0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ОТИРЕЛАКС СОЛ. 15МЛ

Дайте първото мнение за този продукт

7,94 лв.

Наличност: В наличност

Този лекарствен продукт е предназначен за локално симптоматично повлияване на болката, специално при: - остро неперфорирало възпаление на средното ухо; - вирусно възпаление на ухото при грип; - баротравма (в резултат на гмуркане или пътуване със самолет).

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: ОТИРЕЛАКС капки за уши / OTIRELAX ear drops е лекарствено средство, което е предназначено за локално симптоматично повлияване на болката, специално при баротравма (в резултат на гмуркане или пътуване със самолет), както и при остро неперфорирало възпаление на средното ухо и вирусно възпаление на ухото при грип.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Обичайната доза е 4 капки в болното ухо, 2 до 3 пъти дневно. За да се избегне неприятния контакт на студения разтвор с ухото, преди употреба бутилката може да се затопли, като се задържи между ръцете за няколко минути. Максималната продължителност на лечението е 10 дни. Ако използвате ОТИРЕЛАКС едновременно с други капки за уши, осигурете интервал от 30 минути между прилагането им. Измийте ръцете си преди прилагането на това лекарство. Легнете на една страна или наклонете болното ухо нагоре. Издърпайте ушната мида нагоре и назад при възрастни и надолу и назад при децата, за да осигурите попадането на капките в ухото. Поставете капките в ухото. Задръжте главата си в наклонено положение за около 5 минути. Или, поставете мек памучен тампон, напоен с лекарството, в ухото за 5-10 минути, ако така е указано, за да се предотврати изтичането на лекарството от ухото. За да предотвратите замърсяване избягвайте да докосвате с върха на апликатора-капкомер ухото или други повърхности.

СЪСТАВ: Активни съставка: феназон 4g/100 g и лидокаинов хидрохлорид 1g/100 g OTИРЕЛAKC4g/10pg+1g/100g капки за уши, разтвор Феназон+Лидокаинов хидрохт

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя "сьдържа важна за Вас-информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 5 дни.  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява ОТИРЕЛАКС и за какво се използва

2. Преди да използвате ОТИРЕЛАКС

3. Как да използвате ОТИРЕЛАКС

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате ОТИРЕЛАКС

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОТИРЕЛАКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА. Този лекарствен продукт е предназначен за локално симптоматично повлияване на болката, специално при: - остро неперфорирало възпаление на средното ухо; - вирусно възпаление на ухото при грип; - баротравма (в резултат на гмуркане или пътуване със самолет).

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ОТИРЕЛАКС. Не използвайте ОТИРЕЛАКС - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство - ако сте свръхчувствителни към производни на пиразолона (метамизол, изпропил-амино-феназон, пропил-феназон). - имате перфорация на тъпанчето Обърнете специално внимание прн употребата на ОТИРЕЛАКС Това лекарство не може да се прилага при някои пациенти. Ако Вие имате перфорирана тьпанчева мембрана, това лекарство може да предизвика нежелани ефекти в средното ухо. Преди лечението с ОТИРЕЛАКС като профилактична мярка, помолете Вашия лекар да провери дали тъпанчето Ви е цяло. Необходимо е внимание при прилагане на продукта на пациенти с променена чернодробна функция, епилепсия, ритъмни и проводни нарушения на сърцето, миастения или състояние на шок Не използвайте това лекарство за повече от 10 дни и/или не превишавайте препоръчваната дозировка. Преустановете лечението и се консултирайте незабавно Вашия лекар, ако се появят съпътстващи или друга симптоми на алергични реакции. Употреба на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства (вкл. капки за уши), включително и такива, отпускани без рецепта. Употреба на ОТИРЕЛАКС с храни н напитки Няма специални изисквания. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на каквото и да е лекарство. Шофиране и работа с машини Прилагането на това лекарство не повлиява способността за шофиране или работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на ОТРЕЛАКС Съдържа глицерол.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ОТИРЕЛАКС. Винаги използвайте ОТИРЕЛАКС съгласно инструкциите описани в тази листовка или точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако забравите да използвате ОТИРЕЛАКС капки за уши, разтвор, направете го веднага след като се сетите. Не използвайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата. Не приемайте други лекарства преди да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт Ако се съмнявате, че приложението на това лекарство е предизвикало алергична реакция (сърбеж, зачервяване на кожата или очите), спрете приложението и се посъветвайте веднага с Вашия лекар Обичайната доза е 4 капки в болното ухо, 2 до 3 пъти дневно. За да се избегне неприятния контакт на студения разтвор с ухото, преди употреба бутилката може да се затопли, като се задържи между ръцете за няколко минути. Максималната продължителност на лечението е 10 дни. Ако използвате ОТИРЕЛАКС едновременно с други капки за уши, осигурете интервал от 30 минути между прилагането им. Измийте ръцете си преди прилагането на това лекарство Легнете на една страна или наклонете болното ухо нагоре. Издърпайте ушната мида нагоре и назад при възрастни или надолу и назад при децата, за да осигурите попадането на капките в ухото. Поставете капките в ухото. Задръжте главата си в наклонено положение за около 5 минути. Или, поставете мек памучен тампон, напоен с лекарството, в ухото за 5-10 минути, ако така е указано, за да се предотврати изтичането на лекарството от ухото. За да предотвратите замърсяване избягвайте да докосвате с върха на агшикатора-капкомер ухото или други повърхности Не изплаквайте агшикатора-капкомер, а го почистете с малко стерилен памук. Затворете добре бутилката след всяко прилагане на лекарството Ако не сте сигурни в нещо, гопигайте Вашия лекар или фармацевт. Ако сте използвали повече от необходимата доза ОТИРЕЛАКС Ако забравите да използвате ОТИРЕЛАКС капки за уши, разтвор, направете го веднага след като се сетите. Ако сте пропуснали да използвате ОТИРЕЛАКС Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте спрели употребата на ОТИРЕЛАКС Лечението с това лекарство може да бъде спряно по всяко време. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт,моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, ОТИРЕЛАКС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. В редки случаи има риск от локални реакции, под формата на алергии, дразнене или зачервяване. Ако в резултат на инцидент погълнете случайно това лекарство, моля свържете се незабавно с Вашия лекар или отидете в най-близкия център за спешна помощ. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ОТИРЕЛАКС Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С, в добре затворена, оригинална опаковка. Не използвайте ОТИРЕЛАКС след срока на годност, отбелязан върху бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Срок на годност след първо отваряне 28 дни. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа ОТИРЕЛАКС -Активните вещества са: феназон 4g/100 g и лидокаинов хидрохлорид lg/100 g капки за уши, разтвор. - Помощни вещества са: натриев тиосулфат, етанол 96%, пречистена вода, натриев хидроксид за корекция на рН (като 1 моларен разтвор) и глицерол. Как изглежда ОТИРЕЛАКС н какво съдържа опаковката ОТИРЕЛАКС е опакован в картонена кутия съдържаща бяла, непрозрачна бутилка от полиетилен ниско налягане с номинален обем 15 ml, затворена с апликатор-капкомер състоящ се от: капкомер (бял, непрозрачен изработен от полиетилен ниско налягане) и капачка на винт снабдена със защитен пръстен (бяла,непрозрачна, изработена от полиетилен високо налягане) Притежател на разрешението за употреба Фортекс Нутрасютикалс ООД, България, гр. София 1362, ул. "Прохладен кът" №10, Телефон: 02 437 23 16 e-mail: info@fortex.bg Производител Sc. Romp harm Company SRL Str.Eroilor, № lA,Otopeni Румъния Дата на последно одобрение на листовката Април 2013

ОТИРЕЛАКС СОЛ. 15МЛ ФОРТЕКС се предлага във valeta.bg . Както всички други продукти от Сензорни органи, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ОТИРЕЛАКС СОЛ. 15МЛ ФОРТЕКС се произвежда от Fortex.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 45911
Листовка Не
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация