0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

НЕО-БРОНХОЛ табл. х 20

Дайте първото мнение за този продукт

6,46 лв.

Наличност: В наличност

Нео бронхол е лекарство за втечняване на бронхиалния секрет при заболявания на респираторния тракт, съпроводени с гъст секрет (експекторант). Нео бронхол се прилага за втечняване на гъстия секрет при лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Нео бронхол е лекарство за втечняване на бронхиалния секрет при заболявания на респираторния тракт, съпроводени с гъст секрет (експекторант). Нео бронхол се прилага за втечняване на гъстия секрет при лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възрастни и деца над 12 години: 2 таблетки за смучене 3 пъти дневно в първите 2-3 дни, а след това по 2 таблетки 2 пъти дневно. Деца на възраст между 6 и 12 години: 1 таблетка за смучене 2-3 пъти дневно. Свържете се с Вашия лекар, ако след 4-5 дни симптомите Ви не се подобрят или се влошат. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активната съставка е амброксол хидрохлорид ( Ambroxol hydrochloride) 20mg. Другите съставки са: 70 % разтвор на сорбитол (некристализиращ), акация, ментово масло, евкалиптово масло, захарин натрий 2 H2O, течен парафин, пречистена вода.

НЕО-БРОНХОЛ табл. х 20 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

НЕО-БРОНХОЛ табл. х 20 се произвежда от DIVAPHARMA GmbH, Германия.

                                   

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 26369
Листовка

Нео-бронхол® таблетки за смучене Активно вещество: 15 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride) Прочетете внимателно тази листовка, тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се предлага без рецепта. Въпреки това, трябва да приемате neo-bronchol® внимателно, за да постигнете оптимален ефект.
- Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
- Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия фармацевт.
- Свържете се с Вашия лекар, ако след 4-5 дни симптомите Ви не се подобрят или се влошат.
- Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани лекарствени реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява neo-bronchol и за какво се използва

2. Преди да приемете neo-bronchol®

3. Как да приемате neo-bronchol®

4. Възможни нежелани реакции

5. Съхранение на neo-bronchol®

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА NEO-BRONCHOL® И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Neo-bronchol е лекарство за втечняване на бронхиалния секрет при заболявания на респираторния тракт; съпроводени с гъст секрет (експекторант).

Показания:
За втечняване на гъстия секрет при лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ NEO-BRONCHOL®

Не употребявайте neo-bronchol®
Ако сте алергични (свръхчувствителни) към амброксол хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на neo-bronchol®.

Обърнете специално внимание при употребата на neo-bronchol®

Появата на кожни реакции като Синдром на Стивънс-Джоунс и Синдром на Lyell, свързани по време с употребата на амброксол, са докладвани много рядко.
В случай на поява на нова кожна или лигавична промяна трябва незабавно да потърсите медицински съвет и да прекратите приема на neo-bronchol®.

Пациенти с бъбречно увреждане или остро чернодробно заболяване neo-bronchol® трябва да се употребява с особено внимание при наличие на бъбречно увреждане или на остро чернодробно заболяване (необходимо е удължаване на интервалите между приемите или понижаване на дозата). (Вж. точка 3). Острата бъбречна недостатъчност може да включва натрупване на метаболитите на амброксол, които се образуват в черния дроб.

При нарушена бронхомоторна функция и повишено отделяне на секрети (напр. злокачествен цилиарен синдром) neo-bronchol® трябва да се приема с особено внимание и под лекарско наблюдение във връзка с възможност за задържане на секрета.

Деца
Деца под 6 години не трябва да приемат neo-bronchol® поради високото съдържание на активно вещество в лекарството. За малките деца са разработени други лекарствени форми като капки и сироп, които са с по-ниско съдържание на активното вещество.

Употреба на други лекарства. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива,
отпускани без рецепта.

Амброксол /Лекарства за лечение на суха кашлица
Едновременното приемане на neo-bronchol® и лекарства против суха кашлица може да доведе до опасно задържане на секрети вследствие на потискане на кашлечния рефлекс. Ето защо такова комбинирано лечение трябва да се провежда само при специални индикации.

Употреба на neo-bronchol® с храни и напитки
Трябва да смучете neo-bronchol® след хранене. Ефекта на neo-bronchol® се увеличава, ако пиете течности.

Бременност и кърмене
Има съвсем ограничени данни за употребата на амброксол хидрохлорид при бременни жени. По време на бременност neo-bronchol® трябва да се приема само след внимателна оценка на съотношението риск/полза.

При животните активното вещество на neo-bronchol® преминава в майчиното мляко. Тъй като няма подходящи изследвания при хората, по време на кърмене neo-bronchol® трябва да се приема само по лекарско предписание. Шофиране и работа с машини Не е необходимо да се предприемат специални мерки.

Важна информация относно някои от съставките на neo-bronchol®
neo-bronchol® съдържа сорбитол. Приемайте neo-bronchol® само след консултация с лекар, ако знаете, че имате непоносимост към захари.

Забележка за диабетици:
1 таблетка за смучене съдържа 922,2 mg сухо вещество от 70% разтвор на сорбитол, некристализиращ (еквивалентен приблизително на 0,08  въглехидратни единици).

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ NEO-BRONCHOL®?

Винаги приемайте neo-bronchol® точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза е:
Моля, придържайте се към инструкциите, в противен случай neo-bronchol® няма да прояви ефекта си.

Деца на възраст между 6 и 12 години:
Обикновено, 1 таблетка за смучене neo-bronchol® 2-3 пъти дневно (еквивалентна на 15 mg амброксол хидрохлорид 2-3 пъти дневно).

Възрастни и деца над 12 години:
Обикновено, 2 таблетки за смучене neo-bronchol® 3 пъти дневно в първите 2-3 дни (еквивалентни на 30 mg амброксол хидрохлорид 3 пъти дневно), а след това по 2 таблетки 2 пъти дневно (еквивалентни на 30 mg амброксол хидрохлорид 2 пъти дневно).

Възрастни:
Възможно е евентуално увеличение на ефективността при дози от 60 mg амброксол хидрохлорид два пъти дневно (еквивалентни на 120 mg амброксол хидрохлорид дневно).

Продължителност на лечението
Трябва да се свържете с Вашия лекар, ако след 4-5 дни симптомите Ви не се подобрят или се влошат. Ако сте приели повече от необходимата доза neo-bronchol®
Не са наблюдавани симптоми на отравяне при предозиране на амброксол хидрохлорид, активното вещество на neo-bronchol®. Има съобщения за кратковременно безпокойство и диария. В случай на случайно или умишлено приемане на високи дози се наблюдават увеличено слюноотделяне, гадене, повръщане и понижаване на кръвното налягане.

Консултирайте се с лекар.
Спешни мерки, включващи предизвикване на повръщане и стомашна промивка, обикновено не се препоръчват и до тях може да се прибегне само в случай на прекомерно предозиране. Препоръчва се симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете neo-bronchol®
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако сте спрели приема на neo-bronchol®
Моля, не спирайте приема на neo-bronchol® без консултация с лекуващия Ви лекар. Болестта Ви може да се влоши.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, neo-bronchol® може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Странични ефекти:
Генерализирани нарушения:

Нечести: алергични реакции (напр. обрив, оток на лицето, диспнеа, пруритус), треска.

Много редки: остри алергични (анафилактични) реакции близки до шок.

Стомашно-чревни нарушения:
Нечести: гадене, стомашна болка, повръщане.

Предпазни мерки
Преустановете приемането на neo-bronchol® при първите прояви на свръхчувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА NEO-BRONCHOL®

Съхранявайте на място недостъпно за деца.
Не използвайте neo-bronchol® след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Съхранявайте на защитено от светлината място при температура под 25 °С. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

neo-bronchol® съдържа:
Активната съставка е амброксол хидрохлорид.

Другите съставки са:
70 % разтвор на сорбитол (некристализиращ), акация, ментово масло, евкалиптово масло, захарин натрий 2 H2O, течен парафин, пречистена вода.

Как изглежда neo-bronchol® и какво съдържа опаковката:
Светло-кафяви, плоски таблети за смучене. Опаковка с 20 таблетки за смучене в блистери.

Притежател на разрешението за употреба и производител
DIVAPHARMA GmbH, D-12274 Berlin, Германия

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

Нео-бронхол® таблетки за смучене Активно вещество: 15 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride) Прочетете внимателно тази листовка, тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се предлага без рецепта. Въпреки това, трябва да приемате neo-bronchol® внимателно, за да постигнете оптимален ефект.
- Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
- Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия фармацевт.
- Свържете се с Вашия лекар, ако след 4-5 дни симптомите Ви не се подобрят или се влошат.
- Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани лекарствени реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява neo-bronchol и за какво се използва

2. Преди да приемете neo-bronchol®

3. Как да приемате neo-bronchol®

4. Възможни нежелани реакции

5. Съхранение на neo-bronchol®

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА NEO-BRONCHOL® И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Neo-bronchol е лекарство за втечняване на бронхиалния секрет при заболявания на респираторния тракт; съпроводени с гъст секрет (експекторант).

Показания:
За втечняване на гъстия секрет при лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ NEO-BRONCHOL®

Не употребявайте neo-bronchol®
Ако сте алергични (свръхчувствителни) към амброксол хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на neo-bronchol®.

Обърнете специално внимание при употребата на neo-bronchol®

Появата на кожни реакции като Синдром на Стивънс-Джоунс и Синдром на Lyell, свързани по време с употребата на амброксол, са докладвани много рядко.
В случай на поява на нова кожна или лигавична промяна трябва незабавно да потърсите медицински съвет и да прекратите приема на neo-bronchol®.

Пациенти с бъбречно увреждане или остро чернодробно заболяване neo-bronchol® трябва да се употребява с особено внимание при наличие на бъбречно увреждане или на остро чернодробно заболяване (необходимо е удължаване на интервалите между приемите или понижаване на дозата). (Вж. точка 3). Острата бъбречна недостатъчност може да включва натрупване на метаболитите на амброксол, които се образуват в черния дроб.

При нарушена бронхомоторна функция и повишено отделяне на секрети (напр. злокачествен цилиарен синдром) neo-bronchol® трябва да се приема с особено внимание и под лекарско наблюдение във връзка с възможност за задържане на секрета.

Деца
Деца под 6 години не трябва да приемат neo-bronchol® поради високото съдържание на активно вещество в лекарството. За малките деца са разработени други лекарствени форми като капки и сироп, които са с по-ниско съдържание на активното вещество.

Употреба на други лекарства. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива,
отпускани без рецепта.

Амброксол /Лекарства за лечение на суха кашлица
Едновременното приемане на neo-bronchol® и лекарства против суха кашлица може да доведе до опасно задържане на секрети вследствие на потискане на кашлечния рефлекс. Ето защо такова комбинирано лечение трябва да се провежда само при специални индикации.

Употреба на neo-bronchol® с храни и напитки
Трябва да смучете neo-bronchol® след хранене. Ефекта на neo-bronchol® се увеличава, ако пиете течности.

Бременност и кърмене
Има съвсем ограничени данни за употребата на амброксол хидрохлорид при бременни жени. По време на бременност neo-bronchol® трябва да се приема само след внимателна оценка на съотношението риск/полза.

При животните активното вещество на neo-bronchol® преминава в майчиното мляко. Тъй като няма подходящи изследвания при хората, по време на кърмене neo-bronchol® трябва да се приема само по лекарско предписание. Шофиране и работа с машини Не е необходимо да се предприемат специални мерки.

Важна информация относно някои от съставките на neo-bronchol®
neo-bronchol® съдържа сорбитол. Приемайте neo-bronchol® само след консултация с лекар, ако знаете, че имате непоносимост към захари.

Забележка за диабетици:
1 таблетка за смучене съдържа 922,2 mg сухо вещество от 70% разтвор на сорбитол, некристализиращ (еквивалентен приблизително на 0,08  въглехидратни единици).

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ NEO-BRONCHOL®?

Винаги приемайте neo-bronchol® точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза е:
Моля, придържайте се към инструкциите, в противен случай neo-bronchol® няма да прояви ефекта си.

Деца на възраст между 6 и 12 години:
Обикновено, 1 таблетка за смучене neo-bronchol® 2-3 пъти дневно (еквивалентна на 15 mg амброксол хидрохлорид 2-3 пъти дневно).

Възрастни и деца над 12 години:
Обикновено, 2 таблетки за смучене neo-bronchol® 3 пъти дневно в първите 2-3 дни (еквивалентни на 30 mg амброксол хидрохлорид 3 пъти дневно), а след това по 2 таблетки 2 пъти дневно (еквивалентни на 30 mg амброксол хидрохлорид 2 пъти дневно).

Възрастни:
Възможно е евентуално увеличение на ефективността при дози от 60 mg амброксол хидрохлорид два пъти дневно (еквивалентни на 120 mg амброксол хидрохлорид дневно).

Продължителност на лечението
Трябва да се свържете с Вашия лекар, ако след 4-5 дни симптомите Ви не се подобрят или се влошат. Ако сте приели повече от необходимата доза neo-bronchol®
Не са наблюдавани симптоми на отравяне при предозиране на амброксол хидрохлорид, активното вещество на neo-bronchol®. Има съобщения за кратковременно безпокойство и диария. В случай на случайно или умишлено приемане на високи дози се наблюдават увеличено слюноотделяне, гадене, повръщане и понижаване на кръвното налягане.

Консултирайте се с лекар.
Спешни мерки, включващи предизвикване на повръщане и стомашна промивка, обикновено не се препоръчват и до тях може да се прибегне само в случай на прекомерно предозиране. Препоръчва се симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете neo-bronchol®
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако сте спрели приема на neo-bronchol®
Моля, не спирайте приема на neo-bronchol® без консултация с лекуващия Ви лекар. Болестта Ви може да се влоши.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, neo-bronchol® може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Странични ефекти:
Генерализирани нарушения:

Нечести: алергични реакции (напр. обрив, оток на лицето, диспнеа, пруритус), треска.

Много редки: остри алергични (анафилактични) реакции близки до шок.

Стомашно-чревни нарушения:
Нечести: гадене, стомашна болка, повръщане.

Предпазни мерки
Преустановете приемането на neo-bronchol® при първите прояви на свръхчувствителност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА NEO-BRONCHOL®

Съхранявайте на място недостъпно за деца.
Не използвайте neo-bronchol® след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Съхранявайте на защитено от светлината място при температура под 25 °С. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

neo-bronchol® съдържа:
Активната съставка е амброксол хидрохлорид.

Другите съставки са:
70 % разтвор на сорбитол (некристализиращ), акация, ментово масло, евкалиптово масло, захарин натрий 2 H2O, течен парафин, пречистена вода.

Как изглежда neo-bronchol® и какво съдържа опаковката:
Светло-кафяви, плоски таблети за смучене. Опаковка с 20 таблетки за смучене в блистери.

Притежател на разрешението за употреба и производител
DIVAPHARMA GmbH, D-12274 Berlin, Германия

Медия

Медия информация