0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

НИЗОРАЛ ШАМПОАН

Дайте първото мнение за този продукт

15,68 лв.

Наличност: В наличност

НИЗОРАЛ лечебен шампоан е препарат за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички и дрожди. Той може да се използва за лечение на заболявания, разположени както върху кожата на главата, така и върху големи площи на лицето и гръдния кош. Прилага се за различни кожни инфекции, които се проявяват с: лющене в областта на кожата на главата (пърхот); червеникаво-кафяви петна с жълто или бяло лющене; обикновено в областта на лицето или гърдите (себореен дерматит); дребни, кафеникави или бели петна, разположени върху тялото (питириазис верзиколор). С НИЗОРАЛ лечебен шампоан можете да лекувате или да предотвратите повторната поява на тези инфекции. НИЗОРАЛ лечебен шампоан е предназначен за употреба при юноши и възрастни. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: НИЗОРАЛ лечебен шампоан е препарат за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички и дрожди. Той може да се използва за лечение на заболявания, разположени както върху кожата на главата, така и върху големи площи на лицето и гръдния кош. Прилага се за различни кожни инфекции, които се проявяват с: лющене в областта на кожата на главата (пърхот); червеникаво-кафяви петна с жълто или бяло лющене; обикновено в областта на лицето или гърдите (себореен дерматит); дребни, кафеникави или бели петна, разположени върху тялото (питириазис верзиколор). С НИЗОРАЛ лечебен шампоан можете да лекувате или да предотвратите повторната поява на тези инфекции. НИЗОРАЛ лечебен шампоан е предназначен за употреба при юноши и възрастни. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Измийте инфектираните участъци на кожата с НИЗОРАЛ лечебен шампоан и не ги изплаквайте в продължение на 3 до 5 минути, за да може препаратът да проникне добре. Шампоанът трябва да покрие и самата кожа, а не само космите. За едно измиване е достатъчно съдържанието на около една шепа от него. Шампоанът се прилага два пъти седмично, в продължение на 2 до 4 седмици. За профилактика на рецидивите, препаратът се използва веднъж седмично или веднъж на 2 седмици. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца. Бутилката на  НИЗОРАЛ лечебен шампоан винаги трябва да бъде добре затворена.

СЪСТАВ: Активното вещество е: кетоконазол. В един грам НИЗОРАЛ лечебен шампоан се съдържат 20 mg кетоконазол. Другите съставки са: Натриев лаурилетер сулфат; Динатриев монолаурилетер сулфосукцинат; Диетаноламид от кокосова мастна киселина; Хидролизиран с лаурдимониум животински колаген; Макрогол 120 метилглюкозен диолеат; Парфюм; Имидурея; Хлороводородна киселина; Натриев хидроксид; Натриев еритрозин (Е 127); Натриев хлорид; Пречистена вода.

НИЗОРАЛ ШАМПОАН се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до Вашата врата бързо и евтино.             

НИЗОРАЛ ШАМПОАН се произвежда от JANSSEN PHARMACEUTICA N.V., Белгия.                                                            

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2564
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ НИЗОРАЛ 2% лечебен шампоан nizoral 2% Shampoo Кетоконазол (ketoconazole)
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка:
1. Какво представлява НИЗОРАЛ лечебен шампоан и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
3. Как да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
НИЗОРАЛ лечебен шампоан е препарат за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички и дрожди. Той може да се използва за лечение на заболявания, разположени както върху кожата на главата, така и върху големи площи на лицето и гръдния кош.

Прилага се за различни кожни инфекции, които се проявяват с:
 лющене в областта на кожата на главата (пърхот);
 червеникаво-кафяви петна с жълто или бяло лющене; обикновено в областта на лицето или гърдите (себореен дерматит);
 дребни, кафеникави или бели петна, разположени върху тялото (питириазис верзиколор).

С НИЗОРАЛ лечебен шампоан можете да лекувате или да предотвратите повторната поява на тези инфекции.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан:
 ако сте свръхчувствителни (алергични) към кетоконазол или към някоя от останалите съставки на НИЗОРАЛ лечебен шампоан;
 симптомите на свръхчувствителност се изразяват в поява на сърбеж или зачервяване на кожата след употребата на препарата.

Обърнете специално внимание при употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
 Както и при другите шампоани да се избягва попадането му в очите. Ако това се случи измийте очите си с вода;
 Себорейният дерматит и пърхотът, по повод на които най-често се използва НИЗОРАЛ, обикновено се придружават от косопад. Косопадът     може да се появи също по време на лечението на тези състояния с НИЗОРАЛ лечебен шампоан.

Употреба на други лекарства
Кортикостероиди (лекарства от кортизонов тип) под формата на крем, мехлем или лосион. В случай че използвате подобно лекарство, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан. Можете да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан веднага, но не трябва да спирате употребата на кортикостероида още на следващия ден. Кожата може да реагира със зачервяване или сърбеж.

Продължете лечението с кортикостероиден препарат по следния начин:

използвайте същата дозировка през първата седмица;
през следващите 1-2 седмици постепенно намалете честотата на приложението;
едва тогава прекъснете напълно употребата на кортикостероида.

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Употреба на НИЗОРАЛ лечебен шампоан с храни и напитки
Неприложимо.

Бременност и кърмене
Не са известни рискове при употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан при бременност или кърмене.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Неприложимо.

Важна информация относно някои от съставките на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Неприложимо.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Измийте инфектираните участъци на кожата с НИЗОРАЛ лечебен шампоан и не ги изплаквайте в продължение на 3 до 5 минути, за да може препаратът да проникне добре. Шампоанът трябва да покрие и самата кожа, а не само космите. За едно измиване е достатъчно съдържанието на около една шепа от него.

Честотата на употреба на НИЗОРАЛ лечебен шампоан ще зависи от вида на инфекцията и от това, дали искате да я излекувате или само да предотвратите появата й.

Лющене в областта на кожата на главата (пърхот) и червеникаво-кафяви петна с жълтеникаво или бяло лющене в областта на лицето или гръдния кош (себореен дерматит). Лечението се провежда два пъти седмично, в продължение на 2 до 4 седмици. За профилактика на рецидивите, препаратът се използва веднъж седмично или веднъж на 2 седмици;
Дребни, кафеникави или белезникави петна, неравномерно разпространени върху тялото (питириазис верзиколор). Лечението се провежда ежедневно в продължение на 5 дни. За профилактика на рецидивите: всяка година, преди началото на лятото веднъж дневни, в продължение на три последователни дни.

Винаги използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
НИЗОРАЛ лечебен шампоан е предназначен за употреба при юноши и възрастни.

Ако сте използвали повече от необходимата доза НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Низорал лечебен шампоан не трябва да се поглъща. Ако случайно го погълнете, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Информация за лекаря в случай на предозиране
При случайно поглъщане на препарат са необходими само поддържащи и симптоматични мерки. За да се избегне аспирация, не трябва да се предизвиква повръщане и не трябва да се извършва стомашна промивка.

Ако сте пропуснали да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза НИЗОРАЛ лечебен шампоан.

Ако сте спрели употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, НИЗОРАЛ лечебен шампоан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Рядко може да се наблюдават реакции на мястото на приложението, включително гнойни пъпки, лющене на кожата, възпалени кожни фоликули, сърбеж, дразнене, чувство за парене по кожата, зачервена, суха или чувствителна кожа, обрив, акне, опадане на косата или промени в цвета и структурата на косата, очно дразнене или засилено сълзоотделяне.
В много редки случаи реакции на свръхчувствителност (алергия): внезапно подуване на кожата или лигавиците, обикновено на лицето, очите или устните, локална екзема или нарушен вкус също могат да възникнат. В случай на непоносимост към шампоана, преустановете лечението. Без колебание съобщавайте на Вашия лекар или фармацевт при появата на каквито и да е нежелани лекарствени реакции.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез
ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВА,
с адрес София 1303, ул. Дамян Груев 8,
тел.: +359 2 8903555;
факс: +359 2 8903434,
е- mail: bda@bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Съхранявайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан при температура под 25°С, като бутилката винаги трябва да бъде добре затворена.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан ако забележите видими белези на нарушаване на качеството на продукта.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Активното вещество е: кетоконазол. В един грам НИЗОРАЛ лечебен шампоан се съдържат 20 mg кетоконазол.

Другите съставки са:
    Натриев лаурилетер сулфат;
    Динатриев монолаурилетер сулфосукцинат;
    Диетаноламид от кокосова мастна киселина;
    Хидролизиран с лаурдимониум животински колаген;
    Макрогол 120 метилглюкозен диолеат;
    Парфюм;
    Имидурея;
    Хлороводородна киселина;
    Натриев хидроксид;
    Натриев еритрозин (Е 127);
    Натриев хлорид;
    Пречистена вода.

Как изглежда НИЗОРАЛ лечебен шампоан и какво съдържа опаковката
НИЗОРАЛ 2% лечебен шампоан се предлага в бутилки от 60 ml.
Притежател на разрешението за употреба:
Johnson & Johnson D.O.O., Словения.
Производител:
JANSSEN PHARMACEUTICA N.V., Белгия
Дата на последно преразглеждане на листовката: Август 2013.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ НИЗОРАЛ 2% лечебен шампоан nizoral 2% Shampoo Кетоконазол (ketoconazole)
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка:
1. Какво представлява НИЗОРАЛ лечебен шампоан и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
3. Как да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
НИЗОРАЛ лечебен шампоан е препарат за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички и дрожди. Той може да се използва за лечение на заболявания, разположени както върху кожата на главата, така и върху големи площи на лицето и гръдния кош.

Прилага се за различни кожни инфекции, които се проявяват с:
 лющене в областта на кожата на главата (пърхот);
 червеникаво-кафяви петна с жълто или бяло лющене; обикновено в областта на лицето или гърдите (себореен дерматит);
 дребни, кафеникави или бели петна, разположени върху тялото (питириазис верзиколор).

С НИЗОРАЛ лечебен шампоан можете да лекувате или да предотвратите повторната поява на тези инфекции.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан:
 ако сте свръхчувствителни (алергични) към кетоконазол или към някоя от останалите съставки на НИЗОРАЛ лечебен шампоан;
 симптомите на свръхчувствителност се изразяват в поява на сърбеж или зачервяване на кожата след употребата на препарата.

Обърнете специално внимание при употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
 Както и при другите шампоани да се избягва попадането му в очите. Ако това се случи измийте очите си с вода;
 Себорейният дерматит и пърхотът, по повод на които най-често се използва НИЗОРАЛ, обикновено се придружават от косопад. Косопадът     може да се появи също по време на лечението на тези състояния с НИЗОРАЛ лечебен шампоан.

Употреба на други лекарства
Кортикостероиди (лекарства от кортизонов тип) под формата на крем, мехлем или лосион. В случай че използвате подобно лекарство, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан. Можете да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан веднага, но не трябва да спирате употребата на кортикостероида още на следващия ден. Кожата може да реагира със зачервяване или сърбеж.

Продължете лечението с кортикостероиден препарат по следния начин:

използвайте същата дозировка през първата седмица;
през следващите 1-2 седмици постепенно намалете честотата на приложението;
едва тогава прекъснете напълно употребата на кортикостероида.

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Употреба на НИЗОРАЛ лечебен шампоан с храни и напитки
Неприложимо.

Бременност и кърмене
Не са известни рискове при употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан при бременност или кърмене.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Неприложимо.

Важна информация относно някои от съставките на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Неприложимо.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Измийте инфектираните участъци на кожата с НИЗОРАЛ лечебен шампоан и не ги изплаквайте в продължение на 3 до 5 минути, за да може препаратът да проникне добре. Шампоанът трябва да покрие и самата кожа, а не само космите. За едно измиване е достатъчно съдържанието на около една шепа от него.

Честотата на употреба на НИЗОРАЛ лечебен шампоан ще зависи от вида на инфекцията и от това, дали искате да я излекувате или само да предотвратите появата й.

Лющене в областта на кожата на главата (пърхот) и червеникаво-кафяви петна с жълтеникаво или бяло лющене в областта на лицето или гръдния кош (себореен дерматит). Лечението се провежда два пъти седмично, в продължение на 2 до 4 седмици. За профилактика на рецидивите, препаратът се използва веднъж седмично или веднъж на 2 седмици;
Дребни, кафеникави или белезникави петна, неравномерно разпространени върху тялото (питириазис верзиколор). Лечението се провежда ежедневно в продължение на 5 дни. За профилактика на рецидивите: всяка година, преди началото на лятото веднъж дневни, в продължение на три последователни дни.

Винаги използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
НИЗОРАЛ лечебен шампоан е предназначен за употреба при юноши и възрастни.

Ако сте използвали повече от необходимата доза НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Низорал лечебен шампоан не трябва да се поглъща. Ако случайно го погълнете, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Информация за лекаря в случай на предозиране
При случайно поглъщане на препарат са необходими само поддържащи и симптоматични мерки. За да се избегне аспирация, не трябва да се предизвиква повръщане и не трябва да се извършва стомашна промивка.

Ако сте пропуснали да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза НИЗОРАЛ лечебен шампоан.

Ако сте спрели употребата на НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, НИЗОРАЛ лечебен шампоан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Рядко може да се наблюдават реакции на мястото на приложението, включително гнойни пъпки, лющене на кожата, възпалени кожни фоликули, сърбеж, дразнене, чувство за парене по кожата, зачервена, суха или чувствителна кожа, обрив, акне, опадане на косата или промени в цвета и структурата на косата, очно дразнене или засилено сълзоотделяне.
В много редки случаи реакции на свръхчувствителност (алергия): внезапно подуване на кожата или лигавиците, обикновено на лицето, очите или устните, локална екзема или нарушен вкус също могат да възникнат. В случай на непоносимост към шампоана, преустановете лечението. Без колебание съобщавайте на Вашия лекар или фармацевт при появата на каквито и да е нежелани лекарствени реакции.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез
ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВА,
с адрес София 1303, ул. Дамян Груев 8,
тел.: +359 2 8903555;
факс: +359 2 8903434,
е- mail: bda@bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НИЗОРАЛ ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН
Съхранявайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан при температура под 25°С, като бутилката винаги трябва да бъде добре затворена.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан ако забележите видими белези на нарушаване на качеството на продукта.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа НИЗОРАЛ лечебен шампоан
Активното вещество е: кетоконазол. В един грам НИЗОРАЛ лечебен шампоан се съдържат 20 mg кетоконазол.

Другите съставки са:
    Натриев лаурилетер сулфат;
    Динатриев монолаурилетер сулфосукцинат;
    Диетаноламид от кокосова мастна киселина;
    Хидролизиран с лаурдимониум животински колаген;
    Макрогол 120 метилглюкозен диолеат;
    Парфюм;
    Имидурея;
    Хлороводородна киселина;
    Натриев хидроксид;
    Натриев еритрозин (Е 127);
    Натриев хлорид;
    Пречистена вода.

Как изглежда НИЗОРАЛ лечебен шампоан и какво съдържа опаковката
НИЗОРАЛ 2% лечебен шампоан се предлага в бутилки от 60 ml.
Притежател на разрешението за употреба:
Johnson & Johnson D.O.O., Словения.
Производител:
JANSSEN PHARMACEUTICA N.V., Белгия
Дата на последно преразглеждане на листовката: Август 2013.

Медия

Медия информация