0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

МИЦЕТАЛ спрей 1% 30 мл.

Дайте първото мнение за този продукт

13,02 лв.

Наличност: Свържете се с нас

За локално лечение на кожни микози като различни форми на трихофития: tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis, tinea faciei et barbae u tinea inguinalis, причинени от Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton floccosum. За лечението на кожни кандидози, причинени главно от представители на Candida. Предназначен е е също за лечение на pityriasis vesicolor, причинен от Malassezia furfur.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ:  За локално лечение на кожни микози като различни форми на трихофития: tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis, tinea faciei et barbae u tinea inguinalis, причинени от Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton floccosum. За лечението на кожни кандидози, причинени главно от представители на Candida. Предназначен е е също за лечение на pityriasis vesicolor, причинен от Malassezia furfur.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Прилага се веднъж дневно при деца над 10 години и възрастни. Приложеният разтвор трябва да покрива изцяло болното място и областите около него. Продължителността на лечението зависи от вида на лезията, областта и причинителя.

СЪСТАВ: В 100 мл. разтвор се съдържат: Активно вещество: флутримазол (flutrimazole) 1 g. Другите съставки са: октилдодеканол, макрогол 400, троламин и етанол.

МИЦЕТАЛ спрей 1% 30 мл. се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

МИЦЕТАЛ спрей 1% 30 мл. се произвежда от J. URIACH & Cia S.A., Испания.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 31647
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ. МИЦЕТАЛ 1 % дермален спрей, разтвор. MICETAL 1 % cutaneous spray, solution. Флутримазол (Flutrimazole)
Моля прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1. Какво представлява МИЦЕТАЛ дермален спрей и за какво се използва
2. Преди да използвате МИЦЕТАЛ дермален спрей
3. Как да използвате МИЦЕТАЛ дермален спрей
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате МИЦЕТАЛ дермален спрей
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА.
Лекарственото вещество на МИЦЕТАЛ дермален спрей флутримазол е локален противогъбичен агент. Локално лечение на повърхностни кожни микози причинени от чувствителни гъбички, като: кожни инфекции причинени от дерматофити, например различни форми на трихофития; кожни инфекции причинени от дрожди, основно кожни кандидиази; версиколорна питириаза.
2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. Не използвайте МИЦЕТАЛ дермален спрей, ако: сте свръхчувствителни към активното или някое от помощните вещества на лекарствения продукт; сте свръхчувствителни към имидазолови антибиотици.
Обърнете специално внимание при употребата на МИЦЕТАЛ дермален спрей.
МИЦЕТАЛ дермален спрей е само за външно приложение върху кожата и не бива да се прилага в области с лигавица. Да се избягва контакт с очите. В случай на такъв трябва да се изплакнат обилно с вода.
Прием / употреба на други лекарства. Няма описани взаимодействия с други лекарства.
Бременност и кърмене. МИЦЕТАЛ дермален спрей може да се прилага през първите три месеца от бременността, само когато лекарят реши, че лекарственият продукт е крайно необходим за лечението на пациентката. Няма данни дали флутримазол се отделя чрез кърмата, затова е необходимо внимание при употреба на лекарството от кърмачки.
Шофиране и работа с машини. МИЦЕТАЛ дермален спрей не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. МИЦЕТАЛ дермален спрей трябва да се прилага веднъж дневно при възрастни и деца над 10 години. При пациенти с диагноза за дерматофитоза или кожни кандидомикози количеството приложен продукт трябва да покрива изцяло болното място и областите около него. При пациенти с версиколорна питириаза разтворът трябва да се приложи по цялото тяло. Пациентът трябва да бъде осведомен за обичайните мерки за хигиена, за да се избегнат източниците за ново или повторно инфектиране.
Продължителност на лечението. Продължителността на лечението се определя от лекаря в зависимост от вида на лезията или от инфектиращите микроорганизми, както и от нейното място. През първите няколко дни на лечението трябва да има видимо подобрение. Все пак лечението не бива да се прекъсва до изтичане на предписания от лекаря период на лечение. Консултирайте се с Вашия лекар в случай, че след 4-седмично лечение няма очевидно подобрение.
Ако сте използвали повече от необходимата доза МИЦЕТАЛ дермален спрей. При предозиране, моля свържете се с Вашия лекар или най-близката болница.
4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Понякога през първите няколко дни на лечението може да се появят леко зачервяване, парене, болка или дразнене в областта на приложение, които в редки случаи могат да доведат до прекъсване на лечението. При появата на нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. "Дамян Груев" № 8, 1303 София, уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. Преди употреба на този лекарствен продукт, проверете срока на годност, отбелязан на етикета на бутилката или на долния капак на кутията. Да се съхранява при температура под 25 ºС. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа МИЦЕТАЛ дермален спрей. В 100 ml разтвор се съдържат: Активно вещество: флутримазол (flutrimazole) 1 g. Другите съставки са: октилдодеканол, макрогол 400, троламин и етанол.
Как изглежда МИЦЕТАЛ дермален спрей и какво съдържа опаковката. Бутилка от тъмно стъкло, съдържаща 30 ml разтвор, снабдена с дозираща помпа и прозрачна капачка. Бутилката е поставена в картонена кутия с приложена листовка за пациента.
Притежател на разрешението за употреба: Анджелини Фарма България ЕООД, България.
Производители: J. URIACH & Cia S.A., Испания.Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ. МИЦЕТАЛ 1 % дермален спрей, разтвор. MICETAL 1 % cutaneous spray, solution. Флутримазол (Flutrimazole)
Моля прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1. Какво представлява МИЦЕТАЛ дермален спрей и за какво се използва
2. Преди да използвате МИЦЕТАЛ дермален спрей
3. Как да използвате МИЦЕТАЛ дермален спрей
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате МИЦЕТАЛ дермален спрей
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА.
Лекарственото вещество на МИЦЕТАЛ дермален спрей флутримазол е локален противогъбичен агент. Локално лечение на повърхностни кожни микози причинени от чувствителни гъбички, като: кожни инфекции причинени от дерматофити, например различни форми на трихофития; кожни инфекции причинени от дрожди, основно кожни кандидиази; версиколорна питириаза.
2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. Не използвайте МИЦЕТАЛ дермален спрей, ако: сте свръхчувствителни към активното или някое от помощните вещества на лекарствения продукт; сте свръхчувствителни към имидазолови антибиотици.
Обърнете специално внимание при употребата на МИЦЕТАЛ дермален спрей.
МИЦЕТАЛ дермален спрей е само за външно приложение върху кожата и не бива да се прилага в области с лигавица. Да се избягва контакт с очите. В случай на такъв трябва да се изплакнат обилно с вода.
Прием / употреба на други лекарства. Няма описани взаимодействия с други лекарства.
Бременност и кърмене. МИЦЕТАЛ дермален спрей може да се прилага през първите три месеца от бременността, само когато лекарят реши, че лекарственият продукт е крайно необходим за лечението на пациентката. Няма данни дали флутримазол се отделя чрез кърмата, затова е необходимо внимание при употреба на лекарството от кърмачки.
Шофиране и работа с машини. МИЦЕТАЛ дермален спрей не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. МИЦЕТАЛ дермален спрей трябва да се прилага веднъж дневно при възрастни и деца над 10 години. При пациенти с диагноза за дерматофитоза или кожни кандидомикози количеството приложен продукт трябва да покрива изцяло болното място и областите около него. При пациенти с версиколорна питириаза разтворът трябва да се приложи по цялото тяло. Пациентът трябва да бъде осведомен за обичайните мерки за хигиена, за да се избегнат източниците за ново или повторно инфектиране.
Продължителност на лечението. Продължителността на лечението се определя от лекаря в зависимост от вида на лезията или от инфектиращите микроорганизми, както и от нейното място. През първите няколко дни на лечението трябва да има видимо подобрение. Все пак лечението не бива да се прекъсва до изтичане на предписания от лекаря период на лечение. Консултирайте се с Вашия лекар в случай, че след 4-седмично лечение няма очевидно подобрение.
Ако сте използвали повече от необходимата доза МИЦЕТАЛ дермален спрей. При предозиране, моля свържете се с Вашия лекар или най-близката болница.
4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ. Понякога през първите няколко дни на лечението може да се появят леко зачервяване, парене, болка или дразнене в областта на приложение, които в редки случаи могат да доведат до прекъсване на лечението. При появата на нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. "Дамян Груев" № 8, 1303 София, уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИЦЕТАЛ ДЕРМАЛЕН СПРЕЙ. Преди употреба на този лекарствен продукт, проверете срока на годност, отбелязан на етикета на бутилката или на долния капак на кутията. Да се съхранява при температура под 25 ºС. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. Какво съдържа МИЦЕТАЛ дермален спрей. В 100 ml разтвор се съдържат: Активно вещество: флутримазол (flutrimazole) 1 g. Другите съставки са: октилдодеканол, макрогол 400, троламин и етанол.
Как изглежда МИЦЕТАЛ дермален спрей и какво съдържа опаковката. Бутилка от тъмно стъкло, съдържаща 30 ml разтвор, снабдена с дозираща помпа и прозрачна капачка. Бутилката е поставена в картонена кутия с приложена листовка за пациента.
Притежател на разрешението за употреба: Анджелини Фарма България ЕООД, България.
Производители: J. URIACH & Cia S.A., Испания.Медия

Медия информация