0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

НО-ШПА ТАБЛ.40 мг.х 24

Дайте първото мнение за този продукт

8,27 лв.

Наличност: В наличност

Прилага се при следните заболявания: Спазми на гладката мускулатура при жлъчни заболявания: камъни в жлъчката, холецистит (възпаление на жлъчния мехур). Спазми на гладката мускулатура на пикочните пътища: камъни в бъбреците, камъни в пикочните пътища, възпаление на бъбречните легенчета, цистит (възпаление на пикочния мехур), спазъм на пикочния мехур.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: НО-ШПА 40 mg е спазмолитичен (успокояващ или отстраняващ спазмите) продукт и може да се прилага при следните заболявания: Спазми на гладката мускулатура при жлъчни заболявания: камъни в жлъчката, холецистит (възпаление на жлъчния мехур). Спазми на гладката мускулатура на пикочните пътища: камъни в бъбреците, камъни в пикочните пътища, възпаление на бъбречните легенчета, цистит (възпаление на пикочния мехур), спазъм на пикочния мехур.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: В случай, че Вашият лекуващ лекар не е предписал друго, препоръчителната доза е: Възрастни: 3-6 таблетки дневно (разделени на 2-3 дози). Деца: Употребата на дротаверин при деца не е оценявана в клинични проучвания. Този лекарствен продукт да не се употребява повече от 7 дни без лекарски съвет.

СЪСТАВ: Активното вещество е  дротаверинов хидрохпорид 40 mg (drotaverine hydrochloride). Другите съставки са: магнезиев стеарат, талк, повидон, царевично нишесте, лактоза монохидрат.

НО-ШПА ТАБЛ.40 мг.х 24 се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

НО-ШПА ТАБЛ.40 мг.х 24 се произвежда от Sanofi-Aventis.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 46146
Листовка

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка:

1. Какво представлява НО-ШПА таблетки и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете НО-ШПА таблетки

3. Как да приемате НО-ШПА таблетки

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате НО-ШПА таблетки

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява НО-ШПА таблетки и за какво се използва. НО-ШПА таблетки е спазмолитичен (успокояващ или отстраняващ спазмите) продукт и може да се прилага при следните заболявания: Спазми на гладката мускулатура при жлъчни заболявания: камъни в жлъчката, холецистит (възпаление на жлъчния мехур). Спазми на гладката мускулатура на пикочните пътища: камъни в бъбреците, камъни в пикочните пътища, възпаление на бъбречните легенчета, цистит (възпаление на пикочния мехур), спазъм на пикочния мехур. Като помощна терапия: В случай на спазми на гладката мускулатура на стомаха и червата: язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит (възпаление на стомашната лигавица), спазъм на стомаха, ентерит (възпаление на лигавицата на червата), свръхчувствителност и раздразнителност на дебелото черво, придружено със запек или метеоризъм (образуване на газове в храносмилателния тракт, главно в червата). При тензионен тип главоболие. При гинекологични заболявания: болезнена менструация.

2. Какво трябва да занете преди да приемете НО-ШПА таблетки. Не приемайте Но-ШПА таблетки: ако сте свръхчувствителни (алергични) към активното вещество (дротаверин)оли към някоя от останалите съставки (вижте т.6 Съдържание на опаковката и до информация), ако страдате от тежка чернодробна, бъбречна или сърдечна недостатъчност, при деца под I година. С повишено внимание Но-ШПА таблетки може да се приемат при: Пациенти с ниско кръвно налягане приложението му изисква повишено внимание. Пациенти, чувствителни към лактоза, той може да предизвика стомашночревни оплаквания поради съдържанието на лактоза в една таблетка (52 mg). Говорете с Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете НО-ШПА. Деца и юноши Приложението на дротаверин не е проучено при деца. Други лекарства и НО-ШПА таблетки Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Когато се приема едновременно с леводопа, Но-ШПА намалява ефекта на леводопа за облекчаване на симптомите на болестта на Паркинсон, т.е. сковаността на скелетните мускули и треморът може да се задълбочат. Бременност, кърмене и фертилитет Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Налични са ограничено количество от данни при бременни пациентки. Изследванията при животни не показват директни или индиректни вредни ефекти по време на бременността и развитието на плода. Въпреки това, се изисква повишено внимание при приема на това лекарство. Поради липса на достатъчно резултати от проучвания, приложението на НО-ШПА по време на кърмене не се препоръчва. Винаги се консултирайте с Вашия пекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини При перорален (през устата) прием в обичайни дози, дротаверин не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Все пак, в случай на световъртеж, появяващ се след приема му, избягвайте опасни ситуации и се въздържайте от шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Но-шпа таблетки Но-ШПА таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. Как да прнмате НО-ШПА таблетки. В случай, че Вашият лекуващ лекар не е предписал друго, препоръчителната доза е : Възрастни: 3-6 таблетки дневно (разделени на 2-3 дози). Деца: Употребата на дротаверин при деца не е оценявана в клинични проучвания. Ако сте приели повече от необходимата доза Но-ШПА таблетки В случай на предозиране, незабавно се обърнете към най-близкото звено за спешна помощ или лекар, за да бъдат предприети необходимите мерки за Вашето лечение. Ако сте пропуснали да приемете НО-ШПА таблетки Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата доза..

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко: главоболие, световъртеж, гадене и сърцебиене, безсъние, запек, понижаване на кръвното налягане. Рядко: алергични реакции (ангиоедем, уртикария, обрив, сърбеж ). Информирайте Вашия лекуващ лекар при поява на горепосочените нежелани реакции. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате НО-ШПА таблетки. Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. За пластмасовата опаковка с таблетен дозатор х 60 таблетки условията за съхранение са: Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху картонената опаковка. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда,

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа НО-ШПА таблетки - Активното вещество е дротаверинов хидрохлорид 40 mg (drotaverine hydrochloride); - Другите съставки са: магнезиев стеарат, талк, повидон, царевично нишесте, лактоза монохидрат. Как изглежда Но-ШПА таблетки и какво съдържа опаковката Предлага се в опаковка от 20 таблетки НО-ШПА в PVC/алуминиеви блистери х 20 таблетки в блистер в картонена кутия и/или в опаковка от 24 таблетки НО-ШПА в PVC/алуминиеви блистери х 24 таблетки в блистер в картонена кутия и/или в опаковка от 60 таблетки НО-ШПА в пластмасова опаковка с таблетен дозатор в картонена кутия. Преди употребата на опаковката от 60 таблетки в пластмасова опаковка, отстранете предпазните лепенки от бутона и дъното на пластмасовата туба. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба: Санофи-Авентис България ЕООД, София 1303 Бул. Ал. Стамболийски 103 България Производител: CHINOIN Pharmaceutical and Chemical Works Private Co. Ltd, 2112 Veresegyhaz Levai u.5, Унгария Дата на последно преразглеждане на текста: Април 2013

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Какво съдържа тази листовка:

1. Какво представлява НО-ШПА таблетки и за какво се използва

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете НО-ШПА таблетки

3. Как да приемате НО-ШПА таблетки

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате НО-ШПА таблетки

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява НО-ШПА таблетки и за какво се използва. НО-ШПА таблетки е спазмолитичен (успокояващ или отстраняващ спазмите) продукт и може да се прилага при следните заболявания: Спазми на гладката мускулатура при жлъчни заболявания: камъни в жлъчката, холецистит (възпаление на жлъчния мехур). Спазми на гладката мускулатура на пикочните пътища: камъни в бъбреците, камъни в пикочните пътища, възпаление на бъбречните легенчета, цистит (възпаление на пикочния мехур), спазъм на пикочния мехур. Като помощна терапия: В случай на спазми на гладката мускулатура на стомаха и червата: язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит (възпаление на стомашната лигавица), спазъм на стомаха, ентерит (възпаление на лигавицата на червата), свръхчувствителност и раздразнителност на дебелото черво, придружено със запек или метеоризъм (образуване на газове в храносмилателния тракт, главно в червата). При тензионен тип главоболие. При гинекологични заболявания: болезнена менструация.

2. Какво трябва да занете преди да приемете НО-ШПА таблетки. Не приемайте Но-ШПА таблетки: ако сте свръхчувствителни (алергични) към активното вещество (дротаверин)оли към някоя от останалите съставки (вижте т.6 Съдържание на опаковката и до информация), ако страдате от тежка чернодробна, бъбречна или сърдечна недостатъчност, при деца под I година. С повишено внимание Но-ШПА таблетки може да се приемат при: Пациенти с ниско кръвно налягане приложението му изисква повишено внимание. Пациенти, чувствителни към лактоза, той може да предизвика стомашночревни оплаквания поради съдържанието на лактоза в една таблетка (52 mg). Говорете с Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете НО-ШПА. Деца и юноши Приложението на дротаверин не е проучено при деца. Други лекарства и НО-ШПА таблетки Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Когато се приема едновременно с леводопа, Но-ШПА намалява ефекта на леводопа за облекчаване на симптомите на болестта на Паркинсон, т.е. сковаността на скелетните мускули и треморът може да се задълбочат. Бременност, кърмене и фертилитет Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Налични са ограничено количество от данни при бременни пациентки. Изследванията при животни не показват директни или индиректни вредни ефекти по време на бременността и развитието на плода. Въпреки това, се изисква повишено внимание при приема на това лекарство. Поради липса на достатъчно резултати от проучвания, приложението на НО-ШПА по време на кърмене не се препоръчва. Винаги се консултирайте с Вашия пекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини При перорален (през устата) прием в обичайни дози, дротаверин не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Все пак, в случай на световъртеж, появяващ се след приема му, избягвайте опасни ситуации и се въздържайте от шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Но-шпа таблетки Но-ШПА таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. Как да прнмате НО-ШПА таблетки. В случай, че Вашият лекуващ лекар не е предписал друго, препоръчителната доза е : Възрастни: 3-6 таблетки дневно (разделени на 2-3 дози). Деца: Употребата на дротаверин при деца не е оценявана в клинични проучвания. Ако сте приели повече от необходимата доза Но-ШПА таблетки В случай на предозиране, незабавно се обърнете към най-близкото звено за спешна помощ или лекар, за да бъдат предприети необходимите мерки за Вашето лечение. Ако сте пропуснали да приемете НО-ШПА таблетки Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата доза..

4. Възможни нежелани реакции. Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Рядко: главоболие, световъртеж, гадене и сърцебиене, безсъние, запек, понижаване на кръвното налягане. Рядко: алергични реакции (ангиоедем, уртикария, обрив, сърбеж ). Информирайте Вашия лекуващ лекар при поява на горепосочените нежелани реакции. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Как да съхранявате НО-ШПА таблетки. Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. За пластмасовата опаковка с таблетен дозатор х 60 таблетки условията за съхранение са: Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху картонената опаковка. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда,

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация. Какво съдържа НО-ШПА таблетки - Активното вещество е дротаверинов хидрохлорид 40 mg (drotaverine hydrochloride); - Другите съставки са: магнезиев стеарат, талк, повидон, царевично нишесте, лактоза монохидрат. Как изглежда Но-ШПА таблетки и какво съдържа опаковката Предлага се в опаковка от 20 таблетки НО-ШПА в PVC/алуминиеви блистери х 20 таблетки в блистер в картонена кутия и/или в опаковка от 24 таблетки НО-ШПА в PVC/алуминиеви блистери х 24 таблетки в блистер в картонена кутия и/или в опаковка от 60 таблетки НО-ШПА в пластмасова опаковка с таблетен дозатор в картонена кутия. Преди употребата на опаковката от 60 таблетки в пластмасова опаковка, отстранете предпазните лепенки от бутона и дъното на пластмасовата туба. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба: Санофи-Авентис България ЕООД, София 1303 Бул. Ал. Стамболийски 103 България Производител: CHINOIN Pharmaceutical and Chemical Works Private Co. Ltd, 2112 Veresegyhaz Levai u.5, Унгария Дата на последно преразглеждане на текста: Април 2013

Медия

Медия информация