0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Витамини за бременни

Характеристики

През време на бременността е необходим специален режим на хранене на жената, за да се осигурява правилното развитие на плода. За балансираното храненето по време на бременността, витамините за бременни са много важна част не само за майката, а най важно за самото дете, защото тези натрупани витамини ще са му нужни през първите седмици на неговия живот. Предвид нуждите от по-голямо количество витамини за бременни жени, набавянето им с ежедневната здравословна храна за повечето бременни ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока

Задай в низходяща посока

Характеристики

През време на бременността е необходим специален режим на хранене на жената, за да се осигурява правилното развитие на плода. За балансираното храненето по време на бременността, витамините за бременни са много важна част не само за майката, а най важно за самото дете, защото тези натрупани витамини ще са му нужни през първите седмици на неговия живот. Предвид нуждите от по-голямо количество витамини за бременни жени, набавянето им с ежедневната здравословна храна за повечето бременни не е достатъчно. При тях се налага да приемат витамини за бременни. Тези витамини за бременни са със специално подбрани точни количества, които ще са необходими точно през периода на бременността. Жените които правят опити да забременеят също трябва да вземат ежедневно мултивитамини, У нас се намират по аптеките много добри пренатални витамини за бременни

Видове витамини, най-много нужни за бременни жени

  1. Витамин А, наричан още витамин на растежа, е изключително важен за  зрението и растежа на кожата на плода. Той е важен и за кожата на бременните, защото кожата им през време на бременността са  разширява.
  2. Витамини за бременни от групата В са полезни за растежа на детето. Възможно е, недостигът на такива витамини, да предизвика у бъдещата майка невралгии, гърчове.  Витамин В 9/фолиева киселина предотвратява вродени дефекти на мозъка и грабначния мозък на плода. Той може да предпази бременната жена от рак и инсулт.
  3. Витамин С/аскорбинова киселина е най-ценният витамин за бременни. Необходим е за растежа и възстановяване на тъканите във всички части на тялото.
  4. Витамин D е също от голямо значиние за имунната сисстема, защото     е необходим за усвояване на калция и фосфора от кръвта. Най-доброто средство против липсата на витамин Д са чистият въздух и слънцето и съответни хранителни добавки.
  5. Витамин Е е важен антиоксидант, който доставя до клетките кислород и участва в растежа им. 6. Витамин К има кръвоспиращо и съсирващо действие.

Освен всички витамини за бременни са необходими и много минерали и микроелементи.

Проддукти с витамини за бременни

  • Хранителна добавка с мултивитаминен комплекс, който поддържа от самото начало на зачеването здравето на бебето в утробата и подкрепя организма на майката.
  • Хранителна добавка от метилирана фолиева киселина + B1, B2, B3, B5, B6, B7 и В12, която допринася за нормалното протичане на бременността и нормалното функциониране на плода.
  • Хранителна добавка VITAMAM, специално създадена формула за бременни жени от мултивитамини, минерали и микроелементи за правилно развитие на плода по време на цялата бременност и след родовия период.
  • Хранителна добавка, която подпомага нормалния растеж на тъканите у майката по време на бременност, кръвообразуването, нормалния синтез на аминокиселини и метаболизъм на хомоцистеина и благоприятства за функцията на имунната система.
  • Витамини за бременни жени-желирани таблетки със специално създадена формула за бременни и кърмещи жени, която допринася за набавянето на нормалното количество витамини и минерали.

Във Вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да намерите голямо разнообразие на продукти за бременни, хранителни добавки от витамини, минерали и микроелементи и с натурален произход.