деликатната бебешка кожа или за част от тялото, за успокояване на кожата, за хидратиране и др.
 7. Комплекти. Напр. Комплект Първа грижа за бебета и новородени.
 8. От различни марки и производители високо реномирани. Бебешка козметика от марките Мустела, Бюбхен, Барал, Бочко, Хип, Евент и много други на добри цени.

Изисквания

 1. Бебешката козметика да не съдържа сапун и алкали, защото почистващите продукти на кожата с тях унищожават киселинната обвивка на кожата, която при бебетата е все още недоразвита.
 2. Да не съдържа формалдехид, нитрозамини, диоксан и оцветители.
 3. Да са нежни, щадящи формули за меката кожа на бебето.
 4. Да бъдат дерматологично и клинично тествани.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета има голямо разнообразие от много ефикасни козметични продукти за грижа за лице и тяло на бебето. За да изберете най-подходящия продукт можете да ползвате консултациите на нашите фармацевт магистри.