0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

МОБИЛАТ ГЕЛ 50ГР

Дайте първото мнение за този продукт

8,46 лв.

Наличност: В наличност

При изкълчвания, контузии, разтягане на сухожилия, реактивни изливи и болка при движение след прекарана травма. Кoмбинацията от лекарствени вещества съдържащи се в Mobilat гел, позволяват постигането на по-добър терапевтичен ефект, отколкото при самостоятелното приложение на отделните лекарствени вещества. Mоbilat гел подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани. Лечението с Mobilat гел води до облекчаване на болката и възстановяване на подвижността на засегнатите области. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: При изкълчвания, контузии, разтягане на сухожилия, реактивни изливи и болка при движение след прекарана травма. Кoмбинацията от лекарствени вещества съдържащи се в Mobilat гел, позволяват постигането на по-добър терапевтичен ефект, отколкото при самостоятелното приложение на отделните лекарствени вещества. Mоbilat гел подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани. Лечението с Mobilat гел води до облекчаване на болката и възстановяване на подвижността на засегнатите области. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Прилага се от 1 до 3 пъти дневно върху засегнатите области. Обикновено се прилага 5-15 cm от гела върху засегнатата област като се масажира внимателно. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25° С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за  деца.                   

СЪСТАВ: 100g гел съдьржат: Mucopolysaccharide polysulfate 0,20 g (Мукополизахарид полисулфат), Suprarenal extract 1,00 g (Надбъбречен екстракт ), Salcylic acid 2,0 g (Салицилова киселина). Помощни вещества: Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина (карбомер), пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода.

МОБИЛАТ ГЕЛ 50ГР се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

МОБИЛАТ ГЕЛ 50ГР се произвежда от STADA Arzneimittel AG, Германия.                                                                                             

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2502
Листовка

ЛИСТОВКА: Листовка за пациента. Уважаеми пациенти, Моля, прочетете тази листовка внимателно, тъй като тя съдържа важна информация, която трябва да имате предвид при употребата на това лекарство. Ако имате някакви въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав Лекарствени вещества: 100g гел съдьржат: Mucopolysaccharide polysulfate 0,20 g (Мукополизахарид полисулфат) Suprarenal extract 1,00 g (Надбъбречен екстракт ) Salcylic acid 2,0 g (Салицилова киселина) Помощни вещества: Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина (карбомер), пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода; Фармакотерапевтична група: Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки; лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни. Mobilat гел се абсорбира много добре през кожата Mobilat гел въздейства комплексно върху възпалителните процеси в засегнатите тъкани.Кoмбинацията от лекарствени вещества съдържащи се в Mobilat гел, позволяват постигането на по-добър терапевтичен ефект, отколкото при самостоятелното приложение на отделните лекарствени вещества. -Mоbilat гел подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани. Лечението с Mobilat гел води до облекчаване на болката и възстановяване на подвижността на засегнатите области.

Лекарствена форма и съдържание на опаковката: Mobilat гел се предлага в опаковки, съдържащи 50 g и 100 g гел. Mobilat гел представлява комбинация от три лекарствени вещества, които след приложение върху кожата, облекчават възпалението, отока и болката. Производител и притежател на разрешението за употреба: STADA Arzneimittel AG Stadastrasse- 2-18 D-61118 Bad Vilbel Germany Tel: 0049 61016030 Fax: 0049 6101 603259

Показания: Прилагайте Mobilat гел при изкълчвания, контузии, разтягане на сухожилия, реактивни изливи и болка при движение след прекарана травма.

Противопоказания: Кога не трябва да се употребява Mobilat гел? Не използвайте Mobilat гел, ако сте алергични към която и да е от съставките. Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat гел? Случаите, в които можете да употребявате Mobilat гел само при определени условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля, консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна. Пациенти с варицела, с реакции след ваксинация, с гъбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (например:туберкулоза,сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat гел, само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat гел на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat гел при новородени и малки деца. На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години? Mobilat гел не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене? По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat гел върху големи кожни площи и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat гел на кожата в областта на гърдите.

Предпазни мерки при употреба Какви предпазни мерки трябва да се спазват? Прилагайте Mobilat гел само върху ненаранена кожа. Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани,очи или лигавици. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна слънчева светлина. След употреба ръцете трябва да се измият внимателно.

Лекарствени взаимодействия. Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat гел? Салициловата киселина от Mobilat гел може да увеличи пропускливостга на кожата за лекарства прилагани локално на същото място. Когато Mobilat гел се прилага върху големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне честотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът, на лекарствата от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на нивото на крьвната захар.

Дозировка, начин и продължителност на приложение Следната информация важи за случаите, когато Вашият лекар не е уточнил друг начин на приложение. Моля, следвайте инструкциите за приложение предписани от Вашия лекар, защото в противен случай Mobilat гел може да не прояви очаквания ефект. Какво количество Mobilat гел трябва да използвате и колко често да го прилагате? Обикновено се прилага 5-15 cm от гела върху засегнатата област, веднъж или няколко пъти на ден, като се масажира внимателно. Mobilat гел трябва да се използва само върху ненаранена кожа. Mobilat гел не бива да се покрива с оклузивни превръзки. Подходящо е и прилагането на Mobilat гел в комбинация с физиотерапия, като йонофореза или фонофореза (при йонофореза Mobilat се поставя под катода). Как трябва да употребявате Mobilat гел и кога трябва да го прилагате? Прилагайте Mobilat гел върху засегнатите области, като внимателно го втриете в кожата. Mobilat гел не трябва да се приема през устата! Не трябва да поставяте превръзка върху Mobilat гел, както и при всички гелове, съдьржащи алкохол. За приложение с превръзка по-подходящ е Mobilat крем. Колко дълго-трябва да употребявате Mobilat гел? Mobilat гел трябва да се прилага, докато оплакванията отшумят. При хронични заболявания може да се наложи продължително лечение. За Ваша безопасност, консултирайте се с Вашия лекар относно продължителността на приложение (виж Дозировка, начин и продължителност на приложение).

Нежелани лекарствени реакции Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat гел? Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакции. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи-контактни алергии. Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт! Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на поява на нежелани лекарствени реакции? Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat гел. Обикновено, след това оплакванията отзвучават, без да са необходими друга мерки. За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

Срок на годност: Отваряне на тубата: Перфорирайте защитното фолио, покриващо отворът на тубата с острието на капачката като едновременно натискате и завъртате. Уверете се, че фолиото е напълно отстранено. Всяка туба Mobilat гел е проверена за точното и тегло. За да се подсигури правилното затваряне на тубата при процеса на пълненето и, се изисква да има въздушен слой. Въпреки това, теглото на пълната туба не се променя. Срок на годност: 3 години Срок на годност след първо отваряне на тубата: 6 месеца. Срокът на годност, на гела е отбелязан на картонената опаковка и на дъното на тубата. Не използвайте лекарството след тази дата. Как трябва да съхранявате Mobilat гел?

Моля, съхранявайте Mobilat гел при температура под 25  °С  в оригиналните опаковки.Както всички лекарства, Mobilat гел трябва да асе съхранява на място недостъпно за даца. Дата на последна редакция на текста: Май 2005

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Листовка за пациента. Уважаеми пациенти, Моля, прочетете тази листовка внимателно, тъй като тя съдържа важна информация, която трябва да имате предвид при употребата на това лекарство. Ако имате някакви въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав Лекарствени вещества: 100g гел съдьржат: Mucopolysaccharide polysulfate 0,20 g (Мукополизахарид полисулфат) Suprarenal extract 1,00 g (Надбъбречен екстракт ) Salcylic acid 2,0 g (Салицилова киселина) Помощни вещества: Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина (карбомер), пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода; Фармакотерапевтична група: Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки; лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни. Mobilat гел се абсорбира много добре през кожата Mobilat гел въздейства комплексно върху възпалителните процеси в засегнатите тъкани.Кoмбинацията от лекарствени вещества съдържащи се в Mobilat гел, позволяват постигането на по-добър терапевтичен ефект, отколкото при самостоятелното приложение на отделните лекарствени вещества. -Mоbilat гел подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани. Лечението с Mobilat гел води до облекчаване на болката и възстановяване на подвижността на засегнатите области.

Лекарствена форма и съдържание на опаковката: Mobilat гел се предлага в опаковки, съдържащи 50 g и 100 g гел. Mobilat гел представлява комбинация от три лекарствени вещества, които след приложение върху кожата, облекчават възпалението, отока и болката. Производител и притежател на разрешението за употреба: STADA Arzneimittel AG Stadastrasse- 2-18 D-61118 Bad Vilbel Germany Tel: 0049 61016030 Fax: 0049 6101 603259

Показания: Прилагайте Mobilat гел при изкълчвания, контузии, разтягане на сухожилия, реактивни изливи и болка при движение след прекарана травма.

Противопоказания: Кога не трябва да се употребява Mobilat гел? Не използвайте Mobilat гел, ако сте алергични към която и да е от съставките. Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat гел? Случаите, в които можете да употребявате Mobilat гел само при определени условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля, консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна. Пациенти с варицела, с реакции след ваксинация, с гъбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (например:туберкулоза,сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat гел, само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat гел на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat гел при новородени и малки деца. На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години? Mobilat гел не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене? По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat гел върху големи кожни площи и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat гел на кожата в областта на гърдите.

Предпазни мерки при употреба Какви предпазни мерки трябва да се спазват? Прилагайте Mobilat гел само върху ненаранена кожа. Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани,очи или лигавици. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна слънчева светлина. След употреба ръцете трябва да се измият внимателно.

Лекарствени взаимодействия. Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat гел? Салициловата киселина от Mobilat гел може да увеличи пропускливостга на кожата за лекарства прилагани локално на същото място. Когато Mobilat гел се прилага върху големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне честотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът, на лекарствата от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на нивото на крьвната захар.

Дозировка, начин и продължителност на приложение Следната информация важи за случаите, когато Вашият лекар не е уточнил друг начин на приложение. Моля, следвайте инструкциите за приложение предписани от Вашия лекар, защото в противен случай Mobilat гел може да не прояви очаквания ефект. Какво количество Mobilat гел трябва да използвате и колко често да го прилагате? Обикновено се прилага 5-15 cm от гела върху засегнатата област, веднъж или няколко пъти на ден, като се масажира внимателно. Mobilat гел трябва да се използва само върху ненаранена кожа. Mobilat гел не бива да се покрива с оклузивни превръзки. Подходящо е и прилагането на Mobilat гел в комбинация с физиотерапия, като йонофореза или фонофореза (при йонофореза Mobilat се поставя под катода). Как трябва да употребявате Mobilat гел и кога трябва да го прилагате? Прилагайте Mobilat гел върху засегнатите области, като внимателно го втриете в кожата. Mobilat гел не трябва да се приема през устата! Не трябва да поставяте превръзка върху Mobilat гел, както и при всички гелове, съдьржащи алкохол. За приложение с превръзка по-подходящ е Mobilat крем. Колко дълго-трябва да употребявате Mobilat гел? Mobilat гел трябва да се прилага, докато оплакванията отшумят. При хронични заболявания може да се наложи продължително лечение. За Ваша безопасност, консултирайте се с Вашия лекар относно продължителността на приложение (виж Дозировка, начин и продължителност на приложение).

Нежелани лекарствени реакции Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat гел? Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакции. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи-контактни алергии. Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт! Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на поява на нежелани лекарствени реакции? Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat гел. Обикновено, след това оплакванията отзвучават, без да са необходими друга мерки. За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

Срок на годност: Отваряне на тубата: Перфорирайте защитното фолио, покриващо отворът на тубата с острието на капачката като едновременно натискате и завъртате. Уверете се, че фолиото е напълно отстранено. Всяка туба Mobilat гел е проверена за точното и тегло. За да се подсигури правилното затваряне на тубата при процеса на пълненето и, се изисква да има въздушен слой. Въпреки това, теглото на пълната туба не се променя. Срок на годност: 3 години Срок на годност след първо отваряне на тубата: 6 месеца. Срокът на годност, на гела е отбелязан на картонената опаковка и на дъното на тубата. Не използвайте лекарството след тази дата. Как трябва да съхранявате Mobilat гел?

Моля, съхранявайте Mobilat гел при температура под 25  °С  в оригиналните опаковки.Както всички лекарства, Mobilat гел трябва да асе съхранява на място недостъпно за даца. Дата на последна редакция на текста: Май 2005

Медия

Медия информация